Šafářová finále nezopakuje, nestačila na Mattekovou-Sandsovou

19. 9. 2010, 09:47
Aktuality 0
WTA QUEBEC - Česká tenisová jednička Lucie Šafářová si loňskou účast ve finále turnaje v Québeku nezopakuje. V semifinále podlehla třetí nasazená hráčka Američance Bethanii Mattekové-Sandsové hladce 2-6 1-6.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v předchozích dvou vzájemných zápasech s Bethanií Mattekovou-Sandsovou zvítězila, ale v sobotu jí Američanka proslulá extravagantními modely na kurtu nedala šanci. Třiadvacetiletá brněnská rodačka prohrála za 54 minut, i když je v žebříčku o 43 míst výš než její soupeřka.

"Bethanie hrála zkrátka příliš dobře. Vypadalo to, že každý úder z její rakety skončí v kurtu," uvedla Šafářová, která před rokem v Québeku podlehla až v boji o titul Maďarce Melindě Czinkové.

Na Bell Challenge s dotací 220 tisíc dolarů usilovala o postup do druhého finále v letošním roce a devátého v kariéře. Zatím poslední ze čtyř titulů získala předloni.

Také pětadvacetiletá Mattekové-Sandsové už má s turnajem v Québeku finálovou zkušenost, neboť v roce 2008 podlehla ve svém dosud jediném zápase o titul Rusce Naděždě Petrovové.

O první turnajové prvenství bude hrát s devatenáctiletou Tamirou Paszekovou, která se až do finále probojovala z kvalifikace, přičemž v sedmi zápasech neztratila ani set.

V semifinále rakouská hráčka zdolala dvakrát 6-2 osmnáctiletou Američanku Christinu McHaleovou, nejmladší hráčku, která letos na turnajích WTA prošla mezi nejlepší čtveřici.

Matteková-Sandsová má šanci na triumf také ve čtyřhře, v níž postoupila do finále s další českou hráčkou Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

- WTA INTERNATIONAL QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (18. 09. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Matteková-Sandsová (USA) - Šafářová (3-ČR) 6-2 6-1
Paszeková (Rak.) - McHaleová (USA) 6-2 6-2

Čtyřhra - semifinále:
Matteková-Sandsová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Gaconová/Wörleová (Fr./Něm.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist