Robredovi se daří i v Portugalsku, Wawrinka musel otáčet

2. 5. 2013, 22:07
Aktuality 15
ATP OEIRAS - Španěl Tommy Robredo vyhrál už 10 z 11 posledních zápasů. Dobrou formu prodává čerstvý jednatřicátník i na antuce v portugalském Oeiras, kde postoupil do čtvrtfinále. V něm je podle očekávání i Stanislas Wawrinka, i když zaspal úvod duelu s Albertem Ramosem.
Tommy Robredo

Tommy Robredo včera v Oeiras slavil 31. narozenin; od pořadatelů turnaje dostal během autogramiády čokoládový dort, který rozdal fanouškům a ti mu na oplátku zazpívali 'Happy Birthday'. "Je to skvělý pocit," pochvaloval si bývalý pátý hráč světa. "Vždy je těžké být na své narozeniny pryč od rodiny, ale dostat dort a gratulace od fanoušků, to je prostě skvělé. Minulý rok jsem narozeniny slavil s 30 přáteli v restauraci. Kdybych tady zvítězil, byl by to ten nejlepší dárek," vyslovil Robredo své přání. 

První z pěti kroků k tomu udělal už v úterý, kdy zdolal krajana Gimena-Travera, druhý pak učinil dnes. Po těžkém prvním kole si s Nizozemcem Robinem Haasem poradil ve dvou setech, byť v každém nedokázal potvrdit první brejk. Koncovky ale vždy zvládl lépe a po necelé hodině a půl vyhrál dvakrát 6-4.

Osmý nasazený Robredo tak po triumfu v Casablance a čtvrtfinále v Monte Carlu a vyhrál už desátý z posledních 11 zápasů. Jedinou porážku utrpěl po boji s Raonicem.

O semifinále si finalista z roku 2005 zahraje s Italem Andreasem Seppim, který dnes smetl 6-4 6-0 Kolumbijce Alejandra Fallu.

Stanislas Wawrinka dnes vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj s Albertem Ramosem, i když musel otáčet nepříznivý vývoj utkání. Druhý nasazený Švýcar zaspal vstup do utkání, nakonec však španělského soupeře porazil 1-6 6-3 6-4 a postoupil do čtvrtfinále.

"Nikdy není jednoduché hrát první zápas proti soupeři, který už na turnaji vyhrál a je tak rozehraný. Myslím, že Ramos je dobrý tenista, takže jsem tušil, že to bude boj. Na konci jsem bojoval o každý bod, takže jsem rád, že jsem prošel dál. Jsem si jistý, že zítra budu hrát lépe," komentoval Wawrinka, který loni prohrál v semifinále s Del Potrem. Ten letos kvůli nemoci tituly z posledních dvou let neobhajuje.

V dalším kole osmadvacetiletý Švýcar narazí na domácího outsidera Gastona Eliase, který rovněž po úspěšném obratu porazil Uzbeka Denise Istomina a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

- ATP 250 OEIRAS -
(Portugalsko, antuka, 467.800 eur)
středeční výsledky (01. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (2-Švýc.) - Ramos (Šp.) 1-6 6-3 6-4
Seppi (3-It.) - Falla (Kol.) 6-4 6-0
Robredo (8-Šp.) - Haase (Niz.) 6-4 6-4
Elias (Portug.) - Istomin (Uzb.) 3-6 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Dodatečná gratulace Tommymu k narozeninám. Koukám, že pánové ve vyšším tenisovém věku mají také svou tenisovou druhou mízu? Tak jsem zvědavá, jak dlouho potrvá. Každopádně se mi líbí jeho pohodový herní projev na kurtu teď a řada vítězství k tomu je také pěkná. Pěkné.
Reagovat
Fandina
narozeniny měl Tommy Robredo a je tu o něm článek, ale v jistém smyslu by se dalo psát i o dalším věkově podobném Tommym Haasovi a jeho výborně hře. To jen, aby nedošlo k záměně příjmení ... úsměv
Reagovat
a.magerova
http://www.fun-learning-spanish.com/image-files/tommy-robredo.jpg
http://gototennis.com/wp-content/uploads/2012/08/Fognini_shirtless.jpg
http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.60936.1363884744!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/gallery_635/david-ferrer.jpg
http://2012.itftennis.com/media/124378/124378.JPG
Reagovat
Fandina
Příspěvek má pěkný čas ... každá denní i noční hodina ... úsměv
Reagovat
Fandina
... a závidím
Reagovat
a.magerova
A když už jsi měla tu neodbytnou potřebu nesmyslně reagovat, proč si taky třeba nenapsala jestli s mým výběrem souhlasíš nebo jaké bys udělala změny nebo třeba jen která ta fotka se Ti líbí.....
Reagovat
Fandina
a.magerova ... až bude od tebe znít začátkem příspěvku, že jen reaguji a ne nesmyslně, tak se možná zamyslím i nad těmi fotkami. Zatím tvou odpověď nepovažuji za k obsahu, ale formě. Omlouvám se.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem s korekci "fotek" zatim spokojena, Standu jsem planovala.. :-) A marne cekam, ze tu nekdo konecne rekne pravdu = Fognini je slizoun, nechapu, kde je ten tomasinho, aby za me udelal "spinavou praci"?! :-)) Vamos, Pablo!!!
Reagovat
Fandina
Fognini má obličej heznounka ale obsah nepitvám ... úsměv
Reagovat
a.magerova
No tak jsem si vygooglovala přesné vymezení slova Tebou uvedeného a pokud máš s Fabiem stejnou zkušenost jako WSL 12.10.2010 19:32:17 ze zmíněného odkazu, tak Tě plně chápu :-)))

http://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=480040
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) O tehle strance nemam zdani. :-) Noooo, musim na rovinu priznat, ze se Fognini kvuli mne jeste nikdy nijak neexponoval! :-))) Ale k veci, beru tu formulaci "kazdej chlap, kterej se zenskejm nelibi". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady soječko :-))
Reagovat
a.magerova
Teda tomasinho máš nějaké ptačí období..... Španělský ptáček vs Moravský vrabec vs sojka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neboj, přelétavý pták nejsem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a ja jsem kazdopadne rada, ze laska (nelaska) lidi k sojkam prestala prochazet zaludkem.. :-)) Ale diky, tomasinho. ;-)

Vamos, David!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist