Raducanuová: Antuka může být v budoucnu mým silným povrchem

14. 4. 2022, 23:24
Aktuality 14
Ve třinácti letech prožívala Emma Raducanuová v Česku jeden ze svých první zahraničních tenisových výjezdů. Nyní Britka přijela do Prahy po loňském senzačním titulu na US Open v roli hvězdy a na Štvanici zažije premiéru mezi ženami na antuce i v soutěži družstev.
Profily hráčů
Emma Raducanuová

"Bude to můj první profesionální zápas na antuce. Učím se a snažím se co nejlépe připravit," řekla světová dvanáctka po dnešním losu utkání kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové, v kterém jsou Britky proti českým hráčkám outsiderkami právě kvůli minimálním zkušenostem na antuce.

Na antuce hrála tenistka narozená v Torontu čínské matce a rumunskému otci naposledy před čtyřmi lety jako juniorka. V Británii moc možností trénovat na antuce nemá, ale věří, že by jí mohla sedět. "Baví mě doklouzávání," usmála se. V týdnu klouzání hodně trénovala.

"Věřím, že antuka může být v budoucnu mým silným povrchem. Mám na něm potenciál. Až zlepším pohyb a zvyknu si, tak to bude dobré. Umím hrát tvrdě," řekla Raducanuová. V pátek může naznačit své schopnosti proti české dvojce a světové padesátce Tereze Martincové.

"Emma bude připravena," ujišťovala v týdnu po trénincích britská kapitánka Anne Keothavongová. "Její vítězství na US Open bylo inspirující pro řadu lidí ve sportovním prostředí, nejen pro nás. Je pořád hodně mladá a pro ni i pro ostatní to bude výzva," uvedla.

V Česku není Raducanuová poprvé. V minulosti zde už své umění naznačila. "V Plzni. Myslím, že mi bylo jedenáct, ale nepamatuju se. Byl to jeden z mých prvních zahraničních výjezdů," pátrala v paměti. Šlo o mistrovství Evropy do 14 let, na kterém došla v červenci 2016 ve dvouhře do čtvrtfinále. O pár měsíců dříve hrála i dva juniorské turnaje v Rakovníku.

Pozornost poutá od loňského US Open. V New Yorku došla jako první hráčka v historii z kvalifikace až ke grandslamovému vavřínu. Strhla se okolo ní velká mediální pozornost, přilákala sponzory a měla nespočet aktivit mimo kurty. "Je otázka, jestli to nepřestřelila Je důležité se soustředit na tenis, na odpočinek," říkala Martincová v týdnu o Raducanuové.

Britce se totiž od US Open nedaří a vyhrála jen čtyři zápasy. Letos má bilanci dvou výher a pěti porážek. Tu poslední Raducanuové uštědřila v Miami po boji Kateřina Siniaková. "Podceňovat ji ale nemůžeme," uvedla česká jednička Markéta Vondroušová před pražským utkáním.

Raducanuová vypadala v české metropoli na trénincích dobře naladěná, i když je mezi ženami v týmu Británie poprvé. "Je to hezké. Tenis je individuální sport, takže je to příjemné zpestření. Všichni si sedíme, tým odvádí skvělou práci, máme v něm výbornou atmosféru," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
marekv
Jak je to se vstupenkama na tu Štvanici ? To se kupují přímo u pokladny ? Nikde nevidím, kde je koupit
Reagovat
annah
Někdo tu v týdnu psal, že je vyprodáno.
Reagovat
marekv
Skoda, dik
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jo, ale v hledišti prý rozhodně nebylo plno. Tak nevím, třeba si lidi koupili lístky a pak se jim nechtělo do zimy...
Reagovat
tommr
bylo tam hodně volných míst. Doufám, že v sobotu to bude víc zaplněný protože naše holky budou potřebovat podpořit ...
Reagovat
paddy
Blbost
Je tam vždy plno sponzorských lístků, které se rozdají např zaměstnancům firem zdarma a tito lidé, které tenis nezajímá, je nechají propadnout smile
Příp je sponzoři darují svým klientům a ti se na to také vykašlou

Nejtišší je vždy sponzorská tribuna, ti lidi to prostě nezajímá

Drahé lístky nenechá propadnout nikdo, kdo si je koupí ze svého smile
Reagovat
paddy
A takové celebrity se na významné sportovní události chodí jen sebeprezentovat a politici nahrat politické body smile
Reagovat
Mony
Stačí si koupit masku Kaderky nebo Klause a mělo by to jít v pohode
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V budoucnu klidně, budiž ti Emo přánosmile Tenhle víkend si ještě užij klouzánísmile
Reagovat
blixa
Brusle zapůjčíme zdarma !!! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
JJ sk8 park tam myslím taky pořád mají.smile Je mladá, tak ať si to tu užijesmile
Reagovat
misa
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist