Rekordní sérii Djokovič neprodloužil, ale o semifinále s Federerem nepřišel

3. 11. 2018, 01:23
Aktuality 15
ATP PAŘÍŽ - Novak Djokovič ztratil po 30 vyhraných setech sadu. Jeho nejdelší sérii bez ztráty setu v kariéře ukončil Marin Čilič, ale na postup do semifinále to Chorvatovi nestačilo. Jednadvacet zápasů neporažený Djokovič si o finále zahraje se Švýcarem Rogerem Federerem.
Novak Djokovič

Jediná výhra v Paříži stačila Novaku Djokovičovi k tomu, aby v pondělí sesadil Rafaela Nadala z postu světové jedničky. A dál ve francouzské metropoli zvyšuje šanci na to, aby popáté v kariéře zakončil rok v čele světového žebříčku. 

Od nezdaru v roce 2012 Djokovič odehrál v pařížské hale Bercy 21 zápasů a prohrál jediný. Předloni neuspěl ve čtvrtfinále s Marinem Čiličem, kterému letos porážku ve stejné fázi turnaje oplatil.

Jednatřicetiletý Srb sice po své rekordní sérii 30 vyhraných setů prohrál úvodní sadu, ale vývoj dokázal otočit. Rodák z Bělehradu zvítězil po dvou a čtvrt hodinách hry 4-6 6-2 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 16-2.

"Byl to náročný zápas. Marin začal skvěle a potvrdil nárůst formy. Bylo těžké najít cestu k vítězství a tak jsem rád, že se mi to nakonec povedlo," komentoval Djokovič, jenž prodloužil svou neporazitelnost už na 21 utkání a přiblížil se pátému pařížskému triumfu. Navázat může na vítězství z let 2009, 2013, 2014 a 2015.



O šesté finále z posledních sedmi turnajů si Djokovič zahraje s Rogerem Federerem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 24-22. O šest let staršího Švýcara v posledních třech střetnutích porazil, naposledy v srpnu ve finále turnaje Masters v Cincinnati.

Sedmatřicetiletý Federer ve čtvrtfinále přehrál bez ztráty podání dvakrát 6-4 Keie Nišikoriho a zaznamenal sedmou výhru po sobě. S Japoncem si na podzim poradil podruhé a celkově posedmé z devíti vzájemných duelů.

"Odehrál jsem tady dva solidní zápasy. Nějaké nedostatky ve hře bych určitě našel, ale cítím větší úderovou jistotu, než v minulém týdnu," prohlásil šampion z roku 2011 Federer, který v Paříži útočí na jubilejní 100. titul poté, co minulý týden triumfoval v rodné Basileji.

První semifinálovou dvojici vytvořili Rakušan Dominic Thiem a Rus Karen Chačanov.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.444.985 dolarů
páteční výsledky (02. 11. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (2-Srb.) - Čilič (5-Chorv.) 4-6 6-2 6-3
Federer (3-Švýc.) - Nišikori (8-Jap.) 6-4 6-4
Chačanov (Rus.) - A. Zverev (4-Něm.) 6-1 6-2
Thiem (6-Rak.) - Sock (16-USA) 4-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Patik
Netipujem..ale už dávno som nevidel u Rogera taký vysoký kurz..tie kurzy by som dal asi tak ako to majú druhí semifinalisti.
Reagovat
ipko
okolo 1,5-1,6 na Djoka by bolo fair
Reagovat
Patik
Federer mal kurz takmer 1.5 s Nishikorim..a bol dosť veľkým favoritom..Djokovič má 1.3..až tak by som ho nefavorizoval..veľakrát ho Roger zotrel z kurtu aj keď predošlé vzájomné zápasy prehral..ale je možné že sa budú ešte meniť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten kurz na Rogera určitě hraju. Djokovic za 1.36 je totální úlet os bookies a tisíce tupych ovcí to dává na tiket za tisíce jako tutovku. Šance jsou tak 70/30 pro Noleho a tomu ten kurz neodpovídá ani náhodou.
Reagovat
smazaný uživatel
Malo by byt 1.45, je 1.37. To nie je az taky rozdiel.
Reagovat
Kozoroh
Včera jsem neměl možnost dostat se k internetovému připojení, komentář posílám až teď.
Pro No1eho nelehký zápas, v prvním setu oba tenisté měli 3 BP, ale zatímco Djoker žádný neproměnil, Marinovi jeden vyšel a úvodní sada tak šla na konto Marina. V druhém setu Novak zvýšil tlak na Marinovo podání, v každém servírovacím gemu Čiliče měl Djoker BP a dva proměnil. Na začátku rozhodující sady Novak na svém podání zakolísal, ale hned to rebrejkem napravil. V závěru zápasu se mu povedlo Marina brejknout a utkání doservírovat.
Od Cincinnati nejtěžší Djokerovo utkání na dvě vítězné sady. No1e opět ukázal silné nervy a odhodlanost. Dnešní zápas s Rogerem bude nejspíš podobně nelehký, ale věřím, že No1e si najde cesru k výhře. Idemo majstore!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasné, ze nás dnes čeká předčasné finále. A myslím si, ze opak je pravdou. Čím více Roger hraje, tím je lepší. Bez šance určitě není, Nole nehraje moc dobře, ale pořad je favorit. Pokud by Roger chtěl vyhrát, tak musí určitě ve dvou setech. Proste jako vždy vyhraje ten, kdo získá první set.
Reagovat
No-le
Mám li soudit podle toho, co jsem viděl včera, tak velmi pravděpodobně vyhraje Roger....
Reagovat
ipko
ja len dúfam, že Roger podá lepší výkon ako v Cincinnati, lebo tam to bolo od začiatku jasné a bolo to len čakanie na smrť a aj výsledok dvakrát 6:4 bol k Rogerovi milosrdný.. hrá tu zatiaľ v pohode, ale bez podania to proti Novakovi nepôjde..
Reagovat
ipko
Naposledy s ním prehral v auguste vo finále v Cincinnati. "Dúfam, že budem hrať lepšie. Vtedy to bol z mojej strany zlý výkon," vyhlásil Švajčiar.
Reagovat
steve79
To zase budou nervy.
Reagovat
steve79
Roger vyborny vykon. Djokovic asi vyhraje, ale v koutku duse verim v prekvapeni. Atmosfera bude daviscupova pro Rogera.
Reagovat
annah
Další zápas roku. Něco jako Noleho semifinále s Rafou letos ve Wimbledonu.
Připadá mi, že nervy to budou trochu menší než ve všech zápasech v Basileji nebo tady v Paříži. Protože asi skoro nikdo nečeká, že by Roger vyhrál. Může jen překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
v Parizi je obrovska komunita Srbov :)
Reagovat
Kozoroh
Tak snad se příjdou podívat na zápas a budou hnát Ultrona za postupem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist