Safinová kvůli horečkám odstoupila. O premiérový titul se utká Halepová s Briantiovou

23. 4. 2011, 16:45
Aktuality 0
WTA FES - Dinara Safinová si dnes měla po 21 měsících zahrát v semifinále, k souboji s Albertou Briantiovou však kvůli vysokým horečkám vůbec nenastoupila. Svůj premiérový titul tak na antuce ve Fesu bude slavit buď Italka, nebo loňská finalistka Simona Halepová z Rumunska.
Simona Halepová

Dinaře Safinové se před 14 dny v Marbelle vrátily bolesti zad, kvůli kterým loni 3 měsíce nehrála a vypadla z první světové stovky. Ve Španělsku musela vzdát čtvrtfinálový souboj s Azarenkovou, i semifinále čtyřhry. Vyšetření ale vážnější zranění vyloučila a Ruska, jež příští týden oslaví pětadvacáté narozeniny, se tento týden ve Fesu probojovala do svého prvního semifinále od léta 2009.

Debut na marocké půdě však pro Safinovou slavně neskončil. Ve včerejším čtvrtfinále, v němž měla kvůli zdravotním komplikacím obrovské problémy utkání vůbec dohrát, ještě na pokraji sil s pomocí přestávek zaviněných deštěm vydolovala postup přes krajanku Pivovarovou, k dnešnímu semifinálovému souboji proti Albertě Briantiové ale už ani nenastoupila.

Důvodem byly čtyřicetistupňové horečky způsobené otravou jídlem. Teplotu měla ruská tenistka už během včerejšího čtvrtfinále.

Třicetiletá Briantiová, jež až do tohoto týdne na antuce nehrála ani ve čtvrtfinále, si tak v neděli zahraje ve svém druhém finále o premiérový titul. 

O první trofej z turnaje WTA bude usilovat také její finálová soupeřka - o 11 let mladší Simona Halepová. Bývalá juniorská světová jednička dnes porazila 7-5 6-4 Belgičanku Kirsten Flipkensovou a bez ztraceného setu se dostala do svého druhého finále. 

Poprvé v něm byla před rokem rovněž ve Fesu. Tehdy jako úspěšná kvalifikantka prohrála první set až v boji o titul s Ivetou Benešovou, které také nakonec podlehla.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Halepová (7-Rum.) - Flipkensová (Belg.) 7-5 6-4
Briantiová (It.) - Safinová (Rus.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist