Rusedski je prvním finalistou, druhý vzejde z duelu Samprase s Piolinem

5. 12. 2008, 16:14
Aktuality 0
Ve skupině B na Masters veteránů se o postupujícím do finále rozhodne až v posledním zápase, jelikož Švéd Edberg dnes po setech 1-6 7-6 10-6 zdolal Forgeta. Teď ovšem musí čekat na zaváhání Grega Rusedskiho.
Greg Rusedski

První dnešní zápas obstaral Stefan Edberg a Guy Forget. Oba měli před dnešním vzájemným zápasem ještě teortickou šanci na postup ze skupiny B do finále.

V první sadě Forget mírně favorizovaného soupeře zaskočil a vyhrál 6-1. Následně se mu ale přestávalo dařit na servisu, přesto oba tenisté ani jedno své podání neztraili a rozhodla zkrácená hra. Tu vyhrál na servisu lepší Edberg a Forget tím přišel o poslední kapku naděje na finále. Tu si nakonec udržel šestinásobný grandslamový vítěz ze Švédska, když třetí set vyhrál 10-6.

Dal tím tak náboj poslednímu duelu ve skupině mezi Gregem Rusedskim a Patem Cashem. Zatímco Australan byl po dvou prohrách ze hry venku, Rusedski potřeboval uhrát minimálně set, aby neztratil šanci na nedělní finále.

Pro Brita to měla být jasná záležitost, ovšem Cash odevzdaný výkon nepodal. Naopak, v prvním setu měl jasně navrch, což korunoval v devátém gamu, kdy získal první brejk, jenž následně potvrdil. Cash během prvního dějství prohrál po svém podání jen tři výměny a s Rusedskim to vypadalo zle.

Australan na servisu zaváhal až v tu nejméně vhodnou chvíli, jelikož ho to okamžitě stálo ztrátu druhé sady poměrem 5-7. V super tie-breaku už dominoval Rusedski a definitivně tak rozhodl o svém postupu do finále.

O druhé místo ve finále si v sobotu od 14:00 hodin zahrají v přímém souboji dosud neporažení Sampras a Cedric Pioline. Rozhodla o tom dnešní prohra domácího Jeremyho Batese s největším favoritem turnaje Petem Samprasem. Sedmatřicetiletý Američan ani dnes neztratil servis a vyhrál 6-3 7-6.

MASTERS VETERÁNŮ (Londýn, hala) - páteční výsledky:

Dvouhra - skupina A:
Sampras - Bates 6-3 7-6

Tabulka skupiny A:
1. Sampras 2 0  4-0 1
2. Pioline 2 0  4-0 2
3. Bates 0 2  0-4 0
4. McEnroe 0 2  0-4 0

Zbývající zápasy: Pioline - Sampras (sobota 14:00), Bates - McEnroe (sobota 20:30).

Dvouhra - skupina B:
Edberg - Forget 1-6 7-6 10-6
Rusedski - Cash 4-6 7-5 10-3

Tabulka skupiny B:
1. Rusedski 3 0  6-2 3
2. Edberg 2 1  5-3 2
3. Forget 1 2  3-5 1
4. Cash 0 3  2-6 0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist