Šafářová vyhrála třísetovou bitvu, je v semifinále

13. 6. 2013, 17:19
Aktuality 18
Lucie Šafářová si po více než roce zahraje na okruhu WTA o turnajové finále. Česká tenistka dnes v Norimberku za dvě a půl hodiny udolala Slovinku Hercogovou a po výhře 7-6 3-6 6-4 postoupila mezi nejlepší čtyřku. V ní se utká s Rumunkou Halepovou.
Lucie Šafářová

Šestadvacetiletou Lucii Šafářovou dnes v boji o semifinále v Norimberku čekala soupeřka, která je v žebříčku až na konci první stovky, ale která je v posledních týdnech nebezpečná. Polona Hercogová uspěla před dvěma týdny na turnaji ITF v Mariboru a v Německu se o jejích kvalitách mohla přesvědčit Klára Zakopalová, která se Slovinkou prohrála už šestý vzájemný zápas.

Také pro Šafářovou byla Hercogová dlouho tvrdý oříšek. Česká tenistka hned při svém prvním podání musela odvracet čtyři brejkboly, ale servis si udržela. Stejně si ale v následujících gamech vedla i její soupeřka, které se do problémů dostala až za stavu 4-5. I ona ale jediný brejkbol a zároveň setbol Šafářové v úvodní sadě odvrátila, a tak přišla na řadu zkrácená hra, kterou brněnská rodačka vyhrála 7-5.

O podání Hercogová nepřišla ani ve druhém dějství, kdy se za stavu 2-1 Slovinka konečně dočkala brejku. Jediná slabší chvilka pro Šafářovou znamenala ztrátu setu a vyrovnání na 1:1.

V rozhodující sadě, která byla ze všech nejdramatičtější, si obě tenistky na úvod vyměnily brejk. V páté hře se Hercogová dočkala znovu, ale Šafářová opět rychle zareagovala a srovnala. Dramatickou bitvu pro sebe česká tenistka získala za stavu 5-4, kdy si po dvou a půl hodinách vypracovala první mečbol a ten vzápětí využila.

Semifinálová soupeřka české tenistky Simona Halepová si dnes postup vybojovala výrazně snadněji a mezi nejlepší čtyři prošla bez ztráty setu. Ten jí nesebrala ani Galina Voskobojevová z Kazachstánu, která s favoritkou držela krok jen do stavu 3-3 v prvním setu. Koncovku sady zvládla lépe Rumunka, jež ve druhém setu nechala soupeřku uhrát už jen jeden game a zvítězila 6-4 6-1.

Mezi osm nejlepších se dostala i nejvýše nasazená Jelena Jankovičová, která porazila za 80 minut hry 6-4 6-0 Španělku Lourdes Domínguezovou-Linovou.

O třetí letošní finále se utká s domácí Andreou Petkovicovou. Ta v N
orimberku proměnila již v semifinále divokou kartu, když po Švédce Arvidssonové a krajance Görgesové porazila další Němku Anniku Beckovou. Šestou nasazenou soupeřku zdolala 4-6 6-3 7-5 a po triumfu na podniku ITF v Marseille tak vyhrála už 8. zápas v řadě.

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (5-ČR) - Hercogová (Slovin.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4, Jankovičová (1-Srb.) - Domínguezová-Linová (6-Šp.) 6:4, 6:0, Halepová (7-Rum.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:4, 6:1, Petkovicová (Něm.) - Becková (8-Něm.) 4:6, 6:3, 7:5.

Semifinálové dvojice: Petkovicová - Jankovičová, Šafářová - Halepová.


Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (1-Něm./ČR) - Barroisová/Friedsamová (Něm.) 6:2, 7:6 (7:5), Hrdinová/Irigoyenová (ČR/Arg.) - Panovová/Thorpeová (3-Rus./Fr.) 6:4, 6:7 (4:7), 10:7.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fuu, to byly nervy...koukal někdo na Sabine a Mirjanu? Hodně vyrovnanej zápas..:) To jsem fakt nečekala...hlavně, že to dobře dopadlo..:D Takže gratulka, Sabi!
Reagovat
Sonja
Já viděla kousek a vzpomněla jsem si na " >> ", co tu psali chlapi:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, taky jsem si na to hned vzpomněla..:D ale on to byl vlastně nakonec nejvyrovnanější zápas dneška...
Reagovat
Fandina
k vítězství. Super a jen tak dál. Spolupráce s novým trenérem zřejmě přináší oboce. Držím palce. Lucko pojď!
Reagovat
Sonja
Jou, Petko to zvládla!!!:-) Tak ještě Jeca.
Jináč Bojana-Sorana, to je zápas:-D V 1.setu drť od Sorany, v 2. od Bojany, 3.set by měl bejt peckovní (tedy pokud k němu dojde- snad ano:-D:-D)
Reagovat
Sonja
Tak se jde do 3. ....
6-1
1-6
Kdo s koho?:-))))
Reagovat
Bob
Bojana musí předvést druhý set a je to doma!!
Reagovat
Sonja
Anebo předvede Sorana to, co v 1. :-D
To tak snadno pro Bojanu nepůjde, protihráčka hraje skvěle...
Reagovat
Sonja
No, to byl divokej zápas:-D...Je mi líto, že nevyhrála Bojana, ale co se dá dělat, Sorana byla lepší (a nakonec je lepší i "papírově"), tak hlavně se z toho rychle oklepat a hurá na Wimbl:-))
Reagovat
Bob
Ano, tak se stalo přesně naopak :/ Nevadí, jak říkáš, huráá na Wibledon.
Reagovat
tommr
dneska to bylo těžce vybojovaný vítězství proti velmi dobře hrající soupeřce ... :)
Nic lehkýho Lucku nečeká ani v semifinále - Halepová je velice nepříjemná, houževnatá soupeřka s výborným pohybem. Pokud si ale Lucka udrží dosavadní herní standard tak by jí postup do finále neměl uniknout ... :)
Reagovat
dadaft
gratulace Lucce
gratulace Daniela

Petko
.................. forhend už místy vypadá jako za starých časů. ))
Reagovat
VlS
naštvala divadelním výstupem. Zbytečným a hloupým.
Reagovat
Sonja
Co udělala ta raubířka?:-))):-D
Reagovat
VlS
hádala se s rozhodčím, že někdo zahlásil aut a že proto přestala hrát, když netrfila kurt. Myslím, že to bylo záměrné představení s cílem rozhodit soupeřku.
Reagovat
dadaft
rozhodně. chovala se jako trubka.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze skore toho druheho setu bylo 3-6 a ne 1-6.
Reagovat
Administrator
opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist