Rosol v derby odvrátil dva mečboly Veselého a slaví první letošní výhru na okruhu ATP

22. 5. 2018, 16:21
Aktuality 18
ATP ŽENEVA - České derby v prvním kole turnaje ATP 250 v Ženevě nabídlo pořádné drama. Kvalifikant Lukáš Rosol proti favorizovanému Jiřímu Veselému odvrátil dva mečboly, zvítězil až po téměř dvouapůlhodinovém boji a připsal si první letošní vítězství na okruhu ATP. Ve druhém kole se dvaatřicetiletý Čech utká s nasazenou šestkou Stevem Johnsonem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zakončil loňskou nepovedenou sezonu operací Achillovy šlachy. Letos v březnu se na kurty po pěti měsících vrátil a z pěti startů na antukových challengerech došel pouze jednou do čtvrtfinále.

Letos vůbec poprvé se vydal na okruh ATP. Na právě probíhajícím podniku série ATP 250 v Ženevě prošel dvoukolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže narazil na Jiřího Veselého. Favorizovaného krajanan nakonec po téměř dvouapůlhodinovém boji a dvou odvrácených mečbolech porazil 2-6 7-6(6) 7-6(4).

V pátém vzájemném duelu měl nejdříve jasně navrch Veselý. Rodák z Příbrami ztratil v úvodním dějství na podání jen šest fiftýnů a svému staršímu krajanovi dvakrát sebral servis.

Ve druhé sadě však v sedmé hře nevyužil dva brejkboly a v tie-breaku nedokázal proměnit ani jeden ze dvou mečbolů a musel do rozhodujícího setu. Ten rovněž vyvrcholil zkrácenou hrou. I tentokrát byl úspěšnější Rosol, který využil hned první mečbol.

Rosol se pokusí na své první letošní vítězství na okruhu ATP navázat ve druhém kole, v němž ho čeká Steve Johnson. S nasazenou šestkou má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

David Ferrer dnes prohrál i svůj druhý letošní zápas na antukovém turnaji. Po Římě zkušený Španěl neuspěl ani i v Ženevě, kde ve druhém kole překvapivě podlehl 2-6 4-6 Němci Peteru Gojowczykovi.

V Ženevě se měl dnes představit i domácí dvojnásobný obhájce titulu Stan Wawrinku, večerení program ale spláchl déšt a švýcarský tenista se americkým mladíkem Jaredem Donaldsonem utká až ve středu.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 501.345 eur
úterní výsledky (22. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Veselý (ČR) 2-6 7-6(6) 7-6(4)
Fucsovics (Maď.) - Ramos (5-Šp.) 6-1 6-2
Johnson (6-USA) - Copil (Rum.) 7-6(4) 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Gojowczyk (Něm.) - Ferrer (4-Šp.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
letityfanousek
Měl větší motivaci, štěstí, tak ať ještě ukáže něco a do tý stovky se možná ještě dostane
Reagovat
babolat.cz
to ten ichtyl ještě hraje???
Reagovat
Fandina
Lukymu, docela mě jeho výhra překvapila, ale všimla jsem si, že pár předešlých mačů hrál dost trpělivě a nehrál na riziko. Tak držím palce proti Johnsonovi, nebude to nic lehkého. Ale bylo by super, kdyby postoupil a na žebři se posunul výše.

Veselka škoda, dneska se mi jeho hra líbila. Prohrát v dvou TB je pech.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taktická prohra, z té není třeba nic vyvozovat. Prostě pustil kámoše z nároďáku dál, aby nasbíral nějaké body. J1rka už je duchem v Tenisovém areálu Rolanda Garrose. Tam se bude lámat chleba.
Reagovat
Fandina
Jj a hlavně se mi na J1rkovi líbilo, jak to vždycky nechal až do TB. Oba potrénovali a teď mohou v pohodě jít dál po svém.
Reagovat
Stan_Borowitz
Moje slova, J1rka myslel i na diváky. Klidně to mohl skrečnout po prvním setu, co chtěl vědět, už věděl.
Reagovat
makro99
co chtěl vědět, to věděl..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že je tu moc povyku pro nic. Jedna prohra nic nemění na tom, že je Jyrka v obrovském laufu. Prohrát s hráčem, co si vytřel řiť s Nadalem určitě není žádná ostuda. Navíc proti němu měl mečboly a já jsem si jistý, že to příště vyjde.

Jyrko, ty to dokážeš, vrátíš naši tenisovou zemi na bájný Olymp.

JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
steve79
Kariéra Jirka Veselého jde bohužel dolů. Poslední 2-3 hraje velice bídně.
Reagovat
gigin
Vše nejlepší Nole! Ať se daří.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6415--video-zboznuji-se-navzajem-takhle-vali-federer-s-nejmensimi-protivniky
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6415--video-zboznuji-se-navzajem-takhle-vali-federer-s-nejmensimi-protivniky
Reagovat
insanezy_
Kde je J-Gat?
Reagovat
com
tak Jirka je kamos, Aspik potrebuje do zebricku body mnohem vic :D
Reagovat
smazaný uživatel
pekne rosi
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, že se na to nedalo koukat na tennistv.com, bo to Švýcaři dali na nějaký zadní dvorek místo centru. Ale z průběhu znalcům jasně plyne, že J1rka po prvním setu už jen lehce vyklusával a vyťukával, aby si diváci za vynaložené peníze užili trochu dobrého tenisu.
Reagovat
EllNino
Pro Jirku dvě těsné porážky zasebou, dneska dokonce z mečbolů ...jak jsem si myslel, že ho případý titul z Heilbronnu může nakopout, tak prohra s mladíkem ve finále a z mečbolů s krajanem v 1. kole ho zase srazí :/
Reagovat
Kytka
První letošní výhra, no nad kým jiným než Jirkou, hvězdou zítřka. I když ty skvělé zítřky jsou jaksi daleko v mlhách. Gratulace. je to bojovník.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist