Rubljova nezastavil ani Evans. Rus letos vyhrál i pošesté a v Adelaide zaútočí na finále

16. 1. 2020, 07:28
Aktuality 0
ATP ADELAIDE - Andrej Rubljov sice poprvé v letošní sezoně ztratil set, ale stále v Adelaide úspěšně navazuje na sobotní triumf v Dauhá. Dvaadvacetiletý Rus ve čtvrtfinále zdolal Daniela Evanse a vyhrál i šestý letošní zápas. V semifinále se pokusí nasazenou trojku zastavit Felix Auger-Aliassime, nebo Alex Bolt.
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov loni částečně i vinou zdravotních potíží vypadl z elitní stovky žebříčku. Nyní je však 22letý talentovaný Rus světovou osmnáctkou. K vylepšení jeho žebříčkového maxima mu pomohl sobotní triumf v katarském Dauhá, kde bez ztráty setu získal svůj třetí kariérní titul.

A na vítězné vlně zatím pokračuje i na turnaji v australském Adelaide, který se do kalendáře ATP vrátil po 12 letech. Třetí nasazený sice letos poprvé ztratil set, ale náročné utkání s Danielem Evansem zvládl a včetně loňského finálového turnaje Davisova poháru protáhl svou neporazitelnost už na 10 zápasů.

Rubljov byl dnes opět silný na podání. Ruský favorit nastřílel 12 es, odvrátil pět ze šesti brejkbolů a za dvě hodiny slavil vítězství 6-4 3-6 6-3. Každý ze setů rozhodl jediný brejk.

Rodák z Moskvy bude zítra útočit na své celkově šesté finále. V cestě mu bude stát druhý nasazený Felix Auger-Aliassime. (h2h 1-0), který porazil hladce 6-3 6-0 poslední domácí naději Alexe Bolta. Ten hrál čtvrtfinále na turnaji ATP poprvé v kariéře.

Devatenáctiletý Kanaďan bude v pátek bojovat o své celkově čtvrté finále, v nichž dosud neuhrál ani set.

Lloyd Harris si po setech 6-3 6-3 vyšlápl na nasazenou čtyřku Pabla Carreña. Španělskému favoritovi nenabídl jediný brejkbol, na podání ztratil jen sedm fiftýnů a nasázel 13 es. O své první finále si 22letý Jihoafričan zahraje se svým vrstevníkem Tommym Paulem, s nímž jediný dosavadní souboj vyhrál.

Paul v Adelaide prožívá nejlepší turnaj své kariéry. Dvaadvacetiletý Američan přehrál 6-3 6-4 Alberta Ramose, aniž by čelil brejkbolu, vyhrál včetně kvalifikace bez ztráty setu už pět zápasů a poprvé v kariéře se probojoval do semifinále na okruhu ATP.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 610.010 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 1. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Bolt (Austr.) 6-3 6-0
Rubljov (3-Rus.) - Evans (Brit.) 6-4 3-6 6-3
Harris (JAR) - Carreño (4-Šp.) 6-3 6-3
Paul (USA) - Ramos (Šp.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist