Ruudovi se v Asii dál nedaří, nejvýše nasazený v Tokiu skončil hned na antukáři Munarovi

4. 10. 2022, 11:02
Aktuality 3
ATP TOKIO - Finalista dvou letošních grandslamů a třetí hráč světa Casper Ruud v Tokiu senzačně skončil hned v prvním kole a potvrdil, že mu asijské betony zatím vůbec nesedí. Nejvýše nasazený jasně nestačil na antukového specialistu Jaumeho Munara, který si připsal teprve druhý skalp Top 10 a v dalším kole změří síly s krajanem Pedrem Martínezem.
Profily hráčů
Casper Ruud

Casper Ruud zaznamenal od začátku loňské sezony obrovský progres na tvrdých površích. Loni ovládl San Diego, letos hrál finále na Masters v Miami a na US Open a ještě semifinále na Masters v Montréalu, jenže na asijských betonech se mu dál nedaří.

Třiadvacetiletý Nor si sice před týdnem v Soulu připsal své premiérové vítězství na asijských podnicích ATP, nicméně vypadl už ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Jošihitem Nišiokou, a v Tokiu dokonce prohrál hned s antukovým specialistou Jaumem Munarem.

Finalista dvou letošních grandslamů, který se mohl před pár týdny stát světovou jedničkou, čtyřikrát ztratil servis a na Španěla nestačil jasně 3-6 3-6. Horní čtvrtina pavouka je tak bez nasazených, dnes překvapivě dohrál i Alex de Minaur, který podlehl Soonwoo Kwonovi.

Pětadvacetiletý Munar, jenž si připsal svůj teprve druhý skalp Top 10, bude o své třetí hardové čtvrtfinále na této úrovni bojovat s krajanem Pedrem Martínezem (H2H 1-3).

Nick Kyrgios svůj první zápas od vyřazení ve čtvrtfinále US Open suverénně vyhrál. Vítěz ročníku 2016 smetl 6-3 6-1 bývalou juniorskou světovou jedničku Chun-Hsin Tsenga a zvládl vstup i do svého 13. letošního turnaje. Jeho dalším soupeřem bude Kamil Majchrzak.

Vítěz srpnového Masters v Cincinnati Borna Čorič vstoupil do turnaje výhrou 6-4 7-6(4) nad Thanasim Kokkinakisem, Australana v prvním vzájemném duelu zdolal bez ztráty podání po více než dvou hodinách boje. Na čtvrtfinále bude útočit v premiérovém souboji s Brandonem Nakashimou, Američan před dvěma týdny v San Diegu slavil první titul.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.953.285 dolarů
úterní výsledky (4. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Munar (Šp.) - Ruud (1-Nor.) 6-3 6-3
Kyrgios (5-Austr.) - Chun-Hsin Tseng (Tchaj-wan) 6-3 6-1
Soonwoo Kwon (Korea) - de Minaur (6-Austr.) 6-3 6-2
Evans (8-Brit.) - Albot (Mol.) 6-7(3) 6-1 6-4
Čorič (9-Chorv.) - Kokkinakis (Austr.) 6-4 7-6(4)
McDonald (USA) - Učida (Jap.) 7-6(4) 6-7(2) 6-3
Noguči (Jap.) - Ramanathan (Indie) 6-4 3-6 7-6(1)
Majchrzak (Pol.) - Šimabukuro (Jap.) 7-6(2) 6-2
Morija (Jap.) - Šimizu (Jap.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Dostat poděsa Jaumeho do prvního kola není žádný med. Na něj nezapomenu, jak se na GS nebo nějakém velkém turnaji modlil na kolenousmile Dělal fakt hrozný tyjátr, ale jindy umí i zahrát.
Casper si z toho myslím nemusí dělat těžkou hlavu, on stabilitu celkem má, na rozdíl od Alcatraze.
Reagovat
Krisboy
Asi se šetří na Turín.
Reagovat
Patik
Zacítil vôňu GS laťka je vyššie presunul motiváciu inam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist