Raonic se kvůli zranění lýtka na kurty vrátí až v příštím roce

18. 10. 2017, 11:10
Aktuality 2
Milos Raonic je už osmým hráčem, který letošní sezonu ukončil předčasně. Kanaďan měl startovat na halové akci ve Vídni a také na Masters v Paříži, ale kvůli zranění lýtka se posledních podniků nezúčastní a na kurty se vrátí až v příštím roce.
Profily hráčů
Milos Raonic (© daviscup.com)

Také Milos Raonic se letos hodně trápil se zdravím. Už na konci února nemohl kvůli zranění pravé nohy nastoupit k finálovému utkání v Delray Beach, musel vynechat Masters v Indian Wells, kde si loni zahrál finále, a z Masters v Miami po výhře ve druhém kole odstoupil.

V průběhu antukového jara uhrál finále v Istanbulu a semifinále v Lyonu, ale na další výrazný úspěch nedosáhl. Další zdravotní komplikace přišly po akci Masters v Montréalu. Kanaďan na domácí půdě vypadl už po prvním zápase a podstoupil operaci zápěstí, kvůli níž přišel o US Open a premiérový ročník Laver Cupu.

Na kurty se vrátil za dva měsíce v Tokiu. V japonské metropoli porazil Troického, ovšem ve druhém kole proti domácímu Sugitovi hned po prvním gamu vzdal pro zranění lýtka. Celkem osm turnajů ze zdravotních důvodů nezvládl. Z pěti se musel odhlásit, na dvou se předčasně loučil bez boje. "Byl to náročný a frustrující rok. Samozřejmě bych si přál, abych se mohl více soustředit na tenis a ne na shánění pomoci," uvedl po skreči v Tokiu.

"Zatím je těžké určit rozsah zranění. Budu muset počkat, protože na podrobné vyšetření je ještě brzy," uvedl v oficiálním prohlášení loňský finalista Wimbledonu. "Došlo k tomu, když bylo skóre na shodě. Ucítil jsem ostrou bolest vzadu v noze," dodal.

Podrobná vyšetření bohužel ukázala, že Raonic musí letošní sezonu předčasně ukončit a přidat se tak k Andymu Murraymu (kyčel), Novakovi Djokovičovi (loket), Stanovi Wawrinkovi (koleno), Keiovi Nišikorimu (zápěstí), Gillesovi Müllerovi (loket), Nicolasovi Almagrovi (koleno) a Adamovi Pavláskovi (zápěstí).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
letityfanousek
nemusíte každého mrzáka vystavovat
Reagovat
Fandina
Raonic je také pořád na štíru se zdravím, dalo se to čekat, i když jsem si myslela, že ho uvidím hrát ve Vídni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist