Sabalenková a Alexandrovová si v Hertogenboschi zahrají o první titul z trávy

11. 6. 2022, 15:34
Aktuality 4
WTA HERTOGENBOSCH - V nizozemském Hertogenboschi se v neděli rozhodne o nové šampionce travnatého turnaje WTA. Nejvýše nasazená Aryna Sabalenková v dnešním semifinále porazila Shelby Rogersovou, Jekatěrina Alexandrovová smetla krajanku Veroniku Kuděrmetovovou a je vůbec poprvé ve finále travnatého turnaje. Ani jedna přitom letos nesmí startovat ve Wimbledonu.
Aryna Sabalenková (© Libéma Open)

Aryna Sabalenková sice kvůli ruské invazi na Ukrajině nesmí startovat ve Wimbledonu, přípravné akce ale nevynechává a dnes postoupila teprve podruhé v kariéře do finále turnaje WTA na trávě. 

V nizozemském Hertogenboschi dokonce poprvé od loňského US Open vyhrála víc jak tři zápasy po sobě. Čtvrtou výhru přidala proti Američance Shelby Rogersové, kterou v prvním vzájemném duelu porazila 7-6 6-0.



V celkově 17. finále bude 24letá Sabalenková usilovat o 11. titul a první z trávy proti Jekatěrině Alexandrovové (h2h 2-2), která rovněž přijde o letošní Wimbledon. 

26letá Alexandrovová dnes přehrála 6-3 6-1 krajanku Veroniku Kuděrmetovovou a do finále postoupila počtvrté v kariéře a poprvé na trávě. Jediný triumf slavila předloni na tvrdém povrchu v Shenzhenu.

"Finále je vždycky úžasná věc, hlavně to bude první na trávě. Absolutně jsem to nečekala," radovala se světová třicítka Alexandrovová.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (11. 06. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (1) - Rogersová (USA) 7-6(6) 6-0
Alexandrovová (7) - Kuděrmetovová (6) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
com
Sabalenka se rozjela.. Jako priprava na Wimbledon dobry smilesmile
Reagovat
zfloyd
třeba jí tam pustí za odměnu jako diváka
Reagovat
Mony
pokud jí tam Lukašenko pošle při invazi do Londýna
Reagovat
brixner
Doufam, že jí ta Rusanda vyklepe! Je vodporná!smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist