Robredo znovu končí v úvodním zápase, prohrál s Gilem

27. 7. 2010, 08:29
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Tommy Robredo pokračuje v nevýrazných výkonech. Na antuce ve Gstaadu nestačil na Portugalce Frederika Gila a už na šestém z posledních sedmi turnajů vypadl v úvodním zápase. Po zranění se naopak výhrou vrátil Francouz Richard Gasquet.
Frederico Gil

Osmadvacetiletý ŠpanělTommy Robredo začal mít v dubnu problémy se zády. Od té doby odehrál sedm turnajů, ale jen na antuce ve švédském Bastadu dokázal přejít přes úvodní kolo. Na severu Evropy dokonce vyřadil i Verdaska a po roce si zahrál v semifinále.

K lepším výsledkům mu to ale nepomohlo. Minulý týden prohrál v Hamburku se Staracem a nyní nezvládl vstup do turnaje ani ve Gstaadu. Na antuce ve švýcarských Alpách ztratil vedení s Portugalcem Frederikem Gilem a prohrál 6-4 5-7 1-6.

Naopak pětadvacetiletý Gil se na okruhu ATP dočkal první výhry od finále na domácím turnaji v Estorilu, kde v květnu prohrál až s Montaňesem. Portugalec však startoval na challengerech, jeden z nich - v Miláně - dokonce vyhrál.

To sedmý nasazený Richard Gasquet vstoupil do turnaje očekávaným vítězstvím, když porazil 6-3 6-4 uzbeckého kvalifikanta Dustova. Francouzský tenista nehrál se na kurtech objevil poprvé po více než měsíci, když kvůli bolesti zad přišel o Wimbledon.

Šampion z roku 2006 se o čtvrtfinále utká s Němcem Danielem Brandsem, který si poradil s Australanem Peterem Luczakem.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
pondělní výsledky (26. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Gil (Portug.) - Robredo (5-Šp.) 4-6 7-5 6-1
Gasquet (7-Fr.) - Dustov (Uzb.) 6-3 6-4
Sadecky - Marti (oba Švýc.) 7-5 1-6 6-0
Lammer (Švýc.) - Brown (Jam.) 7-5 7-5
Haider-Maurer (Rak.) - Istomin (Uzb.) 6-3 6-7(5) 6-4
Brands (Něm.) - Luczak (Austr.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist