S Nadalem i Federerem mám pořád dobré vztahy, žádné problémy nemáme, řekl Djokovič

21. 3. 2019, 11:05
Aktuality 15
Prezident hráčské rady Novak Djokovič se vyjádřil ke vztahům s Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem, které se zdály být vyhrocené poté, co rada odhlasovala odchod Chrise Kermoda z čela ATP. Srbský tenista ale tvrdí, že žádný problém s Nadalem ani Federerem nemá a jejich vztahy jsou naprosto v pořádku.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič byl údajně jedním z hráčů, kteří si přáli odchod Chrise Kermoda z čela ATP, a vedení poté opravdu odhlasovalo, že Kermode ve funkci šéfa ATP na konci roku skončí.

To se zásadně nelíbilo Nadalovi ani Federerovi, kteří se před pár dny v Indian Wells k celé situaci vyjádřili. Federer nechápal, proč se s ním Djokovič ještě před hlasováním nemohl sejít a nabízel schůzku, k níž stále nedošlo, až den po hlasování. Nadal byl zase překvapený tím, že s ním nikdo případný odchod Kermoda nekonzultoval. Oba by stále rádi slyšeli důvod, proč Kermode ve funkci končí.

Djokovič byl v posledních dnech terčem médií a hovořilo se o tom, že vztahy mezi Big 3 jsou napjaté. Srbský tenista se na právě probíhajícím turnaji v Miami k celé situaci vyjádřil. "Nezaznamenal jsem nic. Zbytečně mezi námi lidé a média vytváří napětí, nic se neděje. Naopak mám s oběma stále dobré vztahy. Vždycky jsme se navzájem respektovali. Samozřejmě je kvůli vzájemné rivalitě na kurtech těžké být přáteli," řekl Djokovič.

Nadal s Federerem se v Indian Wells setkali a celou věc spolu projednávali. Federer poté oznámil, že se v budoucnu možná opět zapojí do hráčské rady. "Přivítáme každého, kdo se chce politických diskusí účastnit. Hráčská rada je pouze součástí celé struktury ATP. Nejsme členy vedení ani o ničem nerozhodujeme. Jsme pouze ve spojení s vyššími složkami ATP," uvedl Djokovič.

"Federer a Nadal jsou ikonami našeho sportu a jejich názor je extrémně důležitý. Pokud chtějí být součástí těchto diskusí, ať už oficiálně či neoficiálně, pro nás je to jen plus."

Federer a Djokovič se potkali včera na slavnostním otevření centrálního dvorce v komplexu Hard Rock Stadium, kam se přestěhoval turnaj v Miami. "Rogera jsem dnes viděl. Povídali jsme si jen chvíli, nebyl čas řešit politiku. Doufám, že v příštích dnech si na to sedneme a vše probereme."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Mayo
Len aby Jirka, len aby.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jsem z toho sám trošku jelen. v minulých článcích se psalo, že hráčská rada v čele s Djokovičem rozhodla o odchodu Kermoda z funkce šéfa ATP. jak to teda je s funkcí hráčské rady? protože teď zase Djokovič říká, že oni o ničem nehlasují/nerozhodují... rád si nechám poradit od znalých, protože v tomhle moc přehled nemám a nevím, jestli se to dá najít v ATP rulebook...?
Reagovat
Fandina
Já to také nevím, takže psát tu, jak to je, je ode mě nesmysl. Ale podle toho, co čtu jen tak z článků v médiích, tak to může být tak, že o šéfovi ATP může rozhodovat nějaký orgán, který se skládá jednak z hřáčské rady a jednak ze zástupců turnajů a pak nevím kdo ještě. Pak by mohlo platit, že to není jen věcí Rady hráčů, ale nějakého jiného orgánu ATP.
Reagovat
Fandina
A další věcí je, že vyjádření Noleho tady v tomhle článku mohlo vyznít jinak než bylo od něj řečeno, díky překladu nebo necelým vyjádřením.
Reagovat
sojka1
hlavne nedekuj... prekladu predevsim... ;-))
Reagovat
Fandina
Jj, člověk si myslí, že mluví, jak mu zobák narostl :-)) a že mu každý rozumí a hle, ono to tak úplně být nemusí, jak jsem se dočetla v článku vedle ... úsměvfv. Nebo díky tomu?
Reagovat
Fandina
:-)))))))
Reagovat
sojka1
kazdopadne je cestina STRASNE KRASNY jazyk.. :-))
Reagovat
Fandina
... jj a slušný :-)), ani si člověk neuvědomí, jak často děkujeme :-)))))))
Reagovat
Fandina
slušný v nadsázce
Reagovat
sojka1
tak.... ale vubec jsi neocenila muj oxymoron.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
::))
Reagovat
annah
Jo... STRAŠNĚ KRÁSNÝ - to je jasný protimluv. Ale běžně se to používá a nikomu to v běžné řeči jako protimluv nepřijde.
Reagovat
Nenela
Pouziva se to i v nemcine.
Reagovat
Fandina
aniž si to člověk uvědomí byl ... nehorázně dobrý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist