Russell si vyšlápl na Hewitta, v Memphisu si zahraje o první finále

15. 2. 2014, 00:13
Aktuality 2
ATP MEMPHIS - Michael Russell si v 35 letech může zahrát poprvé ve finále turnaje ATP. Zkušenému Američanovi se tento týden daří na domácím turnaji v Memphisu, kde po výhře nad bývalou světovou jedničkou Hewittem postoupil potřetí kariéře do semifinále. V něm se o životní výsledek utká s obhájcem titlu Nišikorim.
Michael Russell

Michael Russell byl před tímto týdnem bez jediné letošní výhry, na okruhu ATP vyhrál zápas naposledy loni koncem července. Nyní se mu však daří na domácím halovém turnaji v Memphisu. Postupně porazil Poláka Przysieznyho, krajana Smyczeka a dnes si dokonce vyšlápl na bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta.

Favorizovaný Australan, který na začátku roku po finálové výhře nad Federerem triumfoval na domácím turnaji v Brisbane, se trápil na podání. V prvním setu si dvakrát dokázal vzít ztracený servis zpět, potřetí se mu to už ale nepovedlo a prohrál 4-6.

I ve druhé sadě dvakrát úspěšně smazal manko brejku, jenže do zápasu se vrátit nedokázal. Tie-break navzdory dvěma odvráceným mečbolům prohrál 6-8 a ve čtvrtém vzájemném duelu poprvé prohrál.

Pětatřicetiletý Russell, který je po Haasovi druhým nejstarším hráčem v Top 100, tak teprve potřetí v kariéře postoupil do semifinále turnaje ATP. Poprvé si v něm zahrál v roce 2012 na antuce v Houstonu, podruhé pak na trávě v Newportu a nyní bude o své premiérové finále bojovat v hale v Memphisu.

"Vyhrát zápas nad bývalým nejlepším hráčem světa se vám nepovede každý den. Jsem za tento výsldek šťastný a doufám, že to tu pro mě nekončí," řekl rodák z Detroitu.

O životní výsledek může zkušeného Američana připravit už jen o 11 let mladší Kei Nišikori, s nímž dosud nehrál. Čtyřiadvacetiletý Japonec, který v Tennessee plní roli turnajové jedničky a obhajuje loňský titul, dnes otočil utkání proti Rusovi Alexi Bogomolovovi.

Yen-Hsun Lu neměl před letošní sezonou ve svých 30 letech na kontě jedinou finálovou účast, nyní ho však dělí už jen jedna výhra od postupu do druhého finále. Po Aucklandu se do něj tenista z Tchaj-wanu může dostat i v Memphisu, kde po výhře 6-1 6-4 nad Američanem Alexem Kuznetsovem postoupil mezi kvarteto nejlepších.

V sobotním semifinále se utká s Ivem Karlovičem, který ve třech zápasech neztratil ještě ani jeden servis. Ve čtvrtfinále proti domácímu Jacku Sockovi odvrátil všech pět brejkbolů a pomohl si 16 esy.

- ATP 250 MEMPHIS -
(USA / Tennessee, tv. povrch / hala, 647.675 dolarů)
páteční výsledky (14. 02. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (1-Jap.) - Bogomolov (Rus.) 3-6 6-3 6-2
Russell (USA) - Hewitt (3-Austr.) 6-4 7-6(6)
Yen-Hsun Lu (4-Tchaj-wan) - Kuznetsov (USA) 6-1 6-4
Karlovič (Chorv.) - Sock (USA) 7-6(4) 6-7(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
babolat.cz
exibicionista
Reagovat
smazaný uživatel
Russell hraje zivotku, ale protoze nenosi rukavky (nechutne), doufam, ze Kei nezavaha.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist