Safinová si poradila s Hantuchovou, Ferrer v Hertogenboschi končí

18. 6. 2009, 19:50
Aktuality 3
O velké překvapení se dnes v Holandsku postaral Ivan Navarro, který v ryze španělském čtvrtfinále zdolal nasazenou trojku Davida Ferrera hladce ve dvou setech. O dost těžší práci měla v ženské části turnaje Dinara Safinová, která po dvou hodinách porazila Slovenku Hantuchovou 1:6, 6:4 a 6:3.
Dinara Safinová

27letý Navarro v prvním vzájemném měření sil ve Valencii neuspěl, ale dnes už svému krajanovi nedal šanci. První sadu získal rodák z Alicante za 47 minut, když Ferrerovi prolomil servis v sedmé hře. Ve druhé sadě získal Navarro soupeřovo podání hned dvakrát a z výhry 6:4 a 6:2 se radoval po 80minutách.

Do Ordina Open vstupoval 81. hráč světa s nepříliš lichotivou bilancí 2 výher a 7 proher na travnatém povrchu. Navarro se podívá do semifinále poprvé od dubna 2007 a v souboji s domácím Sluiterem se pokusí dostat do finále, kam se ještě nikdy v kariéře nepodíval.

V horní části pavouka se z postupu mezi nejlepší čtyři radoval Benjamin Becker, přemožitel Fernanda Verdasca, který si dnes v těžkém utkání poradil se zdejším vítězem z roku 2004, Michaelem Llodrou. 28letý Becker vylepšil své sezonní maximum, kterým bylo čtvrtfinále z minulého týdne v Halle. O postup do finále se německý tenista utká se svým krajanem Rainerem Schuettlerem, který odvrátil proti Jeremy Chardymu tři mečboly a po dvou a půl hodinách se radoval z vítězství 7:6(7), 3:6 a 7:6(11).

33letý Němec měl namále už za stavu 4:5 v rozhodující sadě, kdy francouzský tenista podával na vítězství, ale nevypracoval si ani jeden mečbol. V tiebreaku vedl Schuettler už 6:2, ale Chardy se nevzdal a vybojoval tři bečboly za stavu 7:6, 8:7 a 10:9. Následně zkušený Němec získal z pěti výměn hned čtyři a v dalším utkání se pokusí probojovat do finále, kde hrál naposledy v roce 2004 v Monte Carlu.


I v ženské části pavouka skončila třetí nasazená, Flavia Pennettaová. Italská tenistka nestačila na přemožitelku Ivety Benešové Tamarine Tanasugarnovou 6:2, 3:6 a 3:6. V boji o finále však bude mít Thajka úlohu více než těžkou, čeká ji nasazená jednička Dinara Safinová.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Italka Schiavoneová a mladá Belgičanka Yanina Wickmayerová. Ta smetla z kurtu Němku Barroisovou dvakrát 6:1. „Hraji s velkým sebevědomím a užívám si to. Myslím si, že mi tráva zde v Holandsku hodně sedí,“ dodala teprve 19letá tenistka.

Výsledky čtvrtek 18.6. - Hertogenbosch:

Muži :
Dvouhra - čtvrtfinále:

Becker (Něm.) – Llodra (Fr.) 7:6, 7:5, Navarro (Šp.) – Ferrer (3-Šp.) 6:4, 6:2, Schuettler (4-Něm.) – Chardy (7-Fr.) 7:6, 3:6, 7:6, Sluiter (Niz.) - Sela (Izr.) 4:6, 6:4, 6:4

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Wickmayerová (Bel.) – Barroisová (Něm.) 6:1, 6:1, Schiavoneová (It.) – Govorcovová (Běl.) 6:1, 6,3, Tanasugarnová (Tha.) – Pennettaová (3-It.) 2:6, 6:3, 6:3, Safinová (1-Rus.) – Hantuchová (6-SR) 1:6, 6:4, 6:3

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Dináro, tento turnaj prostě musíš vyhrát!!! Vamos Safina!!!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stejně jako před rokem. Titul jí sebrala stará běhna, která málem skončila už v kvalifikaci. V dlouhodobých statistikách úspěšnosti tenistů jde přitom jen o výsledky na GS a počet turnajových vítězství celkem, o jedno loni přišla úplně zbytečně. A teď o další.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist