Ramos porazil i Čiliče a je ve svém největším semifinále. Čeká ho Pouille

21. 4. 2017, 13:46
Aktuality 14
ATP MONTE CARLO - Albert Ramos si na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu poradil den po světové jedničce Murraym i s pátým nasazeným Marinem Čiličem. Chorvata porazil ve třech setech a poprvé na takto velkém turnaji postoupil do semifinále. V něm narazí Francouze Lucase Pouillea.
Albert Ramos

Albert Ramos si včera vyšlápl na světovou jedničku Andyho Murrayho, přestože ve třetím setu prohrával 0-4, a zaznamenal svůj životní skalp.

Dnes si devětadvacetiletý Španěl zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a vřadil dalšího favorita. Světovou osmičku a Berdychova osmifinálového přemožitele Marina Čiliče zdolal po bezmála dvou a půl hodinách boje 6-2 6-7 6-2 a bilanci vzájemných zápasů snížil na 2-3.

Ramos mohl zápasu ukončit už ve druhém setu, ale za stavu 6-2 a 5-4 přišel o servis. V tie-breaku pak ztratil vedení 5-3. Ale neznervózněl a v třetím dějství dokonal životní úspěch.

"Dnes to byl úplně jiný zápas, než včera. Vedl jsem a po celou dobu jsem hrál důsledně. Dnes jsem naopak mohl ztratit vedení. Za toho stavu 5-4 Marin zahrál několik skvělých returnů. A v tie-breaku od stavu 5-3 získal čtyři neuvěřitelné body," komentoval Ramos ztracené vedení ve druhém setu.


Ramos porazil hráče Top 10 popáté v kariéře, z toho počtvrté během uplynulých deseti měsíců. Zdolat dva hráče elitní desítky na jednom turnaji dokázal poprvé. Před Murraym a Čiličem získal také skalpy Rogera Federera (v Šanghaji 2015), Milose Raonice (na Roland Garros 2016) a Dominica Thiema (v Chengdu 2016).

Finalista loňského French Open tak postoupil do svého největšího semifinále v kariéře a ve světovém žebříčku vylepší posunem na 21. místo své dosavadní maximum.

"Nárůst své formy si neumím vysvětlit," usmíval se Ramos. "Myslím, že hraju dobře, jsem konkurenceschopný. Ale co přesně jsem změnil, vám říct nedokážu. V únoru se mi docela povedly turnaje na antuce v Jižní Americe a to mi asi pomohlo. Tady hraju dobře a bojuju v každé výměně. Jen doufám, že mi to vydrží i na ostatních površích," přeje si španělský tenista.

Čilič dnes nedokázal navázat na výkony z předchozích dvou kol a stále tak letos nevyhrál více jak dva zápasy po sobě. Letošní bilanci si pohoršil na 7-8.

Ramos si během kariéry zahrál čtyřikrát ve finále a pokaždé na antukovém podniku ATP 250. Jediný titul získal loni ve švédském Bastadu.

V sobotu zaútočí na své životní finále proti Lucasi Pouillemu z Francie, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1. Třiadvacetiletý Pouille si dnes poradil 6-0 3-6 7-5 s Pablem Cuevasem z Uruguaye.

Sedmnáctý hráč světa Pouille postoupil do semifinále turnaje Masters 1000 podruhé v kariéře. Loni v Římě mu k tomu však stačily jako lucky loserovi pouhé dvě výhry.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili devítinásobný šampion Španěl Rafael Nadal a Belgičan David Goffin, který vyřadil Novaka Djokoviče a stejně jako Ramos a Pouille bude bojovat o své největší finále.

Poprvé od roku 1998 tak budou v Monte Carlu v semifinále tři hráči s dvojciferným číslem v kolonce nasazení.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
páteční výsledky (21. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Goffin (10-Belg.) - Djokovič (2-Srb.) 6-2 3-6 7-5
Nadal (4-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-4 6-4
Ramos (15-Šp.) - Čilič (5-Chorv.) 6-2 6-7(5) 6-2
Pouille (11-Fr.) - Cuevas (16-Urug.) 6-0 3-6 7-5

Semifinálové dvojice:
Ramos - Pouille
Goffin - Nadal
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
mahycek
Zdravím Vás všechny. V 19.30 taky budu odjíždět, takže třeba neuvidím Rafaela, pokud se Djoko bude trápit, né trápit bojovat s Goffinem, tak to netihnu. Jen se chci zeptat, když ten stream zmizel ve středu, (ten v azbuce), tak jak jste mi včera poradili, ten / robinwidget atd. chodí, akorát, když to přepnu přes celou, tak mi to píše, že nereaguje, ukončit, nebo storno, otevřít v debbugeru atd. Asi je to chyba mého P.C. Nebo, máte lepší radu, nebo ještě jiný sream??? Děkuji moc. Zdraví Mahycek.
Reagovat
Lina
Když si zadám živépřenosy.cz, tak robinwidget jde zvětšit po odkliknutí křížku v pohodě, akorát kvalita obrazu utrpí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy sa v MC stmieva?...Ak bude hrat Nole do 18:30, tak sa Rafa bude musiet poponahlat...
Reagovat
Herbert_Hoover
Jedno semifinále Ramos-Cuevas a druhé Nadal-Djokovic? :)) Vtipné, ale v tom je tenis kouzelný.
Reagovat
Tuttovka
Ještě tam nejsou, ale je to možné. ???? Jsem hodně zvědavý na Djoka s Goffinem, ale mám takové tušení, že ho smete mnohem snáze než tomu bylo v předešlých dvou kolech. ????
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad, ze tam je PUJ...Bol lepsim hracom a naozaj ma jeho tenis baví a fandím mu. Dokonca mam pocit, ze vo finále moze uspiet proti komukolvek.
Reagovat
smazaný uživatel
Si robis srandu nie? Priemerny hrac, ktory nicim nevynika. Obycajny vracac. Pablo je ovela kvalitnejsi hrac, akurat nanho dolahla tarcha toho ze moze byt v semi Masters. Takisto v IW prehral vyhraty zapas s Bustom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerobím.

Mladý Francúz napreduje a bude sa zlepšovať.

Priemerný hráč, vracač, ktorý ničim nevyniká je presne Cuevas, ktorý má cez 30 a už nás nemá čím prekvapiť, jeho status priemernosti je pevne zakonzervovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
:DD ty si asi Pabla nevidel hrat, ked toto povis, ale vtip dobry no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Pablo je all-court beast, akýmsi čiernym koňom vsetkych turnajov, má len pech že kazdy vyhraty zápas nakoniec prehrá, ako vtedy s Bustou..
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis to som nenapisala, zas neprehanaj:-). Len pisem ze to neni nudny hrac jak si napisal ty:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, sto ludí sto chutí ;)
Reagovat
Lina
Lucas, že jen vrací míčky? Pěkná blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň jeden sympatický Ramos vo svete športu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist