Rosol na Federera nevyzrál, v Monte Carlu dohrál i Berdych

17. 4. 2014, 15:42
Aktuality 131
ATP MONTE CARLO - Druhý český zářez si na turnaji v Monte Carlu připsal Roger Federer. Přemožitel Radka Štěpánka si poradil i s Lukášem Rosolem a postoupil do čtvrtfinále. Pro české tenisty turnaj definitivně skončil poté, co Tomáš Berdych nestačil na Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a stejně jako loni vypadl už ve 3. kole.
Lukáš Rosol

Zatímco včerejší duel Rogera Federera s Radkem Štěpánkem byl od začátku v režii favorizovaného Švýcara, Lukáš Rosol vstoupil do dnešního osmifinálového zápasu nebojácně a potvrzoval, že se nelekne ani velkého jména. Brejkboly v první hře ještě neproměnil, při dalším Federerově podání už se dočkal a dostal se do vedení 3-1.

Ve druhém letošním vzájemném zápase - v Dubaji zvítězil čtvrtý hráč světa pohodlně 6-2 6-2 - měl ale český tenista navrch jen do stavu 4-2. V osmé hře se na příjmu dočkal i Federer a srovnal, a když Rosol podával na udržení v setu, servis ztratil dokonce čistou hrou. Po zbytek zápasu už si Federer bezpečně hlídal podání a díky dalším dvěma brejkům ve druhé sadě se za necelou hodinu radoval z vítězství 6-4 6-1.

"Myslím, že dnes to bylo ze začátku trochu kostrbaté. Ale byl jsem schopný rychle najít cestu do zápasu, postupně mi začal lépe fungovat první servis, více jsem chodil na síť a byl jsem efektivní při využívání brejkbolů. I když jsem měl složitý vstup do zápasu, tak to nakonec nebylo špatné," komentoval Federer, který hraje v Monte Carlu poprvé po třech letech.

O semifinále si Federer zahraje s Jo-Wilfriedem Tsongou, který v den svých 29. narozenin otočil zápas loňských semifinalistů s Fabiem Fogninim. Italský tenista měl v Mónaku problémy již v předchozích dvou zápasech, ale vítězství vždy nějak ubojoval. Dnes sice vyhrál první set, postupně ale ztrácel energii a rozhodující sadu doslova odchodil. Tsonga zvítězil 5-7 6-3 6-0 a poraženého Fogniniho diváci z kurtu vybučeli.

Trojnásobný finalista turnaje Federer ve vzájemné bilanci s Tsongou vede 10-4, na antuce si každý připsal po jedné výhře. Naposledy spolu hráli letos v Melbourne, kde vyhrál ve třech setech Švýcar, loni ve čtrvtfinále French Open naopak slavil vítězství 3-0 Francouz.

"Loni na French Open jsem proti němu (Tsongovi) neodehrál dobré utkání. Z mé strany to byla katastrofa. Na druhou stranu jsem proti němu hrál dobře letos na Australian Open. Jo tu hrál minulý rok semifinále a daří se mu tady. Musím proti němu hrát agresivně a nebýt pasivní jen proto, že se hraje na antuce," řekl Federer.

Tomáš BerdychBerdych po roce končí znovu ve 3. kole
Tomáš Berdych skončil na svém prvním antukovém turnaji sezony po roce opět už ve třetím kole. Zatímco loni skončil na raketě Fogniniho, letos český tenista v Monte Carlu nestačil na Guillerma Garcíu-Lópeze, kterému podlehl 6-4 3-6 1-6

Pátý hráč světa Berdych splnil roli favorita jen v prvním setu, byť v něm dvakrát přišel o podání. Od poloviny druhé sady a stavu 3-2 však vypadl zcela ze hry a do konce utkání už získal jen jednu z jedenácti her. S o dva roky starším Španělem tak v pátém vzájemném střetnutí už potřetí prohrál, dnes po 2 hodinách a 5 minutách.

Berdychův počet nevynucených chyb, zejména při hře od základní čáry, se nakonec zastavil na čísle 49, zatímco soupeř chyboval jen třináctkrát. Českou jedničku dnes nezachránil ani vysoký počet winnerů. kterými soupeře přestřílel 31-8.

38. hráč světa García-López dnes předvedl typickou trpělivou antukovou hru od základní čáry a od minulé středy tak vyhrál již osmý zápas v řadě během devíti dnů. Jediný den volna využil k přesunu z marocké Casablanky, kde v neděli získal svůj třetí titul na okruhu ATP, do Monte Carla.

Berdych při svém jubilejním 10. startu na turnaji v Monte Carlu už poosmé nedošel dál než do třetího kola. Za něj se v místě trvalého bydliště dostal jen dvakrát, v letech 2007 a 2012 to dotáhl vždy až do semifinále.

To třicetiletý García-López dnes postoupil teprve podruhé v kariéře do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. Poprvé se do něj dostal v roce 2010 v Šanghaji, kde skončil na raketě Novaka Djokoviče. A právě srbského favorita a světovou dvojku vyzve v boji o své první semifinále i v Monte Carlu.

Djokovič si dnes připsal dokonce už 12. vítězný zápas po sobě. Po triumfech v Indian Wells a Miami rázně míří za obhajobou titulu i v Monte Carlu, kde před rokem ukončil osmileté kralování Rafaela Nadala.

Šestadvacetiletý Srb proplouvá svým prvním letošním turnajem na antuce jako nůž máslem. Poté, co deklasoval za 45 minut Alberta Montaňése, strávil na kurtu jen o tři minuty více proti dalšímu Španělovi Pablu Carreňu-Bustovi. Dvaadvacetiletého soka ničil přesnou hrou s minimem chyb, první a také jediný game mu dovolil uhrát až v desáté hře, zvítězil 6-0 6-1 a se ztrátou pouhých dvou gamů postoupil na 15. turnaji v řadě do čtvrtfinále.

"Ve dvou zápasech jsem tu ztratil jen dva gamy, takže to nemůže být lepší. Ale nechci se nechat unést, musím si na kurtu pořád věřit. Chci pokračovat v tom, co jsem započal v Americe," řekl Djokovič. "Teď mě čeká další antukový specialista, musím do zápasu jít znovu s agresivním plánem. Na tomto povrchu je klíčem k úspěchu zkombinování defenzívy s agresivitou, a to se mi myslím v prvních dvou kolech povedlo," dodal Srb, který s Garcíou-Lópezem vyhrál všech pět vzájemných duelů.

Nadal vyhrál 300. zápas na antuce
Už ve čtvrtfinále je podle očekávání také největší favorit turnaje Rafael Nadal. Osminásobný vítěz z Monte Carla ztratil v úvodním setu duelu s Andreasem Seppim z Itálie jediný game, a přestože v další sadě ztratil za stavu 4-2 podání, prolomil Italovi znovu servis a čistou hrou zápas ukončil.

"Myslím, že jsem dnes hrál o něco lépe, než včera. Dlouho jsem hrál na dobré úrovni. Dobře jsem měnil směr a intenzitu hry," pochvaloval si Nadal. "Ve druhém setu za stavu 4-1 mi trochu vytuhly nohy, Seppi je hráč, který hraje míček brzy po odskoku a dostal mě do problémů. Udělal jsem několik chyb a ztratil jsem na intenzitě, ale měl jsem štěstí, že jsem ho znovu brejknul," komentoval osminásobný vítěz Roland Garros.



Sedmadvacetiletý Španěl tak zaznamenal již jubilejní 300. vítězný zápas na antuce, což se před ním povedlo jen 10 tenistům. Antukový král má na nejpomalejším povrchu má bilanci 300-21 a s procentuální úspěšností je suverénně nejlepším v historii. V Mónaku může získat již 44. antukový titul, více jich ve své kariéře posbíral jen Guillermo Vilas (46).

Ve čtvrtfinále se Nadal střetne s krajanem Davidem Ferrerem, se kterým na antuce neprohrál už 17 soubojů v řadě. Jedinou porážku s ním na tomto povrchu utrpěl v jejich vůbec prvním vzájemném zápasu před deseti lety ve Stuttgartu. Dvaatřicetiletý Ferrer si dnes poradil po setech 6-4 6-2 s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

"David je těžký soupeř na kterémkoliv povrchu. Ale tady na antuce je to velká výzva. Už jsem proti němu odehrál spoustu zápasů a byly velmi náročné. Pokud nehrajete na maximum, je těžké vyhrát. Potřebuju být dobře připravený," řekl Nadal.

Bez boje postoupil mezi nejlepší osmičku třetí nasazený Stanislas Wawrinka, jemuž krátce před zápasem odstoupil soupeř. Nicolás Almagro se omluvil kvůli zraněné noze. "Dnes ráno jsem se vzbudil s velkou bolestí v levé noze, která mi ani nedovolila normálně chodit. Po dlouhé konzultaci s lékařem jsme se rozhodli, že bude lepší, když nebudu hrát," uvedl Španěl.

Osmadvacetiletý Wawrinka se ve svém prvním čtvrtfinále (stačilo mu k tomu porazit Čiliče) od triumfu na Australian Open utká s Milosem Raonicem. Toho v obou vzájemných utkáních na tvrdém povrchu porazil, na antuce je tak Švýcar Wawrinka favoritem. Kanadský tenista si dnes poradil snadno ve dvou setech 6-4 6-3 se Španělem Tommym Robredem.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 3.452.415 eur):
Dvouhra - osmifinále:
García-López (Šp.) - Berdych (5-ČR) 4:6, 6:3, 6:1
Federer (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6:4, 6:1
Nadal (1-Šp.) - Seppi (It.) 6:1, 6:3
Djokovič (2-Srb.) - Carreňo (Šp.) 6:0, 6:1
Wawrinka (3-Švýc.) - Almagro (15-Šp.) bez boje
Ferrer (6-Šp.) - Dimitrov (12-Bulh.) 6:4, 6:2
Raonic (8-Kan.) - Robredo (11-Šp.) 6:4, 6:3
Tsonga (9-Fr.) - Fognini (10-It.) 5:7, 6:3, 6:0
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

131
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už je to oficiální, jedná se o nejhorší začátek Nadala v sezoně za posledních snad až deset let. Zdá se, že se snaží napodobit Fedexe nejen v počtu GS, ale taky v hororové sezoně. Je to ale nezvyk, Nadal poažený v Monte Carlu, navíc od svého lokaje, to sou věci.
Reagovat
Rafaeoli25
Mýlíš se, v letech 2010 a 2006 měl vstup do sezony horší, v r.2011 zhruba stejnej, veselý to ale neni..
Reagovat
PetaM
Gratulace Davide! Přeji ti to :)
Reagovat
Roger_Federer
Nenachazim slov..po letech si pridam Rafu na tiket a on prohraje na antuce..
Reagovat
MarcelPersch
vidíš, už to nikdy nedělej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně jsi na něj našel recept.
Reagovat
MarcelPersch
44 ue za 2 sety, tolik Rafa nikdy nedal ani za 3 sety :(
Reagovat
smazaný uživatel
David Ferrer: Sezona 2014 byla dobrá sezona :)
Reagovat
Mayo
no cemment
Reagovat
anajka
Musí to byť úžasný pocit prvý krát po toľkých prehrách poraziť Nadala. Super David, blahoželám.
Reagovat
J.M.
Z posledních 3 vzájemných zápasů David porazil Rafu dvakrát. Možná i tohle mu trochu pomáhá, už ví, že to jde, víc si věří.
Reagovat
kada.tom
Rafo, Rafo ... to snad nemyslíš vážně :-(
Reagovat
spaniel
Cesta 3100Kc
Vstupné 2800Kc
Rafuv protazeny obličej, k nezaplacení.
Reagovat
smazaný uživatel
proto mám radši Djoka, ten umí s úsměvem ocenit soupeře a pěkně ho poplácat a ne udělat úšklebek a nasraně odejít, dnes vyhrál zkrátka už od začátku lepší matador, zaslouženě, jsem zvědavá, jak to Rafa vysvětlí
Reagovat
spaniel
Během par dnu očekávám článek o jake zraněni se jednalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas neunesl porážku?
Reagovat
smazaný uživatel
a kdy naposled ji unesl prosimtě :D aspoň u kámoše Davida bych čekala vstřícnější gesto, Ferrerův vítěžný úsměv byl zážitek :)
Reagovat
PetaM
Davideeeeeeee!!! Tak ještě jeden!!! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
tohle fakt vypadá na blbej den pro Rafu a to nejsem zrovna jeho fanoušek, vůbec mu to nejde, i tak ale prohrál set až v tiebreaku, proč on musí vždycky ze sebe vyždímat výkon, kterej je dlouhodobě neudržitelnej, viz 2013, a pak má zdraví v háji, už se mi nechce věřit, že by něco takovýho hrál, ten se jednou zničí definitivně, David možná dneska nakonec přejede krále antuky
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim,snad to dotahne!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vzpomnela jsem si, jak tu nekdo pred casem daval obraceneho Rafu, zprava, bylo to zajimave, poprve jsem byla schopna jeho hru "normalne" prozivat, na levaky se dokazu totiz jen divat. A fakt nic moc, servis, ty bezzube kratke mice, hlavne z BH byly hrozive, odkryva si neskutecne cely kurt na FH, no, vedela bych, jak na neho.. :-))) A musela jsem se moc smat Forehandovi, ktery si nebyl vubec schopen jen pripustit Rafovu evidentni zranitelnost, pokud by hral pravackou.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davide Davide, místo abys ho dodělal, tak se sám vyházíš, to kdyby Rafa teďka otočil, tak si jdu normálně fakt zaplavat, to bych se dočkala Tsongy a Rogera :D
Reagovat
J.M.
No tak to byly neskutečné nerv na závěr, určitě i pro Davida. Ale klobouk dolů před jeho výkonem. Nadal byl hodně mimo, ale i tak.
Reagovat
smazaný uživatel
vyzivny zaver, super vykon! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
David si to dneska vybojoval zaslouženě, tak mu to přeju, hlavně ať nevybouchne s Wáwrou, toho jsem ještě hrát neviděla od Davis Cupu
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/04/18/8hrpK.jpg
Reagovat
J.M.
Na Cica mi to přijde příliš dlouhé a inteligentní.

Ale mě na tom spíš zajímá ta realita dneška, kdy díky snadnému odeslání dnes takovéto "dopisy diváků" a zpětná vazba obecně ztrácejí váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferru začal opět horlivě a obdivuju tu jeho výdrž, ale pochybuju, že by to Rafa nedotáhnul do konce, podle mě může být v klidu, tohle bude na dlouho, Roger se může jít ještě válet s Mirkou na pláž
Reagovat
smazaný uživatel
Davida mam rada, doufam, ale divat se na to nevydrzim.. :-))
Reagovat
J.M.
Dnes v Monte Carlu není zrovna den k válení se na pláži.

Ale zatím je to podivný zápas dvou trápících se hráčů bez formy.
Reagovat
smazaný uživatel
já nad těma jejich výměnama žasnu, jak to musí být náročný, ale je to hrozně zdlouhavý a uhekaný, jsou to skvělí rivalové na antuce, akorát Head2Head mluví trochu jinak
J.M.: Joo, dneska je nabitej den, ale než tahle corrida skončí, by si Roger stihnul ještě zaplavat :D
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se bude muset naučit hrát pořádně ten Bh, protože touhle taktikou nad ním můžou vítězit i mnohem slabší hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi to hlavne dneska nelita, jak by potreboval.. jinak klasika, smena dvou horniku.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak se strejda Toni zašklebil, když měl Rafa smůlu na pásku při tom dropshotu a hned na to Ferru doběhnul další, ty jeho sprinty jsou neskutečný, Rafa je pusher a David je rusher :D radši bych napsala hustler, ale nejsem si jistá, jestli to neuškodí jeho skromný povaze :)
Reagovat
smazaný uživatel
horníků nebo pitbulů, to máš na stejno, Rafa má toho bulla navíc ve znaku, ale koukám, že dneska fakt není v herní pohodě, to bych ani nečekala, možná se dočkáme Davidova triumfu
Reagovat
J.M.
S Nadalem něco letos není v pořádku, Takhle zpackaný tiebreak jsem od něj snad neviděl. Ale je fakt, že Davidova obrana je úžasná, jak se, když ho Nadal zatlačí do rohu, dovede křížným bekhendem vymanit z tlaku a díky výborné délce i agresivně.

Nakonec ale ten zápas není tak špatný, kromě spousty kiksů tam bylo tam hodně krásných výměn.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle jsem naposled viděla v tom bizarním finále v Austrálii, se mi nechtělo věřit vlastním očím, dneska to samý, tolik chyb u něj není normální, tváří se nešťastně, jakoby to snad sváděl na raketu nebo že by mu dneska vadilo počasí, když se tak rád potí ve vedru? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že dnes bol pre mnohých Silvester..Tak teda šťastný nový ;)

Apropos Sojka..Nadalova hra, ak by bol pravák by bola bezzubá?..A to hovoríš ako tenistka?..To že si videla zrkadlový obraz znamená, že si videla zrkadlový obraz..Stále to bol lavák Nadal..To ze to bolo naopak neznamená, že by tak ozaj hral ako pravák..Ale to ti naozaj musim hovorit?..
Reagovat
MarcelPersch
Když to tak vidím, tak jestli Rafa dneska postoupí, tak bude muset doufat v totální kolaps Stana a ve finále pokud chce vyhrát, musí být Garcia Lopez. Jinak to nevidím, Rafa se málo hýbe a nepřidává mu ani, že není zrovna hezky, což je u Rafy běžný určující faktor úrovně jeho hry.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mi to tak připadá nebo spíš mu na herní úrovni moc nepřidává ta červená na babolatce, jednoho Red Bulla už tu máme :)
Reagovat
smazaný uživatel
mam radost.. :-) Raonic me hlavne (uz vicekrat) zaujal rukavkem, s rukavici na nehrajici ruce na kurt vyrazim, ale cyklisticky rukavek na te hraci.. dobra vec kdyz je chladno, no ps, ze me to nikdy nenapadlo!? Asi to bude tim, ze si beru dlouhy rukav rovnou a damska tricka s kratkym jsou mnohem obtazenejsi.. :-)
Reagovat
tommr
Opravdu je to jen proti chladnu? Nemá něco s rukou? Vždyt to měl jestli se nepletu už v Miami ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
priznam se, ze nevim, ja si tady vlastne jen tak "frickuju".. :-) Ale cyklisticke rukavky mam, jedine Craft, prosim.. :-) a stejne si je vyzkousim.. :-)
Reagovat
Pe3k
Raonic sice prohrál ve dvou setech, ale ten kluk to dotáhne daleko. Jde na něm vidět, jak to bere vážně a jak na sobě tvrdě maká. Stan the man vypadá, že se vrací do formy z AO. Semifinále bude velice zajímavé, pokud dokáže udržet svou hru na této úrovni, nebo se ještě zlepšit. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu ty, kteri tady pisi, ze by pro Toma mela byt priorita 3. vyhra v DC. To je proste blbost. Pro kazdeho tenistu je priorita GS titul v hracske kariere a tomu by kazdy tenista mel obetovat maximum. Jsem rad, ze Tomas se snazi setrit tydny na trenink, zlepsovani se a chce se herne zamerit hlavne na GS titul. Vynechal po dlouhe dobe tyden v DC a hned se hodne lidi muze zblaznit :-D Vazne nechapu. A na SF Tomas urcite pojede, protoze je az po poslednim GS sezony a pak je delsi volno, takze co blaznite ...
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, hněv lidu nelze podceňovat :)
Reagovat
Roger_Federer
Proc bysme nemohli mit nazor, ze by se Tomas mel jeste soustredit na 3 vyhru v DC za sebou? Podle me je to pravdepodobnejsi nez ze letos ziska nektery Gr..Uz tady o tom psalo hodne..Osobne si myslim, ze Berdych je velmi precenovany hrac, ktery se vsechna cest drzi v top 10 uz radu let, ale ani jednu sezonu se nedokazal pres trio Djok, Rafa, Federer, vyrazneji prosadit, jeho vykony jsou velmi nevyrovnane, je schopen porazit, ale ne porazet..Nekolikrat do roka si neodpusti zbytecne kolapsi z hraci se kterymi by mel vyhravat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna ze je to pravdepodobnejsi ale to neznamena, ze je to dulezitejsi pro Tomovu karieru. Tomas GS titul jeste nema, takze je vcelku logicke co je pro Toma podstatnejsi. Jinak ikdyby vyhral ten 3. DC titul, tak cesti fanousci budou chtit furt prodluzovat tuto serii salatovych mis. Ty dalsi vety, ktere jsi napsal vubec nesouvisi s tim, co je prioritou pro Toma, to byl pouze tvuj osobni nazor na Tomasovy kvality. Ja mam trosku jiny...
Reagovat
Roger_Federer
Ano je to jen muj osobni nazor, na to jake sance ma Tom uspet na Gr..Snad se ale pletu.
Spoustu Ceskych fanousku Berdychovi zacalo fandit prave kvuli prikladne reprezentaci za poslednich x let a 2x vitezstvi v DC..Navic osobbe myslim ze Berdych vdeci i DC, za pozornost ktera hmje na nej poslednich nekolik let uprena a stim spojene reklamni a sponzorske aktivity a prijmi.Muj bazor je, ze tom v DC dava , ale i dostava.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš není stroj. Těch zápasů, turnajů je tolik, že pár takových kolapsů k tomu prostě patří.. A každý má výpadky, od špičky, až po méně kvalitnější hráče.. Podívej se na Petru, jaké má kolapsy, zkrátka, to je tenis, nikdo není stroj, a ani Djok, Nadal nejsou bezchybní.. Ano, takové hráče, jako je Garcia Lopez by Tom porážet měl, jenže na antuce, navíc s formou Garcii se nedalo čekat, že by ho dal v klidu.. Přechod na antuku je vždy složitý.. Takže.. Kolísání, zkrátka k tenisu patří.. :-) A GS? Jsou ještě 3 tento rok, a pokud Tom chce vyhrát, musí se holt smířit s tím že mu to nikdo nedá zadarmo,a musí jít do bojů s Djokem, Nadalem naplno.. Ale jak říkám, kdyby nikdo nezakolísal, byla by to opravdu velký nuda.
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole turnaje v Monte Carlu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do čtvrtfinále a může v Monte Carlu ještě získat další body:

1. Nadal 13310 (+8590) *
2. Djokovic 10860 (+6140) *
3. Wawrinka 5760 (+1040) *
4. Federer 5385 (+665) *
5. Ferrer 4730 (+10) *
----------------------------------
6. Berdych 4720
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-505)
8. Murray 4040 (-680)
9. Raonic 2715 (-2005) *
10. Isner 2555 (-2165)
11. Gasquet 2545 (-2175)
12. Tsonga 2370 (-2350) *
13. Fognini 2190 (-2530)
14. Haas 2075 (-2645)
15. Youzhny 2065 (-2655)
16. Dimitrov 2040 (-2680)
17. Nishikori 1985 (-2735)
18. Robredo 1980 (-2740)
19. Anderson 1800 (-2920)
20. Almagro 1750 (-2970)
...
32. Garcia-Lopez 1203 (-3517) *
...

Tomáš Berdych v MC nečekaně selhal a Ferrer ho proto v žebříčku předstih. Tomáš na něj sice zatím ztrácí jen 10 bodů, ale v Madridu a v Římě obhajuje semifinále a je proto vysoce nepravděpodobný, že by se na tom před FO něco změnilo ...

V žebříčku jinak v MC k žádnejm převratnejm změnám nejspíš nedojde ...
První místo Nadala je zatím neotřesitelný a v MC si náskok před Djokovicem nejspíš ještě navýší ...
Federer by se moh dostat na třetí místo před Wawrinku pokud by v MC získal titul ...
Do první desítky se díky neúčasti Gasqueta zase vrátil Isner i když v MC vůbec nestartuje. Může ho z ní ale ještě vystrnadit Tonga pokud by v MC došel do finále ...
Do první dvacítky by se moh teoreticky dostat Tomášův přemožitel Garcia-Lopez pokud by v MC získal titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslam volá :-)))))))
Reagovat
Fandina
Dneska nebyl GS :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
netrapci.. neeeeboooo... zacnu tlacit Fonu! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledky pekné, ale Montanes či ten druhý, ktorého meno sme pred dvoma dňami ešte nevedeli a ja neviem stále?..

Neblázni, este vela vody pretečie..A na RG bude Nole nervóznejší..
Reagovat
Nola
neviem, možno sa mýlim, tomasinho vôbec neriešil Novaka....
sojka, správny postoj :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještěže se slizoun Fogna tlačí sám často do háje zeleného :-)))

A správně Nolo, tady o Noleho nejde :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :)
Reagovat
smazaný uživatel
je ve stinu, nikdo nic necekal... takze mam zase prilezitost se nenapadne poradovat.. ;-)
Reagovat
Mayo
Nitra zase ligla po nájazdoch sakra.
Reagovat
Jan
V tom růžovém tričku vypadá Tomáš trochu divně. Stejně jako jednou s ním hrál Anderson, také v růžovém.
Reagovat
Fandina
Všimla jsem si i tady, že pro pány je ta barva nepochopitelná. Ale je potřeba to brát tak, že Tomáš také reprezentuje nějakou značku a ta chce také na sebe upozornit, být zvláštní. Tyhle pruhy jsou decentní s bílou a k modrým kraťasům se triko hodí. Navíc, Tomáš je prototyp modela a na něm oblečení vždycky dobře vypadá.
Reagovat
Jan
Tomáš je pěkný chlap, takže na něm bude cokoliv vypadat dobře v jakékoliv barvě. Ale prostě růžová je růžová :)

Kdoví jestli mu ta barva neubrala na sebevědomí, že prohrál :)
Reagovat
Fandina
:-) s Thursunovem hrál také v tomhle oblečení a vyhrál ve dvou setech ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tursunovem ... oprava
Reagovat
Jan
Třeba na Tursunova Tomovi stačil i ten zbytek sebevědomí, co mu zbyl po té růžové barvě :)

To Štěpánek s růžovou příšerou by byl neopakovatelný :)
Reagovat
Fandina
:-)))))) já myslím, že oblečení Tom tak neřeší, i když, prý si ho sám navrhuje, takže to by asi těžko navrhnul něco, co by ho sráželo ... úsměv
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
Roger_Federer
Zlin gooolll..kde si?
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem nevidela, v optimalni forme na antuce nebyl (a byt nemohl) ani v predchazejicim zapase, ale po vyhranem setu ta vypust ve tretim signalizuje zdravotni problem, k soucasnemu Berdovi mi takove statistiky jednoduse nesedi, ten G-L je sice na vlne a predevsim na antuce, ale takhle pri cteni je to moc divny. Reci o saskovi ci ostude bych ale peclive vazila... stale jde snad jen o tenis...
Reagovat
tommr
a proč by nemohl být v optimální formě? Měl snad málo času na přípravu? Vždyt kvůli tomu přece vynechal DC ... :)
Reagovat
Fandina
člověk míní, život mění, ze dne na den máš žaludeční potíže a ze dne na den problémy se zády. Tisíckrát se můžeš přípravovat a máš po všem.
Reagovat
smazaný uživatel
podle meho nebyl fit, ale hlavne priprava nejsou ostre zapasy a antuka chce svuj cas, navic Berda neni zadny improvizator ani fofrnik, je gruntovni a vsechno si musi peclive zazit, ale necekam od tebe zadnou empatii.. nic ve zlem.. :-)
Reagovat
LukasH
Nezlob se, ale ty nejsi nic než tenisovej teoretik.
Reagovat
LukasH
To platilo pro Tommra
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš by se měl sbalit, jít plavat mezi delfíny, protože jakmile prohraje, správní fandové neodpouští. A nedej bože, jestli si dovolí mít třeba zdravotní problém, to už je opravdu vrchol, má přece na všechno spoustu času, peněz a vlastně tenis je jen taková nudná pinkačka z rohu do rohu....
Reagovat
Jan
A není ? :)
Reagovat
EllNino
To je přeci jasný, že se tomu ještě divíš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tady nedivím vůbec ničemu. :)
Reagovat
tommr
musím se přiznat, že s tou empatií mám velký problémy - obzvlášt poté co se Tomáš rozhod, že upřednostní pochybnou honbu za GS před DC ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
uspech v DC je sice moc pekny, ale je to jen doplnek kariery, nikdy neni jejim smyslem, snad si nemyslis, ze hraci od mala vstavaje lehaje sni o salatove mise.. :-)
Reagovat
Jan
Když nikdy nevyhrají GS, tak ta mísa na salát má svou cenu.
Reagovat
LukasH
....to je jak házet hrách na zeď.
Reagovat
Jan
Jaký hrách a jaká zeď ? Když nevyhraje GS, může být rád aspoň za salátovou mísu. A je to kolektivní výhra, soutěž se stoletou tradicí, tak o co jde ? To že to tady někteří v současné době shazují a přidávají k tomu i top hráči, kteří odmítají reprezentovat ... DC i FC jsou pěkné soutěže, kde můžou diváci fandit za své státy, tak o co jde ?
Reagovat
Fandina
v DC snad nejsou hráči, kteří odmítají reprezentovat. Myslím, že nejvíc reprezentací má právě Berďa a Roger 62 utkání a i ti ostatní hrají, Nole, Rafa, Andy, záleží vždycky na tom, kam jejich země dojde, ale že by se vyhýbali, to bych netvrdila.
Reagovat
Jan
Mnozí tady tím argumentují, že Djokovič a spol nechtějí hrát DC, protože to je podřadná soutěž. Tak vždycky nereprezentují ani Djokovič ani Federer, Španělé na to dojeli. U Berdi mně to bude vadit, když přestane hrát DC. A zrovna v šanci získat 3. výhru v řadě.
Reagovat
LukasH
Nikdo DC neshazuje, ale vyhrál ho už dvakrát a porovnávat to s individuálním úspěchem prostě nejde. Jenže tady mají všichni jasno. Když ve sportu o něčem usiluješ, tak tomu všechno podřídíš, ale vyjít to stejně nemusí - to je prostě sport. Jenže tady si toho někteří dělají podmínku - když nehraje DC, tak musí vyhrát GS, ale to je prostě blbost uvažovat takhle.
Reagovat
Fandina
Tak to je možné, že se tady tím argumentuje, že nechtějí hrát, ale Nole proti nám ve finále nastoupil, takže reprezentoval a vloni hrál i v nějakém kole Rafa a teď zase Andy a Roger, takže to asi není tak žhavé, že by nechtěli reprezentovat v DC.
Reagovat
Jan
Třeba v roce 2012 Nole v DC do Prahy nepřijel a Srbové prohráli. Zrovna dal přednost olympiádě, příp. RG.
Reagovat
Fandina
Argument, když nehraje DC, musí vyhrát GS snad takhle nikdo nemůže stavět, to je přece komplex záležitostí.
Reagovat
Fandina
Tak to máš pravdu, že v roce 2012 Nole nehrál, ale oni měli i tak silný tým, Tipsa byl na vrcholu a Viktor pomohl předtím k srbskému titulu v DC. Ale jinak myslím, že se nikdo nějak zvlášť DC nevyhýbá.
Reagovat
Jan
A Nolemu to nepomohlo ani na olympiádě, ani na RG. Tak jako Tomáš s tím cílem vyhrát GS.
Reagovat
Fandina
Tak to ještě nevíme, jak to s Tomášem dopadne, třeba bude na podzim semifinále hrát, když je to už po GS turnajích. Uvidíme.
Reagovat
Jan
Jestli se upsal tomu turnaji v Asii na podzim za velké peníze, tak spíš věřím, že DC bohužel vynechá.
Reagovat
Fandina
A není ten turnaj také až po DC?
Reagovat
tommr
vím, že DC není pro hráče prioritou a že se v poslední době stalo určitou módou shazovat jeho význam. Přesto si myslím, že Tomáš dělá obrovskou chybu pokud se předem vzdává šance na zisk třetího DC titulu v řadě v mylným domnění, že si tím nějak pomůže v honbě za vytouženým GS. Jeho fiasko v MC jen podtrhuje jak je tohle uvažování zcestný. Na GS nemůže dosáhnout, protože je tady prostě příliš mnoho lepších hráčů a Tomáš nedokáže zahrát 7 zápasů v řadě bez výkyvů nebo dokonce nad svoje poměry. Tím, že se vzdá DC si v boji o GS nijak nepomůže a jen příjde o možnost uspět aspon v tom DC. Je to jeho rozhodnutí, ale já pro to prostě žádný pochopení nemám a litovat ho v případě nezdarů rozhodně nebudu ...
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo nic neshazuje a vsichni jsme z misy slzeli, neboj.. :-) Problem je, ze to opravdu necitis a nemuzes tedy Berdu pochopit - ma karierni cil takovy, ze se chce pokusit o GS a chce tomu vsechno podridit, aby si nemusel jednou nic vycitat. Dobre vi, do ceho jde, ale vrabci v hrsti ho nezajimaji, chce holuba na strese a veri, ze se tam za nim muze vydrapat.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker zatím brutál, přesvědčivější výkony než Nadal, ale je fakt, že rozdíl je v jejich soupeřích, Dimitrov škoda, dneska na Davida na antuce neměl, Féďa začátek prospal, že jsem se až bála upsetu, ale pak pohodička, Rosol se zase zbrkle vyházel, a Berdycha jsem prospala, jen jsem zaslechla, že končí, což mě nepřekvapilo, zítra budou zajímavé souboje, doufám v Rogerovu odplatu Žovilíkovi, i když ho mám taky ráda :)
Reagovat
LukasH
Tady je zase chytrých, vážně. Tomáš nepatří mezi takový hráče jako je Nadal, Federer a Djokovič a sám to moc dobře ví. Hraje dobře, stabilně, ale nikdy nebude jako oni. To ovšem neznamená, že by se mu GS nemohl podařit. Nikdy neřekl, že si myslí, že bude pravidelně GS vyhrávat nebo tak něco, prostě jen řekl, že by mu to třeba mohlo vyjít.
Dneska prohrál a hned se tu zase vyrojí takoví, co z toho mají jen potměšilou radost.
Jo a s tím DC. Myslíte si fakt, že další výhra na DC může Tomáše ještě nějak uspokojit?
Reagovat
Alois_Mlok
Tak jestli ho nemůže uspokojit další výhra v DC, tak je něco špatně.
Reagovat
LukasH
Proč? DC je sice pěkný, ale co z toho donekonečna?
Reagovat
Alois_Mlok
Tak při tomhle způsobu myšlení měl Federer dávno ukončit kariéru, protože vyhrát Wimbledon je sice hezký, ale co z toho, pořád dokola...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne je podivne mysleni srovnavat individualni GS uspech ve WIMBLEDONU s kolektivnim hranim druzstev o pohar v DC, neuveritelne..
Reagovat
Jan
Ten kolektivní úspěch v DC má také svou cenu, proč to shazovat ?
Reagovat
LukasH
Já DC neshazuju, ale těm, co ten rozdíl nechápou, to nemá cenu vysvětlovat.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že každý rozumí tomu, že individuální GS a kolektivní DC je něco jiného, to první je opravdu a jen o výkonu jednotlivce, ale tady jde o to, že Tomáš je úspěšný v DC a je třeba škoda se nepokusit s týmem o tři výhry v řadě. O nic jiného nejde.
Reagovat
Alois_Mlok
Tady vůbec nejde o žádné srovnávání individuálních a týmových soutěží. Tady jde o to, že někdo tvrdí, že po dvou triumfech v nějaké soutěži, nemá smysl usilovat o další. Což je samozřejmě totální kravina... Takže tak.
Reagovat
Jan
Souhlas
Reagovat
Fandina
podle mě by měla mít smysl každá výhra, první, druhá, třetí. Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
nesmysl je domnenka, ze ta sila (a chut k opakovani prozitku) je v obou pripadech stejna.. :-)
Reagovat
Jan
Takže Federerova chuť k opakování prožitku vítězství ve Wimbledonu tak klesala, až to přepustil Rafovi a Djokovičovi, příp. Můře :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak nizko uz nejdu. :-(
Reagovat
Fandina
Možná se to srovnávat nedá, ale když je prvně ten prožitek super, tak vůle k opakování je velká ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
A to tenhle šašek říkal, že věří ve vítězství na grandslamu.. trošku vysoké cíle, ale snít může každý :)
Reagovat
smazaný uživatel
První set urval, na zbytku se podepsala bolavá záda. Nepamatuji si, že by někdy Berda udělal přes 50 nevynucených chyb...ikdyž faktem je že antuka mu zatím nesedla
Reagovat
smazaný uživatel
Trénink Tomáše s Novakem v HD - Asi mu napověděl, že je moudřejší vypadnout už s Lopezem :))

https://www.youtube.com/watch?v=MWVprWza_tc
Reagovat
tommr
a po výkonu nedůstojným hráče první světový desítky prohrál s Garcia-Lopezem, kterýmu dneska stačilo v podstatě jen vracet a čekat až Tomáš zkazí ... :(
A to vše krátce poté co Tomáš do celýho světa vytroubil, že nebude hrát DC, protože chystá útok na GS. S tím co si dneska předved nevyhraješ Tomáši žádnej větší turnaj natož GS ... :(
Reagovat
EllNino
ale pšt, nesýčkuj, první turnaj na antuce, navíc García je dobrej antukář a má formu, ostuda to není, jenom zklamání ...
Reagovat
Roger_Federer
Tom by se mel soustredit hlavne na Davis cap, zde se muze stat svetovou legendou v pripade 3 vyhry v rade..Po diskuzich ktere zde probihali v poslednich dnech, Tom ukazal , ze by se proste muselo sejit dost veci jako v pripade Wawrinky, aby vyhral nejaky Gr.titul..
Reagovat
Jan
Taky bych ho rád viděl na podzim na DC. Ale jestli se rozhodl to vypustit, podle reakcí Navrátila, že ho nebude přemlouvat, to vypadá, nepotěší mě to.
Reagovat
tommr
přesně tak. Tomáš by si měl uvědomit, že DC je jediná věc ve který může vyniknout nad ostatní hráče ze špičky a měl by se podle toho i zařídit. Vypouštěním DC si nijak nepomůže a jen se o to víc ztrapní když pak selže jako dneska proti Garcia-Lopezovi ...
Reagovat
Fandina
Podle mě by měl Tomáš usilovat o obojí, o GS, který nemá hlavně, ale DC se také nevyhýbat, když to dosud nedělal a byl tím, kdo hlavně dával dva body a podílel se na třetím.
Reagovat
Jan
A je dost možné, že výhry v DC mu pomůžou i v turnajích.
Reagovat
Fandina
Jestli mu pomohou v turnajích vítězství v DC, tak to se nabízí, ale to už by asi věděl a ví on sám a možná to je ten důvod, proč když vždycky hrál a pak mu to chybělo v přípravě na další utkání, tak se mu pak nedařilo, jak by si představoval. Ale to už jsou jen dohady, spekulace, to opravdu ví jen on sám, jak je to s DC a jejo absolvování.
Reagovat
paprikovygulas1
OT: sorry ze otravujem ale nepoznate niaku esej o tenise dik.
Reagovat
Davor1
To, čo dnes predviedol Berdych, som snáď ešte od hráča top 10 nevidel. V druhom sete ešte viedol 3-2 a odvtedy uhral jediný game z 11 ! Aj to po obrovskom trápení na servise. G-L mal za celý zápas úbohých 8 winnerov, stačilo mu len vraciať a s tým porazil svetovú päťku. Bautista v IW aspoň hral aktívne. Berdych by mal vydať nové prehlásenie, že s tým grandslamom len srandoval, pretože dnes to tou fraškou, čo predviedol, úplne zabil.
Reagovat
safi1313
Souhlas..
Reagovat
gigin
dobře. Moc dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych chtěl takhle hrát s bolavým zápěstím :))
Reagovat
smazaný uživatel
spatny zacatek ale to zas tak netrapi, ted tsonga....videl ho nekdo hrat? jak se jevi po tom podivnem vstupu do sezony?
Reagovat
Davor1
Tsonga ani dnes nič moc, Fognini jasne lepší až do chvíľe, kedy mu preplo v hlave a odovzdal mu druhý aj tretí set...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist