Šafářová je po roce ve finále. V něm ji čeká Dokičová

5. 3. 2011, 17:01
Aktuality 8
Lucie Šafářová nenašla ani dnes v Kuala Lumpuru přemožitelku. Slovenskou rodačku s australským pasem Jarmilu Grothovou v semifinále porazila 6-2 3-6 6-3 a zítra si zahraje o svůj pátý titul v kariéře. Ve finále se jí postaví další Australanka Jelena Dokičová, která si po výhře nad Nizozemkou Krajicekovou zahraje o titul po více než sedmi letech.
Lucie Šafářová

Na své deváté finále na turnaji WTA v kariéře si musela Lucie Šafářová počkat více než rok. Loni v únoru bojovala o titul v Paříži a od té doby do finále nikdy nedošla. Znovu se jí to podařilo dnes, kdy porazila Jarmilu Grothovou ve třech setech.

Šafářová, která svůj poslední titul získala v roce 2008 ve Forest Hills, začala utkání s Grothovou podobně dobře jako včerejší duel s Marion Bartoliovou. Znovu se jí dařilo na podání, sama soupeřce servis dvakrát vzala a úvodní set získala v poměru 6-2.

Potom se však začala karta obracet. Několik dalších desítek minut Šafářová nedokázala vyzrát na podání Grothové, jež se konečně prosadila i na příjmu a vynutila si třetí set. A i v něm bratislavská rodačka měla navrch, když Šafářové znovu prorazila servis a ujala se vedení 3-2. Od té chvíle už ale znovu úřadovala pátá nasazená Šafářová, která v rozhodující sadě odvrátila osm z celkových devíti brejkbolů. Česká tenistka si vzala servis zpátky a po dalším brejku v osmé hře se ujala vedení 5-3. To už nepustila a po dvou hodinách zápas ukončila.

O svůj šestý titul v kariéře si Šafářová zahraje zítra s Jelenou Dokičovou. Bývalá světová čtyřka si na své další finále musela počkat dokonce více než sedm let, naposledy se jí to podařilo na podzim roku 2003. V Kuala Lumpuru ale důležitý zápas zvládla suverénně, Michaellu Krajicekovou z Nizozemska porazila za 63 minut 6-2 6-3, aniž by přišla o podání.

"Ať už se zítra stane cokoliv, vím, že budu hrát líp a líp. Jsem se svou formou spokojená a pokusím se soustředit na svou hru a být agresivní," řekla po svém vítězství rodačka z bývalé Jugoslávie. S ní má Šafářová po dvou zápasech vyrovnanou bilanci 1:1. Letos v Paříži se po třísetové bitvě radovala Dokičová, která zvítězila 4-6 6-3 6-4.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (5-ČR) - Grothová (4-Austr.) 6:2, 3:6, 6:3, Dokičová (Austr.) - Krajiceková (Niz.) 6:2, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka ukázala, že je velká bojovnice. Řekl bych, že tento zápas vydřela doslova silou vůle, poněvadž od začátku druhého setu začínala mít stále více navrch Jarmila, Lucka vyhrávala svá podání skoro vždy jen po velkém boji, zatímco Jarmila si držela podání zpravidla snadno. Ale poté, co si Lucka za stavu 2:2 ve druhém setu prohrála podání, očividně ještě zvýšila svou koncentraci a úsilí a zápas (ovšem s vydatnou pomocí nevynucených chyb od Jarmily) otočila.

Obdivuhodná je zejm. následující bilance: Lucka celkově odvrátila 13 z 15 brekballů (87 %), kt. měla při jejím podání Jarmila, a naopak sama úspěšně proměnila 4 z 5 breakballů (80 %), kt. měla při podání Jarmily.

Co se týče finále, doufám, že se Lucce podaří odveta za prohru v Paříži (koneckonců, povrch je zde o něco méně rychlý než v Paříži, což by mělo být Lucčinou dílčí výhodou). Ale bude to zřejmě těžký zápas, tedy ovšem s výjimkou případu, kdy by se Jelůna rozhodl opět podat podobný výkon, jaký podala třeba v Dubaji s Flavií nebo v kvalifikaci v Dauhá s Jarmilou Groth.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi osel.
Reagovat
majkl005
"Několik dalších desítek minut Šafářová nedokázala vyzrát na podání Gajdošové," kdo je prosím Gajdošová ? :-P :-D
Reagovat
smazaný uživatel
gajdošová je grothova za svobodna.
Reagovat
majkl005
ahááááá....ttj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka ukázala pevné nervy.Moc ji do finále držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
hmm solidní obrat ve třetím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
výborně, Lucka dokazuje, že má nato atakovat v tomhle roce top 20.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist