Rozjetý Berdych porazil i Verdaska a je v semifinále!

2. 4. 2010, 06:55
Aktuality 40
ATP MIAMI - Tomáš Berdych po světové jedničce porazil i Španěla Verdaska a na Masters v Miami si po dvou letech zahraje v semifinále. O finále se ho pokusí připravit Švéd Söderling, se kterým český tenista nedokázal vyhrát už čtyři zápasy v řadě.
Tomáš Berdych

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji série Masters 1000 v Miami do semifinále. Ve čtvrtfinále si poradil s desátým nasazeným Španělem Fernandem Verdaskem po setech 4-6 7-6 6-4 po dvou hodinách a jednapadesáti minutách hry.

Čtyřiadvacetiletý Berdych navázal na výkon ze třetího kola, kde v třísetové bitvě vyřadil světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. O dva roky staršího Verdaska porazil podruhé během dvou týdnů, ve třetím kole v Indian Wells mu však dovolil jen tři gamy.

Tentokrát tahal Berdych na začátku za kratší konec. Verdasco hrál set a půl výborný tenis a z hlediště mu uznale tleskal i jeho krajan Nadal, jenomže Berdych se nevzdal a dokázal zápas otočit.

Český daviscupový reprezentant měl hned v úvodních gamech čtyři brejkboly. Jejich nevyužití však nakoplo soupeře a Berdych prohrával 4-6 1-3. Druhou sadu ale dotáhl do zkrácené hry, v které dominoval. V rozhodujícím dějství Berdych téměř nechyboval a jeden brejk podání soupeře mu stačil k výhře.

Byl jsem unavený, přiznal Berdych
"Byl to skvělý zápas," měl ze zápasu dobrý pocit Berdych. "Cítil jsem se výborně v dlouhých výměnách, a proto jsem se snažil držet míč ve hře co nejdéle, abych mu dal šanci udělat chybu. A většinou to fungovalo dobře," prozradil Berdych svoji taktiku.

"Začátek jsem trochu zaspal, protože jsem byl trochu unavený z dlouhé bitvy s Federerem, která skončila pozdě v noci. Sebralo mi to hodně sil, ale dnes jsem se cítil více sebevědomý."

"Víte, do postele se dostanete v půl čtvrté ráno. Usnete, ale nejlepší spánek to není. Ale konečně jsem se dostal do tempa a hraji dobře. Jsem šťastný, že mohu pokračovat dál," těší se boj o finále.

V Miami se Berdych do semifinále dvouhry dostal podruhé v kariéře. Poprvé to rodák z Valašského Meziříčí dokázal v roce 2008, kdy nestačil na Nadala. Turnaj v Miami naposledy z českých rodáků vyhrál Ivan Lendl v roce 1989. "Bylo by krásné ho napodobit, ale teď mě čeká semifinále a teprve když vyhraju, tak se můžeme koukat dál," konstatoval Berdych.

Světová dvacítka Berdych si zahraje druhé letošní semifinále a jeho dalším soupeřem bude už v pátek neoblíbený Švéd Robin Söderling, se kterým dokázal z posledních sedmi soubojů vyhrát jen jednou, navíc na antuce. 

"Vždy jsme spolu odehráli skvělé zápasy. Hraje teď dobře, obzvlášť v posledních týdnech. Dařilo se mu v Indian Wells a tady porazil Rogera a dnes Fernanda. To musí být v dobré formě," uvědomuje si Söderling před zápasem s Berdychem.

Švédský hráč ve čtvrtfinále s Rusem Michailem Južným ztratil třikrát podání, přesto vyhrál za 72 minut hladce 6-1 6-4. 

"Hrál jsem dobře od základní čáry. Dobře jsem se pohyboval a nedělal chyby. Jen podání nebylo takové, jaké bych chtěl," uvedl Söderling. "Tři zápasy jsem tu odservíroval výborně, ale dnes to prostě dobré nebylo. Snad to v příštím zápase zlepším" přeje si Seveřan.

Pětadvacetiletý Söderling se do semifinále turnaje Masters dostal teprve podruhé. Poprvé se mu to povedlo před 14 dny v Indian Wells, kde podlehl Roddickovi. 

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová čtyřka Rafael Nadal ze Španělska a Američan Andy Roddick.

Finále si v Key Biscayne zahraje Lukáš Dlouhý. Český tenista společně s Indem Paesem vyhráli semifinále proti Španělům Almagrovi s Robredem snadno 6-3 6-0 a o titul budou usilovat proti Polákům Fyrstenbergovi s Matkovským, nebo dvojici Bhupathí/Mirnyj.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (01. 04. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (16-ČR) - Verdasco (10-Šp.) 4-6 7-6(5) 6-4
Söderling (5-Švéd.) - Južnyj (13-Rus.) 6-1 6-4

Semifinálové dvojice: Nadal (4-Šp.) - Roddick (6-USA), Berdych (16-ČR) - Söderling (5-Švéd.). 

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) - Almagro/Robredo (Šp.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
na kdyby se nehraje... Berdych začal zápas hrozně a zaslouženě prohrál první set... pak hru postupně vyrovnával, nebyl to sice žádný super výkon jako proti Federerovi, ale na vítězství to stačilo, i když to bylo hodně vydřené... nechápu, proč se tu znehodnocuje Tomášovo vítězství, ok Federer možná není ve formě, no a co? prostě prohrál, na to se bude historie ptát... Verdasco prohrál ve vyrovnaném zápase a v tenise většinou vyhrává lepší, ne horší hráč....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za stavu 4:6 1:3 a 0:30 jsem si říkala, že už to má Tom za pár. Hrál do té doby málo agresivně, krátké údery. A zas to nešťastné podání. Málo úspěšných prvních a málo es, čili bodů bez námahy.Nevyužité breakové příležitosti.Od chvilé,kdy stav obrátil ve svůj prospěch bych vyzvedla opravdu zlepšení psychiky-Nesoustředil se na jeden neúpěšný úder,který podle něj rozhodl celý zápas a makal dál.I když byly chyby, ale to na obou stranách. Ve třetím setu bylo již podání o hodně lepěí a už šel trpělivě za vítězstvím. Bylo to opět napínavé jak malé kšandy.Už únava ale uritě bude narůstat,Robin se podle něj teprve rozehřívá.Když mu půjde podání a ty dělový forhendy,tak nevím.Doufám,že na něho nedolehne, že je tak daleko?Ale už teď to vypadalo všelijak, tak uvidíme, Jedem dál, může jen překvapit, Hlavně ať je to zase boj. Přeji samozřejmě postup, ale i kdyby to už byla konečná, tak stejně ,tak rychle po sobě být tak daleko. To je super.A má přece co vracet Rafovi:-)
Reagovat
skott
Pouze vyjimecne me donuti zapas naseho hrace k tomu, abych si temer kousal nehty, jak se to vcera povedlo Berdovi.Sice ubral plyn z vykonu proti Federerovi, ale nastesti uz podruhe v rade ukazal psychickou odolnost, coz je prinejmensim stejne cenne.Verdasco je jen uboha parodie na big hittera, ktery potrebuje na kazdy povedeny forehand tri tristni a nic dalsiho nabidnout nemuze.No a kdyz si zacne mumlat, tak jako po nevyzuitych sancich ve druhem setu pri 3-1 a 30/0, je vetsinou s jeho pohodou konec.Jinak jsem rad, ze Tomase konecne nerozhodi smula v klicovych momentech, tak jako driv.Ten povedeny return pod nohy Verdasca zahlaseny jako out, prestoze se sotva dotkl lajny z vnitrni strany, byl skutecne skandalni a neomluvitelny.Takze pokud tohle Berdu neposili do budoucna jako tyto posledni dve trihodinove bitvy, pak uz nevim co...
Druhe cvrtfinale me trochu zklamalo.Misha se bohuzel ani nepriblizil vykonum posledni doby a nedokazal absolutne vyuzit vyjimecne slabeho prvniho servisu Soderlinga, natoz potom podrzet ten svuj.Paradoxne mu asi ublizila snadno ziskana prvni hra po chybach Robina, ktery byl od te chvile mnohem vic soustredeny a dalsi sance nedal.Jedinym zajimavym momentem tak bylo hlasity hecovani (nebo lepe receno rev:) Mishy od zacatku druhe sady, ktere ovsem melo ucinek vetsinou jen na jeden fiftyn:(
Reagovat
Mercury
Dobře shrnuto. Tomášovi bych moc přál, aby postoupil do finále, buhvi kdy bude mít podobnou příležitost. Ale upřímně si moc nedokážu představit, že by Robina porazil a vážně přemýšlím, že si hodím na tiket Švéda i v handicapu. No a pokud postoupí Tomáš, aspon nebudu zklamaný :)
Reagovat
skott
Tak v handicapu tomu neverim vubec.Nekoukal jsem sice jak je nastavena hranice, ale nevidim duvod, proc by si Berda nemel drzet servis a to ani pres znatelne zlepsovani Soderlinga na returnu.Unava se ted sice muze zacit trochu projevovat u Tomase, ale stejne verim, ze to bude vyrovnany zapas, kde tentokrat narozdil od zapasu s Verdascem favorita nemam.
Reagovat
Mercury
Pro me je tam jedine riziko a sice uspesnost Robinova servisu. V poslednich zapasech, vyjma toho uplne posledniho, podaval velice dobre a pokud byl zapas s Youzhnym v tomto smeru vyjimkou, nemel by mit pri svem podani vetsi problemy. Naopak na returnu hraje dlouhodobe vyborne - dostatecne agresivne, ale i hlavou. A Tomáš třeba ve včerejším utkání mnohokrát nabízel Verdascovi stavy jako 15-40 apod. Čili pokud nehraje Soderling s hráči typu Karlovice nebo Roddicka nemám o jeho hru na returnu a o to, že brejkboly prijdou obavu. Hranice je nastavena na 3,5g což povazuju od bookies za velice dobre zvoleny limit. I tak si ale myslim, ze je v silach Soderlinga uhrat si v kazdem setu jeden break navrch, pripadne 7-6, 6-3. Není to nic jistého, ale je v tom určitě větší hodnota než v čistém tipu na Švéda. Pokud ale Berdych podá podobne heroicky vykon jako proti Fedexovi a vyvaruje se zbytecnych chyb, muze muj tip rychle vzit za sve, ale v tuto chvili tomu verim.
Reagovat
skott
jj, hodnota v kursu na Soderlinga urcite neni.76 63 apod. realne vypada vic, ale stejne bych do toho asi nesel.V kazdym priade tobe gl, pokud davas...
Reagovat
smazaný uživatel
VELKÁ GRATULACE!!! Mě se hrozně líbí, jak se Tomáš neustále v tenisu učí něco nového, jeho vývoj je parádní, to, co dnes předvádí je něco úplně jiného než před 3-4 lety. Zamakal na rychlosti, úderech, celkově je to nyní hodně všestranný tenista. To je bomba, on býval v TOP TEN, pak jeho hru všichni prokoukli a bylo těžké pro něj vyhrávat. TYTO ZMĚNY A NEUSTÁLÉ ZLEPŠOVÁNÍ JSOU HODNĚ VIDĚT!! Tomáš má dobré nervy a je vyrovnanej, po psychické stránce je taky v poho. Přeju mu moc štěstí a hodně vítězství, protože na sobě maká a chce to dotáhnou na tu nejvyšší metu, budiž mu přáno!!!!!
Reagovat
skott
Na jednu stranu souhlasim, ze je posledni rok a neco pod Tomasem Krupou jeho hra variabilnejsi, ne jen tlak od zakladni cary, jako driv, ale na druhou se musim smat tomu, ze by jeho hru ¨vsichni prokoukli¨ nebo ¨ma dobre nervy a je vyrovnanej¨.To se ukaze jedine v delsim horizontu, Miami mu napriklad v minulosti z Masters podniku sedelo asi nejvic, takze zavery bych delal az to prenese na grandslamy na 3 sety nebo jako Soderling, ktery se pod Normanem stal stabilnim hracem, hrajici o titul na vsech turnajich.Taky bych to Berdovi pral, ale jistej si tim moc nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se jen zeptat prosím nevíte někdo kolik je za semifinale případne finale bodu a kolik by měl poraženy finalista
Nevíte to nebo neznate nějakou stranku kde to je prosím
Reagovat
Tenvi
360 semifinále, 600 finále, 1000 titul
Reagovat
smazaný uživatel
Obecne doporucuji tuhle stranku:
http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx
Rozkliknes-li Points, ziskas okamzite prehled, jak na tom kdo je, kolik obhajuje bodu, kdy se mu jake body odectou a podobne...
Zajima-li te ATP Race (drive slo o oficialni zebricek, dnes ho udrzuji nekteri nadsenci), ktery ti prozradi jak jsou na tom hraci bodove od zacatku dane sezony, doporucuji:
http://www.menstennisforums.com/showthread.php?t=155559
Tam ziskas i prehled o tom, na jake turnaje jsou jednotlivi hraci v nasledujicich tydnech prihlaseni.
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
vajicko kde si mam rozkliknout points?
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho: tobě asi mrská v bedně? ko..tí hlava...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu proč by mu ......v bedně ty TEPLOUŠI!!!Berdych je nervák.Mimochodem byl by z vás pěkny pár buzny!!!!Nehrál nic.
Reagovat
smazaný uživatel
nehral nejak vyjmecne ale myslim si ze i to mu tacilo se dostat mezi 4 nej v miami uvidinme dneska !!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Prý rozjetý, to mě rozesmálo, místy hrál teda děsně a kdyby si to neposral Nando sám, tak si ani neprdne. Doufám, že ho Robin pořádně vypráská.
Reagovat
Kox
Tak si normální? Tohle říct když seš Čech. To je teda pěkný vlastenectví.
Reagovat
smazaný uživatel
Napisal si to asi moc nepekne pre tunajsich fanusikov:D ale faktom je ze Berdych porazil Federera ktory je absolutne z formy a Verdasca ktory kludne mohol vyhrat v 2 setoch keby zase nemal svoj labilny den. Boli vymeny kedy Verdasco do neho busil a Berdych sa len branil a boli vymeny kedy Verdasco sa vyhadzal do outu ako zvykne. Ale netvrdil by som ze Berdych ho drtil a ze je rozjety. Pozeral som cely zapas na Nova sporte a myslim si ze Soderling ho da v 2 setoch pokial nebude mat zly den
Reagovat
Tenvi
Doufám, že ta tvoje pohovka, ze který děláš strašně chytrýho, se pod tebou rozpadne zrovna když bude Berdych prohrávat a ty budeš škodolibě šťastnej, v jedný ruce coca-colu a v druhý hamburger s tunou majonézy a rozplácne se ti to všechno do obličeje..
Na kdyby se nehraje.. to, že Verdasco odehrál jeden z nejlepších zápasů za poslední měsíce, už nezmíníš, co? Jen to, že udělal asi tři chyby, který mu zlomily vas ve druhém setu.. ty "odborníku"..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych včera nehrál svoji nejlepší hru, ale v minulosti jsme ho viděli, jak to umí i jinak! Jenomže, taky jsme viděli, jak neumí otáčet zápasy a nebývá psychicky odolný. Takže vidím jeho největší úspěch v tom, že během posledních dvou zápasů se zlepšil hlavně v psychice a to je možná větší posun než kdyby soupeře z kurtu vymlátil v nejlepší formě ;).
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutny suhlas
Reagovat
tito
přesně tak, po prvním setu a cca 5 gamech druhého jsem to chtěl vypnout/ deja vu mnoha přechozích zápasů / a ejhle- Tomáš zabojoval, zkoncentroval se a ve 3 setu předváděl parádní tenis.Trochu mi vadilo, že se nesnažil prolomit podání Verdasca podruhé a jen ten devátý game odchodil a že při svém následném podání hrál příliš na jistotu.Naštěstí dobře zaservoval a Verdasco se již vyházel sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Víte, mi je celkem u zadku odkud ten hráč je, já to beru podle oblíbenosti a toho, kdo mi je sympatičtější a to Berdych rozhodně není. Není to žádný Davis Cup, abych musel fandit českým hráčům, navíc kdyby Berdych nebyl čech, tak je u mě úplně na dně všech hráčů, takhle se drží v klidném středu no.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto mi je dost sympaticke. Davis cup to nie je a ked Berdych hraje proti napr. Nadalovi, Federerovi, Djokovicovi- teda hracom ktori maju vela fanusikov tak preco drzat jemu za to ze je Cech- to iste naopak je jedno z akej si krajiny ked krajan hra proti dakomu kto mi je sympatickejsi alebo viem ze hra krajsi lepsi tenis preco by som mal podporotvat toho horsieho iba preto lebo je moj krajan. Berdych ma dost talentu si myslim vela ludi to o nom povedalo ale uz ma 24 a furt ho nevyuzil cize uz si nemyslim ze sa stanu zazraky s nim.
Reagovat
skott
S tim taky souhlasim.Nemyslim si, ze je nutne fandit za kazdou cenu nasemu hraci, jen proto, ze je Cech.Stejne tak nemam rad to caste precenovai nasich, ve smyslu kdyz udelaji vysledek, ze okamzite ukazuji potencial na Top 10, Top 5 a podobne nesmysly (viz. casto u Safarove, drive Vaidisove nebo nekterych dalsich, treba Hajka atd.).Cemu ale nerozumim, je proc tak malo lidi u nas ma rado Berdycha.A to neni jen pripad tomasinha, s tim jsem se setal castejc.Me osobne je treba daleko sympaticteejsi nez neustale trapne krepceni Stepanka a jeho opicky pri zapasech a ani si nejsem vedom toho, ze by Berda nekdy neco spatneho udelal.Jedina vec je snad, ze pusobi chladne, ale takovych tenistu jsou spousty a presto maji spoustu fanousku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Berdych nie je popularny ani medzi hracmi na okruhu. Cital som dake clanky ze ho nemaju radi neviem preco. Mne osobne Berdych nevadi ale taktiez to nie je daky moj oblubeny hrac. I ked musim povedat ze z vasich hracov vyslovene nesympaticky mi je Stepanek- proste vyzera strasne. To je vsetko nevadi mi ako hra len proste je mi nesympaticky. To nie je len u vas ale aj u nas v inych sportoch hlavne tiez ked daky domaci hrac spravi vysledok je hned hviezda:D To mam najradsej ked komentatori sa rozplyvaju je jedno ci nad slovenskymi ci ceskymi sportovcami a pritom viem ze to bol priemerny vykon:D
Reagovat
smazaný uživatel
mluvíte mi z duše. Berdychy opravdu nemám ráda, vyvolává vemě pocit primadony, kterou se snaží před diváky skrývat. Hráči ho nemají snad rádi pro jeho častá fingovaná ošetření na kurtu v momentě, kdy se dostává do úzkých. Jemu čest, že jsem to u něj poměrně dlouho už nezaregistrovala. Včera podle mě nehrál dobře a jeho dnešní ramenaté komentáře moje nepěkné pocity z jeho povahy jen posilují. Ovšem na druhou stranu - furt lepší než Štěpánek - to je ostuda na kurtu. Nemyslím že by Berdych se svým včerejším výkonem mohl doufat, že porazí Sodelinga ... no pokud ano, zas bude dobrý komentář! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
úplný souhlas.. včera to nebyl on a jde vidět, že se zlepšil po psychycké stránce..
Tuhle reakci jsem čekala, že se bude rešit jak je komu sypmatický či nesympatický, že ho většina nemá ráda, že nehrál moc dobře.. moc dobře nehrál, ale jak jde vidět, stačilo to na výhru!! a nejlepší je, že tu řeší takoví, kteří ten zapás neviděli a jsou chytří jak nwm co!
Reagovat
skott
Ja si pamatuju jednu anketu mezi hraci, o ktere jsem slysel, ale ta se tusim tykala jen francouzskych tenistu, kteri za nejmene oblibeneho kolegu zvolili Berdycha.Pokud mas teda na mysli tohle...no, o soucasnych franticich na okruhu mam svoje mineni a s vyjimkou Tsongy neni valne.Takoveho chcipaka Llodru bych ani nenechal zivit se tenisem, za jeho skrece, vypuste a ovlivnovani utkani.Ani dalsi v cele s Monfilsem, Bennetauem mi k srdci neprirostli.Co se tyka ¨casteho¨ osetrovani Berdycha, toho jsem si nikdy nevsimnul, v posledni dobe mozna jen s Maratem loni v Sanghaji, ale celkove si myslim, ze to ani tak neni problem muzskeho tenisu, jako spis zenskeho, i kdyz i na ATP by se nejaka jmena v tomhle smeru nasli...Je jasny, ze na kazdeho Berdych pusobi jinak, me to ovsem celkem prekvapuje, ze ho tolik lidi vidi jako primadonu, ja si spis myslim, ze na sobe jenom emoce tolik nenechava znat a mozna mu taky nepridava jeho vizaz:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja konkretne som pisal ze nie je moj oblubeny hrac ale ani mi nevadi cize tak. No co sa tyka Francuzov to je kapitola sama o sebe. Oni su v zahranici uplne nulovi comu nerozumiem. Doma sa Llodra vyhecuje a vyhra dvojru stvorhru vsetko mozne:D este aj mix by vyhral keby bol:D a dojde von len par dni na to co predvadzal fantasticke vykony proste prehra s nejakym nímandom a balí švestky:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo zjistil jsem že se hraje v televizi:
01:05 sport živě
ATP Masters 1000-Miami

Přímý přenos 2. semifinále tenisového turnaje Sony Ericsson Open z USA
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jestli v 1:00 ráno to budou dávat v televizi protože včera jsem se divál na NOVA SPORT a noční zápasy tam byli taky?
Reagovat
kohlik
jen tak dál věřím ti, mohl by to konečně být i ten tytul podlouhý době z velkýho turnaje od čecha
Reagovat
smazaný uživatel
no nervy to teda byly.. chvílema už to vypadalo,že to prohraje.. Moc gratuluju! a držím palce na Söderlinga!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráááda... :) Jen tak dál. Jinak jak Tom nazval čárového pánským přirozením bylo originální... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že to udělal česky! Jinak letěl, hošek rozmazlený!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se připojuji ke gratulaci...za stavu 5:4 pro Berdycha ve 3.setu a šel ještě Tomáš podávat jsem měl nervy ale nakonec vyhrál!!!Teďka skusí skolit Soderlinga
Reagovat
smazaný uživatel
Velká Gratulace...I když už jsem ti v jednu chvíli vůbec nevěřil :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist