Rybakinová ovládla už třetí letošní finále, ve Stuttgartu získala osmý titul kariéry

21. 4., 15:36
Aktuality 27
WTA STUTTGART - Jelena Rybakinová (24) porazila ve finále antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu Martu Kosťukovou (21) z Ukrajiny 6:2 a 6:2 a zapsala osmý turnajový titul kariéry. Kazachstánská tenistka letos triumfovala na okruhu WTA už potřetí.
Profily hráčů
Jelena Rybakinová porazila ve finále turnaje ve Stuttgartu Martu Kosťjukovou. (@ AFP)

Rybakinová – Kosťuková 6:2, 6:2

Světová čtyřka Elena Rybakinová porazila v semifinále světovou jedničku Igu Šwiatekovou a finálový souboj už pro ni byl snadným soustem. Martu Kosťukové, které patřilo 27. místo světového rankingu, nepovolila během zápasu jediný brejk a duel pro sebe získala během 71 minut.

Rybakinová, která musela ve všech předchozích zápasech do rozhodujícího třetího setu, dnes působila suverénně především na podání, když odvrátila všechny tři brejkboly a získala 81 % bodů po prvním servisu. Sama využila čtyři z šesti šancí na returnu a ztratila pouze čtyři hry.

Po Brisbane a Abú Zabí tak slaví už třetí letošní titul a opět z kategorie WTA 500. Letošní bilanci upravila na 26:4. Finále zvládla teprve po osmé z 19 soubojů o triumf.

„Jsem velmi šťastná za tuhle trofej, děkuji všem kteří mě přišli podpořit tento týden, moc to pro mě znamená. Byla tu skvělá atmosféra a těším se až se sem příští rok vrátím,“ vzkázala Rybakinová po zisku trofeje.

Vítězka Wimbledonu z roku 2022 dokázala, že umí být úspěšná i na antukových kurtech. Na nejpomalejším povrchu získala už třetí turnajové vítězství, dříve opanovala turnaj v Bukurešti (2019) a loni vyhrála i prestižní “tisícovku” v Římě.

Kosťuková, která během turnaje porazila tři hráčky TOP 10 v řadě, tak prohrála i druhé letošní finále a v soubojích o titul má bilanci 1:2. Jediný triumf slavila loni v Austinu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Stuttgartu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
videla som iba vcerajsi 3.set s Igou, tolko BP so mala Elena v 3.sete a stale nic, cakala som ako to nakoniec vyhnoji, nastastie to zvladla, finale som nevidela, ale potesilo, Elena chladna kralovna, skoro taka ladova ako bola Kaja, ale to mi prave na nej imponuje, Kostyuk zase tenistka s najvacsimi vystrihmi na okruhu, pani si asi pridu zakazdym na svoje
Reagovat
Liverpool22
Ano - s Igou to byl nervák a super zápas. Jinak souhlas Rybka je ledová královna - při zápase z ní vyzařuje klid, rozvaha...., ale po zápase se už směje jak sluníčko. Po tom vyhraném Wimbledonu se vůbec nesmála, neradovala...., ale nyní už se při rozhovorech a na tiskovkách usmívá Takhle se naše Kája nikdy nesmála.
Ohledně výstřihů Marty už mi to přijde moc, ale je to otázka vkusu
Reagovat
Nola
nechcela som to az tak s tou Martou hrotit, ale este som ju fakt nevidela bez vystrihu skoro k pasu
Reagovat
frenkie57
Vždyť stejně skoro nemá prsa, tak je to celkem jedno. Ale působí to divně, to je fakt. Stejně jako třeba Kalinina, když se snaží na kurtu urputně prezentovat jako kluk - o dvě čísla větší trenkošortky a vytahané, sepraně vypadající triko + kšiltovka.
Reagovat
hanz
Nemá holt ráda vobtažený ...
Reagovat
hanz
Tak tak, na to že tak nic extra nemá...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Malý, ale pěkný, proč ne...

Ale spíš jsem tu nikde nečetl o Martiný houževnatosti. Právě ta ji dovedla až do finále a byla obdivuhodná.
Reagovat
Sinuhet1
Kostuk bych to pral, ale vyhra rybky taky nevadi
Reagovat
Liverpool22
Tak Slůně potvrdilo roli favoritky a bere 1. titul v Evropě Asi inspirace naší Plíškovou, kdy si to "důchodkyně" budou rozdávat na menších turnajích
Reagovat
Liverpool22
Závěrečný ceremoniál + jízda v bílém Porsche
https://www.youtube.com/watch?v=zulEr3U9KoY
Reagovat
Stippy
Rybakina i Kosťuk jsou mé favoritky, nevím, komu fandit. Takže jsem spokojený tak či tak. Stuttgart je takový malý milník, krásný turnaj, žádné vymítání ruských sportovkyň. Jen my pod 5demolicí jsme papežštější než ten papež pod papežem. Řekl jste bápež? Ne, vy jste řekl bápež...fialenko pohřební řečník říká bápež, fašista vykulenec řeknu mu to je opřen pouze o pár zbabělců držících se korýtek, jo, každá ostudně nadměrečná výplata se počítá. Jen douška: co to ten Rakušan provádí? Elementary: chce být divočejší než Piráti, o 4-5 procent silnější než on. Prohráva a zuří. Už aby šel zase učit na nějakou zastrčenou školičku, hajzl.
Reagovat
Liverpool22
RYBKA dnes výborný zápas , kdy excelovala hlavně na servisu viz. úspěšnost přes 80% po 1. servisu. Klíčem k zápasu byla 6. hra ve 2. setu, kdy musela odvracet brejky, ale vše zvládla a tím Martu definitivně zlomila.
Marta mi přišla dost nervní, psychicky finále nezvládla, dělala hafo laciných chyb a na servisu byla také podprůměrná.
Celkově si Rybka další titul zaslouží jelikož tady ve Stuttgartu hrála ze všech holek nejlépe + porazila Igu což byl super zápas a předčasné finále.
Jediné mínus může být, že se bude muset učit řídit + dělat řidičák a to může narušit přípravu na RG + W + OH. No snad to s Vukovem nějak pořeší
Reagovat
hanz
Vukov jí seřídí....
Reagovat
Holahej
Je frustrující hrát proti obryním, kterým se to servíruje z té výšky... a střílí "zadarmo" body, na příjmu se nedostane do hry nebo jen málo, na pár fiftýnů, třeba v budoucnu jednou bude jen jeden servis, aby se vůbec hrálo.
Reagovat
Liverpool22
Tak určitě výška lehce nad 180cm je při servisu velká výhoda, ale na tenis je potřeba mít také hlavu - je to psychologický sport nebo-li bušit do míčku umí mraky holek, ale např. Rybka zvládá skvěle BIG míče viz. dneska klíčová 6. hra ve 2. setu.
Reagovat
Nola
dnes mas pekny den, ten koment nad tebou trochu mimo, kedze Petra, ktorej Holahej fandi, ma iba o 1 cm menej, je pravdou, ze vysoke Amazonky maju vyhodu pri servise, ale zase v pohybe su obmedzenejsie, ale nie je vsetko iba o servise, ved Ash Barty bola malinka a mala snad najlepsi servis na okruhu v case ked vladla WTA
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Vše má dvě strany mince, kdy vysoké hráčky mají většinou problém s pohybem i když to zrovna není případ Rybky, ale např. naše Plíšková s pohybem vždy měla problém. Prostě i v tom je kouzlo tenisu, že každá hráčka má něco viz. černošky Slůně + Cori, které jsou skvělé atletky a suprově pokrývají kurt - mají úplně jiné dispozice než "vysoké žirafy".
Takovej extrém byl u chlapů Karlovič a Isner - jen servis a bum, bum, ale pohyb po kurtu bídnej
Reagovat
Nola
servis je velmi dolezity tenisovy uder, ale na vyhru za kazdych okolnosti proste nestaci, ak na druhej strane kurtu stoji hrac so skvelym returnom, Murray za svojej najvacsej slavy si daval servismanov na ranajky, Holahej je proste trosku mimo, ked vyhravala Petra obryne nespominala
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Petra není obryně
Reagovat
Nola
to tvrdi Holahej, nie ja, ak je obryna Rybakina, tak potom kazda hracka, co ma nad 180 cm..... vsetko su to vysoke Amazonky, len zabuda, ze aj ten servis sa musi hracka naucit, taka Azarenka je rovnako vysoka ako Elena a servis ma slabucky, skoda, ze si nechapavy
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No Ivoše bych v tomhle s I11ym nesrovnával.
Reagovat
Holahej
..reakce byla na to, proč byla Marta tak frustrovaná a poznamenalo to její hru, projev,...ty jednoduché body Rybakiny z nechytatelných servisů...
Reagovat
Holahej
..wta u ni uvádí 184cm, vypadá vyšší, u KPlíš je 186cm, ArynaS 182cm, servis je vstupní úder, určuje ráz výměny, pokud se hráčka ani nedostane do hry, nemůže ukázat přednosti, Rybakina vévodí statistikám získaných bodů servisem..
Reagovat
Liverpool22
S tím souhlas. Rybka na WTA dominuje statistikám ohledně servisu a z toho zjednodušeně napsáno žije. Vytvoří si tlak servisem a pak bum, bum a šmitec
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm mít Porsche a nemít řidičák To je skoro jak s řidiči v Česku.
Reagovat
Liverpool22
Rybka ani neumí řídit. Na tom závěrečném ceremoniálu jí ten týpek od Porsche nabízel zda vyjede na kurt a Rybka zavrtěla hlavou. No a pak si sedla na sedačku spolujezdce. No je pravda, že tenistky hlavně lítají letadlem a na turnajích je vozí pořadatelé
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist