Safinová opět nestačila na Tanasugarnovou

19. 6. 2009, 21:20
Aktuality 26
O překvapení se v dnešním průběhu semifinále turnaje v holandském Hertogenboschi postarala Thaika Tanasugarnová, která si po roce znovu poradila s Dinarou Safinovou a ve finále ji čeká Belgičanka Wickmayerová. Mužské finále obstará dvojice Raemon Sluiter a Benjamin Becker.
Dinara Safinová

Německý kvalifikant se otřepal z pomalejšího úvodu a po setech 3:6, 7:5 a 6:1 si zajistil vítězství nad svým krajanem Rainerem Schuettlerem. Becker nasázel sedm es, proměnil pět z osmi brejkbolů a za hodinu a 44 minut slavil vítězství.

Becker se stal letos teprve druhým kvalifikantem, kterému se podařilo dojít až do finále turnaje série ATP. Jediný, komu se to zatím podařilo, byl Rus Koroljov, který doputoval do finále v Delray Beach v závěru února.

Rainer Schuettler měl na mále už ve čtvrtfinále, kdy proti Jeremy Chardymu čelil třem mečbolům, ale nakonec se mezi čtyři nejlepší po bitvě dostal. Dnes byl blízko vítězství, když za stavu 5:3 ve druhé sadě podával na vítězství, ale slibnou šanci nevyužil.

„Je to velké překvapení. V prvním a druhém setu to nevypadalo, že bych mohl mít šanci vyhrát, ale naštěstí se mi podařilo vývoj utkání otočit,“ dodal spokojený Němec Becker, kterého ve finále čeká přemožitel Španěla Navarra, Raemon Sluiter.

V ženské části turnaje si účast ve finále zajistila vítězstvím nad Italkou Schiavoneovou 7:6, 2:6 a 6:3 mladá Belgičanka Yanina Wickmayerová. Ta prolomila servis zkušenější soupeřky v deváté hře rozhodující sady a v dramatickém závěru uspěla i přes několik nevyužitých mečbolů.

„Byla jsem trochu nervózní. V závěru se štěstíčko přiklonilo na mou stranu. Vítr byl hodně nepříjemný, obzvlášť proti Schiavoneové, která často mění styl své hry,“ dodala po utkání teprve 19letá Belgičanka, kterou ve finále čeká Tamarine Tanasugarnová.

Thaiská tenistka si poradila s nasazenou jedničkou Dinarou Safinovou. Ta si prožila malé dejá-vu. Ruská favoritka totiž se stejnou hráčkou prohrála zde v Holandsku i v loni ve finále. Tanasugarnová zvítězila po téměř dvou hodinách dvakrát 7:5.

„Byl to těžký den pro nás obě, protože silný vítr neustále měnil směr míčků. Mohla vyhrát kterákoliv z nás,“ dodala po porážce ruská tenistka.

Výsledky pátek 19.6. - Hertogenbosch:

Muži :
Dvouhra - semifinále:

Becker (Něm.) – Schuettler (4-Něm.) 3:6, 7:5, 6:1, Sluiter (Niz.) - Navarro (Šp.) 6:7, 6:2, 6:3

Ženy:
Dvouhra - semifinále:

Wickmayerová (Bel.) – Schiavoneová (It.) 7:6, 2:6, 6:3, Tanasugarnová (Tha.) - Safinová (1-Rus.) 7:5, 7:5

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dináro, probuď se už konečně!!! Přiděláváš brozovi vrásky!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že to v létě nezvládne, ztratí body a pomaže z 1. místa. Loni touhle dobou šplhala nahoru a moc se od ní nečekalo. Psychických kolapsů, kdy hrála pod svoje možnosti, už od OH předvedla několik.
Reagovat
smazaný uživatel
toto je lol, tanasugarn je herne uplna nula a jeji kazdorocni wake up na trave ,ze i po tom problitem zacatku letosni sezony staci na safinu ...
Reagovat
smazaný uživatel
K tomuto článku docela nevhodný komentář, ale nevíte, kdy se má vrátit k tenisu Kim Clijsters? (myslím jako na jakém turnaji). Myslím, že by také mohla opět promluvit do ženské špičky.
Ale doufám, že to nakonec nedopadne jak s Davenport, která svůj comeback moc nezvládla.
Reagovat
skott
Kim bude hrat prvni turnaj v Cincinnati, nasledne Toronto a na USO uz ma prislibenou ¨wild card¨.Jeste pred svym navratem na okruh WTA se bude ucastnit letni WTT Billie Jean Kingove a nejakych mensich exhibicnich utkani...
Reagovat
skott
Ale celkem by me zajimalo jak si prisel na to, ze Lindsay comeback po prvnim tehotenstvi nebyl uspesny?:o
Vyhrala dva ze svych prvnich tri turnaju, kterych se ucastnila.Celkove ctyri + dalsi deblove, porazila svetovou dvojku Ivanovic, dostala se do prvni stovky jen s deseti odhranymi turnaji, ikdyz mela problemy s pravym kolenem.A znova skoncila kvuli tomu, ze cekala dalsi dite...
Reagovat
smazaný uživatel
No, možná jsem její výkony trochu podcenil, nechal jsem se totiž unést úžasným comebackem Martiny Hingis v roce 2006, ale je fakt, že Lindsay už byla o něco starší a na to, že jí je kolem třicítky, byly její výkony skvělé. Jediné, co mě zklamalo, byla její účast na grandslamech i když v Austrálii za to Lidndsay zas až tak nemohla, narazila na Mashu ve 100% formě, ale třeba takový Wimbledon mě zklamal.
Reagovat
skott
Jak rikas, jejich navraty se moc srovnavat nedaji, byli za jinych okolnosti, po ruzne dlouhe dobe a jinak ukoncene...ikdyz tusim, ze Lindsay jeste definitivne nerekla, ze skoncila.
Jinak zrovna ten Wimbledon vzdala kvuli zranenemu kolenu.A Mariu samozrejme nestastne (nebyla nasazena) potkala ve velmi nevhodnou dobu, kdyz nabirala zivotni formu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme, jestli bude mít ještě Lindsay po narození druhého dítěte chuť do tenisu.
Ale uvidíme, jak se rozhodne Justine, zatím definitivně s tenisem neskončila. Možná by podle mě zkusila comeback, ale jen v tom případě, že by už měla dítě. V současnosti asi její návrat očekávat nemůžene.
Reagovat
skott
To te mozna zklamu, jestli si jeji fanousek, ale Justine se nevrati.Je to zvlastni povaha, ona by nikdy zadnou svoji chybu nepriznala.V posledni dobe navic nekolikrat zopakovala, ze je bez tenisu stastna.
U Lindsay si jisty nejsem, mozna to znova zkusi, ale ruku do ohne bych zato nedal - to jen, ze znova zacla hrat Kimiko Date Krumm, leccos je mozne...dalsi hracky, ktere nikdy definitivne neohlasily konec jsou Mary Pierce a Monica Seles.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že by se ještě mohla vrátit i Mary Pierce? Ten její polsední zápas dopadl opravdu tragicky, tak snad nebude mít strach z kolene. I když je vidět, že možná případný návrat plánuje, komentuje Roland Garros, občas si i na pařížském kurtu zahraje....
Já hlavně věřím, že se vrátí Martina Hingis. To s tím kokainem na ní bylo podle mě ušitý trochu jako na Gasqueta, s ní si nějaké drogy neumím spojit. Kdyby se chtěla vrárit, mohla by se klidně posunout zpátky do desítky.
Ale co jsou všichni oproti Martině Navrátilové. Ta měla tolik comebacků, že se to nedá spočítat ani naprstech jedné ruky.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl, Hingisku tím distancem definitivně vyřídili. Hajzlové. Spíš se divím, že Clijsters nebyla schopna hrát už teď na trávě. Nejlepší trénink jsou přece zápasy a na přípravu na W měla několik měsíců. MP přece konec kariéry ohlásila, někde to psali.
Reagovat
skott
Ja sem naposledy cetl vetsi rozhovor s Mary v L'Equipe, nekdy na prelomu roku, ze se jeste nevzdava nadeji, ze se vrati na kurty a ze by mela snad trenovat v Americe...Jeji touhou je hrat jeste jednou FO, to je pravda, takze to vsechno zalezi na tom, jestli bude koleno drzet.U Martiny je to jine.Ma spoustu jinych zajmu krome tenisu a citi nespravedlnost, jak si z ni ITF udelala obetniho beranka, nema chut ani zapotrebi lezt nekomu do za*ku.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte, že není ani malá šance na návrat Hingisky? Jsem četl nedávno rozhovor s Kurnikovovou (jejíž comeback by byl podle mě k ničemu), ve kterém říkala, že možná kontaktuje Martinu Hingis ke společné čtyhře.
Reagovat
skott
Taky jsem to nekde cetl, jsou kamaradky, bylo by to super.Ale Martina ma v planu hrat jen vic exhibici az ji vyprsi trest.Zatim hrala jen jen pri ruznych charitativnich akcich aby zbytecne neprovokovala.Jak sem rikal, Martina ma dalsi aktivity napr. svoje milovane kone, pry uvazuje, ze by mohla i zavodit apod.Pripadne pomaha s svoji matce, ktera trenuje Belindu Bencic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ďynára je úplně trapná. Nejčastěji ze všech se dostává do závěrečných kol, ale v polovině případů to nezvládne a turnaj nevyhraje. V dlouhodobých statistikách úspěšnosti tenistů jde vlastně jen o počet turnajových vítězství. Ta stará čůza ji připravila už o druhý titul. Ostuda!
Ať se nevymlouvá na vítr. Po loňské stejně smutné zkušenosti z USO mohla dávno natrénovat jak v těchto podmínkách hrát. Ještě ať nána prohraje i s Vajdiškou.
Reagovat
skott
A co jsou potom ty hracky, ktere se do zaverecnych kol ani nedostanou, kdyz Dinara je trapna?
A trenovat hru ve vetru:o) lol, to je pekna blbost...jak by asi tak mohla zaridit pocasi, smer a silu vetru, navic kdyz je pokazdy jiny:)
Mozna by se dneska hodil Zeljko, ten by ji mohl dat nejaky tip ohledne taktiky - treba nehrat vsechno doprostred kurtu, Dinaro!
Reagovat
smazaný uživatel
A proč ne? Loni si Serrrena s tím větrem v SF poradila dobře, takže se asi na to připravit dá.
Právě proto, Dinarka má v porovnání s ostatními malý počet výpadků proti outsiderům a docela vyrovnanou výkonnost (aspoň poslední rok), ale počet finálových neúspěchů je nečekaně velký. To není normální. Možná jsou na tom líp jiné hráčky, které často vybouchnou v 1.kole, ale jindy uhrajou i důležité tituly. Jde jenom o tituly, na všechno ostatní se brzo zapomene.
Reagovat
skott
To mas jiste pravdu, ze jde predevsim o tituly.Prave proto je Dinara se svymi 11 tituly v soucasnosti sestou nejuspesnejsi aktivni hrackou.Pred ni jsou jen Williamsky, Amelie, Maria a Elena.A pouze Maria je mladsi, vsechny ostatni jsou zhruba o pet let starsi, to o necem vypovida.
Reagovat
skott
Hra ve vetru je vzdy loterie, podobne jako treba skoky na lyzich, nekdy pomuze nekdy strazi dolu...Obecne maji vyhodu ti, co hraji prime udery, to muze byt jeden z duvodu proc v techto konkretnich zapsech mely navrch Se*ena a Tanasugarn.
Reagovat
smazaný uživatel
Williamsky jsou před ní o kolik titulů? Řekl bych, že o hodně. Tímhle stylem, co předvádí poslední dobou, je nikdy nedožene. Opakuju, prohry v SF a F turnajů této kategorie jsou zbytečný (kde jinde snadno tituly získat?) a jedničce by se to stávat nemělo. Mně to tedy vadí a před W bohužel optimista nejsem :-(
Kdyby aspoň Wimbledon vyhrála Dokička, to bych byl nadšený.
Reagovat
skott
V.Williams 41
S.Williams 33
Amelie 25
Maria 19
Elena 13
Male tituly si stejne krome skalnich fanousku nikdo nepamatuje:)
Vahu maji turnaje az od Tier II a vyse...
Nevim sice, co ty ocekavas od Dinary na trave, ale ja bych byl spokojeny kdyby postoupila uz jen treba do cvrtfinale W, zvlast kdyz dosud je jeji maximum 3.kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to opravdu nedožene. S tím nesouhlasím. Na dělení na kategorie se nehraje, když překopou systém zařazení turnajů, tak to ani nejde. Ve statistikách se dají najít počty titulů WTA celkem, počty GS titulů a počty účastí ve finále GS. Na zítřek jsem očekával její 12. titul, teď nečekám nic.
Reagovat
skott
Zvlastni, ze jestli jsi se stal jejim fanouskem v jejich dvaadvaceti letech, v dobe kdy jeste byla obycejnou hrackou druhe svetove desitky, hned jsi mel mel ocekvani, ze jednou bude nejlepsi tenistkou vsech dob:)
Jsi zrejme az nezdrave narocny.Obe Williamsky zacaly vyhravat velke turnaje kdyz jim bylo pouhych 18, konkretne IW (Se*ena) a Miami (Venus), kdezto Dinara svuj prvni (TierI-Berlin) ziskala az prave loni ve dvaadvaceti.Z toho je jasne, ze asi nikdy nemela a nemohla mit ambice soutezit s nimi v kariernich setatistikach.Ta jeji by se mohla ubirat spise podobnym smerem jako Amelie nebo Jenny Capriati - konkretne kolem dvaceti singlovych titulu a 3 GS, ale zase vice tydnu na pozici svetove jednicky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze si to tu nevyhrala. Az se Maruska stane zase svetovou jednickou, tak budu stastnej. Je to nejlepsi hracka na okruhu WTA. Doufam, že už brzy bude zase vládnout ženskému tenisu :-)
Reagovat
Tenista
Máša nejlepší hráčka na okruhu?tomu nevěříš ani ty sám...

Jinak Tanasugarna zas dojde do osmifinále, los má ideální, tam jí bohužel čeká S. Williams(S*erena mi to nedovolilo:D), což bude konečná...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist