Sabalenková zakončila sezonu dvěma triumfy. Po Ostravě ovládla i Linec

15. 11. 2020, 16:57
Aktuality 5
WTA LINEC - Aryna Sabalenková vyhrála i svůj druhý podzimní turnaj v evropských halách. Tři týdny po triumfu v Ostravě ovládla také Linec, kde v dnešním finále porazila 7-5 6-2 svou deblovou parťačku Elise Mertensovou z Belgie. Dvaadvacetiletá Běloruska tak zakončila sezonu devíti výhrami v řadě a ziskem třetího letošního a celkově osmého titulu.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková na prvních pěti turnajích po srpnovém restartu sezony uhrála jen jedno semifinále, se závěrem rok 2020 výrazně poznamenaného pandemií koronaviru ale může být spokojená. 

Dvaadvacetiletá Běloruska nenašla přemožitelku na turnajích v evropských halách. Před třemi týdny triumfovala na podniku WTA Premier v Ostravě a tento týden uspěla i v menší konkurenci na akci WTA International v Linci. 

Nejvýše nasazená Sabalenková v Rakousku ztratila jediný set v sobotním semifinále s Barborou Krejčíkovou. V dnešním finále si poradila 7-5 6-2 s druhou nasazenou Elise Mertensovou, se kterou úspěšně hraje už dva roky soutěže ve čtyřhře. Naposledy loňské vítězky US Open dobyly J&T Banka Ostrava Open.

Proti sobě v soutěžním utkání nastoupily pošesté a počtvrté vyhrála Sabalenková. V prvním setu sice neudržela vedení 2-0 a za stavu 4-5 soupeřka podávala na zisk sady, ale Běloruska pak získala sedm gamů v řadě a rozhodla o svém vítězství. 



V celkově 12. finále Sabalenková získala 8. titul a druhý rok po sobě zakončuje se třemi triumfy. Letos zvítězila ještě v únoru v Dauhá. V žebříčku poprvé přezimuje v Top 10.

"Momentálně to jde skvěle. Jsem tak ráda, že jsem vyhrála poslední dva turnaje roku. Před prázdninami a přípravou na další sezonu cítím úlevu," řekla Sabalenková, jež se v pondělním žebříčku vrátí do elitní desítky na úkor hvězdné Američanky a bývalé jedničky Sereny Williamsové.

Čtyřiadvacetiletá Mertensová má po dnešku finálovou bilanci 5-3. Svůj poslední triumf slavila loni v Dauhá, letos prohrála finále v Praze na antuce ve Stromovce, kde v srpnu podlehla Simoně Halepové.

Ve finále čtyřhry v Linci neuspěly nejvýše nasazené Češky Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou, které podlehly Nizozemce Arantxe Rusové se a Slovince Tamaře Zidanšekové.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 202.250 dolarů
nedělní výsledky (15. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (1-Běl.) - Mertensová (2-Belg.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - finále •
Rusová/Zidanšeková (4-Niz./Slovin.) - Hradecká/Siniaková (1-ČR) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
je momentálně skoro nehratelná a chvílema to vypadá jako kdyby si se soupeřkama jenom pohrávala. Pro ní je asi největší škoda, že se letos nehraje TM - určitě by byla favoritkou číslo jedna ...
Reagovat
EllNino
No, tady ta konkurence nic moc - a na GS zatím dlouhodobě slabina, takže je co zlepšovat ...

Aryna je hodně náladová ... tuhle vlnu na konci roku měla vždycky i Petra :)

Uvidíme, příští rok určitě bude zajímavé ji sledovat
Reagovat
blixa
Aryna dneska skvělá ! smilesmile
Ultras už určitě otvírá šampáňo, jeho oblíbený brojler opět vítězí ! smile
Reagovat
com
aspon vystrnadila Serenu z top10 smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jak by brojler Alise dost dobře neznal z deblu, tak nevím nevím... ale radši jsem se ani nedíval, to je fakt smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist