Rubljov pokračuje na vítězné vlně. Po triumfu v Dauhá začal vítězně v Adelaide

15. 1. 2020, 03:19
Aktuality 1
ATP ADELAIDE - Andrej Rubljov v sobotu v katarském Dauhá bez ztráty setu vybojoval svůj třetí kariérní titul a ve skvělých letošních výkonech pokračuje také na poslední generálce v Adelaide. Na australském podniku, který se do kalendáře ATP vrátil po 12 letech, v úvodním zápase přehrál suverénně Sama Querreyho a postoupil do čtvrtfinále. V něm se 22letý Rus střetne s Danielem Evansem.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov loni částečně i vinou zdravotních potíží vypadl z elitní stovky žebříčku. Nyní je však 22letý talentovaný Rus světovou osmnáctkou. K vylepšení jeho žebříčkového maxima mu pomohl sobotní triumf v katarském Dauhá, kde bez ztráty setu získal svůj třetí kariérní titul.

A na vítězné vlně zatím pokračuje i na turnaji v australském Adelaide, který se do kalendáře ATP vrátil po 12 letech. Turnajová trojka v úvodním zápase suverénně přehrála Sama Querreyho a připsala si páté letošní vítězství.

Rubljov měl od začátku v utkání jasně navrch a soupeře pustil do vedení jen po skončení úvodního gamu. Američanovi dokázal v obou setech dvakrát sebrat servis, sám ten svůj ztratil jen jednou a za pouhých 55 minut hry zvítězil 6-3 6-3.

Vítěznou sérii Rubljova se ve čtvrtfinále pokusí ukončit Daniel Evans. Vzájemná bilance je před zítřejším soubojem vyrovnaná.

Druhý nasazený Felix Auger-Aliassime potvrdil roli favorita, když porazil 6-3 7-6 domácího Jamese Duckwortha. Ve čtvrtfinále se devatenáctiletý Kanaďan střetne s dalším Australanem Alexem Boltem. Sedmadvacetiletý Australan je mezi osmičkou nejlepších na podniku ATP poprvé v kariéře poté, co porazil 6-3 6-4 Němce Jana-Lennarda Stuffa.

Pablo Carreño první letošní zápas dvouhry zvládl. Nasazený Španěl přehrál 6-3 6-2 Jérémyho Chardyho a oplatil mu jednu ze dvou loňských porážek. O postup do semifinále bude bojovat s Jihoafričanem Lloydem Harrisem.

Tommy Paul v Adelaide včetně kvalifikace vyhrál už čtyři zápasy a ani v jednom neztratil set. Dvaadvacetiletý Američan dnes smetl 6-1 6-2 zkušeného Pabla Cuevase a potřetí v kariéře postoupil do čtvrtfinále na turnajích ATP. Na své premiérové semifinále zaútočí proti Albertovi Ramosovi.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 610.010 dolarů
středeční výsledky (15. 1. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Duckworth (Austr.) 6-3 7-6(0)
Rubljov (3-Rus.) - Querrey (USA) 6-3 6-3
Carreño (4-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-2
Harris (JAR) - Djere (Srb.) 7-6(5) 6-3
Paul (USA) - P. Cuevas (Urug.) 6-1 6-2
Ramos (Šp.) - Munar (Šp.) 7-6(3) 6-3
Bolt (Austr.) - Struff (7-Něm.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Bustička je nějak moc ostříhaný. Ale porazil Chardyho, takže super.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist