Roddick kvůli zranění třísel nebude hrát Davis Cup

6. 7. 2009, 13:57
Aktuality 1
Američtí tenisté se budou muset ve víkendovém čtvrtfinále Davisova poháru v Chorvatsku obejít bez Andyho Roddicka, který si v prohraném wimbledonském finále poranil třísla. Šestého hráče světa v týmu nahradí třiadvacátý Mardy Fish.
Andy Roddick

Šestadvacetiletý Roddick se zranil, když podklouzl v osmém gamu čtvrté sady. Zápas, který skončil vítězstvím Rogera Federera 16-14 v pátém setu po čtyřech hodinách a šestnácti minutách, nakonec dohrál, ale zranění se nakonec ukázalo jako vážnější.

Roddick tak přeruší sérii 18 daviscupových zápasů za sebou. "Andy byl vždy ústřední postavou týmu a jeho odhodlání hrát za USA nemůže nikdo zpochybňovat," řekl agentuře AP nehrající kapitán amerického týmu Patrick McEnroe.

Ten se v posledních dvanácti zápasech z třinácti mohl spolehnout na stejnou sestavu s Roddickem, Blakem a bratry Bryany. Jen loni ve Španělsku hrál místo zraněného Blakea Sam Querrey.

Zápas mezi Chorvatskem a USA začne v pátek v Poreči, utkání se hraje na antuce.

Španělům bude chybět Ferrer
Potíže mají také Španělé. Kvůli potížím s koleny nebude hrát druhý hráč světa Rafael Nadal, ale také týmová dvojka David Ferrer, kterého trápí svalové zranění levé nohy.

Ferrera ve výběru obhájců titulu nahradí čerstvý čtvrtfinalista Wimbledonu Juan Carlos Ferrero. Devětadvacetiletý tenista v nominaci doplní Fernanda Verdaska, Nicolase Almagra, Tommyho Robreda a Feliciana Lopeze.

Utkání mezi Španělskem a Německem začne v pátek na antuce v Marbelle.

O semifinále se bude hrát také v Izraeli, kam zavítají Rusové, a v Ostravě, kde se čeští tenisté pokusí postoupit přes loňské finalisty Argentince.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist