Pučkovová vyřadila Venus, s Niculescuovou si zahrají o první titul

2. 3. 2013, 07:59
Aktuality 3
WTA FLORIANÓPOLIS - Napotřetí už to vyjde. Tedy jen jedné z nich. Ve Florianópolisu se potřetí v kariéře dostaly do finále Olga Pučkovová a a Monica Niculescuová, které si proti sobě zahrají o premiérový titul. Ruska v semifinále udolala nejvýše nasazenou Venus Williamsovou, Rumunka deklasovala Francouzku Mladenovicovou.
Venus Williamsová a Olga Pučkovová

Olga Pučkovová ve Florianópolisu zažívá jeden z nejpovedenějších turnajů kariéry. Do soutěže vlétla výhrou nad nasazenou trojkou Flipkensovou a v pátečním semifinále si vyšlápla i na turnajovou jedničku Venus Williamsovou.

Ruská tenistka, které v žebříčku patří až 109. místo, sice s favorizovanou Američankou prohrála první set a ve třetím prohrávala 0-2, nakonec však po více než dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 6-4 7-5 a připsala si teprve třetí výhru nad soupeřkou z Top 20.

"Snažila jsem se, co to šlo, ale nedařilo se mi hrát stabilně," uvedla dvaatřicetiletá Williamsová, která přišla v zápase šestkrát o podání a o možnost získat 45. titul ve dvouhře.

Dosud nejcennější výhry Niculescuové jsou už přes 6 let staré. V sezoně 2006 porazila tehdejší světovou patnáctku Ivanovičovou a dvanáctku Jankovičovou, tedy budoucí světové jedničky. Tehdy prožila životní sezonu, neboť v ní dosáhla na své jediné finálové účasti: v indické Kolkatě podlehla Hingisové, v Québecu neuhrála ani game proti Bartoliové.

O první titul se se v Brazílii utká s Monicou Niculescuovou, jež ve finále také ještě neuspěla. V letech 2011 a 2012 byla neúspěšná pokaždé v hale v Lucemburku, kde prohrála s Azarenkovou a Venus Williamsovou.

Ve Florianópolisu rumunská tenistka postoupila do finále bez ztráty setu, když v semifinále deklasovala špatně hrající Kristinu Mladenovicovou. Devatenáctileté Francouzce vzala všech sedm servisů a vyhrála jednoznačně 6-0 6-2.

"Dnes to jednoduché nebylo. Ona míčky hraje velmi tvrdě a agresivně a v tom horku to nebylo vůbec příjemné," komentovala Niculescuová. "Celý týden je tu pro mě velmi náročný. Nebyla jsem nasazená, takže jsem mohla hrát hned s kýmkoliv. Bylo pro mě těžké začínat proti Medinaové," připomněla zápas prvního kola, ve kterém proti Španělce odvrátila tři mečboly. "Teď jsem ráda, že jsem prošla do finále. Se svou hrou jsem teď spokojená," dodala pětadvacetiletá Rumunka.

"Moje soupeřka dnes hrála opravdu dobře. Byla jako zeď. Zápas byla ošidnější i kvůli horku - nemohla jsem najít cestu, jak to soupeřce alespoň trochu znesnadnit. Ale celkově to byl skvělý týden, moc jsem tu od sebe nečekala, ale užila jsem si to. Těším se, až se sem za rok vrátím," řekla Mladenovicová, jež si na své první finále musí ještě počkat.

- WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (01. 03. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Pučkovová (Rus.) - V. Williamsová (1-USA) 4-6 6-4 7-5
Niculescuová (Rum.) - Mladenovicová (7-Fr.) 6-0 6-2

Čtyřhra - finále:
Medinaová-Garriguesová/Švedovová (1-Šp./Kaz.) - Keothavongová/Savinychová (Brit./Rus.) 6-0 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dosud nejcennější výhry Niculescuové jsou už přes 6 let staré.
Nemá tam být spíš "Pučkovové" ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ve finále se utkají Karlička se Sarou, na to jsem zvědavý a už se těším:)) Holky by mohly předvést nějaký podobný souboj jako v Paříži.:))
Reagovat
dadaft
souhlas - Mladenovičová hrála špatně. vyzkoušela sice herní varianty A, B i C (přechod na síť (tak poráží Niculescu Stosurová), pokus o razantní winner z každé pozice (tak Šarapova), počkání si na příležitost (tak Venus)), ale ve všech selhala. na některé neměla schopnosti, na jiné mentál..................
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist