Rune je na druhém turnaji po sobě ve finále, ve Stockholmu vyzve Tsitsipase

22. 10. 2022, 22:18
Aktuality 3
ATP STOCKHOLM - Holger Rune má na podzim formu. Teprve 19letý Dán ve Stockholmu na druhém halovém turnaji ATP po sobě postoupil do finále, které si zahraje potřetí v kariéře. O druhý titul se utká s bývalým šampionem Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž ve švédské metropoli ještě neprohrál.
Holger Rune (© AFP)

Holger Rune se na začátku října v bulharské Sofii dostal podruhé v kariéře do finále, následně dva týdny kvůli zranění kolena nehrál. Formu však neztratil, také tento týden na další halové akci ATP 250 ve Stockholmu porazil čtyři soupeře a prodral se do boje o titul. 

V dnešním semifinále udolal po 2 hodinách a 52 minutách boje 4-6 7-6 7-5 Australana Alexe de Minaura, přestože prohrával 4-6 a 1-3 a ve třetí sadě neudržel vedení 4-1, a navázal na včerejší třísetový skalp Camerona Norrieho.

"Byl to brutální zápas od začátku do konce. Ohromně dlouhé výměny, opravdu vyčerpávající," komentoval dánský mladík, druhý nejmladší hráč v Top 100 (po světové jedničce Carlosi Alcarazovi).

Rune tak vyhrál osm z posledních devíti zápasů, z toho popáté ve třech setech, a potřetí v sezoně i kariéře postoupil do finále. Zatím jediný titul slavil hned v tom premiérovém v květnu na antuce v Mnichově.



O druhou trofej a první z haly si Rune zahraje proti světové pětce Stefanosi Tsitsipasovi (h2h 1-0). Řeckého favorita zaskočil na letošním Roland Garros a připsal si jeden ze tří dosavadních skalpů hráčů Top 10.

Šampion z roku 2018 Tsitsipas v semifinále porazil hladce dvakrát 6-2 Fina Emila Ruusuvuoriho a svou bilanci ve švédské metropoli vylepšil na 7-0.

24letý Tsitsipas bude ve svém 24. finále na okruhu ATP usilovat o jubilejní 10. titul v kariéře a třetí letošní. Pokud uspěje, získá v této sezoně trofej už na třetím povrchu. Dosud triumfoval na antuce v Monte Carlu a na trávě na Mallorce. Čtyřikrát už letos ve finále ztroskotal, naposledy neuspěl v Astaně proti Srbovi Novaku Djokovičovi.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 725.540 eur
sobotní výsledky (22. 10. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (1-Řec.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-2
Rune (7-Dán.) - De Minaur (5-Austr.) 4-6 7-6(1) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Nola
prehral dalsie finale, vlastne jeho BH, mam pocit, ze ho dnes ma horsi ako v zaciatkoch, ked stupal na rankingu....
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Matka proti otcismilesmile

Ke starýmu Cypovi mám totální averzi, starou Runu moc načtenou nemám, ale asi to bude taky formát smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist