Rosol si v Queensu připsal první výhru na trávě

12. 6. 2012, 22:18
Aktuality 32
ATP LONDÝN - Lukáš Rosol se v 26 letech dočkal své premiérové výhry na travnatém dvorci. Český tenista v londýnském Queen's Clubu porazil Rumuna Haneska a čeká ho souboj s Kypřanem Baghdatisem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol dosud na trávě odehrál pět zápasů a všechny ve wimbledonské kvalifikaci prohrál. Své první výhry se dočkal až dnes v hlavní soutěži prestižního turnaje ATP v londýnském Queen's Clubu, kde po setech 6-4 7-6 porazil Victora Haneska.

Šestadvacetiletý český tenista, který si letos poprvé zahraje v hlavní soutěži Wimbledonu, za celý zápas čelil jedinému brejkbolu. Ten sice v závěru prvního setu neodvrátil, v následné hře však úvodní sadu ukončil při podání soupeře. V druhém dějství se už ani jeden z tenistů k brejkbolu nedostal a rozhodnout musel tie-break. V něm byl šťastnější Rosol, který tak vyhrál i druhé letošní vzájemné utkání.

O postup do 3. kola si brněnský rodák zahraje proti Marcosi Baghdatisovi, se kterým naopak letos v Záhřebu 1-2 na sety prohrál. Jedenáctý nasazený Kypřan dnes vyhrál třísetový zápas s Portugalcem Fredericem Gilem.

David Nalbandian, který čtyři z posledních pěti zápasů prohrál, v prvním letošním utkání na trávě další porážku odvrátil. Argentinský tenista v Queen's Clubu zdolal po setech 4-6 6-2 6-2 Kanaďana Vaska Pospisila a čeká ho 2. kolo proti Belgičanu Bemelmansovi.
Lleyton Hewitt
Hewitta zničila Karlovičova esa
22 esy si ke čtvrté výhře v pátém vzájemném zápase pomohl Ivo Karlovič proti Lleytonu Hewittovi. Chorvatský tenista dnes v duelu s bývalou světovou jedničkou využil 3 z 11 brejkbolů, sám po servisu ztratil jen 7 fiftýnů a na trávě vyhrál i třetí vzájemné měření sil. Poprvé Karlovič nad Australanem vyhrál před devíti lety v 1. kole Wimbledonu, kde tehdy Hewitt startoval jako obhájce titulu.

Jednatřicetiletý Hewitt, který letos vinou operace palce u levé nohy startoval na teprve čtvrtém turnaji, soutěž v Queensu celkem čtyřikrát vyhrál (2000, 2001, 2002 a 2005). Dnes se ale příliš do hry nedostal, Karlovič jen v prvních dvou gamech na podání trefil 7 es.

"Bylo to přinejměnším frustrující. Nedá vám to šanci udělat spoustu věcí a nemůžete zhodnotit, kde v současné době jste," litoval Hewitt rychlé první přípravy na Wimbledon, na který dostal divokou kartu. "Vůbec teďnemohu posoudit, jak jsem na tom s pohybem, takže to byl frustující den," dodal aktuálně až 205. hráč světa.

Nejvýše nasazeným hráčem turnaje je domácí Andy Murray. Favorizovaný Brit měl na úvod volný los, ve druhém kole se utká s finalistou turnaje z roku 2007 Nicolásem Mahutem. Francozský specialista na trávu v prvním letošním zápase na zeleném pažitu porazil hladce 6-4 6-2 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a už se těší na světovou čtyřku Murrayho.

"Jednou jsem tu porazil Rafu. Jeden míč mě dělil od výhry nad Roddickem, který byl tehdy v Top 5. Vím, že tu dokážu hrát dobře, vím, že na tomto povrchu dokážu porážet i ty nejlepší hráče. Věřím v sám sebe, věřím své hře. Hrát proti soupeři z Top 4 je velká výzva a já se budu hodně snažit. On (Murray) je favorit, ale já se na kurt půjdu bavit hrou, chtít potěšit diváky a hrát svou hru."

- ATP 250 LONDÝN / QUEEN'S CLUB -
(Velká Británie, tráva, 625.300 eur)
úterní výsledky (12. 06. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Hanescu (Rum.) 6:4, 7:6 (7:5), Anderson (9-JAR) - Ward (Brit.) 4:6, 6:3, 6:4, Nalbandian (10-Arg.) - Pospisil (Kan.) 4:6, 6:2, 6:2, Baghdatis (11-Kypr) - Gil (Portug.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:2, Istomin (12-Uzb.) - De Schepper (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4), Bogomolov (13-Rus.) - Kližan (SR) 6:2, 7:6 (7:5), Muller (14-Luc.) - Broady (Brit.) 6:2, 6:1, Soeda (15-Jap.) - Phau (Něm.) 6:2, 6:2, Karlovič (16-Chorv.) - Hewitt (Austr.) 6:3, 6:2, Mahut (Fr.) - García-López (Šp.) 6:4, 6:2, Dimitrov (Bulh.) - Reynolds (USA) 6:3, 7:5, Stachovskij (Ukr.) - Cipolla (It.) 6:4, 6:1, Darcis (Belg.) - Ramírez Hidalgo (Šp.) 7:6 (7:2), 7:5, Bolelli (It.) - Gulbis (Lot.) 6:3, 6:4, Malisse (Belg.) - Ungur (Rum.) 6:4, 6:4, Roger-Vasselin (Fr.) - Koroljov (Kaz.) 6:7 (5:7), 6:2, 6:4, Ebden (Austr.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (7:5), 6:3, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Kunicyn (Rus.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:3, Sweeting (USA) - Tursunov (Rus.) 6:4, 7:6 (8:6), Querrey (USA) - Rochus (Belg.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:4, Baker - Golding (oba Brit.) 7:6 (7:1), 6:3, Dodig (Chorv.) - Dancevic (Kan.) 6:1 skreč, Bemelmans (Belg.) - Džazírí (Tun.) 6:4, 1:6, 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy tam snad hraje v sálovkách nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
Šílený pohyb no, nestačím se divit. Ale ještě to otočí, Mahtu je takový nezvyklý typ hráče, který je přesně šitý na trávu. Jestli projde, probere ho to. V dalším kole by byl Dimitrov.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim mi to dost připomíná loňský zápas s Tsongou.
Reagovat
spaniel
No, Andy to zase nezvládl... Na FO to až takové překvapení nebylo, ale Queens? Je to s ním hodně špatné...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že ho Marcos sfoukne. V Záhřebu s nim měl docela problémy. A ten včerejší zápas proti Gilovi byl docela bídnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám, snad se na trávě rozehraje. A těším se ba Andyho zápas, Mahut na trávě umí, bude chodit hodně k síti, takže budou zajímavé výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Marcos vyhraje, a taky Roddick se snad na trávě konečně chytí..
Reagovat
smazaný uživatel
Andy to nebude mít lehké. Mahut je teď docela ve formě. Pak si ještě s Marcosem dají debla.
Reagovat
freeteepek
Tak to se teda pochlapil. Myslím, že poslední dobou víc vyhrává, než prohrává. A nebo se mi to jenom zdálo?
To o tom talentu jsem už slyšel. Myslím loni, když se začalo dařit Petře. Že prý Lukáš by se taky mohl rozjet...
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne, Lukas si to zaslouzil. Podle me jeden z nejvetsich talentu ceskeho Tenisu a do dvou roku je v TOP20 zebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Robíš si srandu, že ? Ďakujem ti za pobavenie :))))
Reagovat
VlS
Jasně, a až mu bude 70, tak bude třeba i jednička.
Reagovat
tito
Hele mne to taky nejdříve pobavilo, fakt.:-))) Ale zase na druhou stranu- je nějaká opravdu vážná limitace, kvůli které by to nešlo? Podle mne není. A na druhou stranu- napadá vás někdo, kdo udělal takový skok v tomto věku?
Reagovat
tito
No už jsem to našel - třeba Radek Š.( 1978) atakoval stovku v 7/2002 a pod dvacet se dostal 4/2005.....
Reagovat
VlS
Akorát že Lukáš z pořadí 65 loni v létě zatím klesl na č. 101. loss- winn poměr má letos 16:16 (což není špatné, ale na dvacítku je to hodně málo)
Reagovat
tito
Jasně. Já jen polemizoval, že to až takový blud být nemusí...:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pánové, jak už jsem dříve napsal, Rosolovi stačí vyhrát Wimbledon a bude atakovat první desítku... takže nereálné to není a motivaci má. Navíc na to bude dobrý kurz, stačí vsadit pár kaček a jsou z nás milionáři.
Reagovat
freeteepek
Tak to už bych si radši vsadil sportku. Tam mám větší šanci. Lepší je sázet na holky. Šarapovová měla před měsíce kurz pro FO 12:1. Petra Kvitová měla loni před Wimbledonem 7:1, teď má 5:1...
Reagovat
freeteepek
A Azarenková měla před AO 6:1:-)
Reagovat
Fandina
Ta sázka na Lukáše je dobře myšlena vzhledem k super kurzu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No, to záleží na tom, kolikaprocentní naději by měl na výhru, aby ta sázka měla nějakou hodnotu.
Reagovat
Fandina
Chazy když Lukáš Wimbl vyhraje tak stoprocentní ... úsměv
Reagovat
tito
No stoprocentní ztráta. :-))) Ale když jsme u tohoto tématu. Kdyby jste měli říci nějakého černého koně letošního Wimbledonu - kdo by vás napadl? Berdych? Raonic? Isner? Tomic?
Reagovat
tito
Myslím tedy někoho, u koho bude vysoký kurz a teoreticky by mohl....
Reagovat
gigin
Nadal, třeba :-DD
Reagovat
Matti
Pro mě je černým koněm Murray. Nechci ho vidět v pavouku u Rafy. A i kurz bude mít slušný, vzhledem k tomu, že trojice před ním je hodně favorizovaná. Otázka je, co by s ním udělalo případné finále psychicky. A z těch níže postavených by mohl překvapit třeba Gasquet.
Reagovat
Fandina
Já typovat neumím, mockrát jsem se sekla, takže nic nevím, ale všimla jsem si například u sportingbetu že za známou čtyřkou je Raonic a teď hraje v Halle tak uvidíme jak je to s jeho formou a stejně s formou ostatních i na jiných turnajích které se hrají na trávě teď. Hned za Raonicem pak mají Tsongu, Berdycha, Delpa, Isnera ... takže pořád stejná jména jak si psal ... úsměv
Reagovat
tito
Gigine n...r!!! :-))). Tak už zase do barev,jo? Už zase barevné hlinky a srbské národní? Hele užívej si ty krásné chvíle příměří a neprovokuj!!! -DDD
Reagovat
smazaný uživatel
ja letos povazuji Berdycha jako jednoho z favoritu a nejen jako cerneho kone:). Ted pred vysledky z Halle ma dobrej kurs 26:1.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si přála, aby překvapil Roddick, ale tomu moc nevěřím, no :-)) nebo Berdych, to spíš..
Reagovat
tito
Fandina- já jsem párkrát sázel a tipy jsem vždy projel..:-))) Ale Raonice a Berdycha zkusit? Proč ne...
Matti- Andymu bych přál ale obávám se, že doma ten tlak neustojí více než jinde. Finále klidně, titul ne.
Ema: Že by dal "Gorana"? -DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvoe, Isner na trávě, to je zatím naprostá gigatragédie :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist