Šafářová v Praze vykročila za obhajobou, Zakopalová dohrála

15. 5. 2013, 13:34
Aktuality 47
Lucie Šafářová úspěšně odstartovala cestu za obhajobou titulu na turnaji kategorie ITF Sparta Prague Open. Pětadvacátá hráčka světa dnes ve Stromovce porazila v 1. kole Srbku Kruničovou 6-4 a 6-3 a postoupila do osmifinále. Do něj se nedostala papírově největší favoritka turnaje Klára Zakopalová. Přestože byla blízko vítězství, Američance Falconiové nakonec podlehla 6-4 6-7 a 2-6.
Lucie Šafářová

"Antuka je tady pomalejší, než byla v Madridu, takže jsem ráda, že jsem si zvykla. A první kola jsou vždy ošidná, proto je to povzbudivé," řekla Lucie Šafářová po výhře nad 137. tenistkou žebříčku WTA. K obhajobě jen stručně dodala: "Budu se snažit."

Krátce po Lucii Šafářové postoupila ve Stromovce do dalšího kola bez ztráty setu také Barbora Záhlavová-Strýcová. Domácí tenistku čekala na úvod Ruska Nina Bratčikovová, s níž aktuálně až 151. tenistka světa neměla vážnější problémy. Pro vyhraném prvním setu ztratila Záhlavová-Strýcová ve druhém jedinou hru a zvítězila 6-3 6-1.

"Podmínky byly docela těžký, protože se dost točil vítr, ale myslím, že jsem to zvládla docela dobře," řekl čerstvá vítězka turnaje ITF v Trnavě, která zvítězila už v šestém zápase v řadě.

Zakopalová byla blízko vítězství, ale končí v 1. kole
V dalších zápasech už se však dnes českým tenistkám nevedlo. Největším překvapením je vyřazení světové dvacítky Kláry Zakopalové, která byla na Spartě nasazenou jedničkou. V duelu s Irinou Falconiovou se Zakopalové dařilo plnit roli favoritky jen v prvním setu, který vyhrála 6-4. Od druhého už jen ztěžka dýchala a soupeřka toho využila.

Zakopalová na domácích kurtech před plnou tribunou i přes zdravotní problémy bojovala a dokázala nepříznivý vývoj sady otočit na 6-5. Při vlastním podání tak mohla zápas ukončit, jenže další brejk Američanky znamenal zkrácenou hru, kterou turnajová jednička prohrála 4-7. V rozhodujícím setu Zakopalová získala jen dva gamy a po dvou hodinách šla do šaten se slzami v očích.

Zakopalová má problémy už přes měsíc. V dubnu kvůli alergii vypadla z nominace na Fed Cup a minulý týden vzdala zápas prvního kola v Madridu.

Barbora Záhlavová-Strýcová může v osmifinále pomstít svou krajanku Lucii Hradeckou, kterou dnes vyřadila Melinda Czinková. Turnajová trojka Hradecká se po prohraném prvním setu nadechla k obratu, vedení 4-2 v další sadě ale neudržela a set a s ním i celý zápas poté ztratila v tie-breaku.

Lépe si nevedla ani sedmnáctiletá česká naděje Kateřina Siniaková. Vítězka letošního turnaje ITF ve Frauenfeldu nestačila na zkušenou Akgul Amanmuradovou z Uzbekistánu, které po zbytečně nervózním výkonu a podlehla dvakrát 4-6.

"Dnešní večer moc veselý není... Moc mě mrzí dnešní těsná prohra, ale musím pochválit protihráčku, hrála velmi dobře. Je těžké hrát poprvé v domácím prostředí za přítomnosti mnoha fanoušků. Chtěla jsem předvést maximální výkon, nepodařilo se. Občas zbytečná nervozita a v důsledku zbytečné chyby a prohrané dobře rozehrané gamy," komentuje Siniaková své vyřazení na facebooku.

"Dnešní zápas pro mě hodně znamenal, budu o něm ještě dlouho přemýšlet a
jsem přesvědčená, že se z něho ponaučím. Věřím a těsím se na to, že při další příležitosti před domácím publikem předvedu lepší výkon. Děkuji všem, kdo mě podporuje a fandí mi," dodává.

Nepříliš povedený den domácích tenistek pak v podvečer završila Kristýna Plíšková, jež nestačila na Rakušanku Yvonne Meusburgerovou.

Výsledky - turnaj ITF Sparta Prague Open (dotace 100.000 dolarů, antuka):

Dvouhra - 1. kolo:
Falconiová (USA) - Zakopalová (1-ČR) 4:6, 7:6 (7:4), 6:2, Šafářová (2-ČR) - Kruničová (Srb.) 6:4, 6:3, Czinková (Maď.) - Hradecká (3-ČR) 6:3, 7:6 (7:5), Záhlavová-Strýcová (ČR) - Bratčikovová (Rus.) 6:3, 6:1, Amanmuradovová (Uzb.) - Siniaková (ČR) 6:4, 6:4, Meusburgerová (Rak.) - Krist. Plíšková (ČR) 6:4, 6:2, Puigová (7-Portor.) - Rogowská (Austr.) 6:3, 7:5, Čepelová (SR) - Cohenová (USA) 7:5, 6:4, Dabrowská (Kan.) - Glatchová (USA) 5:1 skreč, Svitolinová (Ukr.) - Peraová (USA) 6:1, 3:6, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
Frick
Katka si po zápase s babochlapem podala ruku a pak okamžitě vztekle práskla raketou do lavičky / země, takže asi fakt trochu cholerička...

Klárka po celý zápas pokašlávala, výraz samozřejmě zničenej, ale to už je u ní tradiční kolorit, že?

Nicméně v jednu chvíli se tam opírala o plot kurtu jak nalitej Zeman u klenotů....
http://abload.de/img/dsc0132403ss0.jpg

V 2. setě podávala za stavu 6:5 do zápasu. Podání jí trápilo hodně. Ve druhý sadě ho snad uhrála jen jednou...
Reagovat
Frick
http://www.youtube.com/watch?v=pIOAwXI4rLk

Ještě tady mne překvapil Budka, že BZS tykal. Asi se ten rozhovor objeví v TV sestříhaný...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi ta "hurá akce" nakonec opravdu vyšla. :) Asi před dvěma hodinami jsem se vrátil z hlavního města... Ráno jsem psal test a pak jsem měl náladu a hlavně čas, takže mi nic nebránilo, abych si udělal výlet do Prahy. Sice měl můj autobus téměř hodinu zpoždění, ale dostal jsem se tam poměrně včas. Hlavně jsem chtěl vidět Katku, která měla nastoupit až po druhé hodině. Jak jsem hledal Stromovku vám tady popisovat nebudu, protože to je na dlouhé povídání. :D Naštěstí jsem se chytnul dvou kluků, kteří tam taky šli. Jinak bych to nenašel ani náhodou. Je to docela dost z ruky, když se člověk v Praze skoro vůbec nevyzná...
Reagovat
smazaný uživatel
K tenisu: Samozřejmě jsem hned obsadil plot za kurtem č. 1, protože tam měla hrát Katka. Když jsem přišel, tak právě začínal předchozí zápas, tzn. Lucka Hradecká a Melinda Czink. Myslím, že to byl asi nejméně pohledný zápas, který jsem tam dneska viděl. Obě holky měly problémy s podáním, spíš asi Lucka. Czink byla ze začátku lepší a nakonec i dotáhla 1. set poměrem 6:3. Ve druhém setu si naopak myslím, že byla lepší Lucka, ale přesto ho prohrála. Pokud se nemýlím, tak vedla už 5:2 a potom taky 5-2 v tie-breaku. Bohužel jsem neměl úplně přehled o průběžném stavu, protože na kurtu č. 1 přestala fungovat světelná tabule... Taky byste nevěřili, s kolika lidmi (diváky) jsem se dneska zakecal. :D Přišel tam jeden sympatický pán se synem (už starším) a dali jsme se do řeči. Říkal, že ho štve, jak to teď Lucce H. ani Andrejce nejde. Hlavně mluvil o Lucky servisu, který byl vždycky pilířem její hry a najednou se nedaří. Docela jsme si dobře pokecali. Potom taky mluvil o Petře, že má teď strašné výkyvy a její zápasy jsou pořád aut-síť-dobrý úder a takhle pořád dokola. :D Bavili jsme se spolu krátce po 1. setu a já jsem mu říkal, že sice první set vyhrála Czink, ale mně by nevadilo, kdyby ten zápas skončil brzy, protože se těším na Katku. On říkal, že se taky těší, protože ji ještě nikdy neviděl hrát (jako já). Hodně ji chválil, takže mi začal být sympatický ještě víc. :D Prý někde četl, že momentálním cílem Katky je první dvoustovka a podle něj tam brzy bude. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Potom začínala hrát Klárka, tak se šel podívat na centrkurt. Předtím se rozloučil se slovy: "Tak snad něco uvidíme a snad to ty naše všechno vyhrajou." :D Já dokoukal zápas Lucky H. a před zápasem Katky jsem si prošel areál. Za dvacku jsem si koupil program, abych měl taky nějakou památku. :) Ještě tedy musím zmínit, že jsem dneska při zápase Lucky taky mírně (ale opravdu jenom mírně :D) konverzoval anglicky. Nějaký anglicky mluvící pán se mě ke konci zápasu zeptal: Its second set? Tak jsem mu odpověděl "yeah". :D Další otázka: "Tie-breaker?" "Yes, tie-break." (dal jsem si hodně záležet na výslovnosti :D).

No a pak už přišel zápas Katky. Mezitím jsem tedy ještě zpozoroval, že Bára Strýcová na centru porazila Ninu Bratchikovou. Tenhle zápas jsem ale sledoval jenom tak z povzdálí od kurtu č. 1. V těch chvílích jsem u centru vůbec nebyl, ale z reakcí publika šlo vyčíst, že Bára dostávala diváky do varu. Ovšem tentokrát to bylo její dobrou hrou, nikoliv jadrnou mluvou. :D Bratchikova asi měla něco s kolenem, protože je měla obvázané. Ale nejspíš to nebude nic vážného, protože pak jsem ji ještě viděl trénovat debla...
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď už konečně k zápasu Katky. Když jsem se po prohlídce areálu vrátil k plotu u kurtu č. 1, tak jsem si v duchu řekl: "Hele, Katka tady má nějakého sparring partnera." Teprve po chvíli mi došlo, že je to Amanmuradova. :D Já ji sice znám, ale stejně mě to překvapilo. Jak má tu kšiltovku, brýle a oblečení jako chlap, tak prostě nevypadá moc jako žena... Začalo se hrát a právě úvod zápasu byl od Katky nejlepší. Po skvělých momentech vedla 2:0. Ve třetím gemu bohužel nevyužila nějaké brejkboly a tam se to asi trochu zlomilo. Amanmuradova se pořád zlepšovala, zatímco Katka trochu hůř trefovala míčky a už jí to prostě tolik nelétalo. Nejsem si úplně jistý tím průběhem, ale Amanmuradova vedla 5:3, potom asi Katka získala brejk, jenže ho bohužel nepotvrdila. První set zakončila nešťastně dvojchybou... Druhý set byl od začátku vyrovnaný. Hned v úvodu se tam holky tahaly a zase Katka nevyužila nějaké brejkboly a dobré příležitosti. Amanmuradova zase odskočila na 5:3, Katka ji opět brejkla, ale při vlastním podání to bohužel znovu nevyšlo a Katka prohrála dvakrát 4:6. Samozřejmě mě to mrzelo a bylo vidět, že i Katku to moc mrzí. Jak už tady psal Wheelbow, Katka je celkem emotivní a často k sobě při zápase mluví. Neslyšel jsem ale nic moc sprostého. Spíš to byly takové smutné komentáře (občas výkřiky) k těm chybám. Katku prostě trápilo, že jí to nejde podle představ. Taky několikrát hodila raketou, ale to jsem dneska viděl u více hráček (třeba v zápase Hradecká - Czink na obou stranách). Katka zakončila zápas nepovedeným kraťasem, takže konce obou setů byly takové neveselé... Ale myslím, že se Katka za svůj výkon rozhodně nemusí stydět. Favoritkou podle žebříčku určitě nebyla a Amanmuradova hrála pro mě až nečekaně dobře. Skoro vůbec nekazila a přitom hrála celkem aktivně...
Reagovat
smazaný uživatel
Když vidím komentář Katky na jejím FB, tak se snad ani nemusím rozepisovat. Katka to napsala úplně přesně a výstižně.
"Dnešní večer moc veselý není... Moc mě mrzí dnešní těsná prohra, ale musím pochválit protihráčku, hrála velmi dobře. Je těžké hrát poprvé v domácím prostředí za přítomnosti mnoha fanoušků. Chtěla jsem předvést maximální výkon, nepodařilo se. Občas zbytečná nervozita a v důsledku zbytečné chyby a prohrané dobře rozehrané gamy. Dnešní zápas pro mě hodně znamenal, budu o něm ještě dlouho přemýšlet a jsem přesvědčená, že se z něho ponaučím. Veřím a těsím se na to, že při další příležitosti před domácím publikem předvedu lepší výkon. Děkuji všem, kdo mě podporuje a fandí mi."
Z toho mám velkou radost. Hlavně z té poslední věty, protože já jsem Katce fandil jednoznačně nejvíc. :) Každé její "Pojď" po vítězném úderu jsem doprovodil hlasitým "Joooo!!!" :D Myslím, že Katka je hodně přemýšlivá holka. Vůbec mi nevadí, že je na tom kurtu trochu emotivnější. Ona sama v jednom rozhovoru říkala, že taková je, ale chce se aspoň vyvarovat těm neslušným výrazům. Navíc je pořád ještě mladá, to je potřeba zdůraznit. Až dozraje a nabere více zkušeností, tak to třeba taky bude brát jinak. Teď je to ještě mládě, ale hezké a šikovné mládě. :) V první řadě pro mě Katka byla ze všech zúčastněných nejhezčí (což jsem očekával) a šikovná je taky, jenom se to prostě dneska nepovedlo prodat. Kdo viděl první dva gemy (kdy Katka hrála naprosto výborně), tak ví, o čem mluvím a co v ní je. :)
Takže mě samozřejmě mrzí, že to Katce nevyšlo a že jsem jí nepomohl k vítězství, ale zase mě to nemrzí nějak moc. Říkám si, že to vlastně byla jediná možnost, jak vidět Katku v Praze (ve dvouhře) a já ji využil. :) Aspoň za tohle jsem strašně rád a teď už nemusím říkat, že jsem ji nikdy neviděl hrát. Že patří už nějakou dobu (asi tak od Frauenfeldu, kdy jsem jí fakt hodně fandil) mezi moje favoritky, to snad nemusím zdůrazňovat. Katka je prostě právoplatnou členkou Dulcinea Teamu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych zase trochu zmínil komentáře diváků, které jsem zaznamenal při zápase Katky... Asi tak sedm lidí se mě ptalo, jestli Katka nehraje s chlapem. :D Pár lidí si dokonce myslelo, že je to jenom nějaká exhibice holka - chlap. A to vážně nekecám. :D Jak už jsem napsal, i mě ta Akgul překvapila, protože se prostě podle všeho snaží vypadat jako kluk... Takže hlášky jako "Siniaková hraje s babochlapem" nebo "jéé, ta vypadá jako chlap" byly úplně běžné. Nejvíc mě dostala ta myšlenka s tou exhibicí. :D Nebo přišel jeden kluk a ten řekl (asi ze srandy): "Jéé, to je dobrý. Tuhle výměnu zase vyhrála ta holka (Katka)..." :D Kolik lidí se mělo ptalo na to, kdo vlastně hraje a jaký je stav, to už jsem ani nepočítal. Sloužil jsem tam jako taková provizorní světelná tabule, nebo spíš takový informátor kolemjdoucích. :D Taky nemůžu opomenout, že jsem při zápase Katky viděl komentátora Svačinu...
Reagovat
smazaný uživatel
No, pak jsem se šel podívat k centru na zápas Klárky proti Falconi. Viděl jsem poslední gem a další prohru české hráčky... Najednou se mnou začal rozmlouvat nějaký vlasáč, co vedle mě předtím koukal i na zápas Katky. Napřed mluvil o Klárce: "Já jsem tady viděl ten 1. set a Klára strašně pokašlávala." Tak jsem mu řekl: "Jo, ona je teď po nemoci a měla tu alergii." Vlasáč obrátil list a začal mluvit o Katce: "Ta Siniaková má strašný chování." Tak jsem mu na to řekl: "No, tak je ještě mladá." A vlasáč: "Ona ani nepodala ruku rozhodčí na umpiru." Tak jsem mu popravdě odpověděl: "Toho jsem si nevšiml." On řekl, že jako "vážně jo" a já už nevěděl, co po mně jako chce (a štval mě, že má kecy na Katku) tak jsem ho prostě odbyl: "Vždyť je to jedno." :D Opravdu jsem si toho vůbec nevšiml, protože jsem asi těsně po zápase smutně koukal do země... Vím, že soupeřce ruku podala a dál už fakt nevím. Žádný sporný moment v tom zápase nebyl, takže Katka neměla důvod zlobit se na rozhodčí. Navíc ta rozhodčí byla podle mluvy Češka. Prostě si myslím, že Katka byla bezprostředně po tom zápase hodně smutná a naštvaná sama na sebe. Na to podání ruky asi vůbec nemyslela, a proto zapomněla. Jak říkám, já jsem si ničeho takového nevšiml a ani jsem to neřešil...
Reagovat
smazaný uživatel
Pak jsem šel na chvilku sledovat ještě Kristýnu Plíškovou proti Meusburger a vlasáč zase za mnou. :D První gem odehrála Kristýna výborně, snad samé winnery (dokonce i vlasáč tleskal). Pak jí to trochu přestalo jít a odcházel jsem za stavu 2:2. Nakonec Kristýna prohrála, takže smolný den pro Češky. Asi jsem holkám fakt nepřinesl moc štěstí... Potom jsem se ještě na pár výměn šel mrknout na zápas Monicy Puig a Olivie Rogowské (tentokrát já za vlasáčem :D). Portoričanka Monica se mi moc líbila, jednoznačně nejkrásnější zahraniční hráčka turnaje. :) Měla žluté šaty od Adidasu, jako měla Anička ze začátku letošního roku. Sice je docela malinká (podobně jako Klárka, Strýcová, Bratchikova a některé další), ale moc se mi líbil její švih. Fakt bylo úplně slyšet její raketu, jak před úderem míčku sviští vzduchem. :) Monica dneska vyhrála a v dalším kole ji čeká Amanmuradova. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne a mám aspoň komu přát... I když bez Katky už ten turnaj prostě není takový. Tak jsem ji aspoň dneska viděl a třeba zase příští rok, když mi to vyjde. Zbytek turnaje už holt bude bez Katky a tím pádem i bez rytíře... :)

A na závěr ještě nejvtipnější hláška dne: Při zápase Melindy Czink a Lucky Hradecké byla Melinda trošku sprostá. Párkrát řekla ?fuck?, ale úplně nejvíc mě pobavilo, když řekla maďarsky něco jako: "Ašta pí ča maja!" (ta mezera je tam záměrně :D) No a za mnou stáli dva kluci a jeden povídá: "Znamená p**a maďarsky to samé jako česky?" To mě docela dost rozsekalo a při pohledu na něj jsem se musel začít smát. :D
Reagovat
ptpc
Ďakujem za obsiahly komentár... A hlavne ohľadom Katky...
Reagovat
tommr
díky za podrobnou reportáž. Škoda, že se tam už tenhle týden nedostaneš - podobný detailní zpravodajství by se hodilo každej hrací den ... :)
Porážka Katky mě trochu zaskočila - věřil jsem, že by mohla dojít minimálně do čtvrtfinále. Není to ale žádná tragédie - Katka je ještě mladá a ty body si nahraje na dalších turnajích. Hlavní je, aby se tím nenechala otrávit a dál na sobě pracovala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam byl kvůli Katce, takže další účast už bych stejně neplánoval... Semifinále a finále budeš mít v televizi, tak se můžeš podívat. :) Jinak spíš než nějaká odborná reportáž to byl souhrn mých zážitků...

No, tenhle tvůj komentář se mi líbí už mnohem víc než ten předchozí. :) I když si stejně myslím, že za pár let tady budeš na Katce hledat chyby, protože ty už jsi prostě takový. :D Já jsem taky věřil, že by Katka mohla vyhrát. Ale nezapomínej, že Amanmuradova je před ní o téměř 200 míst...
Reagovat
ptpc
Čo sa týka Katky, lepšie by som to nenapísal. Podľa mňa je dôležité aj to, že keď Katka prehrá, až na výnimky sú to vyrovnané zápasy... Vlastne si spomínam len na jednu...
Reagovat
tommr
no hlavně aby bylo v sobotu a v neděli vůbec ještě na co koukat. Doufám, že se aspon ta Lucka Šafářová do tý doby v turnaji udrží. Sledovat třeba Amanmuradovou jak bojuje s Doloncovou by mě asi moc nebavilo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že to Lucka zvládne. Je jasné, že většina fanoušků se teď soustředí právě na ni. Mohlo by být čtvrtfinále Šafářová - Puig. :) Zápas Lucky Šafářové jsem dneska neviděl, protože začínala už od jedenácti. Lucku jsem už viděl loni na exhibici, ale stejně je to trochu škoda. Mohl jsem vidět i její soupeřku Krunic, tedy spoluhráčku Aničky z Fed Cupu... Jinak je tam z Češek ještě Strýcová, která má teď formu, anebo překvapivě Smitková.
Reagovat
smazaný uživatel
na rozdíl od ptpc si nemyslím, že by to byl komentář, který by co jenom trochu přiblížil atmosféru zápasů na kterých jsi byl tzv. přítomen. Hodně neuplný komentář. Domnívat se o průběhu zápasu (Katčin), který jsi sledoval je tak trochu na pováženou. Tak byl jsi na něm, nebo si jenom myslíš, že jsi na něm byl? Anebo jsi byl taky společensky unavený, jako nedávno náš "slavný" prezident republiky? Takovou směs neúplných informací dokážeš vypustit z tlamy jenom ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem pocetl komentar od tebe a vzal jsi to jinak nez ja, coz je fajn. Toho jak ma slabe respektive pomale Katka podani sis nevsiml? Behem vymen sprosta nebyla, ale jak jsem psal, ja stal metr od jeji lavicky a tam rekla to co rekla. Ja ji ale neodsuzuju. Nebylo to v tv, moc lidi to neslyselo, ale presto by si mela davat pozor co rika, prece jen na tenis koukaji i deti. Presto mam radeji jeji naturu, nez treba u Pliskove ktera se porad tvari stejne za kazdeho stavu.
P.S. ten vlasac jsem nebyl ja :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal tommrovi: Spíš než nějaká odborná reportáž to byl souhrn mých zážitků. Těch bylo opravdu hodně, takže nebylo jednoduché to nějak poskládat... :)

Jinak bylo těžké mít přehled o průběžném stavu, když na kurtu č. 1 nefungovala světelná tabule. Jediná možnost byla počítat si to sám, nebo pozorně poslouchat rozhodčí... Ale v tom zápase Katky to bylo tak, jak píšu. První set skončil při servisu Katky, když proti setbolu bohužel zahrála dvojchybu... Kdybych včera ve Stromovce nebyl, tak bych rozhodně nemohl vědět spoustu věcí, které jsem napsal. Jsem zvědavý, kdy nám něco zajímavého napíšeš ty... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já to vždycky pojmu po svém a tvé postřehy určitě taky oceňuju. :) Věděl jsem, že Katka nemá úplně nejlepší servis. Už předtím jsem s ní četl pár let starý rozhovor na idnesu a tam právě říkala, že jí ten její servis připadá pomalý. Chce to zrychlit, aby se hned po servisu dostala do tlaku... Podání se dá určitě postupem času zlepšit a natrénovat třeba nějakou jinou techniku. Taky jsem věděl, že Katka má občas problém s dvojchybami, ale včera měla snad jenom dvě (bohužel jednu proti setbolu)... Jinak s tebou souhlasím, i co se týká pohybu a fyzické kondice Katky. Tam opravdu nemá sebemenší problém a je perfektně vytrénovaná. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, kde jsi zhruba byl. Po straně tam byly lavičky a takové díry v plotě. Taky jsem si všiml toho trenéra Melindy Czink, jak o něm píšeš. Chvíli tam seděl vedle i Svačina... Já právě stál za plotem u té cesty. Tam byl i ten vlasáč, takže z toho vyplývá, že jsi to opravdu nemohl být ty. :D Navíc ten vlasáč neměl foťák... Nebyl jsem tak blízko u Katčiny lavičky, takže s tebou samozřejmě nemůžu polemizovat (ani nechci). Já vím, že si Katka občas uleví a ona o tom v rozhovorech sama mluví. Taky už jsem našel na youtube jedno video z debla, kde to Katce asi nešlo, tak řekla zhruba něco podobného jako včera... Nevím, já to prostě nechci hodnotit. Zaprvé je Katka pořád mladá a zadruhé sama říkala, že se toho chce co nejvíc vyvarovat. No a rozhodně si nemyslím, že by byla Katka nějak přehnaně neslušná. Nejsprostější tam včera byla jednoznačně Melinda Czink. :D Co se týče toho srovnání Katky a třeba Kristýny Plíškové, tak já dokážu respektovat oba přístupy. Nepochybuju o tom, že to obě holky prožívají. Prostě jenom Katka to dává víc najevo a Kristýna to prožívá uvnitř. Mně se včera líbily obě, Katka tedy samozřejmě nejvíc. :) Na Kristýně se mi zase líbilo, že tam včera byla jako jedna z mála vysokých holek. Já jsem totiž většinou na ty vyšší. :) No a obě měly ve svých zápasech něco společného, protože Katka i Kristýna skvěle začaly. Pak to bohužel trochu přestalo jít. U Katky to bylo hodně dáno i dobrým výkonem soupeřky a Kristýnu si tak úplně netroufám hodnotit, protože jsem viděl jenom čtyři gemy a pak jsem musel odejít. Každopádně první dva gemy u Katky a první gem u Kristýny vypadaly naprosto skvěle.
Reagovat
Frick
Reagovat
Frick
http://www.youtube.com/watch?v=fWuphFnrP6M

A během zápasu taky pokašlávala, prý dobrala ATB...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se vratil ze slunecne ale vetrne sparty. Videl jsem posledni dva gamy Bary. Po zapase dala ceske televizi rozhovor a pak se vyfotila s par fanouskama.
Dal jsem videl druhy set L. Hradecky, no bez podani to asi moc nepujde, je videt jak je dole. Hodnekrat pokazila nadhoz na podani, mozna ze to bylo tim vetsim vetrem, nevim. Jinak docela zajimava zkusenost, sedel jsem vedle trenera Czink(souperka Lucky). Dost hlasite a porad ji podporoval.
Potom jsem byl zvedavy na Katku Siniakovou. Zacala dobre, vedla 2:0 a mela dalsi breakbally a vypadalo to ze to bude rychlovka. Jenze pak babochlap(Ammamurd)to dotahl na shodu a gem se protahl na 15 min, bohuzel Katka ho prohrala. Od te doby se moc nechytala. Vsiml jsem si, ze problem je u ni podani, je dost slabe. Dale je dost emotivni, porad haze raketou, komentuje si pro sebe a na zaver me dostalo, kdyz u sve lavicky rekla, ze se na to vyse.re :)
Ale libil se mi na ni pohyb. No uvidime, je dost mlada, ale trosku zklamani z jeji hry..
Na zaver jsem videl Kristinu Pliskovou, ta zase moc emoci neukazuje, at dobre nebo i spatne. Videl jsem jen prvni set, pak jsem jel domu. Akorad kdyz jsem byl na odchodu tak se na ni prisla podivat jeji sestra Karolina.
Bohuzel, dneska to nasim holkam neslo, hlavne prohra Klary je obrovske zklamani. Zapas jsem nevidel, prohodil jsem par slov s panem ktery to videl a nic moc. Klara se pry ope tvarila jako ze ji to nebavi, zadne emoce nic.
Na zaver trosku ze zazemi. Je opravdu spatne ze si clovek nema kam sednou. Na centr kurtu je par sedacek. Na kurtu c.1 defakto nic, vepredu par lavic vedle sebe, jinak na stojaka kdyz je stesti u kurtu, kdyz je smula az treti, cvrta rada. Maly lidi neuvidi samozrejme skoro nic. Nastesti ja byl vdycky v prvni rade, nicmene na stredu za empirem, tudis jsem nevidel cely kurt. Za to jsem ale stal metr od lavicky Katky. Mela na tasce stuzku v barvach Sparty, ze by byla spartanka? :) U Kristiny jsem tu stuzku nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Libilo se me, ze hracky mezi nama chodily, mohl jsem se s jakkoukoliv nechat se vyfotit, ptat se jich na otazky, proste parada. Videl jsem tam take Palu, Svacinu a jine zname lidi.
Nejvic me mrzi ze poradatele dali Lucku Safarovou uz od 11 hod, takze jsem propasl moji nejoblibenejsi hracku :(
Reagovat
ptpc
Ďakujem za komentár, hlavne ohľadom Katky...
Reagovat
smazaný uživatel
taky dík
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam, ze dost lidi zajima Katka. Psal jsem tu uz jak se chovala a tak. Co se tyce hry tak jak jsem psal, podani bylo bida. Snad zadny bod primo z podani, vse si musela vybehat, uhrat. Babochlap na ni hrala hodne copy, pokud ji Katka nechala hrat copy bylo zle, ale pokud zatlacila bylo hned lip. Jenze bohuzel delala hodne UE a hlavne z forhendu kdyz se snazila hrat po care.
V druhym setu, na zacatku pri podani babochlapa se opet dlouho praly asi okolo 10 min, ale opet bez uspechu. Mozna prave tohle s Katkou zacloumalo. Mozna take hralo roli i to, ze hrala doma a hodne lidi ji pozorovalo, pralo. Musim ale rict, ze Uzbetka hrala docela dobre,neprijemne. Nicmene pokud chce Katka pomyslet vyse, mela by tyto a podobne hracky uz porazet.
Mozna se rad nekdo podiva na fotky, takze pridavam i fota:

http://wheelbow.galerie.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné fotky. Supr rozbor.
Reagovat
tommr
soudě podle těch fotek nesla Katka tu prohru dost těžko ... :)
Zdá se, že Katka nebude taková kometa jak se očekávalo. Je ale ještě pořád dost mladá a má tudíž čas na těch nedostatcích pracovat. V jejím věku se dá podání ještě zlepšovat ... :)
Reagovat
ptpc
Uvidím ako na tom bude do konca roku, resp. ako dopadne na AO... Potom budem múdrejší...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt beznadějný případ. Soudit podle jednoho zápasu, který jsi ještě k tomu neviděl... Přečti si můj komentář a dozvíš se víc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Katka je sparťanka.
Reagovat
Frick
Tak to jsi u mne klesla :-)
Reagovat
Frick
Rusanda jedna rumunská
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že do toho asi taháš fotbal... Nebo ty nesnášíš Spartu ve všech sportech? :D Já to myslel samozřejmě tak, že Katka je sparťanka v tenise, tzn. nastupuje za Tenisový klub Sparta Praha. Pokud vím, tak třeba Klárka Zakopalová hraje taky za Spartu. Vždyť Sparta pořádá tenhle turnaj (Sparta Prague Open)... Komu fandí Katka ve fotbale, to fakt netuším (jestli vůbec někomu). Je z Hradce Králové, tak možná Votrokům... Ale to bych kecal. :)
Reagovat
Frick
A taky mi nebylo s těma vlajkama příjemně :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak tajný zdroj nelhal :)))
Teď jsem ho poslech.
Katka S. padá. Já se na to sázení vy.... Stačí poslechnout co říká zdroj a je hotovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj tajný zdroj se zdá být dobrý, měl bys mu platit provizi.:)))
Reagovat
smazaný uživatel
On je fakt dobrej. Třeba já si vsadil na Verdasca. On mě tvrdil, že to bude jenom tříseťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má opravdu dobrý odhad a čuch....
Reagovat
smazaný uživatel
Za všechno může ten tvůj tajný zdroj! Je mi jasné, že neprozradíš jeho identitu, protože to už by jinak nebyl tajný... Ale zajímalo by mě, jestli to je člověk nebo robot. :D
Reagovat
tommr
už v prvním kole nečekaně končí Zakopalová, Hradecká a Siniaková a vypadá to, že brzo bude následovat i Kristýna Plíšková. To není dobrej začátek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec to celé vyhraje Barunka. Přál bych jí to :)
Reagovat
tommr
jen aby jí nedošly síly - vyhrát dva turnaje po sobě je dost náročný na fyzičku a tu asi nebude mít po tý vynucený pauze nejlepší ...
Jinak je velká škoda, že Bára byla vylosovaná do stejný poloviny jako Lucka Šafářová a že na sebe tudíž narazí už v semifinále. lepší by bylo kdyby se spolu potkaly až ve finále ... :)
Reagovat
kohlik
Co to tam ta Zakopalová vyváděla? Katka bohužel, škoda, Hradecký se nedaří, tak ted Kristýna.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katka Siniaková končí už v 1. kole.. :-(
Její největší slabina asi bude podání.. Katka proměnila jen 4 BP z 16 šancí.. Ale bude s Katkou asi bude "zábava" :D
Ve 2.setu prohrává 2:4, získá break a jde servírovat, prohraje celkem snadno své podání a prohrává 3:5, ovšem znovu získá break je to 4:5 a jde servírovat na udržení v zápase a však co se nestane? Prohraje svůj servis čistou hrou.. Ale vzít si ze zápasu zkušenosti a jít dál :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist