Titul si neodvezou ani z Lince. Hradecká se Siniakovou prohrály i šesté finále

15. 11. 2020, 13:52
Aktuality 5
WTA LINEC - Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková ani v šestém finále nedokázaly vybojovat první společný titul. V Linci ztroskotaly na nizozemsko-slovinské dvojici Arantxa Rusová a Tamara Zidanšeková, které nejvýše nasazené Češky podlehly 3-6 4-6.
K. SIniaková a L. Hradecká (© AFP)

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková v roce 2017 odehrály téměř kompletní společnou sezonu. Pětkrát se dostaly do finále - v Tchajpeji,  Indian Wells, Charlestonu, Praze a na US Open - ale titul vybojovat nedokázaly. 

Poprvé od nezdaru v New Yorku ve Flushing Meadows se spolu představily po více než třech letech tento týden na halovém turnaji WTA International v Linci, kde z pozice nasazených jedniček dokráčely do šestého společného finále. 

Ale titul ani na šestý pokus získat nedokázaly. V boji o něj české favoritky podlehly 3-6 4-6 čtvrté nasazené dvojici Nizozemce Arantxe Rusové a Slovince Tamaře Zidanšeková.

Češky přitom začaly slibně, ale po brejku na 2-1 už zaostávaly. "Začátek byl vyrovnaný, je škoda, že se nám nepodařilo využít toho brejku," řekla Siniaková pro Tenisový svět.

Závěr ještě Češky zdramatizovaly, když za stavu 3-5 a 0-40 odvrátily čtyři mečboly. "Ke konci jsme to napínaly. Mrzí mě, že se nepodařila nějaká otočka," uvedla rodačka z Hradce Králové. Promarněný šestý finálový pokus ji mrzel. "Stane se. Ale my jsme dnes nehrály nejlépe a soupeřky byly lepší," dodala.

Siniaková tak v Linci neobhájila loňský triumf, který slavila se svou tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou. Ta se letos soustředila pouze na dvouhru, v níž prohrála až po třísetovém boji v semifinále s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková získala svou poslední osmou deblovou trofej letos v lednu v Shenzhenu s Krejčíkovou. Pětatřicetiletá Hradecká se ze svého posledního 24. deblového triumfu radovala v srpnu v Praze ve Stromovce po boku Kristýny Plíškové.

Ve dvouhře triumfovala Běloruska Aryna Sabalenková, jež si poradila 7-5 6-2 s Belgičankou Elise Mertensovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 202.250 dolarů
nedělní výsledky (15. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Sabalenková (1-Běl.) - Mertensová (2-Belg.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - finále •
Rusová/Zidanšeková (4-Niz./Slovin.) - Hradecká/Siniaková (1-ČR) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
lvicek
Skoda holky, urcite by vasi spolupraci nejaky titul slusel.... Btw. Tiger zahral v Auguste 10 na triparu! smile (poprve tu pouzivam smajlik, ale tohle jinak popsat neumim :D ).
Reagovat
lvicek
A nasledovalo 5 birdie na 6 jamkach :D.
Reagovat
Herbert_Hoover
Teprve podruhé ale byly favoritky. :) Nicméně teď asi ty vůbec největší a byl to laciný titul, ale bohužel. Aranča asi god mode nebo nevím :)
Reagovat
homerless
Spis jim to spadlo do klina, včera kazila Dabrowska a dnes nase holky nemeli svuj den.
Reagovat
tommr
tak ani na šestej pokus jim to ve finále nevyšlo a to měly dneska hodně slabý soupeřky. Z těch prohraných finále už musí mít pořádnej komplex a troufám s říct, že spolu už nikdy žádnej titul nevyhrajou ... smile
Jinak hodnotit dnešní výkon nemá žádnou cenu - byla to neuvěřitelná bída. Jednu poznámku si ale přesto nemůžu odpustit. Proč Lucka neustále přebíhá na síti? Všiml jsem si toho už i v jejích předchozích zápasech a ani jednou jí to nevyšlo. Pokaždý jen úplně odkryla polovinu kurtu a umožnila soupeřkám pohodlně skórovat ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist