Rosol si poprvé zahraje na French Open

21. 5. 2011, 08:27
Aktuality 7
ATP FRENCH OPEN - Lukáš Rosol si podruhé v kariéře zahraje na grandslamovém turnaji, poprvé na antukovém French Open. Šestadvacetiletý tenista prošel kvalifikací a čeká ho duel s domácím Rogerem-Vassellinem.
Lukáš Rosol

Loni si Lukáš Rosol odbyl grandslamovou premiéru na US Open, tento týden poprvé zvládl kvalifikaci i na French Open. Na antuce v Paříži postupně smetl Brazilce Romboliho, následně otočil duel s Rumunem Copilem a v rozhodujícím utkání si poradil s domácím Markem Gicquelem.

V hlavní soutěži se šestadvacetiletý rodák z Brna utká s Francouzem Eduardem Rogerem-Vassellinem, s nímž loni v hale uhrál pouhé čtyři hry. Pokud by Rosol postoupil do 2. kola, může narazit na loňského semifinalistu Jürgena Melzera.

Další Češi už kvalifikačním sítem neprošli. Jan Hernych i Ivo Minář ztratili dobře rozehrané zápasy; Hernych prohrál s Argentincem Leonardem Mayerem, Mináře o první start na grandslamu po dvou letech připravil Němec Bjorn Phau.

Z českých žen se do závěrečného kola dostala jen Petra Cetkovská, ale ani osmifinalistka turnaje z roku 2008 deset svých krajanek v hlavní soutěži nedoplní - šestadvacetiletá rodačka z Prostějova podlehla Marině Erakovicové z Nového Zélandu.

Cetkovská jako druhá nasazená hráčka kvalifikace ještě může doufat, že bude do pařížské soutěže nalosována jako lucky losers za některou z potencionálně odhlášených hráček.

Jistotu startu v hlavní soutěži měli už předem zajištěnou světová šestka Tomáš Berdych, uzdravený Radek Štěpánek a Díky omluvenkám Nalbandiana, Gonzáleze a Mathieua se mezi elitu vešel i Jan Hájek. Mezi ženami se objeví desítka Češek - Kvitová, Šafářová, Zakopalová, Záhlavová-Strýcová, Hradecká, Benešová, Ondrášková, Záhlavová, Hlaváčková a Voráčová.

Více o losu si přečtětě zde.

- FRENCH OPEN KVALIFIKACE (Francie, antuka) -
páteční výsledky (20. 05. 2011)

Muži - 3. kolo:
Rosol (15-ČR) - Gicquel (24-Fr.) 7-5 6-1
Phau (Něm.) - Minář (28-ČR) 1-6 6-4 6-4
Mayer (Arg.) - Hernych (ČR) 5-7 6-2 6-3

Ženy - 3. kolo:
Erakovicová (N. Zél.) - Cetkovská (2-ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bartoli si na vlastní kůži vyzkoušela, jaká hloupost je hrát úplně zbytečný turnaj těsně před grandslamem. Aby toho ta šnekožroutka ještě nelitovala!
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 10996 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Holt to zdejší redakce úspěšně zakřikla, když předevčírem suverénně psala, že Petra Cetkovská již má start v hlavní soutěži prakticky jistý. :-(
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že by tam stejně díru do světa neudělala:).
Reagovat
smazaný uživatel
Díru do světa by tam nejspíš neudělala, ale je lepší se kvalifikovat, než nekvalifikovat, že ano? :-) Nehledě k tomu, že těch 60 nebo kolik bodů za postup z kvaldy taky není v jejím případě k zahození.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by při odhlášení nějaké tenistky nejvýš nasazená postupovala přímo (jak tady tvrdili), FO by hrála jednička Pivka. Při tomto systému s losováním Cetkovská pořád šanci má.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist