Rosol zahájil challenger v Ostravě výhrou

27. 4. 2009, 19:07
Aktuality 0
CHALLENGER OSTRAVA - V ostravských Komenského Sadech byl dnes odstartován challengerový turnaj dotovaný částkou 50.000 dolarů. Hlavní favorité ani loňský vítěz Vaněk se na kurtech zatím nepředstavili, vstup do turnaje však zvládl první český zástupce Lukáš Rosol.
Lukáš Rosol

Jako první z šestice českých tenistů se v hlavní soutěži domácího challengeru Prosperita Open představil Lukáš Rosol. Turnajová šestka na úvod porazila 7-5 6-4 Brazilce Hocevara a o čtvrtfinále si zahraje se Slovákem Kližanem, který dnes deklasoval krajana Daniše.

Rosol obhajuje loňské semifinále, v němž podlehl pozdějšímu vítězi Vaňkovi, kterého letos čeká v prvním kole krajan Adam Wejmělka.

Ve Slezsku se objevil také bývalý 24. hráč světa Olivier Rochus. Čtvrtý nasazený Belgičan na úvod nezaváhal, když Slovince Gregorca smetl hladce 6-1 6-3. Prvním vyřazeným nasazeným hráčem je Švýcar  Bohli, jenž nestačil na Brazilce Richarda Mella.

Hlavním favoritem a hvězdou podniku dotovaného částkou 50.000 dolarů je Kypřan Marcos Baghdatis, roli turnajové dvojky bude plnit domácí Ivo Minář, který se představí jako čerstvý vítěz z bulharské Sofie. Titul bude obhajovat český tenista Jiří Vaněk.

Program druhého dne.

- CHALLENGER OSTRAVA (Česko, antuka, 50.000 dolarů) -
pondělní výsledky (27. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (6-ČR) - Hocevar (Braz.) 7-5 6-4
O. Rochus (4-Belg.) - L. Gregorc (Slovin.) 6-1 6-3
R. Mello (Braz.) - Bohli (7-Švýc.) 6-4 6-4
Kližan - Daniš (oba SR) 6-0 6-1
Marrero (Šp.) - Kamke (Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist