Rosol ukončil rok operací Achillovy šlachy

20. 10. 2017, 10:50
Aktuality 7
Pro tenistu Lukáše Rosola skončila sezona chirurgickým zákrokem. Ve čtvrtek se v olomoucké nemocnici podrobil operaci natržené Achillovy šlachy. Zranění si způsobil počátkem měsíce při tréninku na kole.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Když jsem zastavoval, nepovedlo se mi vytrhnout nohu z pedálu," prozradil Rosol v tiskové zprávě. "Doufal jsem, že to nějak půjde. Zkusil jsem ještě turnaj v Moskvě, ale tam se ukázalo, že zranění je vážnější, než jsem si na první pohled myslel. Absolvoval jsem doma podrobná vyšetření a lékaři se rozhodli pro operaci," pokračoval Rosol.

Nohu bude mít šest týdnů v sádře, pak začne s postupnou rehabilitací. "Věřím, že se stihnu připravit na příští sezonu, v které je mým cílem návrat do první stovky žebříčku," doplnil aktuálně 204. hráč světa.

Letošní rok přitom začal na 113. pozici. Za důvody propadu označil dva faktory. Měl natržený břišní sval a už i předtím achillovku, k tomu se přidal rozpad manželství s Michaelou Ochotskou. Ve Wimbledonu uvedl, že v prvním půlroce prožíval nejhorší životní období.

Hrál letos převážně nižší challengerové turnaje a v hlavní soutěži na ATP Tour se objevil jen třikrát. V září byl členem daviscupového týmu, který prohrál v Nizozemsku. Češi tak podruhé v historii opustili elitní Světovou skupinu.

Rosol se tak přidal k Tomášovi Berdychovi (záda), Adamovi Pavláskovi (zápěstí) a Radkovi Štěpánkovi (záda), kteří letošní sezonu rovněž ukončili předčasně.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
panzer.dragon
delpovi letošní prohry.. celkem solidní soupeři

Raonic M. (Can)
Djokovič N. (Srb)
Federer R. (Sui)
Djokovič N. (Srb)
Elias G. (Por)
Murray A. (Gbr)
Gulbis E. (Lat)
Nishikori K. (Jpn)
Shapovalov D. (Can)
Dimitrov G. (Bul)
Nadal R. (Esp)
Dimitrov G. (Bul)
Federer R. (Sui)
Reagovat
panzer.dragon
Djokovič N. (Srb)
Reagovat
Aussie
Což o to, být to tak o 15-20 let dřív, byli by tři ze zmíněných pánů, kromě Veselého, asi už nějaký čas v kytkách. Takhle se snaží o to si kariéry prodloužit a a ona ta zhuntovaná tělíčka se bouří. Věku prostě neujdeš.
Reagovat
Aussie
Jo, ještě jsem si všiml, žeje tam i Adam Pavlásek, to je mlaďoch.
Jinak, Rosolova achilovka, to není ani trochu dobrá věc, na tu skončili karéru předčasně mnozí, například Pat Cash nebo Mark Philippoussis.
Reagovat
Fandina
Tak to byla rychlovka, ještě ve středu hrál v Moskvě. Tak doufám, že se mu to dobře zahojí a vyléčí to. Držím palce.
Reagovat
EllNino
Tomš záda, Adam zápěstí, Radek záda, Lukáš achilovka, Jirka taky v Moskvě skrečoval ... celke bída
Reagovat
babolat.cz
a teď už jen samá pozitiva :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist