Šafářová triumf v Praze neobhájí, kvůli nemoci odstoupila

3. 5. 2017, 12:39
Aktuality 17
Obhájkyně titulu Lucie Šafářová kvůli nemoci odstoupila z tenisového turnaje WTA v pražské Stromovce. Třicetiletá česká tenistka dnes měla nastoupit k zápasu druhého kola proti Kristýně Plíškové. Její zdravotní stav se po včerejší výhře nad Kristínou Kučovou však zhoršil. Do čtvrtfinále tak automaticky postoupila její krajanka. Šafářová doufá v návrat na kurty už v Madridu.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová krátce před turnajem prodělala spálovou angínu, antibiotika dobrala v neděli. V úterý udolala Slovenku Kristinu Kučovou po setech 3-6 7-5 6-3, ale pak se její zdravotní stav znovu zhoršil.

Ani v úterý se necítila Šafářová ideálně a projevilo se také tréninkové manko, přesto postoupila. O účast ve čtvrtfinále ale už hrát nemůže.

"Ten stav se mi dneska trošku zhoršil a bohužel musím odstoupit. Hrozně mě to mrzí. Samozřejmě jsem se na turnaj v Praze hrozně těšila a i jsem obhajovala titul, ale bohužel zdraví mě nepustilo," řekla novinářům.

Ráda by se brzy vrátila na kurty. Nevyloučila ani účast na turnaji v Madridu, který začne v sobotu.

"Uvidím, mám pár dnů. Pokud bych se byla schopná za těch pár dní dát dohromady, nebo by mi dali pozdější start na turnaji, tak bych to zkusila. Když ne tam, tak doufám, že turnaj v Římě a potom Paříž," přiblížila své plány.

Ohled na zdraví musí brát také kvůli vážným problémům, které ji trápily na konci životní sezony 2015 a ovlivnily i celý loňský rok.

"Pro mě zrovna bakteriální angínou začala ta nemoc před rokem a něco. Takže i trošičku strach, aby se mi znovu neaktivovala ta artritida, kterou jsem měla. Těch faktorů ze zdravotního hlediska je tam víc," dodala finalistka Roland Garros z roku 2015.

Letos se posunula z 63. na 37. místo žebříčku WTA. Body za triumf v Praze ale kvůli zdravotním problémům neobhájí. Po turnajové jedničce Karolíně Plíškové, která vypadla v prvním kole, přišel pražský turnaj o další českou nasazenou hráčku. Šafářová byla turnajovou pětkou.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

17
Přidat komentář
turista
Ať si nechá vytrhnout mandle když je rok a půl po revmatické horečce a bude mít navždycky pokoj od otravných a pro ni nebezpečných angín.
Reagovat
VlS
A ty myslíš, že nemá doktory?
Reagovat
misa
Reagovat
misa
Tak jí zase vypadne plno bodů, které získala v USA, ztratí herní jistotu a může začít znova. Těšil jsem se na její antukovou sezonu, která po dobrém únoru a březnu vypadala slibně, a místo toho mám obavy, aby Lucka neskončila jako na podzim 2015.

Měla by být opatrná a hrát raději až v Paříži.
Reagovat
misa
Těch nemocí a zranění je od září 2015 hodně a pořád ji srážejí zpět.
Reagovat
misa
V září 2015 si natáhla břišní sval (ve finále New Havenu), pak angína, která ji dovedla až do nemocnice, od listopadu reaktivní artritida a vyřazení z tenisu na pár měsíců.
Po nadějném titulu z Prahy se loni v Madridu otrávila krevetama, na OH měla žaludeční/střevní virózu, pak ještě při přeletu do Cincinnati chytla nějaké nachlazení. Podzim 2016 a začátek letošního roku byl kupodivu klidný, v Budapešti si ale poranila stehenní sval, problémy se pak vrátily v Charlestonu, po návratu do Brna angína... Tělo stávkuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašná špína, na co včera vyhrávala. Tuhle logiku nepochopím, určitě ji nějaká nemoc nezkolila takovým způsobem přes noc aby dnes nemohla hrát. Radši to měla nechat včera Kůčové. To je trapárna největší kdy někdo vyhraje zápas a na druhý den se na to vykašle :-).....hnusačka upištěná šafáářka
Reagovat
smazaný uživatel
Tvun komentar ma fakt uroven. Tobe se asi pres noc nikdy nepritizilo??? Zrovna angina je pekne zradna a kor v pocasi, ve kterem vcera vecer hrala.
Reagovat
George_Renel
Vy, zhrzení sázkaři, jste směšní šašci.
Reagovat
Frick
No, sázky na zápas Týna x Lucka budou vyhodnoceny kurzem 1,00....
Reagovat
Frick
...takže maximálně může naštván na Lucku za to, že si včera dovolila potvrdit pozici jasné favoritky v zápase s Kikou.

Ale tito "sázkaři" jsou zpravidla nas.raní na favority, když prohrají. A třeba jim zkazí AKOvku...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádost o ban můžeš napsat i jiným způsobem.
Reagovat
VlS
Copak, sázky? To se prej dá léčit, tak začni.
Reagovat
tommr
tak hlavně aby to nebylo nic vážnýho. V Madridu se nedá čekat žádnej dobrej výsledek i kdyby ho ještě Lucka stihla. Na Řím a na FO už snad ale bude v pořádku ...
Reagovat
Frick
Kdyby se Madrid nestihl a Řím třeba by jen vyšel na 1., 2. kolo, tak by Lucka měla zkusit požádat o WCMD do Norimberku nebo Štrasburku.

Jako já bych samozřemě chtěl, aby ty INTy hrála co nejvíce, to o mne ostatně víte, že? :o)
Reagovat
Frick
To snad radši měla ležet doma v posteli a nechat to plavat celý. Bohužel, šance, že tohle bude sezona bez titulu, se dost zvyšuje. :-(
Reagovat
VlS
škoda, ale s tím těžko něco dělat ( leda mít na angínu Macha a Šebestovou)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist