Robredo dál vítězí, znovu porazil Fogniniho

9. 2. 2011, 11:07
Aktuality 1
Tommy Robredo zůstává letos na antuce v Jižní Americe bez porážky. Dva dny po svém triumfu v chilském Santiagu zvládl i úvodní zápas v brazilském Costa do Sauipe, kde stejně jako minulý týden zdolal ve třech setech Itala Fabia Fogniniho.
Tommy Robredo

Tommy Robredo i v Costa do Sauipe potvrzuje, že se mu na jihoamerické antuce daří. Právě tam získal své poslední tři tituly, ten desátý si připsal minulý týden v chilském Santiagu.

Vítěznou formu si přivezl i do Brazílie, kde po čtyřech dnech znovu narazil na Itala Fabia Fogniniho. Ten sice v Santiagu Robredovi sebral set, do finále se místo něj ale dostal Španěl, který ve třech setech zvítězil i tentokrát. Fognini tentokrát po prohraném prvním setu uspěl v tie-breaku druhé sady, ve třetí už mu ale Robredo nedal při svém podání šanci a po dvou a půl hodinách zvítězil 6-3 6-7 6-3. V dalším kole se vítěz turnaje z roku 2008 utká se svým krajanem Pablem Andujarem-Albou.

Výrazně hůř si v Costa do Sauipe včera vedl poražený finalista ze Santiaga Santiago Giraldo. Ten krátce po své první účasti ve finále turnaje ATP vypadl hned v 1. kole, když nestačil na Ricarda Mella.

Brazilci Mellovi se na domácím turnaji daří, loni vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem Juanem Carlosem Ferrerem a před šesti lety dokázal ve stejné fázi turnaje potrápit Rafaela Nadala. Ani tentokrát se neloučí v prvním kole: proti Kolumbijci dokázal v úvodním setu odvrátit všech pět brejkbolů a sám využil jednu ze svých dvou příležitostí. Giraldo se na příjmu dočkal až ve druhém setu, Mello mu ale podání sebral dvakrát a za necelou hodinu a čtvrt zvítězil poměrně hladce 6-4 6-3.

Velké problém s postupem měl včera pátý nasazený Juan Ignacio Chela. Argentinec nastoupil proti domácímu kvalifikantovi Da Silvovi, který favoritovi odolával téměř tři hodiny. Chela prohrál první set v tie-breaku a zkrácená hra musela rozhodnout i druhé dějství. Tentokrát už ale tie-break zvládl lépe Chela, který díky dvěma brejkům v rozhodující sadě zvítězil 6-7 7-6 6-3.

Podobně se na vítězství nadřel i loňský finalista Lukasz Kubot z Polska. Také on prohrál úvodní set s Argentincem Eduardem Schwankem v tie-breaku a musel utkání otáčet, což se mu povedlo. V maratónu, který trval tři hodiny a osm minut, porazil Schwanka 4-6 7-5 7-6.

Výsledky - Costa do Sauipe (antuka, 470.200 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Chela (5-Arg.) - Dutra Da Silva (Braz.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:3, Robredo (6-Šp.) - Fognini (It.) 6:3, 6:7 (4), 6:3, Starace (7-It.) - Cuevas (Urug.) 6:4, 5:7, 6:4, Berlocq (Arg.) - Ghem (Braz.) 6:4, 6:3, Machado (Portug.) - Bagnis (Arg.) 6:4, 6:2, Kubot (Pol.) - Schwank (Arg.) 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:2), Mello (Braz.) - Giraldo (Kol.) 6:4, 6:3, Mayer (Arg.) - Andrejev (Rus.) 4:6, 6:4, 7:6 (7:2).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist