Rybáriková královnou v zemi krále. Z Memphisu si veze druhý titul

20. 2. 2011, 09:49
Aktuality 39
WTA MEMPHIS - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková vyhrála turnaj v Memphisu a získala druhý titul v kariéře. Její kanadská soupeřka Rebecca Marinová ve finále po prohraném prvním setu vzdala kvůli zranění břišních svalů.
Magdaléna Rybáriková

Nenasazená Magdaléna Rybáriková vyhrála ve finále nad turnajovou šestkou Rebeccou Marinovou první set 6-2, pak už její soupeřka nebyla kvůli zranění z předchozího kola schopná pokračovat.

"Poprvé bolest ucítila v semifinále proti Rodinové. A jak jsem dnes hrála, tak bylo čím dál tím horší. Jsem smutná, že jsem musela vzdát finálový zápas, ale nechtěla jsem si to ještě víc zhoršit. Doba na zotavení by mohla být mnohem dešlí," prohlásila zdrcená Kanaďanka, jež až v Memphisu poprvé postoupila dál, než do čtvrtfinále.

"Moc se divákům omlouvám. Miluji tento turnaj, ale bohužel jsem jim dnes nemohla nabídnout víc. Magdaléna hrála skvěle celý týden, vyhrát si zasloužila," dodala Marinová.  "Teď se těším domů, kde jsem byla naposledy pár dní o Vánocích." 

"Je mi Rebeccy líto. Nevěděla jsem, že je zraněná. Až při hře jsem vycítila, že není něco v pořádku. Ale musím jí pogratulovat ke skvělému týdnu. V Austrálii jsem ji viděla hrát proti Schiavoneové a hrála velmi agresivně, odobně jako Kvitová. Bude z ní velká hráčka," předvídá Rybáriková.

Dvaadvacetiletá slovenská fedcupová reprezentantka vyhrála turnaj ve městě, kde hudebně vyrůstal král rock`n`rollu Elvis Presley a získala na okruhu WTA druhý titul. Předloni Rybáriková triumfovala na trávě v Birminghamu.

"Jsou to už skoro dva roky. Loni jsem měla několik těžkých losů a se svou hrou jsem nebyla spokojená. Letos se chci vrátit do první padesátky. Sice nehraju skvěle, musím být více agresivní, ale tenhle týden mi dodá hodně sebevědomí," ¨řekla Rybáriková, jež v Tennessee odehrála tři třísetové bitvy. V prvním kole proti Kingové dokonce odvrátila čtyři mečboly. 

Ve finále čtyřhry neuspěl český pár Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Běloruska Olga Govorcovová a Ruska Alla Kudrjavcevová, které byly druhou nasazenou dvojicí, zvítězily v rozhodujícím supertie-breaku 10-8. Češky marně bojovaly o pátý společný titul z turnaje WTA.

Hradecká v Memphisu ukončila sedmiměsíční čekání na výhru ve dvouhře, nakonec vypadla až v semifinále s Rybárikovou.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS -
- (USA / Tennessee , tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (18. 02. 2011)

Dvouhra - finále:
Rybáriková (SR) - Marinová (Kan.) 6-2 skreč M.

Čtyřhra - finále:
Govorcovová/Kudrjavcevová (2-Běl./Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (4-ČR) 6-3 4-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhrála turnaj který měl slabou úroveň.Zas bych to nepřeceňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
článku z http://www.wtatour.com/news/20110219/queen-in-the-land-of-the-king_2256076_2297660

Kucí, trochu vlastní invence by nebylo?
Reagovat
skott
Magda mi udelala velkou radost, jedna z mych nejoblibenejsich hracek a zaroven nejsikovnejsich jake znam.Doufam, ze po lonske sezone, ktera snad ani horsi byt nemohla, se blyska na lepsi casy;)
Pro Beccu to je samozrejme smolik odstoupit zrovna z prvniho finale kariery, ale troufam si tvrdit, ze jeste letos si zahraje dalsi.Quebeck muze byt klidne jeji...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto se pod tento názor podepisuji! Magda opravdu patří mezi nejsympatičtější tenistky současnosti a to můžu také potvrdit z vlastní osobní zkušenosti;-) A po loňské doslova protrápené sezóně si toto vítězství opravdu zasloužila! Pevně věřím, že ji tento úspěch "nakopne" a vrátí se zpět do top 50, ne-li ještě výše :-)
Jen škoda, že finále těsně nevyšlo našim tenistkám, moc nechybělo a mohl jsem mít dvojnásobnou radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já fakt miluju tyto výroky typu "po loňské nevydařené sezoně si tento úspěch opravdu ZASLOUŽILA". :-)

Čím blbějš hraju, tím více si zasloužím úspěch? :-)

V tom případě si nejspíš Jelena Jankovičová a Sveta Kuzněcová díky své loňské nevydařené sezoně "zaslouží" vyhrát všechny letošní zbývající GS turnaje. :-)))
Reagovat
skott
No, ja se priznam, ze jsem Magdu vzdycky videl jeste daleko vyse nez jen v prvni padesatce;) Pro me zkratka neni duvod, aby nemohla vysledkove navazat na Danku Hantuchovou.Na jeji tenis ze stare skoly se divam hodne rad.Sice nechci moc soudit, proc ji to vetsinu lonske sezony neslo, ale rekl bych, ze to nebyla uplne jen jeji vina, ale mel na tom velky podil i jeji byvaly kouc Mihal.Treba behem lonskeho zapasu na W s Rezai jsem mel moznost vyslechnout jak se o ni vyjadroval a musim rict, ze me to dost zarazilo.Podobny shazovani jsem od treneru tensitu/ek nikdy neslysel.Ted se zda, ze od te doby co se rozesli, je mnohem vic v pohode.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase miluji pisálky, kteří všechno ví nejlépe a chytají se za každé slovo :-)
Sport není jen o tom jestli hraju dobře, nebo špatně, ale na výkon a úspěchy mají vliv desítky jiných faktorů..Jeden z nich například zmínil skott.
Magda minimálně na top 50 rozhodně má, a to nejen pro dnešní vítězství v Memphisu. A já, jako její fanoušek, pevně věřím i v petkem zmíněný postup do top 30 :-) Držím pěsti Magdi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, a místo koho teda podle tebe bude v Top 30? Přičemž navíc na těch pár míst v Top 30, kdy mám pochybnosti, zda tam hráčka patří, máš celou řadu aspirantek, kt. jsou podle mě lepší než Magda -- Lucka Šafářová, Sevastová, Jarmila Groth, Julia Goerges, Bojana Jovanovská, Shvedova, Anna Chakvetadze a v blízké budoucnosti to bude spousta dalších tenistek. Přičemž v současné top 30 vidím maximálně 4 místa, kt. jsou pochybná (Rezaiová -- vzhledem k současné výkonnosti, Mari Kiri, MJMS a Alexandra Dulgheru).

Takže bych fakt rád slyšel, místo koho tam podle tebe Magda "patří", přičemž zohledníš i ty tenistky, která uvádím jako daleko větší adeptky Top 30 pro futuro než Magdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus přidávám ještě Sabinu Lisickou, jestli se dá dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Magda je hráčka, která je podle mého názoru schopna porazit kteroukoliv ze zmíněných tenistek a všechny zmíněné jsou herně srovnatelné s Magdou ;-)
A na top 50 má již v současné době a já jako nezdolný optimista věřím, že má na to zakončit sezonu i v top 30. Vždyt kdo by řekl před sezónou, že bude Petra Kvítová již v únoru mezi nejlepší patnáctkou světa.
Jinak souhlasím s tebou zmíněnou čtveřicí.Každopádně si nemyslím, že Bojana a Anna by byli lepší hráčky, nežli Magda..
No nechme se překvapit, až následující týdny a měsíce ukáží, kdo z nás dvou byl blíže realitě ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo? To jsi asi neviděl jejich loňské utkání, v němž Bojana byla minimálně o třídu lepší.

Ale jinak já netvrdím, že se nemůže na nějaký čas do Top 30 dostat (byly tam už i horší tenistky), ale nevnímám ji jako hráčku, kt. by se v top 30 mohla usadit trvaleji.
Reagovat
skott
Seavstova...Jeste po zapase s Lesyou Tsurenko na AO jsi tu psal, ze si ji nikdy nevidel hrat a ted je podle tebe jasnou adeptkou Top 30 a 100% lepsi nez Rybarikova.Ty jsi fakt neskutecnej kecal, Mateji:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Toto utkání jsem náhodou viděl, určitě máš na mysli Fedcupový zápas v Srbsku, že ano?
Ano, Bojana tehdá byla výrazně lepší, ale bylo vidět, že hrála naprosto s čistou hlavou, bez stresu a zábran, jelikož neměla co ztratit a mohla jen překvapit. Kdežto Magda tehdá hrála dost špatně a už můžeme jen spekulovat kolik procent na to měla vliv nervozita z toho, že se od ní očekával bod. A určitě znáš ženskou psychiku..
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně byl ale jedním zápasem a porážkou od Bojany netvrdil ve Fed Cupu, že je lepší než Magda ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně bych ale na základě jednoho zápasu a porážky od Bojany ve Fed Cupu netvrdil, že je lepší než Magda ;-)

To je tak, když si to člověk po sobě nepřečte :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vzhledem k tomu, že už teď je 36., je mladá a v zápasech na Aus. Open ukázala, že má ohromnej potenciál, tak je tvrzení, že je adeptkou Top 30, ještě silně konzervativní, není-liž pravda?

Tonus: OK, uvidíme na konci roku a příští rok, kde bude Bojana a kde Magda.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a psal jsem tuším po zápase s Yaninou na AO, že jsem jí předtím nikdy neviděl hrát. Mezitím jsem se na pár jejiích zápasů z minulosti podíval.

A krom toho, na AO podle všeho s Tsurenko(vou) nehrála, tedy aspoň dle oficiální stránky WTA. Tam je psáno, že hrála s Vesnou Manasievovou (a v prvním kole s Polonou Hercog).
Reagovat
skott
V tom pripade to same ale plati i o Rybarikove, neni-liz pravda:-) Jo, mel jsem namysli Vesnu ne Polonu.Kazdopadne je usmevny, jak malo ti staci na to, aby jsi tvrdil, ze ze dvou vysledkove srovnatelnych hracek je jedna urcite lepsi, kdyz tu druhou sotva znas.
Reagovat
skott
* kdyz ji sotva znas.
Reagovat
smazaný uživatel
No zčásti máš samozřejmě pravdu, ale sevastová je schopná hrát natolik skvěle, že to na mě učinilo velký dojem. :-)
Reagovat
skott
Tak ja to mam presne opacne v pripade Sevastove.Postradam u ni prave neco navic, co ma napr. Rybarikova (servis, sikovnou ruku, rychle reakce na siti) a nejak vyrazne ji odddelovalo od vetsiny smrdlalek od zakladni cary.
Ale zaujala me jeste jedna vec, kterou pise TonusV.Souhlasi s tebou ohledne toho ze Goerges, Groth, Safarove atd. jsou lepsi nez Magda, ale uz ne v pripade Anny Chakvetadze.Pritom Anna je jedina hracka se kterou se Magda v zadnem ohledu ani vzdalene merit nemuze!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha a pročpak myslíš, že právě s Annou se nemůže měřit? Přiznám se, že si nepamatuji jediný jejich vzájemný zápas a tak celkově na mě Magda působí tenisově lépe, než právě Anna. Takže ti budu moc vděčný, když mi to trošku upřesníš ;-)
I když je pravda, že loňskou sezónu měla Anna více než slušnou, takže jsem možná trošku ovlivněný těmi několika porážkami Anny v úvodu letošní sezóny.
Jinak co se týče Lucky, tak já neřekl, že se s ní nemůže měřit, naopak Lucka je tenistka, která když je zdravá a trošku ji to tam "padá", tak je schopna porazit kteroukoliv hráčku na světě a stejně tak je tomu bohužel i naopak. Takže u ní je to hodně o těchto faktorech.
Co se týče Goerges, tak tu jsem přiznám se viděl hrát jen párkrát, takže tu si netroufám s Magdou srovnávat, to by z mé strany nemělo moc velkou vypovídací hodnotu :-). Jinak Groth hraje opravdu dobře, ta podle mě současné době o něco dál, než Magda..
Reagovat
misoSK
Ak dokaze ustalit vykonnost tak ma na TOP 30, samozrejme ze na TOP 30 ma okolo 60 hracok, o rok to bude mozno dalsich 20 ktore ukazu potencial na TOP 30 a nie kazda sa tam dostane, tento turnaj ukazal ze Magda potencial ma, herne pripomina trochu Hantuchovu a ked ta bola v TOP 10 a stale sa drzi oklo 30-eho miesta, preco by sa tam nemohla vyhupnut i Magda? Ja jej to velmi prajem, patri medzi najsympatickejsie dievcata na okruhu
Reagovat
smazaný uživatel
Chakvetadze bejvala před pár lety trošku jiná liga, než Magda.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně, vždyt v roce 2007 byla 5. na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej, Sevastová podle tebe není dobrá na síti a nemá šikovnou ruku?

Podle mě navíc jediné, co má Magda navíc (oproti ostatním hráčkám první stovky), je první podání.

Ale uvidíme, jak se to vyvrbí. Každopádně se domnívám, že jakákoliv podoba s Danielou Hantuchovou je hodně vzdálená. Daniela má daleko lepší oba základní údery.
Reagovat
skott
Zrejme to beres podle aktualnich vysledku, jinak si nedovedu vysvetlit, jak neco takoveho muzes rict.Anna uz dokazala, ze je top hracka a i kdyz si myslim, ze Magda muze byt taky, neni zatim nic vyrazneho, cim by to potvrdila.Vsechny zbyla jmena, co jmenoval Matej maji na svem konte podobne uspechy jako Rybarikova, takze je to hodne subjektivni.Presto muj nazor je, ze lepsi teniska je vyjma Chakvetadze uz pouze Shvedova.
Reagovat
skott
Sevastova na siti?To si delas asi srandu, to je tak casty jev jako v pripade Wozniacki.Hraje vyhradne odzadu.
Danielu jsem herne s Rybarikovou nesrovanval, tam velka podoba opravdu neni.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono to bude možná spíše tím, že snad kdykoliv jsem v minulosti viděl zápas Anny Chakvetadze, tak prakticky vždy prohrála po ne dvakrát dobrém výkonu.
Každopádně moc díky za info, v budoucnu se na tuto hráčku více zaměřím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, tak já nevím, Magda zatím měla jeden slušnej rok, a to rok 2009. Vítězství v Mephisu je jistě úspěch, ale byl to hodně špatně obsazený turnaj, málem prohrála s Vaniou King (které Wozniacká na AO málem dala dva kanáry), sehrála těsný třísetový zápas s Luckou Hradeckou (kt. navíc špatně podávala) a bůhvíjak by dopadlo finále, kdyby Rebecca nebyla zraněná.

Tak např. Sevastová kromě loňských výsledků letos zahrála výborně na AO a hrála i velmi dobře s Kaiou Kanepiovou v Paříži a Radwanskou v Dubaji. Bojana měla také skvělý začátek roku, teď v Dubaji hodně potrápila Yaninu, kt. má výtečnou formu. Dtto Jarmila Groth (teď v kvaldě v Doha dala 6:2, 6:1 Jeleně Dokičové, což však uznávám není nutně měřítko. Ostatně, i Klára Zakopalová má velmi slušný začátek roku. Lucka Šafářová měla loňskou první půlku sezony (než se opětovně zranila a ztratila formu) daleko lepší, než jakou kdy odehrála Magda za celý rok.

Takže nechápu ty slova o "srovnatelných výsledích".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se už nehádejte...tenistek, které mají na top 30 je prostě hodně...
Reagovat
smazaný uživatel
S Wozniackou i Wickmayerovou tedy chodila na síť celkem často, pokud si dobře vzpomínám.
Reagovat
skott
TonusV: zalezi co myslis tim v minulosti, myslel jsem, ze pripominat Annu pred zhruba tremi lety neni nutne...

Matej: Magda mela slusnej jeden rok, tak snad prave proto jsou srovnatelne s Groth nebo Sevastovou nebo jak tomu mam jinak rozumet?Magda ma ted 2 tituly, ktera z tebou jmneovanych hracek ma vic?Takova Jovanovski je porad zatim jeste na okruhu ¨NIKDO¨.
Co se tyka Memphisu, tak nikdo z nas nevidel ani zapas, ale sama Magda rika, ze nehrala skvele, coz se casto nestava, aby hracka byla k sobe po viteznem turnaji kriticka (viz. Daniela minuly tyden).Toho si vazim a je to spis dobre znameni, ze si je vedoma toho, jak skutecne hraje a na cem dal pracovat.
Reagovat
skott
Zapas s Wickamyer jsem nevidel, proti Wozniacki mas pravdu, tam mela pekny veci, to si pamatuju dobre, ale neni to jeji typicka hra.Nerikam, ze by vyslovene neumela zahrat stopbal nebo uklidit volej, jen ji to neni vlastni.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám ti připomenout, kolik je Sevastové a Bojaně let? Asi těžko od nich lze očekávat, že v jejich věku budou mít výrazně víc dobrých roků než Magda, že?

Ale jinak OK.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně, však jsem také výše psal, že v roce 2007 byla Anna 5. na světě, k čemu už není myslím co dodávat.
Já myslel tou minulostí poslední dva roky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
mate tam chybu prve kolo hrala s king a s ňou odvracala 4 mečbaly
a gratulujem rybke verím že už konečne sa dostane tam kam patrí podľa mňa okolo 30 miesta a bude sa tam držať čo najdlhšie
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby všichni hráči a hráčky byli na žebříčku "tam, kam patří" podle tenisových fanoušků, muselo by být v Top 30 nejméně 80 hráček. :-) Magda je solidní hráčka, ale Top 30 -- sorry, to fakt ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist