Ruský kat Švýcarů. Rubljov v Cincinnati vyřadil po Wawrinkovi i Federera!

15. 8. 2019, 22:49
Aktuality 186
ATP CINCINNATI - Andrej Rubljov se v Cincinnati postaral během dvou dnů o vyřazení dvou hvězdných Švýcarů. Po Wawrinkovi dnes při premiéře v osmifinále turnaje Masters porazil sedminásobného šampiona Rogera Federera. Ten vzdoroval jen 62 minut, což pro něj byla nejrychlejší porážka od roku 2003. Jednadvacetiletý ruský kvalifikant si o své největší semifinále zahraje s krajanem Medveděvem.
Roger Federer (© AFP)

Andrej Rubljov předloni vyhrál turnaj ATP v Umagu a zahrál si čtvrtfinále na US Open, což je jeho nejvýraznější výsledek na velkých turnajích.

I když se od ruského mladíka očekávaly další úspěchy, Rubljovův vzestup stagnoval. Až letos v létě se dostal do finále turnaje ATP 500 v Hamburku a tento týden v Cincinnati vybojoval své první čtvrtfinále na turnaji Masters 1000.

Jednadvacetiletý Rus v Ohiu začínal už v kvalifikaci, ve které musel otáčet zápas proti Kukuškinovi, stejně jako v prvním kole proti Basilašvilimu. V posledních dvou dnech se ale postaral o dvě překvapení, když vyřadil hvězdné Švýcary. Nejprve zaskočil Stana Wawrinku a dnes šokoval vítězstvím nad sedminásobným šampionem Rogerem Federerem, proti kterému využil tři ze čtyř brejkbolů a zvítězil 6-3 6-4.

Rubljovovi stačilo k nečekanému vítězství pouhých 62 minut. Pro osmatřicetiletého Švýcara to byla nejrychlejší porážka na ATP Tour od roku 2003, kdy ho v Sydney smetl za 54 minut Argentinec Franco Squillari.

Hráče Top 10 porazil Rubljov potřetí v kariéře, skalp světové trojky je pro něj dosud tím nejcennějším. I proto ho krátce po utkání přemohly slzy štěstí.

"Je to úžasný pocit hrát proti takové legendě, všichni lidé ho podporovali až do konce. Jednou snad zažiju také něco takového. Dnes jsem do toho prostě dal maximum a věděl jsem, že musím bojovat o každý bod," uvedl 70. hráč světového žebříčku.



Federer zaznamenal teprve šestou letošní porážku a v Cincinnati neobhájí loňské finále. S hráčem mimo Top 20 prohrál poprvé od loňského US Open.

Federer odehrál zápas plný chyb. Netrefoval údery, které za jiných okolností bývají v jeho podání čistými winnery, a z 19 útoků na síť byl úspěšný jen sedmkrát. S Rubljovem se navíc utkal poprvé v kariéře, takže přesně nevěděl, co od mladého Rusa čekat.

"Pokud hraju proti Rafaelu Nadalovi nebo Novaku Djokovičovi, víceméně už vím, co udělají nebo mohou udělat. U soupeře, s nímž hrajete poprvé, je to jiné," řekl Federer, jenž v Cincinnati absolvoval první turnaj od pětisetové porážky se Srbem Djokovičem ve finále Wimbledonu.

"Ale bez ohledu na to stejně musíte trefovat rohy kurtu, míče k lajně a tak dále. A přesně to on dnes dělal. Hrál dokonale, byl to skvělý výkon," ocenil slavný Švýcar svého přemožitele.

Rubljov diktoval tempo hry ve většině výměn od základní čáry a v druhém setu prohrál při svém podání jen čtyři body. "Hrál bezchybně, čistě. Obrana, útok, dobře servíroval. Nedal mi nic zadarmo a byl všude. Pro mě to bylo těžké, ale z jeho strany excelentní zápas. Byl jsem ohromený. Abych s ním udržel krok, musel bych hrát mnohem lépe," přiznal Federer.

Rubljov se o své největší semifinále utká s o dva roky starším krajanem Daniilem Medveděvem. Ten dnes smetl 6-2 6-1 Němce Jana-Lennarda Struffa, s nímž vyhrál čtvrtý z pěti vzájemných duelů, a bilanci posledních 20 zápasů vylepšil na 16-4. Celkově si připsal už 41. letošní výhru, čímž se vyrovnal nejlepšímu Rafaelu Nadalovi.

Federer tak půjde do grandslamového US Open po pouhých dvou přípravných zápasech na betonu, poté co v Cincinnati před porážkou s Rubljovem porazil Argentince Juana Ignacia Londera.

Odehrál jsem letos 45 zápasů, takže myslím, že to bude v pohodě," naznačil s úsměvem Federer, že se neobává před závěrečným grandslamem sezony nerozehranosti. "Je důležité, že mě netrápí žádné zdravotní problémy. Dobře jsem tady potrénoval, takže bez ohledu na výsledek jsem rád, že jsem tu byl," dodal.

Obhájce titulu Djokovič nezaváhal
Na rozdíl od Federera v turnaji pokračuje jeho wimbledonský přemožitel Novak Djokovič. Obhájce loňského vítězství ze Cincinnati postoupil do čtvrtfinále po výhře 6-3 6-4 nad Španělem Pablem Carreňem, s nímž vyhrál i třetí střetnutí.

V dalším zápase se srbský tenista, jenž loni v Ohiu zkompletoval sbírku trofejí z turnajů Masters, utká v repríze semifinále letošního Australian Open s Lucasem Pouillem (h2h 1-0). V Melbourne s ním ztratil jen čtyři gamy ve třech setech. Francouz v osmifinále otočil souboj s Rusem Karenem Chačanovem.



Richard Gasquet v osmifinále porazil 7-6 6-3 Argentince Diega Schwartzmana a teprve podruhé v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě.

Ve čtvrtfinále se třiatřicetiletý Francouz Gasquet utká s o dva roky mladším Robertem Bautistou (h2h 1-4). Španělský semifinalista letošního Wimbledonu smetl 6-1 6-2 srbského mladíka Miomira Kecmanoviče a zajistil si premiérový posun do Top 10.

Kvalifikant Jošihito Nišioka porazil 7-5 6-4 Australana Alexe De Minaura a poprvé postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. V něm třiadvacetiletý Japonec vyzve Belgičana Davida Goffina.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.735.690 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 08. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Carreňo (Šp.) 6-3 6-4
Rubljov (Rus.) - Federer (3-Švýc.) 6-3 6-4
Pouille (Fr.) - Chačanov (8-Rus.) 6-7(3) 6-4 6-2
Medveděv (9-Rus.) - Struff (Něm.) 6-2 6-1
Bautista (11-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6-1 6-2
Goffin (16-Belg.) - Mannarino (Fr.) 7-6(6) 6-2
Gasquet (Fr.) - Schwartzman (Arg.) 7-6(6) 6-3
Nišioka (Jap.) - De Minaur (Austr.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

186
Přidat komentář
peggy
Pane Renderer,žádný strom neroste do nebe,jednou uschne.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Big3 má štěstí i smůlu zároveň.

Jsou od nich X let taková očekávání, ze si nemuzou dovolit asi ani prohrát, zahrát špatný zapas, udělat chybu.
Reagovat
Pe3k
Ty už jsi uschla dávno, viď?
Reagovat
peRFect
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Jako studnicka
Reagovat
Patik
ani Trafo nebude fungovať večne :)
Reagovat
miledus
ty jsi kráva, viď
Reagovat
miledus
to bylo na peggy
Reagovat
smazaný uživatel
Zvažuju, že na to dneska zaskočím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tarantino, takze must see.

Chystam sa buduci tyzden.
Reagovat
peRFect
8 hrozných slabota.Marně čekám kdy se něco přiblíží Pulp fiction.
Reagovat
smazaný uživatel
To byla pic*vina jako mraky

Dvě hodiny v jednom pokoji. Strašný film
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ještě neviděl, ale zní to zajímavě :)

Teprve teď nedávno jsem omrkl Basterdy. Byly tam asi 4 scény, které si pouštím furt znovu.
Reagovat
smazaný uživatel
Checkni Netflix, Tarantino sa s nimi spojil a vydali 8 Hroznych ako mini seriu v rozsirenom vydani :)
Reagovat
smazaný uživatel
8 hrozných odporúčam v sérii s Djangom..

U mna velmi podarená dvojica..

Ak sa ti páčil herecký výkon Ch. Waltza v Bastardoch (u mna famózne dielo s epickou úvodnou scénou), urcite ho oceníš aj v týchto westernoch.
Reagovat
Pe3k
Suhlas s Petržalkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Djanga už jsem viděl. Jestli i v 8 hrozných hraje Waltz, tak na to dneska mrknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Waltz len v Djangovi, tam bol tiez famózny...

8 hrozných je viac urečnený film, iný ako vsetky ostatné. S pomalým dejom, ale vo finále s bleskovým momentom prekvapenia. U mne dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl. A ten film trochu chcípnul i s ním.
Reagovat
smazaný uživatel
na Vtedy v Hollywoode som bol vcera,dve hodiny trocha nuda,ten kto Tarantina nemusi tak velmi nuda,bez uceleneho deja,koniec asi 20minut super,mam rad nasilie(nie na sebe),nieco som cital o Charlesovi Mansonovi,tak ten koniec sa ma trocha dotkol,hlavne uplne posledna scena,nevedel som si ju dobre vysvetlit,ked som odchadzal z kina,tak som si vsimol ze moje pocity ma asi jeden z dvatsiatich,ked niektory sedeli dlhsie aj po filme,ostatny to asi brali ako popcorn:-),dnes sa mi to rozlezalo v hlave a je to prijemny film,ktory si este aspon raz urcite pozriem,kvôli koncu a scene z ranca
Reagovat
smazaný uživatel
Pancharti neboli zli,ale viackrat to vidiet nemusim,mozno po dlhsej dobe,Django bol lepsi az na odflaknuty koniec,od Tarantina som od Gaunerov videl vsetko(predtym to bol jeden film ako reziser+jeden aj ako scenarista),mne sa po Pulp Fiction a Gauneroch najviac pacil mensi film Grindhouse:Auto zabijak,pacili sa mi tie keci tych zenskych+nahanacka na autach,nebolo to ako v Mad Maxovi,ale na mna to funguje:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Užívejte si jeho možná poslední film, progresivisté mu to brzo spočítají i s úroky:

https://nypost.com/2019/07/25/quentin-tarantinos-exploitation-has-no-place-in-hollywood-anymore/
Reagovat
spaniel
- úvodní scéna na statku
- scéna ve vinarne
- scéna v kině
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Netreba zabúdať ani na scénu Brada Pitta a jeho bezchybnej talianciny.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě právě to myslel scénou z kina.

Nejlepší na ní byl ten konec.

-Dominic DeCoco

-Bravo!
Reagovat
spaniel
Jj, tu jsem myslel. Ale víc než Dominic De Coco se mne líbilo jak Pitt říkal Buongiorno - bondžornou, totálně americký přízvuk :D Pripomnelo mne to jednoho známého z Texasu, který uměl španělsky a mucho dinero vyslovoval mučou dinerou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se na tom závěru líbilo, že Landa ho pochválil a sám se tomu zasmál, takže jim tím dal už definitivně najevo, že je má přečtené.

Jako "a zrovna ty sis nevedl úplně špatně, skrčku!"
Reagovat
smazaný uživatel
Plus dobrá je ta Pittova držka po celou scénu. Ten se tváří jako "a je to naprosto nezachranitelně v hajzlu."

https://www.youtube.com/watch?v=YUi13NeQOd0
Reagovat
smazaný uživatel
Páni, zajtra je ten čas, kedy si to treba pozriet. Dám to, roky som to nevidel, najvyssi cas..

Niekedy je lepsie si pozriet overené dielo druhykrar, nez ist do niecoho neovereného.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbé je, že vyjma těch čtyř scén to vlastně až taková pecka není. Ale podívat se na to určitě dá víckrát.
Reagovat
spaniel
Jinak znáte deepfake videa?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší filmová scéna je z Temného ritire

Teď nechám zmizet tuhle tužku

Tadaaaaa

A je pryč

:D
Reagovat
spaniel
Je to známá scénka...ale nejspíš nebude ani v top 100...
Reagovat
smazaný uživatel
8 hrozných..

Záleží, čo si od toho očakával. Podla mna dialógy, prešpikované do posledného detailu, mne sa to velmi páčilo.
Reagovat
smazaný uživatel
8 Hroznych bolo super, pacilo aj to ako to bolo natocene na styl divadelnej hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je Bambi: Homecoming
Reagovat
smazaný uživatel
levi kral lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rad akci, mrtvoly, výbuchy.

Něco jako Zachraňte vojína ryana atd. Tohle bylo na mě moc nudné

Jak říká můj otec. Pokud není do 10ti minut filmu alespoň 20 mrtvých, tak to vypinam
Reagovat
FerrariF50
To říkával i můj otík :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nehanebni bastardi sa mne pacili napr viac ako Pulp Fiction. A najlepsi od neho je Reservoir Dogs :33
Reagovat
Mr.Pink
Presne tak. Mr. Pink je legendarni postava :)
Reagovat
annah
Taky jsem na to zvědavá. Jdu v neděli.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vcera jsem videl jen kousky, ale moc me to nechytlo.... Fedex hral dost mizerne, cimz nechci ubirat kvality nasi tenisove periferie s Rublevem:)
Ale Svycar, aspon za mne, podal strasny vykon na kurtu, spatne delky uderu, nepresny, na servu nic moc, tajming jak by byl po prujmu...(((ale trebas jsem chytl ty jeho nejhorsi pasaze...nevim)))

Googiska ma aspon jako jedna z mala opravdovou radost z toho, ze Svycar padl. Toz ji to rozhodne preji:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl celý match a Rublev byl fakt top class, to byl maras. Nebyl to ten typ prohry, kdy jsem byl na Feda nasraný.

Tam nebylo o čem, Rublev vymetal pavučiny z FH, BH, na síti, servisem. To byl krásný výkon.

Roger nehrál úplně zle, ale vůbec nebyl v zápase, nebyla to ani jeho chyba, spíše Rublev ho do zápasu vůbec nepustil.

Ta prohra za 63 minut dle průběhu vypadá zcela logicky. Byl to ten typ mače kdy příjdeš na kurt a než se zpotíš tečeš o set a brejk - to znám taky.

Závěry se z toho dělat nedá, Fed sám říkal, že si potrénoval na hardu a bez ohledu na výsledek je rozehraný a je rád, že v Cinci byl. To byl prostě no chance zápas, takže jsem klidný.
Reagovat
annah
Viděla jsem celý zápas s výjimkou posledního gemu, protože ten nevyhnutelně hořký konec jsem nechtěla sledovat.
Rusák Rogera prostě smetl. Vracel údery z úplně neuvěřitelných pozic, sázel winnery jak na běžícém pásu, trefoval lajny, zatímco Roger nemohl trefit první servis. Jeho tradičně silná zbraň zůstala v šatně. Nevím, jak v prvním zápase v Cinci, ten jsem neviděla, ale včera hrál jak na půl plynu. Jen místy se blýskl svými typicky excelentními údery. To samozřejmě nestačilo. Jako by hrál proti neprůstřelné zdi.
Reagovat
turista
No Nadala by Rubl neporazil. Ten Rubleva už stačil minulý rok seřezat a zpacifikovat jako každého z next gen.
Reagovat
smazaný uživatel
2017 na UsO
Reagovat
Mr.Pink
Jak na bezicim pasu winnery nesazel. V prvnim setu jich zahral jen 5. Ale celkove hral vyborne. Roger naopak nehral dobre, hlavne na bh se trapil. Proste nemel den, to se stava
Reagovat
smazaný uživatel
Nehrál dobře protože mu soupeř vzal veškerý čas na to, aby hrál dobře. Sonego nechal Fedexe hrát, Rublev ne. To byl hlavní rozdíl těch dvou zápasu. S Medvedem to bude mít těžké, ten bude branit a pinkat, musí být trpělivý.
Reagovat
Mr.Pink
neni to tak uplne pravda. Roger se trapil na servisu. Ve druhem setu vyhazoval i lehke mice, hlavne z bh. Ani proti sonegovi to nebylo ono. Rublev hral vyborne, ale Roger mu to dost ulehcil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlas, nebyl 100% cely turnaj, přechod na hard nevyšel. Tam to chce jiný timing. Na jiného soupeře by to asi stačilo s tím, ze třetí zapas by byl už jiný. Co se dá dělat, svět se nezboří.
Reagovat
annah
Asi si prostě musíme zvykat.
Škoda, že se Rafa neodhlásil před losem. Roger by byl dvojka a ruského kata by třeba nepotkal. Anebo by potkal jiného.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo hůře. 2013 a jeden titul z Halle.

Ve 38mi jsou 3 a projety wimbledon z MB s nejlepším hráčem současnosti.

Nejsme spíše nenazrani? :)
Reagovat
annah
Jen jsem napsala, ze si musime zvykat. S ohledem na Rogiho vek prostě nemůže být pořád posviceni. A bude těch posviceni pořád míň. Famózní rok 2017 se už nezopakuje. Ale legendou Roger zůstane bez ohledu na to, co ještě přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak 2017 ho posunul na hranici nesmrtelnosti.

Chtělo by to us Open pro dokončení pohádky, tam je to několik let těžká bída
Reagovat
annah
A nenazrani samozřejmě jsme. Po tech letech Velké GOAT jízdy není divu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě víc mrzí Chačanov. Chtěl jsem ho vidět proti Novakovi. Teď to budu přát Nishiokovi, který rozhodně není nešika. A taky jsem zvědavý na ruskou přestřelku.

Jestli zas ve finále budou třicátníci...
Reagovat
MarcelPersch
Chačanov by teď asi moc škody neudělal, ten je schopný i ze 4:0, od konce loňské sezóny je to líbil prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky neměl moc času na odpočinek mezi Nickem a Pouillem.
Reagovat
Krisboy
Já jen nechápu, jak to teď teda bude s tím předčasným finále v semifinále, když Roger vypadl...může mi to místní největší superodborník vysvětlit? Thx.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně jednoduše, Federer tam nebude a Djokovič vyhraje titul bez ztráty setu.

Co na tom chceš vysvětlovat. :D
Reagovat
Grape
Ještě bych počkal - pokud se do finále dostane Bautista, nemusí to být tak jasné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, na toho jsem zapomněl.

Ale Nole po tom půjde, obhajuje titul, může trošku dotáhnout Rafu v Masters.

Škoda, ten zápas s Nolem jsem chtěl vidět, nicméně když si pak vzpomenu na ten loňský, tak radši ne. Ať si tu výhru Fed nechá na finále USO, má možná jenom jeden náboj, tak proč ho vystřílet v Cincinnati.

Jsem zvědavý na rychlost kurtů na USO, to bude zásadní + snad nebude takový hic jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvěd ho rozhodně potrápit může. Přinejmenším set mu vezme.
Reagovat
Krisboy
Vůbec nic, jenom si z tebe dělám srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxní ale je, že Nole v Cinci není schopný vyhrát celou kariéru a teď pravděpodobně vyhraje dva tituly po sobě. :)
Reagovat
Marduch
PF bylo revidováno: Djoko-Medved ;-)
Reagovat
Frantz
Kakamil: Jediné, co mě sere je Cincinnati. Finále se odehraje v SF, zbytek bude coinflip tennis.

Klaun měl zase velkou hubu a pan Goatt dostal nařezáno od kvalifikanta :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Až maminka zjistí, že ses zase napojil na sousedovu Wifi, tak dostaneš nařezáno ty.
Reagovat
Cico93
Mňa pobavilo ako si písal, že Nadal hraje druhé husle za Federerom a Djokovicom.
A sleduj ako sa Ti to vrátilo.

Len pripomeniem, že Nadal vyhral 3 zo 4 posl. turnajov. Raz porazil Novaka a raz Rogera.
Reagovat
Frantz
Kakamil si holt rád Kakaká do huby, navíc je nepoučitelnej, takže mu to asi ani nevadí, že je tady permanentně za klauna ;-)
Reagovat
Kojinho
Je vidět, že jsi velmi slaboduchý, když zrovna ty o někom píšeš, že je za klauna.
Reagovat
Grape
S Kamilosem nemusím vždy souhlasit, ale nedá se mu upřít, že diskutuje věcně, nebojí se zde ukázat, i když Roger prohraje a navíc uznává i Rafu. Ty se zde vždycky zjevíš jen v případech, že jeden z nejlepších sportovců všech dob prohraje a myslíš si kdovíjak nejsi vtipný, když se mu zde vysmíváš. Postřehy k tenisu nula. Takže je celkem jasné, kdo je tu klaun. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Projel jsem si komenty po zápasu SF ve Wimbledonu.

Francek s Forehandem tam byli do MB, pak ještě po těch dvou odvrácených.

Pak zmizeli.

Od včera tady byli první. Divné.
Reagovat
Grape
Klasika :D I když zase bych neházel do jednoho pytle forehanda s frantzem, forehand ať je jakýkoliv, tak se obecně nevyhýbá diskuzím, i když zápas nedopadne podle jeho představ... A i když s ním většinou nesouhlasím, tak má aspoň nějaké názory a diskutovat se s ním dá. Frantz se vážně umí jen vysmívat Rogerovým porážkám, ale diskuze schopen není...
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand se umí vyjadřovat k diskuzím, které se netýkají BIG3, jakmile začíná jméno hráče na Fed nebo Nad, tak to nemá nejmenší smysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej a co na jejich H2H na hardu za posledních 5 let mění včerejší prohra Federera?

Aha, nic :)

Fed prohrál stejně, jako Nadal v MC, bad day, dobrý soupeř. Jediný rozdíl je v tom, že Roger na tiskovce soupeře pochválil a Nadal se zmohl akorát na řeč: Nejhorší zápas na antuce v mé kariéře.
Reagovat
TheRoyalBlue
Mohol by si prestať si vymýšľať a ohýbať si naratív, aby si si mohol kopnúť do Nadala? Aj keď sa chceš tváriť ako nezaujatý, čo teda nie si...

?The vision was clear, but I played a very bad match against a good player, so in that situation, you have to lose,? Nadal told the assembled media in Monte-Carlo. ?That?s what I did this afternoon. It was a tough day and he was a difficult opponent.

?It was this kind of day that everything went wrong. I probably played one of the worst matches on clay in 14 years. And today I deserved to lose because I played against a player that was better than me.?

http://montecarlotennismasters.com/nadal-reacts-after-fognini-defeat/?lang=en

Nech sa páči. Rád som ti pomohol nadviazať kontakt s realitou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hrál špatný zapas
Špatný den
Všechno špatně
Nejhorší zapas na antuce
Zasloužil jsem si prohrat

Jedine zmíněni soupeře : hrál jsem s dobrým hráčem, dneska byl lepší než já
Reagovat
TheRoyalBlue
" ... a Nadal se zmohl akorát na řeč: Nejhorší zápas na antuce v mé kariéře."
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej ten komentář nebyl určeny tobě aby vyvolal nějaké slovíčkaření, tak to neresme :)
Reagovat
Pe3k
Že rupne s Rublevem, to jsem tedy nečekal...goat se šetří na US open ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší Fanatici

Nadal, Nishikori, Shapovalov=evidentně se šetří na Us Open

Fedex jednou za dva roky vypadne s hráčem mimo top10 (který btw hrál top class tenis-ale fanatici se na to samozřejmě nedívali) = konec kariéry
Reagovat
George_Renel
Polovina srpna a tady už jsou půl dne vánoce......
Reagovat
Kozoroh
Novak hrál velmi dobře v prvním setu, vytvořil 13 winnerů a jen 5 UE, získal 20 z 24 bodů při svém podání. V druhém setu jeho level poklesl, Busta ho několikrát přetlačil v dlouhé výměně, 2x musel No1e zvrátit skóre 15-40 při sém servisu, ale zvládl to. S výkonem Djokera jsem spokojen a s nadějí očekávám další zápasy :)
Reagovat
turista
Novak to má na raketě. Pokud nebude mít nějaký blackout tak 34.titul z Masters tady získá.
Reagovat
spaniel
Preklad: pokud neprohraje, vyhraje. Genialni.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebude-li pršet, nezmoknem. Tak tautologií nikdy nic nezkazíš...
Reagovat
Marduch
Nemluvil bych úplně o black outu.. je tam několik těžkých soupeřů, kteří né úplně ideální výkon dovedou potrestat.. Medved, BA..
Reagovat
turista
To ano. Ale přitom sami musejí podat ideální výkon což taky není zaručeno.
Reagovat
turista
Bautista je venku. Djokerovi se otevírají dveře k titulu.
Reagovat
paddy
tak to je bomba, vyhraje to překvapivě vítěz 4 z 5 posledních GS!

nenasazení hráči to asi podcenili a zbytečně ztratili dobře rozehraný turnaj
asi se podvědomě šetří na US Open, kde si titul určitě nenechají ujít :)
Reagovat
turista
Gasquet vyřadil Bautistu. Hmm. Jak to dokázal?
Reagovat
Krisboy
Proměnil mečbol. Jak vyhraješ poslední míč zápasu (tj.mečbol), stáváš se automaticky vítězem zápasu.
Reagovat
woody
Přesně, první set dobrý, druhý vybojovaný!
Reagovat
kada.tom
výborně Rublev, tohle se mu povedlo :-)
Reagovat
peRFect
Rusův pláč po zápase značí velikou a hlavně přirozenou pokoru.To mi chybí u většiny z nextgen.
Reagovat
MarcelPersch
A líťo je pryč.
Reagovat
ipko
a myslím, že sa potvrdzuje, že Rublevov skalp Thiema a nakoniec finále v Hamburgu nebola až taká náhoda.. jemu tieto rýchle povrchy perfektne sedia..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Rublev včera udělal tak dvě zbytečně chyby, jinak byl excelentní stejně, jako v zápasech v Hamburku.
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli do Bratislavy na Davis Cup přijedou Federer i Wawrinka, tak se snad stanu vegetariánem...

Spíš to vidím ,že přijedou Laaksonen a Ehrat , tedy hráči kteří jsou 122.a 291. na žebříčku, to by Slováci mohli zvládnout...
Reagovat
ipko
už si môžeš vyberať jedálniček bez mäsa :)
Reagovat
NoletheBest
Viděl jsem jen HL, ale Rublev hrál hodně solidně, držel mu servis, FH inside out Fed dost nestíhal, solidní liftovaný FH z kurtu ven, nebál se jít na sako, solidní return, spolehlivý na BH. Nakonec to možná bude z nextgen on. Přál bych mu to víc než Zverevovi, Tsipovi nebo Thiemovi. Nemusel by tedy tak moc hekat :)
Zasloužená výhra Rubleva.
Reagovat
smazaný uživatel
V oktobri, 22r.
V rebricku c. 70.

Moze to byt "ON", ale musí teda pridat, výrazne.
Reagovat
ipko
ON-OFF
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
NoletheBest
V juniorech byl no. 1, což sice teď nic neznamená, ale talentovaný je a má na to. Pokud mu vydrží tělo měl by se dostat do TOP10 během roku, max. dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Musel by mat velmi dobré zreby na top 10 do roku, a teda Cinci 2020.

Ako svetova 70ka bude dostávat knockout draw hned ale uplne hned.

Ani na nasledujucich dvoch GS nebude na 90% nasadený. Obrovská nevýhoda. A to sú práve tie dva hardové GS, kde je najsilnejsi.

Neocakavam Rubleva v top 10 do roku ani nahodou.
Reagovat
NoletheBest
Jemu nevydrží tělo, toho se obávám. Ale pokud by hrál tak jako dnes tři měsíce v roce, tak v TOP10 bude brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
On je 47., nie 70. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale bol 70. pred tymto zapasom vlastne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
v 2017 mal paradnu sezonu, vyhral titul, bol v stvrtfinale UsO, ale potom sa zranil a odvtedy sa mu nedarilo.
Reagovat
Ereinion
No, jestli se ještě Federer z tohoto zvedne a vyhraje nějaký GS, tak to bude neskutečné...ale jinak to vypadá v 38 letech na odpis...a i pokud udělá SF na US Open, tak to hisotricky nebude nikoho zajímat...
Reagovat
ipko
Federerov najhorší turnaj v sezóne.. ale na výkony z 2013 sa to zďaleka nechytá, takže ja paniku nerobím.. a áno, počítajú sa len GS tituly, Roger ich má zatiaľ 20, čo nie je zlé :) presnejšie by som použil hlášku zo seriálu Chernobyl: not great, not terrible..
Reagovat
Fandina
Ach jo. Pořád jsem doufala, že to otočí. Co se dá dělat. Nak hurá na USOpen. Go Rogiiiiiiii go go.
Reagovat
annah
Ten osklivej, hekajici Rusak ovšem hrál velmi dobře. Místy úžasné údery. Roger na ně nenašel odpověď. Odchazeni má za sebou další díl. Toho Connorse už prostě nedá...Legendou ovšem zůstane navždy.
Reagovat
Fandina
Jj, hrál dobře. Co naplat, mladíci se derou vzhůru. Ale Rogiiiiiho ještě nepohřbívám. Pořád si myslím, že ještě něco předvede.

PS: možná by bylo lepší, kdyby i u kluků ten zvuk nešel :DDDD
Reagovat
Nola
preco zase odpisujete Fedexa? jeden prehrany zapas, je tam toho, to sa stava, Novak hral tuzku na harde po AO, Rafa po Rim na antuke detto, Fedex nie je hrac, ktory by po jednej prehre vesal raketu na klinec, nechapem, preco to za neho robia niektori fans
Reagovat
Patik
no len keď si tie vety trošku pozmeníš a dodáš k nim niečo znejú inak..Novak hral tuzku na harde po (vyhratom) AO,..Fedex síce prehral zápas v osemfinále..ale nie obyčajný a nie za obyčajných okolností..po domrvenom Wimbledone na obľúbenom Cinci ..to znie už trošku inak..
Reagovat
turista
Žádná panika. Roger není z cukru.
Reagovat
ipko
ja len dúfam, že Roger príde si zahrať Davis cup na Slovensko, keď už to v minulosti sľúbi.. a Forehandovi by sa splnil životný sen :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kupil by som si listok do prvej rady a povzbudzoval ho slovami "Vamos".
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
anajka
Smola. Lístky do prvej rady sú už vypredané.
Reagovat
ipko
*sľúbil
Reagovat
svetova.dvojka
Vysoce nepravděpodobné...
Reagovat
ipko
prečo? práveže kvôli Tokiu sa šance zvyšujú.. aj keď jasné, že pre GOATa existujú výnimky :)
Reagovat
svetova.dvojka
na antuku do Bratislavy hned po US Open, to se mi nějak nezdá...
Reagovat
ipko
Kližanov top povrch a Federerov najhorší.. naše šance proti Švajčiarsku by sa rapídne zvýšili..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak pokud by na svém nejlepším povrchu nedokázal porazit dávno odepsaného důchodce, průměrného antukáře, který tituly sbíral proti Safinům, Hewittům a Roddickům a nedokázal ani ve finále Wimbledonu porazit nejlepšího hráče téhle dekády, tak koho by vlastně Kližan chtěl porazit?
Reagovat
smazaný uživatel
Presne.

Klizan je ale schopný jeden den porazit nebezpecného Chiudinelliho, a na druhy den prehrat s Federerom.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to labil.
Reagovat
ipko
Kližan je slovenský Nadal.. vieme, akú má bilanciu Rafa s Rogerom na antuke.. takže jedine, ak by sa Martin zľutoval, že Mirka je z Bojníc a Rogerovi pustil pár gamov :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak míček je kulatý, Roger může hrát na maximální riziko a všechno mu tam může padat, a naopak KLižan nemusí mít svůj den.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
ipko
to áno, ale favoritom bude určite Kližan :)
Reagovat
svetova.dvojka
Finále bude Bautista-Medveděv. To už je teď jasné...
Reagovat
turista
Nic není jasné.
Reagovat
Tenistop
Bývate zvláštni a hlavne ty Forhende
Mnohí z Vás sa rozumiete tenisu o tom nepochybujem
Ale tvrdit, že pre jeden zápas je konci legendy, koniec najlepšieho hráča všetkých dôb je úbohé
Proste deň blbec
Môže prísť US a vyhrať ho
A keby sj nie
Federer už svoje meno nestrati
Reagovat
smazaný uživatel
Stratí nestratí..

Koniec je vzdy dolezitý. Ani nie tak pre vysledky, ale pre pocit..

Pozri ako koncil Sampras..A ked odbocim, keby Hasek skoncil o par rokov skor, tiez si ho ludia mohli pamatat inak. To W. finále si ludia pamatat budú. Je to kuriozne, ale lepsie by bolo pre Federera, ak by vypadol v semifinále.

Jedine, cim by sa vykupil, tak vyhranim GS. Ale ak to bolo posledné GS finále, je to smutny koniec legendy, je to moj nazor. Navyse vo W.
Reagovat
spaniel
lol
Retard
Reagovat
smazaný uživatel
Sol v otvorenej rane.

Chod si dat studenu sprchu, pomoze.
Reagovat
dappe
Celkem ti to tady přerostlo přes hlavu. Já tě mám za kreténa od začátku, ale progres máš opravdu mimořádný.

Jen taková rada, když ostatní označuješ jako fanatiky, tak není úplně žádoucí do 10 minut po prohře Federera zahltit tři různé články svými výplody.
Reagovat
smazaný uživatel
Selektívne vnímanie..Články žijú aj bez Forehanda. Ale to časom prejde, ked opadnú emócie fanatičku.

Chod sa osprchovat so spanielom.
Reagovat
Patik
:D +1
Reagovat
smazaný uživatel
Si tým chcel naznačit, ze v poctoch 1+1 si doma, co?
Reagovat
spaniel
Level skolka, takova tva klasika.
Reagovat
Patik
Nie..len sa ti smejem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt mas pocit, ze dnes večer sa smeješ ty?..:)

Tie počty, ehm. Nedostatočná. 5
Reagovat
Patik
áno..smejem sa ja..na tebe..a nielen ja..všetci :D poď ešte pokračuj..
Reagovat
Kojinho
Kámo, ty se v reakcích fakt nebezpečně blížíš dětem ze základní školy. :D
Reagovat
Pe3k
V dětech není tolik nenávisti jako je ve foreskinovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to sjedeme od začátku.

Hejtuje člověka, kterému pravděpodobně závidí jeho slávu, úspěch, rodinu, peníze, znalost jazyků, vystupování. Nikdo v životě se s ním nepotkal, zná ho max. z televize, pokud ten člověk skončí kariéru, tak mu to nic nepřinese, když vyhraje nic mu to nedá, když prohraje nic mu to nedá - hmotného.

Chlapec prostě žije ve světě mimo realitu a řeší lidi, kteří ani neví, že existuje a je schopen strávit hodiny podmnožinkováním tak, aby mu jeho kůň z toho vyšel dobře.

Ale jeho kůň taky neví, že tady nějaký takový statistik existuje

Smutný to člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne si sa opísal..

Od rána to tu absolútne nezvládaš. Roztrasená, precitlivelá Kamila, z ktorej maju opat raz ludia prdel.

Ale +1, za to kolko sposobov vies najst, aby si sa utešil, ze to bude dobré a Fed sa len zle vyspal..
Reagovat
smazaný uživatel
Já nezvládám? :D

Hochu já jsem schopný se bavit o všech zápasech svého koně a vím, že může někdy i prohrát.

Tebe po prohře Nadala není týden vidět a objevíš se když porazí hráče n.150, nebo vyhraje titul na turnaji bez konkurence (takže většinu) a pak když prohraje Federer.

Jinak si jako duch.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvládaš. Od rána refreshujes TP a odpovedáš vsetkym, na vsetko, aj tam kde ta nie je treba, spravidla do 10min. Začni trošku žiť :)

K tým dalsim hlupostiam sa nema cenu vyjadrovat, ako uz dnes ktosi nestranný potrdil, ja nemam problém s TP ani po prehrách Nadala. Ale teba presviedcat nebudem, tvoj nazor nie je dolezity..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezvladat a diskutovat jsou dvě rozdílné věci.

Ty nezvladas a ani neumíš diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale finále 2019 si lidi budou pamatovat i díky Rogerovi!
Reagovat
svetova.dvojka
stejně tak finále 2008...
Reagovat
ipko
finále Wimbledonu si ľudia budú pamätať, ale časom len víťaza.. na tie MB Rogera sa rokmi zabudne
Reagovat
Kozoroh
Já bych řekl, že kvůli internetu se na 2 Rogerovy CP dlouho nezapomene. Občas na zahr. fórech padne zmínka o RG 2004, kdy Coria ve finále nevyužil mečboly proti Gaudiovi a prohrál. Zápas proběhl před 15 lety, mezi dvěma hráči, kteří předtím nedosáhli GS titulu. Když se tedy občas připomíná RG 2004, co teprv Wimbledon 2019, kde se střetli dva tenisoví giganti?
Reagovat
peRFect
Zbláznil jsi se s tím W finále?Díky Rogerovi si ho lidé právě pamatovat budou.No nevyhrál ho,mohl,ale co předváděl ve svém věku?Novak se na útok nezmohl,vyhrál to odbráněním.
Každopádně napsat,že pokud to bylo jeho poslední finále,je to smutné,chce dost velké ego.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci pouzivaju vek ako barličku.

Ale Federer je 8-nasobný W. vitaz a v Londýne sa vzdy bude niečo očakávat.

Aj Nadal bol v Parizskom finále o 8 rokov starsi ako Thiem a ak by prehral, argument, ze čelil takej vekovej nevýhode by zrejme neobstál.
Reagovat
spaniel
Dnes perlis. Mohlo by to byt znakem mrtvicky, radeji to over.
Neni to jen o rozdilu ale o veku. Je rozdil 30 vs 22 a 38 vs 30. Stejne jako kdyz 80 lety dedek chodi s 60 letou babkou, neni to to same. Jako kdyz chodi 35 lety s 15kou ze ano.

To ze ma 8 Wimbledonu taky neznamena, ze tam vyhraje v 70 letech.

Dneska aby ti clovek vysvetloval pomalu i abecedu.
Reagovat
Stan_Borowitz
" Stejne jako kdyz 80 lety dedek chodi s 60 letou babkou, neni to to same. Jako kdyz chodi 35 lety s 15kou ze ano."

To mne zaujalo. Co je vlastně horší?
Reagovat
spaniel
Pro chlapa to prvni :D
Reagovat
ipko
ja si myslím, ze pri prvej možnosti je už asi vylúčený vzhľadom na vek sexuálny styk.. aj keď medicína kráča míľovými krokmi dopredu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vylúčené to rozhodne nie je.

By si sa čudoval.

Modrá je dobrá, pamataj.
Reagovat
ipko
no veď áno, medicína :D
Reagovat
Kozoroh
Díky Novakovi rovněž. Navzdory mečbolům veleúspěšného soupeře ve finále a nepřízni publika No1e zvítězil. Jako první tenista po 71 letech odvrátil mečboly ve finále Wimbledonu a získal titul. Toto vítězství dosáhlo většího ohlasu v západních médiích, než je obvyklé.

https://www.theringer.com/2019/7/14/20693870/novak-djokovic-roger-federer-wimbledon-final-2019

https://www.firstpost.com/sports/wimbledon-2019-novak-djokovic-doesnt-need-love-of-crowd-but-he-certainly-needs-to-be-respected-as-goat-6996791.html
Reagovat
peRFect
Pro zajímavost,jak by si pamatovali Haška?Kdy měl skončit?
- první konec v Sabres?
- druhý konec po prvním SC u Wings?
- třetí konec po druhém SC u Wings? (Možno zde,ale to by přišel o titul s PCE a následně v Rusku měl taktéž velmi dobré statistiky).
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, a to bylo starostí kolem losu a odstoupení Nadala. Tak uvidíme, jak to půjde na USO.
Reagovat
Patik
Len neviem či chcem byť ako divák súčasťou tohoto tenisového sveta kde next gen nestojí za nič Federer prehráva v prvých kolách a Djokovič kde nastúpi to ovládne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to nebude tak žhavé, minimálně jedno z toho se nestane.
Reagovat
Mayo
Egoista slabý ako čaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko ziskava pomyselnú cenu zo schopnosti ako s co mozno najmensim poctom slov vyjadrit vsetko :)
Reagovat
ipko
nechápem to prirovnanie.. čaj je slabý? prakticky je to tiež forma drogy :)
Reagovat
panzer.dragon
slabý jako tatranský čaj..
Reagovat
Patik
Som hovoril po Wimbledone že je s ním hotovo..na Wimbledone mal svoju šancu mal dobrú formu prepásol si to..a zvezie sa to s ním možno už dokonca kariéry..porážka vo finále Wimbledonu + mesačná pauza po ňom = vypadnutie v osemfinále Cinci ,vypadnutie z formy rytmu psychika úplne inde..teraz príde do kabíny ešte nasratejší k jednej porážke sa pridala druhá...psychika v háji.
Reagovat
smazaný uživatel
Berme to jako Nadalovci.

Mickey mouse turnaj, hlavní je US Open, tohle je rozehravka.
Reagovat
FerrariF50
Neudělá nic ani na USO. Wimblas ho odrovnal, já jsem o tom bohužel přesvědčen.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby, je to fuk.
Reagovat
ipko
na ich úroveň sa nikdy neznížim :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist