Safinová si ve Fesu zahraje o první semifinále od léta 2009

22. 4. 2011, 08:55
Aktuality 5
WTA FES - Dinara Safinová bude mít po 14 dnech další pokus, aby se poprvé od léta 2009 dostala do semifinále. Ruská tenistka si v marockém Fesu poradila s Francouzkou Cornetovou a čeká ji souboj s krajankou Pivovarovovou.
Dinara Safinová (© rolandgarros.com)

Dinaře Safinové se před 14 dny v Marbelle vrátily bolesti zad, kvůli kterým loni dlouho nehrála a vypadla z první světové stovky. Ve Španělsku musela vzdát čtvrtfinálový souboj s Azarenkovou, i semifinále čtyřhry. Vyšetření ale vážnější zranění vyloučila a Ruska, jež příští týden oslaví pětadvacáté narozeniny, může tento týden startovat na dalším antukovém turnaji ve Fezu.

A zatím se Safinové při debutu na marocké půdě daří. Po deklasování Craybasové si hladce 6-1 6-3 poradila i s Alize Cornetovou. Francouzku porazila i ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

O první semifinále od srpna 2009 si bývalá světová jednička zahraje s talentovanou krajankou Anastasií Pivovarovovou. Dvacetiletá Ruska ve Fesu porazila 6-2 7-6 druhou nasazenou Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a ve svém druhém čtvrtfinále bude usilovat o premiérové semifinále.

"Dnes to bvyl hodně těžký boj, ale jsem šťastná, že postupuju dál," řekal Pivovarovová, kterou v její krátké kariéře přibrzdila už řada zranění. Je to tu pro mě neobvyklé, protože jsem na turnaji bez mámy i trenéra. Vážím si podpory, které se mi tu dostává," dodala mladá Ruska.

Kvůli zranění kotníku z turnaje odstoupila Slovinka Hercogová, na jejíž úkor se do čtvrtfinále dostala Američanka Oudinová. Ta si o semifinále zahraje s Italkou Briantiovou.

- WTA INTERNATIONAL FES (Maroko, antuka, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (21. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Pivovarovová (Rus.) - Švedovová (2-Kaz.) 6-2 7-6(5)
Safinová (Rus.) - Cornetová (8-Fr.) 6-1 6-3
Briantiová (It.) - Pěrvaková (Rus.) 7-5 6-2
Oudinová (USA) - Hercogová (Slovin.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
kohlik
kde se to dá sledovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem teda myslel, že Monfils ukáže víc. No nic, Nadalovi to bude muset vysvětlit až Ferrer ve finále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď koukám na ten zápas s Pivovarovou a Dinara má asi furt problémy se zádama nebo co, protože podává neuvěřitelně pomalu, v podstatě se ten její servis sotva "překulí" za síť. Taky zatím obě dvě hry při svém podání prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Podává rychlostí zhruba 110 km/h, tedy přinejmenším o 50 km/h pomalejš než normálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinara ten turnaj vyhraje.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist