Rosol je ve čtvrtfinále i v Umagu, čeká ho domácí Čilič

23. 7. 2014, 18:24
Aktuality 15
ATP UMAG - Lukáš Rosol svou červencovou formu potvrzuje i na antuce v chorvatském Umagu, kde dnes psotoupil do třetího čtvrtfinále v řadě. Český tenista si poradil ve dvou setech se Španělem Ribou-Madridem a zajistil si prestižní souboj s domácím Marinem Čiličem.
Lukáš Rosol

Lukáši Rosolovi partnerství s Míšou Ochotskou, se kterou letos plánují svatbu, svědčí. Krátce po seznámení si loni na jaře došel v Bukurešti pro premiérový titul na okruhu ATP a nyní prožívá nejlepší měsíc kariéry. Během tří červencových týdnů si totiž na antukových turnajích zahrál finále ve Stuttgartu, čtvrtfinále na 'pětistovce' v Hamburku a dnes postoupil mezi osmičku nejlepších i v Umagu.

Poté, co včera zvládl třísetový duel s Argentincem Schwartzmanem, si Rosol poradil i s 97. hráčem světa Perem Ribou-Madridem. Španěla, který ve včerejším večerním duelu přemohl Jiřího Veselého, po vyrovnané první sadě porazil 7-6 6-1.

Český tenista zaspal začátek utkání, z úvodních čtrnácti výměn získal jen čtyři a prohrával 0-3. Manko ale dotáhl, a přestože za stavu 3-4 čelil brejkbolu a za stavu 4-5 setbolu, obě situace zvládl a v tie-breaku potvrdil své zkušenosti. V druhém dějství už Rosol zcela dominoval. Poté, co s drobnými potížemi získal první game, nedal šestadvacetiletému soupeři šanci a set ukončil po pouhých 22 minutách.

Rosol si postupem do čtvrtfinále dal dárek ke svým zítřejším 29. narozeninám. O své páté semifinále na okruhu ATP si brněnský rodák zahraje s domácí nasazenou trojkou Marinem Čiličem, proti kterému ve třech vzájemných zápasech neuhrál ani set.

Čilič, který letos vyhrál dva turnaje, si ve svém prvním zápase od pětisetové porážky ve čtvrtfinále Wimbledonu s Djokovičem poradil 7-5 6-3 s Nizozemcem Igorem Sijslingem a po svém předloňském triumfu v Umagu neprohrál už pět utkání v řadě.

Loni chorvatský tenista titul neobhajoval, neboť si odpykával čtyřměsíční trest za užití nedovolených látek. Podle vyšetřovací komise tenisové federace ITF Čilič užil stimulant niketamid nevědomky v tabletách s glukózou, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost.

Rosol dnes postoupil do čtvrtfinále také ve čtyřhře, v níž hraje s krajanem a šampionem z let 2002 a 2009 Františkem Čermákem. Naopak druhý český pár Jiří Veselý a Lukáš Dlouhý se dnes s turnajem rozloučil před branami semifinále.

Svůj vstup do turnaje dnes zvládl obhájce titulu a 18. hráč světa Tommy Robredo, který před rokem v Umagu získal svou dosud poslední 12. trofej, ale od té doby byl jen jednou v semifinále. Druhý nasazený Španěl si dnes poradil dvakrát 6-4 s krajanem Albertem Ramosem a oplatil mu tak porážku z loňského Bastadu.

Ve čtvrtfinále se Robredo utká s dalším Španělem Pablem Carreňou-Bustou, který postoupil bez boje přes Carlose Berlocqa.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
středeční výsledky (23. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (5-ČR) - Riba (Šp.) 7-6(4) 6-1
Robredo (2-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-4
Čilič (3-Chorv.) - Sijsling (Niz.) 7-5 6-3
Carreňo (Šp.) - Berlocq (Arg.) bez boje
• Čtyřhra - 1. kolo •
Čermák/Rosol (4-ČR) - Hanley/Marray (Austr./Brit.) 7-6(4) 6-1
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Lajovič/Skugor (Srb./Chorv.) - Dlouhý/Veselý (ČR) 2-6 6-4 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Viděla jsem druhý set s Ribou a byla to jízda a také jsem viděla druhý set debla, kde hrát Luky s Frantou Čermákem proti Hanley P. / Marray J. a byla to také jízda. Dneska tedy druhé sety radost se na něj a ně v deblu dívat. Tak jen tak dál a držím palce. Pojď!!!
Reagovat
slacker
Vcera to byla jizda s Rogerem
Reagovat
Roger_Federer
No ono vzdycky kdyz se najedes vsecko je to jizda..;)
Reagovat
darek.vrana
Lukáš teď hraje skvěle. Bohužel žebříčkově mu při současném systému tyhle výsledky moc nepomáhají. Pamatuju, když se prostě počítalo nejlepších 14 výsledků za poslední rok. To byl podle mě nejlepší systém a tady by z toho taky Lukáš těžil. Jenže teď, když se počítají povinné turnaje a k tomu jen myslím 5 dalších turnajů, tak už mu v podstatě moc nepomůže, ani kdyby tady uhrál finále. On má totiž těch 5 vedlejších výsledků už teď dost dobrých, tak se mu vždycky nahradí jedny body druhými. Potřeboval by zabodovat hlavně na Masterech a na GS.
Reagovat
PetaM
Lukáš je v Race 23. Tak třeba se to na konci roku nějak projeví :D :D
Reagovat
tommr
momentálně má Lukáš nejhorší započítávanej výsledek 90 bodů takže až do semifinále hraje vlastně tak trochu zbytečně, ale za finále by si už polepšil o 60 bodů ...
Jinak je samozřejmý, že nejdůležitější jsou výsledky z Masters a GS. To ale platí pro všechny hráče ze špičky nejen pro Lukáše ...
Reagovat
George_Renel
nám asi tak nějak dospěl. Snad mu to vydrží dlouho. Asi to jde ruku v ruce se spokojeností v osobním životě.
Reagovat
Roger_Federer
Akorad skoda ze to nebylo driv..
Reagovat
George_Renel
Souhlas
Reagovat
Fandina
Kromě mladíčků, Kirgios, Thiem, Zverev, Jirka se letos také objevili sedmadvacetiletí, kteří hráli nebo prvně vyhráli i finále, 500 prvně Mayer teď v Hamburgu, předtím Bautista-Agut finále Madrid nebo letos super hrající Giraldo pětistovka myslím Barcelona. Takže nikdy není pozdě. I tihle kluci jsou toho důkazem.
Reagovat
Roger_Federer
Byl vzdy problem v hlave a roztekanosti..Herne mel po vetsinu kariery na top 20.
Reagovat
tommr
ale nezdá se mi, že by to nějak souviselo s Ochotskou ... :)
Proti Cilicovi to bude mít strašně těžký, protože Cilic je na domácí půdě jednoznačně největší favorit ...
Reagovat
PetaM
Myslím, že je to hlavně kvůli tomu psychologovi :)
Reagovat
Jiri
ten Lukas. Ma ted pomerne konstantni vysledky, snad to prenese i na betony u nejaky slusny vysledek udela.
Reagovat
Fandina
k zítřejším narozeninám. Ať se daří Lukáši. Všechno nej!!!

A jen tak dál ve hře, držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist