Rosol v Šanghaji porazil Benneteaua a chystá se na souboj s Ferrerem

6. 10. 2013, 10:00
Aktuality 4
ATP ŠANGHAJ - Lukáš Rosol se po letním trápení dokázal na třetím z posledních čtyř turnajů dostat přes úvodní kolo. Na Masters 1000 v Šanghaji dnes zdolal ve třech setech Francouze Juliena Benneteaua a může se těšit na souboj se světovou čtyřkou Davidem Ferrerem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v létě na osmi turnajích v řadě nepřešel přes úvodní kolo a včetně Davis Cupu nevyhrál v deseti duelech po sobě. V půlce září ale v Petrohradu černou sérii zlomil postupem do čtvrtfinále a dnes v Šanghaji se dokázal dostat potřetí z posledních čtyř turnajů minimálně do 2. kolo.

Osmadvacetiletý brněnský rodák si dnes dokázal poradit se zkušeným Francouzem Julienem Benneteauem, jenž si před týdnem zahrál finále v Kuala Lumpur. Český tenista vyhrál po setech 6-3 1-6 6-3 a soupeři oplatil porážku z přeloňského souboje na antuce ve švýcarském Gstaadu.

V prvním setu si Rosol pohlídal všechny servisy, ve druhé sadě ale o něj dvakrát přišel a o tři roky staršího soupeře nechal vyrovnat. Ve třetím dějství pak český hráč za stavů 2-2 a 3-3 odvrátil brejkboly, sám pak svou jedinou příležitost v osmém gamu využil a následně zápas po necelých sto minutách hry ukončil ziskem tří fiftýnů v řadě.

Ve dfuhém kole se 46. hráč světa Rosol utká se světovou čtyřkou Davidem Ferrerem. S favorizovaným Španělem si dosud zahrál jen loni v Aucklandu a prohrál s ním ve dvou setech. Nyní v Šanghaji, kde debutuje, se pokusí využít Ferrerovi slabší formy. Španěl totiž od finále na Roland Garros nebyl ani jednou v semifinále.

V Číně by Rosol mohl být jediným českým zástupcem, neboť Radek Štěpánek dal přednost halovým challegerům v Evropě a start české jedničky Tomáše Berdycha je kvůli zranění zad, které si přivodil ve včerejším semifinále v Pekingu proti Nadalovi, nejistý. Pokud by se ale stihl dát dokupy, má v prvním kole volný los a ve druhém se střetne s vítězem utkání Nieminen - López.

V Šanghaji by neměli chybět oba nejlepší tenisté světa Rafael Nadal a Novak Djokovič, kteří dnes hráli finále v Pekingu, ani Roger Federer, jenž se má na kurtech objevit poprvé od US Open a bojovat o start na Turnaji mistrů.

- ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ -
(Čína, tv. povrch, 3.849.445 dolarů)
nedělní výsledky (06. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Benneteau (Fr.) 6-3 1-6 6-3
Berlocq (Arg.) - Tursunov (Rus.) 4-6 6-4 6-4
Mayer (Něm.) - Wu Ti (Čína) 6-3 6-3
Andújar (Šp.) - Južnyj (Rus.) 5-2 skreč J.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
darek.vrana
Kvíz: najděte v článku 7 chyb;)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina kde si?
Reagovat
Sonja
Super Luky, jen tak dál, pojď pojď pojď...úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
noo asi tak by to napísala ona
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist