Ruska Sizikovová zatčená na Roland Garros podala žalobu kvůli křivému obvinění

2. 7. 2021, 18:46
Aktuality 5
Ruská tenistka Jana Sizikovová, jež byla v červnu během Roland Garros zatčena kvůli podezření z ovlivnění zápasu, se chce proti obviněním soudně bránit. Její právník agentuře AP řekl, že podala žalobu kvůli křivému obvinění a urážce na cti.
Profily hráčů
Jana Sizikovová

"Prostřednictvím této žaloby Jana Sizikovová chce, aby byl v tomto případu plně uznán její status oběti. Také chce, aby ti, kteří začali s pomluvami ničícími její pověst, byli trestně stíháni a odsouzeni," řekl právník Frederic Belot.

Sizikovová, které patří 109. místo v deblovém žebříčku, byla před měsícem v Paříži zadržena a krátce umístěna do vazby bezprostředně po dohrání zápasu čtyřhry. Vyšetřována byla kvůli podezření ze sportovní korupce a organizovaného podvodu na loňském Roland Garros.

Specializovanou jednotku francouzské policie zaujaly okolnosti utkání 1. kola čtyřhry, v němž Sizikovová s americkou partnerkou Madison Brengleovou prohrály s rumunskou dvojicí Andreea Mituová a Patricia Maria Tigová.

Sizikovová přišla v pátém gamu druhého setu o podání, poté co udělala dvě dvojchyby a zkazila i další údery. Na vítězství Rumunek v této hře bylo podáno neobvykle vysoké množství sázek ve výši desítek tisíc eur.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Palmovka1
Že dá hráčka dva DF v gamu je celkem běžný úkaz. To by musely být v kriminále skoro všechny a na turnajích by akorát seděl rozhodčí na umpiru a díval se na prázdný kurt.....
Reagovat
smazaný uživatel
V ktorych gemoch, na ktory ktosi nalozi 50.000eur da hracka dve DF, hned na stav 0:30?

To je proste podozrivé. Spravne sa začalo vyšetrovanie a keď ju odhalili, isla spravne do chladku.
Reagovat
Hook2424
Pak dala ještě dvě nevynucene chyby, takze si to uhrala sama!
Reagovat
Mantra
Být úplně blbá, ta hra byla jak z učebnice, navíc když sazkovky mají radar na ty bety
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, navyse debl :)

Jeblinka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist