Rubljov je v Hamburku znovu po roce ve finále. O nejcennější titul se utká s Tsitsipasem

26. 9. 2020, 18:19
Aktuality 7
ATP HAMBURK - Andrej Rubljov na antuce v Hamburku přehrál Nora Caspera Ruuda a postupem do finále zopakoval svůj výsledek z loňska. O dosud nejcennější a celkově pátý titul si 22letý Rus zahraje s Řekem Stefanosem Tsitsipasem.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov během dvou týdnů v lednu vyhrál turnaje na tvrdém povrchu v Dauhá a Adelaide a nyní útočí na třetí letošní triumf na antuce Hamburku. 

Dvaadvacetiletý Rus v německém přístavním městě už porazil Tennyse Sandgrena, Tommyho Paula, Roberta Bautistu a v dnešním semifinále i o rok mladšího Nora Caspera Ruuda, s nímž si poradil hladce ve dvou setech 6-4 6-2.

Čtrnáctý hráč světa Rubljov tak postoupil do svého sedmého finále na okruhu ATP a v Hamburku obhájil svůj loňský výsledek. 

O celkově pátý titul a první z podniku kategorie ATP 500 si Rubljov zahraje proti světové šestce Stefanosi Tsitsipasovi. Se svým řeckým vrstevníkem má vyrovnanou bilanci 2-2, přičemž porážky utrpěl na Next Gen ATP Finals s netradičními pravidly a na exhibici v Abú Dhabí.

Druhý nasazený Tsitsipas se po nezdaru na Masters 1000 v Římě dostává v Hamburku úspěšně do formy. Den před startem Roland Garros zvládl třísetový duel s Christianem Garínem a potřetí v sezoně a podvanácté v kariéře postoupil do finále. 

Tsitsipas v Německu zaútočí na druhý letošní a celkově 6. titul. Ten poslední získal v únoru v hale v Marseille.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 3.854.000 dolarů
sobotní výsledky (26. 09. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Garín (Chile) 7-5 3-6 6-4
Rubljov (5-Rus.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Rubl pěknej rejbrejk. Tak ještě pár kopějek smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dost zvlastni situace. Zitra zacina GS, a soucasne se bude hrat v Hamburku finale turnaje.
No, co na to rict...:)
Reagovat
tommr
situace je přiměřená šílený době ve který žijeme. Hlavně aby se vůbec hrálo, protože počasí je hodně na hraně ... smile
Reagovat
FulnekUltras
od úterý se už má zlepšovat - aspoň podle odhadu vývoje současného tlakového pole - paris weather je v tomto až příliš pesimistický
Reagovat
Teo
Aneb kdo chce psa být, hůl si nenajde smile
Reagovat
Teo
bít smile
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist