Rafa vynechá US Open a bude se šetřit na Paříž. Roger udělá opak, myslí si Woodbridge

22. 3. 2020, 13:44
Aktuality 85
Odložení French Open týden po skončení US Open nahrává různým spekulacím, jak se k takovému programu postaví především tenisté s největšími ambicemi. Tak třeba bývalý elitní deblista Australan Todd Woodbrigde si myslí, že Roger Federer bude hrát na US Open a vynechá Roland Garros, zatímco Rafael Nadal vsadí na opačnou kartu.
Todd Woodbridge (© AFP)

Kvůli pandemii koronaviru jsou tenisové turnaje přerušeny minimálně do 7. června. V ten den mělo končit French Open a právě francouzští pořadatelé antukového grandslamu ještě před oficiálním zrušením turnajů oznámili nový termín své akce.

Tak trochu sobecky to udělali bez diskuze s tenisovými organizacemi ATP a WTA a organizátory ostatních grandslamů, za což jsou pod palbou kritiky. 

Nový termín stanovali na 20. září až 4. října, kdy jsou na programu turnaje ATP v Petrohradu, Métách, Chengdu, Zhuhai a Sofii a podniky WTA v Guangzhou, Soulu, Tokiu a Wuhanu). A především bude pouhý týden po konci US Open.

"Je to necitlivé rozhodnutí," myslí si bývalý nejlepší deblista světa Todd Woodbridge a zamýšlí se nad tím, jak se v takové situaci zachovají největší hvězdy. 

"V určitém okamžiku si budeme pokládat různé otázky. Co udělá Rafael Nadal? Bude hrát na US Open, nebo se bude šetřit na French Open? Protože je pravděpodobně, že nebude v jeho silách vyhrát oba turnaje," uvažuje 48letý Australan.

"US Open se hraje v brutálních podmínkách, pokud jde o teplotu a regeneraci. A French Open na antuce je brutální na fyzičku. Tenistům se tak nabízí možnost vybrat si jen jeden z těch turnajů. Ale očekával bych, že Rafa vynechá US Open a bude hrát na Roland Garros. A Roger Federer udělá opak."

Nadal na pařížské antuce získal 12 z 19 grandslamových titulů. Federer v New Yorku slavil v letech 2004 až 2008 pět ze svých 20 grandslamových triumfů. Myšlence, že Švýcar vynechá Roland Garros nahrává také fakt, že v posledních čtyřech letech to už třikrát udělal a letos se navíc French Open bude krýt s 'jeho' prestižní exhibicí Laver Cupem.

"A jestli může Novak Djokovič vyhrát oba turnaje? Nevím, z mého pohledu je to strašně složité. French Open a Wimbledon měli mezi sebou dva týdny (od roku 2015 tři týdny), takže jste měli týden volna a týden na přípravu. Ale tohle není ten případ. Tady vás navíc čeká přesun mezi kontinenty," uvažuje Woodbridge.

"A třeba si vezměte, že na US Open hrajete čtyřhru a dojdete daleko. Kvůli tomu se pak nedostanete do kvalifikace French Open. Náhradní termín zkrátka přináší spoustu problémů, které jsou ignorovány. Jsou tu i různé závazky vůči sponzorům či vysílací práva, tohle všechno se musí projednat," doplnil Woodbridge.

Wimbledon? A ten se obávám také
Ten se navíc obává, že v původním termínu (29. června - 12. července) se letos neodehraje ani Wimbledon. 

"Když jsem poslouchal britského premiéra Borise Johnsona, tak řekl, že Britové zůstanou doma 12 týdnů. A to už jsme téměř na začátku Wimbledonu. Problém je, že tenis je mezinárodní sport a hráči se třeba nebudou moct na turnaj dostat," uvedl o jednom z mnoha vzniklých problémů. 

"Spousta hráčů nebude moct cestovat, takže okruh bude pro některé z nich uzavřen. To jsou věci, nad kterými je třeba si sednout a zamyslet se nad nimi. Máme tenisty z celého světa a musíme mít jistotu, že všichni budou moct hrát. Teď nejsme schopni říct, kdy se na kurty vrátíme. Proto nás všechny rozhodnutí Francouzské tenisové federace překvapilo," dodal Woodbridge.

Woodbridge během své kariéry vyhrál dva turnaje ATP ve dvouhře a získal 86 titulů ve čtyřhře. Šestnáct z nich slavil na grandslamech, na kterých triumfoval jedenáctkrát s krajanem Markem Woodfordem a pětkrát se Švédem Jonasem Björkmanem. Čtyři trofeje přidal ve smíšené čtyřhře, ve sbírce má také zlatou medaili z olympiády v Atlantě 1996 a stříbro ze Sydney 2000.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
peggy
Rafa,vi co dělá.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Ondra979
svet.sme.sk/c/22363898/covid-19-peking-mohol-virus-porazit-hned-radsej-ho-tajil-dnes-na-nom-zaraba.html - proste cinskej smejd. nase kolaborantska vlada jim ale poslusne leze do...fuj
Reagovat
turista
Kolaborantská? To jsi spadl z jahody na znak. Pak mohu klidně zase za kolaboranta a převlékače kabátů par excellence považovat generála Petra Pavla. Pouze na druhou stranu, které je taky šumák co tady s námi bude.
Reagovat
Ondra979
no ty stojis asi na druhe strane barikady, takze pro tebe je kolaborant prozapadni general Pavel, ktery navic neni soucasti vlady, takze pomerne irelevantni argument. zkus si zjistit, jaka ma byt nase oficilani zahranicni politika dle zamini a programoveho prohlaseni vlady. pokud pak vlada jedna ve zjevnem rozporu, tak se chovaji jako kolaboranti a bohuzel to predvedli. navic ty rychlotesty vubec, ale vubec nefunguji..hlvane ze jsme za ne zaplatili balik
Reagovat
FulnekUltras
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-koronavirus/638324/mezi-pastikami-ve-vecerce-na-starem-stroji-siji-rousky-vietnamsti-prodejci-z-cerneho-mostu-je-rozdavaji-zdarma.html#utm_content=trendingnews&utm_term=Rou%C5%A1ky%20na%20prodej&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz
Reagovat
steve79
Už se začíná spekulovat, že Wimbledon nebude. Přípravy začínají tři měsíce před turnajem a datum se pomalu blíží.
Reagovat
Mantra
toho jak se to pěkně včera rozjelo v USa, tak si nmyslím, že bude něco kolidovat termínově :-) Ani Laver ani USO nebudou
Reagovat
turista
Woodbridge pouze spekuluje. Nikdo neví co bude za měsíc natož za půl roku.
Reagovat
paddy
pěkný graf ukazující, že karanténa atd. nutně prodlouží dobu bez sportu, ale umožní rozprostřít nemocné v čase
bez kontroly by nastal úplný kolaps, s kontrolou bude zdravotnictví i tak přetížené nebo v menším kolapsu
dnes údajně Prymula říkal, že na cestování zapomeňte i možná příští rok

graf flattening the curve
https://www.cnbc.com/2020/03/22/these-charts-show-how-fast-coronavirus-cases-are-spreading.html
Reagovat
smazaný uživatel
OH odlozená, zajtra vyjde oficiálna správa.

Kamarát mal ist rozhodovat šerm ako rozhodca a uz tu info dostal aj so stemplom.
Reagovat
paddy
Forehandův prognostický domeček se začíná hroutit i oficiálně
navíc 89% lidí v OH letos nevěří

https://www.sport.cz/olympiada/loh-2020-tokio/clanek/1302952-nahradni-varianty-tokio-uz-je-pripousti-mozna-i-bez-divaku-a-s-obri-ztratou.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, uz je to (skoro) oficiálne..

Myslim, ze podlahli tlaku verejnosti..

Nikomu by sa nic nestalo, keby urobia definitivne rozhodnutie 30.4, teda skoro 3mes pred OH. V situácii, kedy nikto netusi, co bude za mesiac mi to pride predčasné.
Reagovat
Petr_Fisk
Máš pravdu. Nikdo neví, jestli to bude za měsíc hodně špatný nebo ještě horší...:)
Vytáhni hlavu z písku, rozhlédni se po tom širém světě a co se v něm právě děje a na letošní sportovní sezónu v klidu zapomeň.
Začíná jít o daleko důležitější věci.
Reagovat
gigin
To každopádně.

Náš cíl není otevřít hranice, ale vrátit se k životu, který jsme měli předtím.

Andrej Babiš v ČT24

Jako kdy předtím?
Reagovat
Petr_Fisk
Před Burešem, doufejme.
Reagovat
gigin
No tvl.. Snad to tak myslel. Ale roušku do ohně bych za to nedal.
Reagovat
Petr_Fisk
Stejně ale ....ňákej andrej neandrej, není vůbec podstatnej...
Chce to daleko větší změnu. Planeta přemnožená, zaneřáděná, lidi po ní přeletující a pobíhající, jako smyslů zbavení..Takhle to stejně nemělo dlouhou perspektivu.
Reagovat
gigin
Přemnožená? Jako, že...
Reagovat
Petr_Fisk
Za chvíli 8 miliard, před padesáti lety byla polovina - 4 miliardy a za celou historii lidstva až do roku 1870 1 miliarda.
Projekce na 2080 je 16 miliard.
Kam by se narval ten dvojnásobek současného stavu není vůbec jasné a co by pili a dýchali už vůbec.
Reagovat
gigin
Zítra jdu olizovat tyče do autobusu.
Reagovat
Petr_Fisk
Máš můj neskonalý obdiv, na to nemám...:)
Reagovat
turista
Nesouhlasím. Kromě klimatických změn a mezinárodního napětí bylo vše celkem OK.
Reagovat
Petr_Fisk
No právě ty klimatické změny jsou hodně ovlivněny počtem obyvatel a jejich životním stylem.
A nikdo Ti dobrovolně životní styl měnit nebude.
Až například zbohatne těch 9/10 Číňanů, co za tím necestují a nekonzumují ve velkém, tak pak to teprve bude rachot.
Reagovat
turista
No to se nedá nic dělat. I plebs chce cestovat. Taky jsem pořádně začal cestovat až v roce 2011 v 50 letech. Ale od té doby to byla smršť. Lepší pozdě než nikdy. Zeměkoule tady není a nebude pouze pro bohatou smetánku. A to je dobře.
Reagovat
Petr_Fisk
Nějak to holt dopadne...uvidíme.
Reagovat
turista
Přemnožená planeta se 7 miliardami lidí? To je kravina.
Reagovat
Petr_Fisk
7,7 miliardy - duben 2019
Reagovat
turista
To je OK.
Reagovat
smazaný uživatel
Roušku do ohne :)
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Petr_Fisk
No bodejť, zahazovat roušku...a ještě kvůli Babišovi.
Taková rouška je na rozdíl od něj velmi užitečná.
Reagovat
Ondra979
u nej jeden nikdy nevi..jeho velky vzor je temerdiktator Orban..obavy z utahnutych sroubu, ktere pod zaminkou koronaviru zustanou uz pritazeny je pomorne opodstatnena..
Reagovat
turista
Neznám žádného Bureše. Jmenuje se Babiš.
Reagovat
FulnekUltras
Ber to tak, že tímhle označením si dneska milion chcanek dodává poslední zbytky sebevědomí. ;-)
Reagovat
acc
A ty si fakt komous?
Reagovat
FulnekUltras
nikdy jsem u nich nebyl - což neznamená, že nemůžu mít v hodně věcech stejný názor - a řekl bych, že jak jsem měl z marxismu za mlada taky trochu prdel, tak čas ukázal, že ta filozofie (vlastně rozbor kapitalismu) má rozhodně něco do sebe
Reagovat
Ondra979
ten je rudejsi nez zemanovy trecnle..vrahoun Gottwald by z nej mel radost
Reagovat
Ondra979
tak to je trapna vymluva..vsichni vime jak se jmenuje, av ime taky, pod jakym krycim jmenem - agent bures 25085 -spolupracoval se zlocinnnou STB a vybudoval si kontakty a nashromazdil nacerno kapital ktery pak nasledne pouzil pro budovani imperia..jinak by nikdy nebyl tam, kde ted je..a proto nam, co vime, co je zac, toto nemuze nidky prestat vadit.
Reagovat
FulnekUltras
ty a tobě podobní víte úplné howno, ale o to víc z vás teče primitivistického hnisu - ODS, TOP a spol. vám desítky let nikdy nevadily, protože jste přesně takové maloměšťácké kurwy jako oni - s modrou pakáží vašeho typu je zvlášť dnes opravdu škoda se špinit a plýtvat energií - howgh
Reagovat
Ondra979
hele ty bolsevicka zrudo. drz uz usta, za to co tvoji spolusoudruzi napachali by meli makat v kamenolomu az do padnuti..nejsme jako oni se seredne nevyplatilo, ale vseho do casu
Reagovat
FulnekUltras
nejste jako "oni" - jste mnohem horší - skutečný hnědý odpad
Reagovat
smazaný uživatel
Vaznu situáciu nijako nepopieram. Ale na rozdiel od teba nemám krysťálovú gulu. Snáď raz..

Stay positive..
Reagovat
Petr_Fisk
Ja nemam gulu, ale oba mame gule...:)
Ale vážně...vzhledem ke své práci dost sleduji inf. zdroje převážně z cca 10 zemí a ty trendy se dost kopírují.
Letošek je opravdu v háji a velmi rád bych se mýlil...Na to není zapotřebí "gula"...
Co bude příští rok se vyjadřovat nechci, ale i ten už je ohrožený přinejmenším ekonomicky.
Klidně si ty moje výroky někde ulož a na podzim se k nim můžeme vrátit...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, snáď sa mýliš. Nevyzerá to dobre, ale sme v 2-3 tyzdni pandémie, opatrenia sa este nemali ako ukazat na cislach, do OH naozaj zostava 20 tyzdnov, nech nas caka cokolvek negatívne, vyckat 3-4 tyzdne povazujem za legitimne. Inymi slovami, aj ked máme 10% sancu, stoji to za to.

Taliani dnes konecne znizili pocet nakazenych/mrtvych. Tak snad to je dobry signál.
Reagovat
Petr_Fisk
Mrkni na USA, ty se postupně rozbíhají...
Afrika, Jižní Amerika, část Asie a Rusko jsou teprve těsně po startu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v USA ma Covid este viac likvidačný potenciál ako v Taliansku. Jednak v kontexte zdravotnictva a jednak v rámci hlavy štátu..

Apropos, Japonci vraj uz predali domy v olympijskej dedine sukromným osobam na byvanie, podla zmluvy sa mozu na jesen uz nastahovat :)
Reagovat
turista
Největší problém pro USA je bohužel několik desítek miliónů lidí bez zdravotního pojištění. Obama to chtěl změnit, ale moc nepochodil.
Reagovat
Petr_Fisk
To může být velmi těžký problém. Už za týden nebo dva.
Reagovat
peRFect
No, aktuálně se mi chce napsat j*bat tenis.
Je třeba, aby mohli lidi normálně chodit do práce, děti do škol, mohli se potkávat příbuzní a žilo se bez výrazného omezení.
Vrcholový sport, je až někde daleko, co priorit se týká.
Pokud neuzavřeme hranice bez výjimek, tak se pandemie nezbavíme. Až se to do plných rozjede v rozvojových zemích, tak vlivem migrace nastanou další vlny.
Reagovat
Ondra979
to je fakt, jizni amerika a hlavne afrika - tam jak to bude vypadat, radsi si nepredstavovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tam maju tolko problemov s chudobou, hladom a HIV, ze nejakú Coronu ledva zaregistrujú. Bohuzial.
Reagovat
Ondra979
to sice maji, ale mam tucha, ze ho i tak zaregistruji..podminky pro sireni bude mit virus asi velmni dobre..
Reagovat
Ondra979
tak to se dalo cekat..a i potencialni Wimbledon v srpnu je v rovine utopie..USO a FO maji o malo vetsi sanci..ale zatim asi maji
Reagovat
com
ten se bude setrit na US open, ten na FO.. A obe trofeje vyfoukne beztak Djokovic :D
Reagovat
Elip13
Myslim si, že Roger bude radši hrát svůj Laver Cup. Tohle je fakt padlé na hlavu... Těžko říct, jestli nějaký GS letos vůbec bude. Možná tak to USO
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze Rafa vynechá USO...

Nebude riskovat, ze vypadne v Parizi a zostane s prazdnou.

Sezóna bude minimálna, ziadna zátaz a dva GS (10-14 zapasov) za 35 dni je zvladnutelné.
Reagovat
Kozoroh
Za předpokladu, že oba grandslamy proběhnou v září, což vzhledem k situaci není zaručené, tak si navzájem uškodí. Týden mezi USO a RG je v rámci GS krátká doba na regeneraci, tudíž spousta tenistů bude zápasy na grandslamu, kde mají horší výsledky, vypouštět (případně najdou výmluvu, s kterou se úplně odhlási z turnaje), aby byli líp naladěni na grandslam, který jim víc vyhovuje.

Za takové situace očekávám, že Novak upřednostní US Open, kde by byl největším favoritem na titul, zatímco na RG by na něj čekaly dvě překážky v podobě Nadala a Thiema.
Reagovat
Marduch
Ano, pokud bude RG az po USO, byla by pro Noleho hloupost soustredit se na RG.. podobne u ostatnich hracu, kteri antuku nevyhledavaji..Nadalovi by to vlastne nejspis vylozene vyhovovalo..
Reagovat
paddy
RG by každý jel aspoň zkusit a US Open nevynechá nikdo - drtivá většina kvůli prachům
Reagovat
Marduch
nepíšu nic o vynechávání..
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt si jeste nedavno psal, ze USO nebude:)
Reagovat
paddy
začal jsem podmiňovacím způsobem a níže píšu jde o zbytečnou debatu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Si delam srandu, co jineho bys take ode mne mohl cekat:)
Reagovat
Patik
Myslím si že ty ako fanúšik Noleho by si mal vedieť že French Open má v jeho srdci väčšie miesto ako US Open..s jeho hardovými kvalitami môže dokonca kariéry získať ešte minimálne dva tri US Open tituly..väčšina hráčov na okruhu sa špecializujú na tvrdé povrchy na US Open majú oveľa väčšie šance na úspech a tak si myslím že keď príde na rozhodnutie medzi GS málokto si vyberie antukový grandslam na ktorom dominuje 12 násobný šampión..naopak Nole je na antuke trošku iný formát a na Nadala si verí..Thiem rovnako ako na antuke môže vyradiť Noleho aj na harde..už to nieje ten Thiem čo kedysi..navyše na US Open môže zohrať úlohu aj Federer,Medvedev,Tsitsipas..myslím si že ak si bude Nole vyberať..tak jednoznačne Roland Garros..navyše možno by ho možno pomotivovalo že by ako jediný mohol získať minimálne dva grandslamy z každého povrchu..
Reagovat
smazaný uživatel
V najlepšej pozicii je jednoznačne Federer.

Ten za poslednú dekádu vyhral v Ny ci v Parizi nula trofejí. A tak moze s kludom vynechat obe a pripravovat sa na Laver cup, kde bude utocit na titul.
Reagovat
Cico93
Akoby povedal Kamil, realita:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad sa Rodzi ukaze opat ako dobry hospodár, on si vzdy vedel urobit program a zameriavat sa len na tie turnaje, kde ma sancu.
Reagovat
Patik
Pozrime že ..malé vrany z Manacoru si opäť krákajú na jednom konári..ale no ták..ste ako obohraté platne..tie hejty už stratili svoj glanc..veď si dajte viac záležať...
Reagovat
peRFect
Jsem zvědav, co v osmatřiceti vyhraje Rafa.
Reagovat
acc
FO, jelikoz se bude konat v terminu, o kterem ostatni hraci nebudou vedet.
Reagovat
turista
Pokud se budou hrát oba GS za sebou tak by byl Novak blázen, kdyby jeden z nich vynechal. To neudělá, protože s věkem se budou jeho možnosti vyhrát \GS snižovat.
Reagovat
paddy
a zbytečná debata stále pokračuje...

vzhledem k tomu, že jen u nás se nebude moci několik měsíců cestovat, tak snad postupně začne všem docházet, že budeme rádi, když se příští rok se vrátí vše do normálu
Reagovat
Patik
asi tak.
Reagovat
Nola
ti najlepsi maju na to, aby ich doviezol na miesto sukromny tryskac :D
Reagovat
Patik
tí zvyšní budú čučať na hranici..
Reagovat
paddy
letos mě zajímá už jen jedna věc - jak bude Forehand spokojen s výkonem Rafy na OH :)
Reagovat
Petr_Fisk
Pořád lepší, když se ještě debatuje, dohaduje a vymýšlejí kok.tiny, než totální apatie.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pocitam, ze se to zmeni jeste tak 10x.
Reagovat
Petr_Fisk
To jsi optimista...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste:)
Ja vidim i smrt optimisticky jako takovou chvili zasadniho rozuzleni zivota. A spravedlive je, ze se vsichni dockame, at s coronou nebo bez ni.
Pristi rok vidim take optimisticky, priroda ocistena, lidi taky, bude na cem zase stavet. Jako asi pujdem s nekterymi vecmi pekne od zacatku, ale nakonec opakovani matka moudrosti...
Predpokladam sport se dostane na periferii zajmu, jako takovy zivotni doplnek, (neco jako v situaci tesne po II. svetove) coz ale je asi jeho realne misto.
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně tak.
Ke každému lesu patří požár a pak má na čem růst zase zdravý les.
Reagovat
Petr_Fisk
A co třeba takhle.
Letos vynechají oboje (a nejen oni) a příští rok se naopak obou GS zúčastní...:)
Reagovat
bIbec
oba vynechají oba turnaje.
Reagovat
Petr_Fisk
Byl jsi rychlejší o 3 minuty...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist