Rus Medveděv v Monte Carlu vyřadil Djokoviče! O finále si zahraje s Lajovičem

19. 4. 2019, 15:44
Aktuality 126
ATP MONTE CARLO - Novak Djokovič od triumfu v sezoně 2015 bude čtvrtý rok po sobě chybět v semifinále antukového turnaje Masters 1000 v Monte Carlu. Letos první hráč světa skončil ve čtvrtfinále na raketě Rusa Daniila Medveděva, kterému podlehl ve třech setech. Rus si o finále zahraje s dalším Srbem Dušanem Lajovičem, který je rovněž ve svém největším semifinále.Nečekané problémy měl Rafael Nadal, kterého potrápil Guido Pella.
Daniil Medveděv (© AFP)

Novak Djokovič je suverénní světovou jedničkou a vítězem posledních tří grandslamů, od lednového triumfu na Australian Open se mu ale nedaří. Na třech turnajích Masters 1000 nevyhrál ani jednou víc jak dva zápasy po sobě. 

V Indian Wells prohrál s Němcem Philippem Kohlschreiberem, v Miami podlehl Španělu Robertu Bautistovi a dnes na prvním letošním turnaji na antuce ztroskotal ve čtvrtfinále na Daniilu Medveděvovi. Třiadvacetiletému Rusovi podlehl po 2 hodinách a 20 minutách boje 3-6 6-4 2-6 a ve čtvrtém vzájemném duelu tak utrpěl první porážku.

Čtvrtfinále srbský favorit začal ztrátou servisu a další brejk přidal 14. tenista žebříčku v závěru úvodního setu. Poté se povedlo Djokovičovi prolomit Medveděvův servis a jediný brejk mu k vyrovnání na 1-1 na sety stačil. V závěru zápasu ale Djokovič neudržel třikrát po sobě podání a konec už neodvrátil.

"Dnes hodně foukalo a člověk neměl moc šancí dostat se do rytmu. Podmínky se měnily po každém gamu. Daniil má skvělý bekhend, skoro z něj nechybuje. O d loňska hodně zlepšil svůj pohyb a rozhodně si zaslouží být tam, kde je," komentoval Djokovič  chválil svého přemožitele.

"Tohle byl určitě můj nejlepší zápas v kariéře. Ne z hlediska úrovně zápasu, ale rozhodně při pohledu na výsledek. Poprvé jsem porazil světovou jedničku a poprvé jsem postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. Je to úžasné," řekl Medveděv po 21. výhře v sezoně, což je nejvíce ze všech tenistů na okruhu. 



V Monte Carlu šampion z let 2013 a 2015 Djokovič vypadl už před branami semifinále čtvrtým rokem v řadě. Tuto sérii mu načal v roce 2016 Jiří Veselý, v dalších dvou letech nestačil na Davida Goffina a Dominica Thiema.

Medveděv přitom měl před turnajem v Monte Carlu mizernou bilanci na antukových akcích ATP 2-11 a proti hráčům Top 10 vyhrál jen jeden z dvanácti duelů. V Monaku však vyhrál už čtyř utkání, z toho dvě proti členům elitní desítky. 

Medveděv tak postoupil ze svého dosud největšího čtvrtfinále mezi kvarteto nejlepších a favoritem bude i v boji o finále. Utká se totiž s další Srbem Dušanem Lajovičem, který dnes v zápase nenasazených proti Italovi Lorenzu Sonegovi vyhrál 6-4 7-5 a také se může těšit na své největší semifinále v kariéře.



Nečekaně velké problémy měl ve čtvrtfinále Rafael Nadal. Jedenáctinásobný šampion udolal Argentince Guidu Pellu až po 2 hodinách a 22 minutách boje 7-6 6-3, když během utkání celkem pětkrát přišel o podání. 

Nadal sice začal brejkem, jenže sám v úvodu zápasu ztratil servis třikrát po sobě a za stavu 1-4 čelil třem gamebolům. Manko dvou brejků však dokázal smazat a otočil na 5-4. Tím ale boj o první set ani zdaleka nekončil.

Pella po dalším brejku vedl 6-5 a při svém podání se třikrát ocitl dva míčky od zisku sady. K setbolu se však nedostal a tie-break, prohrál osm míčků v řadě a nadějně rozehraný set po jednoznačném tie-breaku prohrál.

Druhý set už měl Nadal pod kontrolou, přestože ho vyhrál až po hodinovém boji. Ani ve třetím vzájemném střetnutí neprohrál set, byť k tomu dnes neměl vůbec daleko.

V semifinále dvaatřicetiletý Španěl narazí na Fabia Fogniniho, s nímž ve vzájemné bilanci vede 11-3. Nicméně o rok mladší Ital je jedním ze sedmi tenistů, kteří dokázali porazit Nadala na antuce alespoň dvakrát.

Fognini v Monte Carlu předvádí skvělý tenis a prožívá nejlepší letošní turnaj. Den po skalpu světové trojky Alexandera Zvereva dnes zdolal 1-6 6-3 6-2 Chorvata Bornu Čoriče, i když prohrával 1-6 a 0-2, poprvé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě a potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje Masters. Proti Nadalovi bude bojovat o své největší finále.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monako, antuka, 5.585.030 dolarů
páteční výsledky (19. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (10-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 6-3 4-6 6-2
Nadal (2-Šp.) - Pella (Arg.) 7-6(1) 6-3
Fognini (13-It.) - Čorič (9-Chorv.) 1-6 6-3 6-2
Lajovič (Srb.) - Sonego (It.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

126
Přidat komentář
Kozoroh
No1e se na letošním ročníku MC neprezentoval v dobré formě, úvodní mač s Kohlim vydřel, Fritz hodně chyboval a včera už to na Medvěda s jeho houževnatou defenzivou nestačilo. Před pár dny jsem si stěžoval na slabší servis, ten byl i dnes, k němu se přidal nic moc return, spousta chyb v mezihře, pár Djokosmečí. Djoker hrál abnormálně moc dropshotů, ale ty mu moc nepomáhaly.

Výsledky z posledních měsíců jsou odrazem slabé herní praxe. Mezi AO a IW nehrál žádný turnaj, v minulosti absolvoval Dubaj (předloni Acapulco). Mezi Miami a MC měl dovolenou v Karibiku a moc času si na tréninky nevyhradil. Jak už tady zaznělo, Djokera už tolik nemotivují Masters turnaje, sice se jich účastní, ale už nejde do toho s takovou vervou, jaká u něj byla v minulosti typická. Na tiskovce naznačil, bere Masters podniky jako zahřívací akce.

Taky je znepokojující vidět opět Pepeho poblíž Novaka...
Reagovat
Roger_Federer
Doufám, že stim postižením Spanelem Pepkem je to fama jenom..
Reagovat
annah
Moc se mi líbil komentář Marducha (níže) na téma motivace hráčů BIG3, konkrétně Federera. Výstižněji to ani říct nešlo.
Roger je prostě král světa (tenisového), je majitelem většiny rekordů toho sportu, je GOAT, úplně na špici shlíží na ostatní hráče z tenisového trůnu, bez ohledu na to, že už není dominantní jako dřív a že mu Rafa s Nolem šlapou na paty. GOATem je i proto, že je mimořádná osobnost, jeho celosvětová popularita je prostě nepředstavitelná. Navíc tenis miluje a je to pozitivně naladěný člověk. Vyzařuje z něj pořád přátelská, pozitivní energie, což je pro lidi hodně přitažlivé. To všechno u něj myslím přináší motivaci hrát dál.
A ještě k tomu je na něj fakt hezký pohled: :-)
https://pbs.twimg.com/media/D4ZHpSAXkAE9tr4.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Rogerovi valnou část slávy přineslo pravé jeho vystupování na kurtu i mimo nej. To je človecina par excelence co předvádí, navíc má takovou sporadanou rodinku, normálně vypadající manželku a když k tomu pripocitas styl tenisu, tak je jasné, ze je největší fenomen tenisu a jedna z největších osobnosti světového sportu. A tohle se nezmění i kdyby Nadal s Djokovicem měli více titulu. Djokovic je taky srandista, ale jeho jizanska povaha se s tím úplně neslucuje. No a Nadal je proste Nadal. Ten by prodal za tituly i svoji rodinu. Má tenis na stropu svych hodnot, což Djokovic s Federerem úplně tak nemají.
Reagovat
SwissMaestro
Máš pravdu, ale s tím Nadalem....mě se líbí to jak to celé má. Pořád je mladý a ví, že kariéra nepotrvá věčně. Tak do toho dáva vše a rodinku začne až po 33. roku.....ideální.....aspoň se má furt na co těšit...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak o RG, antukovej sezóne, aj o pepem.

https://m.youtube.com/watch?v=jiYS-J6mcD0
Reagovat
OneHandedBackhand
:D :D :D
Reagovat
Davor1
Dobre, že aspoň Fogna hrá na tom turnaji svoj najlepší tenis, ktorý vyzerá na antuke fakt skvele. Ináč je tento ročník doslova prehliadka tragédov na čele s Djokovičom, Thiemom, Zverevom, Tsitsipasom, Nishikorim, Wawrinkom... Všetci do jedného by mali chodiť po tomto turnaji kanálmi.

Ono celkovo posledné 3 ročníky mal stále Nadal to finále v podstate prechádzku ružovou záhradou, súperi ako Nishikori, Ramos a Monfils, ani jeden toho času v top10, vážne nie sú pre Nadala na tejto antuke žiadnym merítkom. Djokovič je v MC posledné 4 roky doslova smiešny, Roger tam ani nechodí a nikdy sa mu tam ani nedarilo, Thiem na to, aké má kvalitné výsledky na ostatných antukových turnajoch tak v MC každoročne bieda.

Snáď zajtra to už ten Medveď nejako doklepe do toho finále, Lajovič vo finále Masters by bol fakt vtipný, obzvlášť na antuke proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuku bere vážně jenom Nadal a Forehand. Všechny ostatní tato část sezóny absolutně nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, Federera na antuke naozaj nejde brát vážne :)
Reagovat
Patik
Predpokladám že si uvedomuješ ale že to hovoríš o tenistovi ktorý bol 5 krát vo finále Roland Garros má z neho jeden titul a niekoľko antukových Masters.
Reagovat
dappe
Nejvtipnější při těchto kecech je počet antukových Masters titulů Federer a v porovnání s počtem titulů Nadala mimo antuku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo pocet antukových GS v porovnaní s počtom GS Nadala mimo antuku :)

Kazdopadne, Rafa ma viac hardových masters, nez Federer z antuky, a kludne si tam zarátaj aj tú modrú.
Reagovat
Patik
Blah Blah Blah..nezrovnávaj zase...a Nadal hento toto na tráve a na harde a neviem čo..vyjadri sa k téme nevyťahuj porovnávania..povedz mi kto sa dá teda brať vážne na antuke keď nie tenista s jeho úspechmi..jediný schopný antukár v súčasnom tenise Thiem nemá ani zlomok z toho čo Federer čiže ten sa teda stratil ako prd vo vetre bez štipky vážnosti a je úplne tragický a smiešny..vyjadri sa už konečne k tvrdeniu bez toho aby si spomenul Nadala..nedokážeš to.
Reagovat
dappe
Vzhledem k poměru antukové a mimoantukove Masters je hezké, že má Nadal o něco více těch titulů. Jenže když napíšeš, že je Federer na antuce marný, tak v kombinaci s fakty a skutečností, že hard je pro Nadala druhý nejlepší povrch, to vyzní dost vtipně. Bych čekal poměr 20-2, ne 9-6...
Reagovat
smazaný uživatel
Má o polovicu viac titulov a to ti tam velkoryso ratam aj ten experiment na modrej antuke...Pomer 9:6 je uplne v poriadku vzhladom k tomu, ze je Federer vyrazne starsi a Nadal pravidelne vynecháva hardove a halový masters.

Vyznamnejsi je pomer GS, to je ukazovatel.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo no a tam má Federer pořad o tři více.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa bol 14krát vo finále na GS mimo RG a stále je pre mimoňov antukový specialista.
Reagovat
Patik
a to sa vylučuje ? antukári zákonite nemôžu mať úspech na harde ? Nadal je antukár ako lusk..60 z 80 titulov na antuke 11 French Open ..topspiny slabé podanie dobrý pohyb..to sú čisté a typické znaky antukára..antukár úspešný aj na harde..čo je natom nepochopitelné antukový tenis na harde platí viac ako hardový tenis na antuke..lebo antuka je špecifický a pomalý povrch..a kto na ňu neni stavaný svojím štýlom na nej neuspeje tak ako by chcel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je jedným z najkomplexnejsich tenistov open éry a zároven najlepsi antukár historie.

Problém je, ze prvým prívlastkom ho fanatici nikdy, celkom tendenčne, netitulujú, naopak vytahujú len antukára..

Apropos, pod terminom antukový specialista sa vzdy rozumel hrac hrajúci vyslovene antuku, nie hrac dosahujuci uspechy vsade, vrátane antuky odkial ma najviac trofejí...

Antukový specialista v pravom slova zmysle je dnes Cechinatto, Pella, hraci vyhladavajúci aˇvyhradne antukové turnaje, hoci hlavny kalendár posobil na iných povechoch. V minulosti Muster, Villas.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu bodu:

Antukový tenis plati viac na harde, ako hardový na antuke?..

Odkedy?...Kolko tych typických antukarov sa predadzuje, presadzovalo na harde?..Pella, Checcinato, z minulych generácii teda Coria, Muster, Puerta?...Ked nemas servis, na harde si skončil...

Jedine komplexný hrác sa presadi na harde a antuke, viacnásobne, a dlhodobo...
Reagovat
Roger_Federer
Neznas historii?
Nevis snad jak tomu bylo v minulisti??
Chces srovnavat povrchy z konce 90 let a ty od 2002-2019..??(nekolika nasobne spomalovani hardovych povrchu a i travy).
Z toho Nadal těží do dnes, do roku 2008 byl na hardovych turnajich otloukankem..

Pouzivat tady jako priklady ciste takove atukare, Mustra atd, je mimo.
Mit Nadalovi podminky na hardech, prosadili by se i se svým stylem na hardech..
Reagovat
smazaný uživatel
Udelal jsem si takový test. Včera ve 22:43 nápisu příspěvek a zapnu to ráno. Vidím, ze spustil úplně totožnou debatu s psychicky narušenym člověkem tak, jako vždy. :D Jako jedno ale forehandovi musím uznat. Těch převrácených statistik má v hlavě fakt hodně. Přemýšlím, zda to má někde ve wordu sepsáne a pak to sem vkládá. Protože to nejde vymyslet z hlavy.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za snahu o zapojenie sa do cudzej diskusie.

Ty asi nemas moc kamarátov, ze nie
Reagovat
smazaný uživatel
To s těmi kamarády je spíše dotaz na tebe když já ve 4:03 spím s rodinou v ložnici a ty trolis na tp
Reagovat
George_Renel
Noční směny v call centru jsou nekonečné....
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som tu jednemú z vas musel poslat vyplatnu pasku..

A potom nastalo ticho na pěšine :)

Naopak Kamilka. Je uzasne, ked si mladí ludia mozu vyrazit a dat cez vikend vnučku svokrovcom..Ked sa nebudes chovat ako baba, mozno budes mat so svokrou dobré vztahy..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Priklad bol správny. Reč bola o antukových specialistoch. Antukovi specialisti nevyhravaju W, dokonca opakovane. Rafa je komplexny hrac, vzdy bol.
Reagovat
Roger_Federer
Dobře teda, Rafa je komplexni hráč, stejne jako všichni ostatni top hraci za poslednich 10 let, se adaptoval na všechny povrchy(vyvoj tenisu tomu tak chtěl.), ktee jsou úplně jinde než na konci 90satych let.
A teda Rafa je hráč z 72% svých úspěchů na jednom povrchu, antuce...jinde je polovicni..
Za mě je to King of clay.
Reagovat
Kozoroh
To nezpochybňuji. No1e a Roger ho však v komplexnosti převyšují.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nie.
Reagovat
Nola
04:03 - pracujes do noci? alebo si flamoval do rana...
Reagovat
smazaný uživatel
Prisli sme domov...;)
Reagovat
Patik
Jasné že sa hardový tenista nepresadí na antuke tak ako antukár na harde..keď si vezmeš do úvahy teraz len Federera a Nadala..už len čo sa týka servisu..štýlu hry a všetkého..prednosti ktorými Federer vyniká skvelý servis priamočiare údery sú mu na antuke na nič lebo antuka ich spomalí..brať loptičky rýchlo po odskoku je na antuke takmer zbytočné..naopak na harde a nehovoriac o tráve je to veľká výhoda..naopak Rafou slabý servis a top spiny na harde platia..top spiny možno nie až tak ale hard údery nespomaluje..a povedať z hladiska úspechov o druhom alebo treťom najlepšom antukárovi na svete to už neobstojí ani ako hejt..antukový špecialista je premňa antukár..a kto iný sa dá nazvať špecialistom na antuku keď nie on..Ramos Viňolas Carbales Baena Schwartzman ? aj tí chodia na hard..a keď nájdeš tenistu z 5tej stovky čo na hard nechodí tak nazvať ho špecialistom no neviem..
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, stavat to na priklade Nadala a Federera?...lol

Skus vybrat typických antukárov a typických hardarov, kto ma kde vacsie uspechy..
Reagovat
smazaný uživatel
Takze nakoniec Fogna, bude veselo :)
Reagovat
smazaný uživatel
1. Medvěd
2. Nadal
3. Fouňa
4. Lajovič

--------------

Z hlediska staromilské chlapskosti se tak nějak sluší fandit Dušanovi, ne? I proto, že je v tuhle chvíli fakt outsider.
Reagovat
Marduch
Rafa first, jednoznacne.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal víc řve než heká, proto jsem ho šoupnul na dvojku. To Medvídě naopak skučí, heká, ječí, jaští a pouze občas řve. Proto jednička.

Fabio v porovnání s nimi heká třetí ligu.

Dušan neheká.
Reagovat
D@nny
Reagovat
Nola
Fogna - antukovy specialista, Flavia v hladisku, aspon bude zajtra sranda, zial, nevedela som komu fandit....
Reagovat
smazaný uživatel
nevies kto to komentoval?
Reagovat
Nola
:D, najvacsi fanda Fedexa....
Reagovat
ipko
Marek Vaňous
Reagovat
smazaný uživatel
Chanda Rubin
Reagovat
smazaný uživatel
GRANDE!
Reagovat
blax
Obdivuju Rogera a Rafu jak se dokáží namotivovat i mimo GS. Tady se přesně ukazuje ten obrovský rozdíl mezi nimi a Nolem.
Reagovat
SwissMaestro
Přesně. Jestli se Novak v tomto nezmění tak těžko vydrží hrát tak dlouho jako Roger.
Reagovat
Marduch
Ano, kdyz ten, jak ty rikas, obrovsky rozdíl (tj. Nole GS, ostatni Masters) potrvá i nadale, zlobit se nebudu..
Reagovat
Nola
mrkni vzkazy....
Reagovat
turista
Obrovský rozdíl? To je pitomost. Nadal ani Federer nemají a nebudou nikdy mít Golden Masters. Novak Djokovič ho má. Jen se mu prostě od AO nedaří.
Reagovat
spaniel
Golden Masters? Co to je? Na to sele pes.
Reagovat
Kozoroh
https://i.ytimg.com/vi/C3DPYlkTFMM/maxresdefault.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý súper, ktorý Rafu vyhecoval hrat od druhej polovice prveho setu svoj najlepší tenis.Mozno s vynimkou servisu na vyhru v zápase..Kazdopádne Nadal musel pritvrdit a postupom času nasiel svoj pohyb, tvrdé BL údery bez chýb, winnery, FH&BH, kladivá, banány..No proste všetko čo už tak nejak patrí k tradičnému tenisovému letu v Európe.

Dnes si zabehal viac ako čakal, ale to sem tam isto prospeje. Dalsie dva zápasy maju potenciál sa skomplikovat, Medvedev je tazky super a Fogniniho drzy herny prejav a skusenosti s Rafom poznáme. Coric by bol o chlpok jednoduchsi. RG je daleko, ale Rafa zatial dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Pella hral takticky super, dobry vysledok prenho na turnaji, Vlk musi byt pysny :)
Reagovat
Davor1
Medveďovi by som proti Nadalovi na antuke teda vôbec neveril, to je niečo úplne iné, ako s týmto marným Djokovičom. Bol by rád za 5 gamov, bol by to úplne iný zápas. Fognini je podľa mňa jediný, kto v MC ešte môže Nadala prekvapiť, ale zase mám pochybnosti, že porazí vôbec Čoriča dnes...
Reagovat
Nola
+ 1, Novak dnes hral totalne s.acky, prehrat s Medvedom je uz aj na mna vela, ten chlap nema FH, ma slusny servis a BH, z ktoreho vracia dokola, zbadala som Pepe Imaza v hladisku pocas 1.setu a vedela som ako to dopadne....
Reagovat
Marduch
Ja si vždycky říkám, jak muze Meda hrat s tak prapodivnym FH svihem docela solidni FH balony, to je skoro proti zákonum motoriky:) Budu asi muset zkouknout nejake slow motion, v čem vezi ta magie:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt tam byl?
Reagovat
Davor1
Mne príde, že on ani nemá príliš na tu antuku efektívny štýl hry, podobne ako svojho času Murray, a tento turnaj je skôr výnimkou, ktorú sa mu dlho nepodarí zopakovať. Ono keby Tsitsipas nebol taktiež v posledných týždňoch úplne mimo, tak by ho vyndal už on a kľudne to môže spraviť aj zajtra Lajovič, ktorý tu hrá životný tenis, narozdiel od predchádzajúcich rusových súperov...
Reagovat
Nola
asi tak nejak..
ak by Nole vcera hral svoj standard, tak ho musi porazit, ... Novak sa po Miami vybral na dovolenku spolu s rodinou, nema natrenovane, preto vyrabal neskutocne chyby, s tymto pristupom bude tazko vyhravat, Rafa naopak, tenis je pre neho vsetkym, najma ten antukovy, trenoval a vcera sa to aj prejavilo najma v 1.sete, kedy si veril, ze ten set moze zvratit vo svoj prospech, bez dostatocnej pripravy sa neda vitazit, to plati pre vsetkych tenistov, aj pre tych na spici rebricka
Reagovat
spaniel
Vis ze je jeste jaro, ze ano...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafi ma neska lazo plazo
Reagovat
Roger_Federer
Zadne velké prekvapeni..Djokovic hraje uz rok jenom na Granslemech.
Reagovat
Pe3k
Pepe Imaz se vrátil k Djokovicovi a jeho výsledky jdou strmě dolů, náhoda?
Reagovat
smazaný uživatel
fakt?
Reagovat
Pe3k
Potvrzené to není, ale lidi na foru psali, že ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Na jakém fóru?
Reagovat
smazaný uživatel
ttw asi
Reagovat
smazaný uživatel
Co když tennisfrontier.
Reagovat
spaniel
Co kdyz MTF (menstennisforum.com)
Reagovat
smazaný uživatel
hm neprezradi asi
Reagovat
Kozoroh
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/pepe-is-back-in-novaks-box.641842/
Reagovat
Patik
To je blbosť..Vajda mal podmienku že bude spolupracovať s Novakom len ak tam nebude Imaz.
Reagovat
No-le
Přesně. Možná byl v hledišti, ale ne v hráčské lóži.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/tobiam/status/1119219262307147776
Reagovat
sojka1
nechci se vmesovat, protoze je mi Djokovic lhostejny a zajimal me Medvedev, ale Pepe sedel s tatikem Djokovicem a prislo mi to celkem povedene... :-)
Reagovat
Marduch
Je az komicke, jak každy tvuj příspěvek o tematu, ktery treba byt jen vzdalene souvisí s Djokovicem, neopomenes doplnit o deklaraci sveho postoje k nemu, aby si treba jeste nekdo nedejboze nemyslel, ze by ti snad mohl stat za sebemenší pozornost. Musi te opravdu hluboce iritovat:-)
Reagovat
sojka1
mas samozrejme pravdu, ja ho, po tech letech zrejme uz patologicky, nesnasim... :-))) Takze se, ac me urcite veci (at uz chci nebo nechci, do haje) zaujmou, snazim vzdy o dokonalou ocistu tela i ducha.. ;-)))
Reagovat
Davor1
Djokovič je presne tam, kde bol o takomto čase aj pred rokom, kedy prehrával s hráčmi ako Edmund, Kližan, Cechinato či v Amerike s Danielom a Pairem. Akurát, že teraz nemal žiadny herný výpadok kvôli zraneniu, v jeho lóži nesedí žiadny španielsky šašek, naopak, je tam Vajda, ktorý ho z toho marazmu dostal. Na jeho hre a výsledkoch ale jasne vidieť, že od výhry na AO príliš tenis a nejaké tréningy nerieši, na tie turnaje chodí skôr z povinnosti a bez motivácie a stačí trochu kvalitnejší hráč z top20-30, a hneď má obrovský problém. Dnes to nebolo o tom, žeby Medveď nebol hrateľný, ten hral len to svoje, akurát že táto tragická verzia Djokoviča má presne s podobnými hráčmi problém, nie náhodou prehral tento rok už dvakrát s Bautistom. Ak by hral svoj top ako na AO, tak by Medveďa v pohode prehral, ale k tomu mal dnes a vlastne aj celú sezónu mimo AO strašne ďaleko a je len otázkou, kedy sa znovu preberie tento rok a či vôbec...
Reagovat
woody
Naprostej souhlas. Presne par dni pred turnajem raketu do ruky, to je bohuzel malo na to, kde by chtel hrat..
Reagovat
Davor1
Presne tak mi to príde, že proste nemá natrénované a berie to na ľahkú váhu. Tie začiatky zápasov mal tragické ako proti Kohlimu, tak aj dnes a takisto v tretích setoch už klasicky odpadáva proti hráčom s lepšou fyzičkou ako Medveď či Bautista. On ale celkovo na antuke od toho titulu na RG išiel veľmi výrazne dole, odvtedy tam nevyhral žiadny turnaj a nie je už ani schopný vyhrať nejako jednoduchšie zápasy proti lepším súperom, obzvlášť tu v MC je to posledné roky absolútna bezmocnosť od Djokoviča.
Reagovat
MarcelPersch
Medvedev má dobrou fyzičku, to je sranda, ne?
Reagovat
Davor1
Rozhodne lepšiu, ako súčasný Djokovič. Alebo si myslíš, že by so slabou fyzičkou zvládol minulý rok vyhrať 2 turnaje z kvaldy, čo je 7 zápasov za týždeň?
Reagovat
woody
Me prijde hlavnim problemem motivace... Bohuzel ac hsem velky fanousek ND od AO jsem moc zapasu nevidel jen sestrihy, protoze se na to nedalo moc koukat...
Reagovat
turista
Vždyť nikdo z vás neví nic o Djokerově přípravě. Berme to tak, že se mu prostě momentálně nedaří. Někdy se nedaří i když se člověk snaží.
Reagovat
No-le
Ano,Pella hraje lépe než Medvěd a výsledek...?
Reagovat
Kozoroh
No1e se zvedne, vyhrabal se z herní krize, přečká i tento menší herní pokles. Ale jeho výsledky mimo GS turnaje už nebudou tak konzistentní, jak tomu bývalo dřív.
Reagovat
No-le
Hoši, klobouk dolů před Nadalem. Takhle se to dělá...
Reagovat
smazaný uživatel
Po tomto sete by som práveze ocenil Pellu. Zasluzi si to. Ten TB bol pre neho krutý..

Hra velmi dobry tenis, Rafa musi zaradit vyssi stupen, ziaden priemer, ktory staci vacsinou v prvom sete od 1:4 nestačil.
Reagovat
No-le
Zasloužil by si to, kdyby neztratil vedení 4:1 a 6:5. Jak se Rafa sebral je neskutečné.
Reagovat
Pavol
To čo Nadal predviedol v prvom sete je úžasné. Vačšiu bojovnosť som nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze ak by isiel na 1:5, uz to pusti, za stavu 1:4 este skusil zmazat break. Podarilo sa a za stavu 2:4 siel naplno...

Ak by sa slo do troch, asi by to bolo okolo 3:00hod na kurte a tomu sa zrejme aj sám Nadal chce vyhnut..
Reagovat
rybicka
Vypadá to docela zajímavě dneska
Reagovat
mahycek
A vypadá to, že prohraje 7-5.
Reagovat
Frantz
a vypadá to, že máš bláto na hřišti.. :-D
Reagovat
mahycek
To snad né . Dvě dvojchyby dá Pella. Mohl vést 5-1
Reagovat
Frantz
tvůj bezmocný vztek je pro mě tou nejkrásnější odměnou, fanatickej elegoune ;-)
Reagovat
Patik
Aha..Frantz..poďme pokecať po antuke sa zase dlho neuvidíme..ako sa máš ?
Reagovat
No-le
Třeba nás z Djokolandu potěší Rafa...
Reagovat
Patik
Nolemu sú tie Masters zrejme u prdele..buď je jeho forma mizivá čo je pravdepodobné alebo sa sústreďuje na grandslamy a na Masters nekladie veľký dôraz čo je pochopitelné keď ich má všetky a viac ako 30..a samozrejme na ovládnutie French Open nepotrebuje človek tituly ale zápasy na antuke..ktorých určite bude dostatočne pred grandslamom..takže antuková herná prax tam bude.
Reagovat
woody
Mně tam chybí u Novaka příprava, vypadá to že po AO toho moc nenatrenoval. Par dni pred turnajem je malo.. Tezko rict vypada to, ze u Novaka neni momentalne tenis hlavni prioritou. Protoze tenis po AO urcite nezapomnel...
Reagovat
Patik
Do French Open pôjde myslím si že úplne inak..tie Masters ešte chápem má ich vyše 30..je ťažké hladať motiváciu niekde kde si vyhral niekoľkokrát..asi len Nadala baví vyhrávať tri turnaje stále dokola..Nole má iné priority venuje sa aj viac rodine a iným veciam..porazí koho koľvek aj tých najlepších na akomkoľvek povrchu..nepotrebuje sa zodrať za každým turnajom.
Reagovat
No-le
Je potřeba se ale do té formy nějak dopracovat.
Reagovat
Marduch
Ze ma jiné priority, nakonec prohlasil sam Nole..
Reagovat
Patik
Vži sa do jeho kože..dosiahneš to čo on..a čo ešte ťa môže motivovať aby si drel a nechal na kurte všetko ? si milionár máš dve deti ženu niekoľko domov po celom svete a keby chceš tak si neporazitelný..už len tie najväčšie méty ťa ženú ku predu..v jeho prípade možno ešte zlatá olympíjska medaila..a French Open možno.
Reagovat
Mayo
A čo môže motivovať Rogera, Rafu? :D
Reagovat
Patik
Federer je iná povaha..a Nadal zase iná povaha..Federer je tiež viac rodinný typ človeka ale tenis hrá príliš dlho a má k nemu citový vzťah..a Nadal je zase čisto tenisový typ..čo by predal Xiscu za ďalšie Monte Carlo.
Reagovat
Marduch
Podle me Rafa proste nadevse miluje boj. Kazdy zapas je pro nej novy boj a zvitezit pro nej znamena neco jako drogu. Myslím, ze v tomto ohledu odvedl strýc Toni vysoce sofistikovanou praci..
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci traja su motivovaní, inak by nedosiahli to, čo dosiahli..Vsetky tieto uvahy su vyslovene domnenky

Ak by mal Nole problem s motiváciou, tak to po 2016 to zapichne a urcite nepredvedie taký comeback, aky predviedol. To je fakt. Aj dnes sa hecoval. Proste ale nie je stroj a niekedy prehrá.

Vsetci traja sa registruju, jeden motivuje druheho, posuvaju sa navzájom, ved su bok po boku s číslami a vsetci traja chcu tento boj celkovo vyhrat.
Reagovat
spaniel
Sam Novak rikal ze mel problem s motivaci.
Reagovat
sojka1
pak se ale nabizi otazka, o co mu vlastne jde.. :-)
Reagovat
Patik
o Výzvu..uvidíš že keď stretne Nadala na French Open alebo Rogera na Wimbledone..alebo hocikde inde tá motivácia tam bude aj keby hral všade úplne smiešne zápasy s nimi bude hrať na 110 percent.
Reagovat
sojka1
mozna, ale ztotoznit se s tak selektivnim vnimanim nedokazu, na kurt se, proboha, jde prece vyhrat... :-))
Reagovat
Patik
alebo hrať tenis ktorý ťa baví bez ohľadu nato či vyhráš alebo prehráš..stále robíš vec ktorú máš rada.
Reagovat
sojka1
ano, take mam zname, kteri se jdou na kurt spolecensky pobavit a zdravi prospesne zapotit... jenze hovorime o profesionalnim sportu "vitezu"... :-)
Reagovat
Patik
Je to len môj pohľad ako to vnímam..Novak si dá zajtra koktejl na pláži povečeria s rodinou pár dní oddychu a vráti sa naspäť na kurty s Mariánom preberú zopár chýb porozprávajú sa o jeho hre a pocitoch na kurte a odcestuje na ďalší turnaj..a keď naňom aj vypadne zase vo štvrťfinále..povie si no ču tu budem plakať nadtým..vyhral som posledné tri grandslamy na ten štvrtý ešte trošku potrénujem..ale medzi tým robí to čím žije a čo ho baví..proste hrá tenis..rím zoberie ako vážnejšiu prípravu a na French Open udrie poriadnou silou. :)
Reagovat
No-le
Tak to taky vnímám. Krom toho není možné přijít na GS a vyhrát z nuly. Je nutné nějak vyhladit formu, mít jistotu, sebevědomí a hlavně respekt a auru vítěze, s níž se hraje mnohem líp... Na GS chce být každý vidět a vyhrát. Myslím, že Novak to už nedokáže zvrátit a tahle sezóna bude pro nej zlomová... ))):
Reagovat
Patik
Jemu musí tenis chýbať on odkedy má rodinu potrebuje pauzy s tenisom..jeho cesta k titulom vedie už len cez comebacky..nedokáže vyhrávať rok dva vkuse ako napríklad 2014-2016 kedy bol nezastavitelný..po zisku French Open stratil motiváciu a to zranenie prišlo naozaj vhod..teraz sa zase ukojil niekoľkými titulmi a zase príde kríza..
Reagovat
Fazzzy3
Peter, toto je presne o tom co som ti pisal v maily. Tymto komentarom co si napisal, ta zrejme prestanem brat za fanatika. Ukazal si v nom respekt voci RF aj ND. Uprimne, myslel som si ze sa od teba takeho komentaru nedockam. Tieto vecne hry a nadavky mi uz liezli krkom. +1 Peto. Sorry za nadavky, a dufam ze Rafa MC vyhra, madrid by mohol pustit ;) a rim a RG mu fandim, lebo na antuke niet lepsieho hraca. Dnes ten forehand na Pellou smec bol fenomenalny, + dalsie udery. Federer na antuke moze len prekvapit, takyto tenis na antuke nikdy nepredviedol. Proste RN a clay idu k sebe ako rit na šerbel.
Reagovat
Marduch
Pro Fedexe je tenisový svět se vsim vsudy jeho utocistem v dusledku toho, jakých dosahl uspechu, ale hlavne, na pomery tenisu, az neskutecne popularity. Rekl bych, ze prave ta az bezprecedentni popularita na turnajich i kdekoli jinde na cele planete Fedexe nabiji a motivuje stale znovu a znovu bojovat o dalsi tituly. A popularita v poslednich letech jeste zvyraznena tim, v jakem veku dokaze byt stale top. Navíc je to on, kdo ma moznost posunovat ty hlavni rekordy a z druhé strany si je jiste dobre vedom toho, ze některé z tech rekordu, které ho opravnuji k uzivani titulu GOAT, nejsou v bezpečí, dokud bude hrat Rafa, pripadne Nole..
Reagovat
Marduch
Ja to konstatoval jako fakt, vubec se tomu nedivím:-) Myslím, ze svoje dela i rozdíl v oblibenosti v rámciBig3..kdyz vis, ze at vyhraješ treba 30 GS, na reakcich publika a tenisové verejnosti vuci tobe se nic moc nezmění..
Reagovat
Patik
Nole napríklad nikdy neprekoná Rogerovu oblúbenosť a popularitu aj keď bude najbližších 5 rokov vyhrávať každý turnaj..svoju oblúbenosť u ľudí si užije až keď Roger s Nadalom skončia a on bude posledný z tejto trojíce čeliť novej generácii..tak isto ako Nadala nikdy neoslovia Goatom ale vždy len King of Clay.
Reagovat
smazaný uživatel
a sakra,to zas bude blekotu,ze Rafa priamo neporazil nikoho z top10,co ma robit,ked sa porazia sami alebo ani nepricestuju
Reagovat
smazaný uživatel
Z prvej patky nebol ani Federer, a ten aj ked pride, tak akoby tam ani nebol..

Thiem a Nole sa do toho dostanu, Rafa tiez ide od desiatim k piatim, nehra dobre
Reagovat
smazaný uživatel
*iba
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist