Sabalenková zvládla i deváté antukové čtvrtfinále. Proti Šarífové získala 11 z posledních 12 gamů

2. 5. 2023, 15:40
Aktuality 18
WTA MADRID - Aryna Sabalenková prohrávala v Madridu dvakrát o set a brejk s Majar Šarífovou, která si zahrála své premiérové čtvrtfinále na podnicích vyšších než WTA 250. Od stavu 2-6 1-2 však začala dominovat, rozjeté Egypťance už povolila jen jeden game a zvládla i své deváté antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. V semifinále se předloňská šampionka utká s Marií Sakkariovou.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková prožívá fenomenální sezonu. V letošním roce vyhrála 27 z 31 duelů, dvakrát triumfovala, stala se zbrusu novou grandslamovou vítězkou, na všech sedmi turnajích prošla alespoň do čtvrtfinále a už čtyřikrát bojovala o titul.

K dalšímu finále má velmi blízko v Madridu, kde při třech ze čtyř předchozích startů vypadla v prvním kole, ale předloni získala svou jedinou dosavadní antukovou trofej. Ve španělské metropoli potkala Soranu Cirsteaovou, Camilu Osoriovou, 16letou senzaci Mirru Andrejevovou a Majar Šarífovou a dosud ztratila jediný set.

Statistiky zápasu Sabalenková - Šarífová

S poslední jmenovanou dokonce dvakrát prohrávala o set a brejk. O dva roky starší Egypťanka, která si zahrála své první čtvrtfinále na akcích větších než WTA 250 a vyřadila tu tři nasazené včetně světové pětky Caroline Garciaové, trefila v úvodním dějství 10 vítězných úderů, vyrobila jen dvě nevynucené chyby a šla do vedení. Čtyřiadvacetiletá Běloruska ovšem začala od stavu 2-6 1-2 dominovat, ztratila už jen jeden game a po dvou hodinách slavila výhru 2-6 6-2 6-1.

Sabalenková tak zvládla i své deváté antukové čtvrtfinále na nejvyšší tour. O celkově šesté finále na nejpomalejším povrchu si druhá hráčka pořadí zahraje s Mariou Sakkariovou (h2h 5-3)Řekyně ve večerním čtvrtfinále udolala až po téměř tříhodinovém boji 6-7 6-4 6-2 Rumunku Irinu Beguovou, která ve španělské metropoli nedokázala překonat své maximum z let 2015 a 2016.

Další dvě čtvrtfinále jsou na programu až zítra, světová jednička Iga Šwiateková změří síly s Petrou Martičovou a Jessica Pegulaová nastoupí proti Veronice Kuděrmetovové.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.652.174 dolarů
úterní výsledky (2. 5. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sabalenková (2-) - Šarífová (Egypt) 2-6 6-2 6-1
Sakkariová (9-Řec.) - Beguová (31-Rum.) 6-7(3) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Begu urvala první set v TB. Pokud by se jí podařilo vyřadit podvodnici tak bych jí odpustil že porazila Mušku ... smile
Reagovat
tommr
Begu urvala první set v TB. Pokud by se jí podařilo vyřadit podvodnici tak bych jí odpustil že porazila Mušku ... smile
Reagovat
com
Sakkari to urcite jeste otoci a padne az v SF jak je u ni zvykem smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude prosím mobilní zobrazení na tomto webu? Není načase?
Reagovat
vavrinec
A co vám přijde na tenisportálu nemobilního? Jen je potřeba používat Operu, kde příspěvky správně zařezávají do sloupce. U jiných prohlížečů ne, takže se špatně čtou.
Reagovat
lvicek
Mně se to čte právě dobře takhle, není to rozplizlý a roztahnuty do nějakých pitomych bublin. Mobil si otočím na šířku a čtu v pohodě. Tak se jen modlím, ať to nezmrsi.
Reagovat
jackiec
Škoda že ten ošklivý uječený babochlap v sexy trenkách nelostnul, takhle si zas udělá ostudu proti ize jak si tam bude z rohu do rohu vodit devadesátikilového babochlapa v trenclích.
Reagovat
Nola
Iza ziadna krasavica nie je, len si ju idealizuj dalej, naopak mne pripomina chalana ovela viac ako Amazonka
Reagovat
com
tak to rozsekneme.. Obe sou hnusny smilesmile
Reagovat
vavrinec
smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
je prostě nejlepší smile
Reagovat
com
ale na Swiatek neumi.. Zase uvidime dalsi nudny finale smile
Reagovat
vavrinec
Neumí, ale Iga zrovna nehraje nic moc, šanci má.
Reagovat
annah
Doufám, že obryni udola...
Reagovat
Nola
Petra Kvitova a Kaja Pliskova su potom tiez obryne, su od Aryny dokonca vyssie, Bouzkova ma tiez 180 cm :D Kaja bola aspon stale chuda, co sa o Petre povedat teda neda v zaciatkoch kariety smile
Reagovat
annah
Nejde jen o výšku. Sabalenka na mě prostě působí tak nějak rozložitě. Jako že kdyby se rozmáchla, musí složit i pořádného chlapa. Na Serenu samozřejmě nemá, to ne... :-)
Reagovat
Astarin
Není Ka Plíšková nejvyšší v top 100 náhodou?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to je docela možné, něco jsem našel tady:
https://tenniscompanion.org/players/female/height-and-weight/

Ale nechtělo se mi opravovat sušenkysmile

Káju tam mají na 1.místě ale se 185cm jako
Coco
paní Hádě Májová
paní Párková
Zheng
a Venus
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist