Sakkariová ukončila neporazitelnost Šwiatekové a zajistila French Open novou šampionku!

9. 6. 2021, 15:04
Aktuality 16
FRENCH OPEN - Maria Sakkariová ve svém prvním čtvrtfinále na grandslamech ukončila obhajobu titulu největší favoritky Igy Šwiatekové, která na French Open vyhrála 11 zápasů a 22 setů v řadě. Řecká jednička tak znovu vylepšila své maximum na podnicích velké čtyřky a zajistila antukovému grandslamu zbrusu novou šampionku. V semifinále se utká s Barborou Krejčíkovou.
Profily hráčů
Maria Sakkariová (© AFP)

Maria Sakkariová v předchozím kole vyřadila loňskou finalistku Sofii Keninovou a na třetí pokus prošla do čtvrtfinále grandslamových turnajů. První řecká čtvrtfinalistka podniků velké čtyřky si v něm dnes vyšlápla na obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou a po vítězství 6-4 6-4 ukončila její pařížskou neporazitelnost trvající 11 zápasů a 22 setů.

Lepší vstup do utkání měla favorizovaná Šwiateková, za stavu 2-0 ale brejk nepotvrdila, v následujícím gamu promarnila čtyři brejkboly a pustila Sakkariovou do hry. Řekyně znovu udeřila za stavu 4-4, zajistila si možnost úvodní set dopodávat a po odvráceném brejkbolu ji využila.

Šwiateková poté ztratila další dvě hry a za stavu 4-6 0-2 si nechala v útrobách stadionu ošetřit a zatejpovat pravé stehno. K další šanci se však nedostala, přestože svůj výkon pozvedla. Sakkariová byla totiž na servisu nesmírně silná a po hodině a půl využila svůj třetí mečbol.

Sakkariová absolvovala tři generálky a ani na jedné se nedostala přes osmifinále. V areálu Rolanda Garrose se ovšem prezentuje fantastickou formou, v pěti zápasech ztratila jediný set. Šwiateková naopak do Paříže dorazila v parádní formě, když ovládla generálku v Římě. Dvacetiletá Polka ale dnes přišla o svou sérii deseti vítězství a po skreči Ashleigh Bartyové nepotvrdila roli největší favoritky.

Všechny letošní semifinalistky jsou obrovským překvapením a takto daleko na grandslamech se dostaly poprvé, což se v open éře stalo pouze na Australian Open 1978. French Open díky dnešnímu postupu Sakkariové v sobotu pozná zbrusu novou šampionku. Navíc teprve popáté v historii antukového grandslamu zvedne nad hlavu trofej Suzanne Lenglenové hráčka figurující mimo Top 10.

Sakkariová se o postup do svého třetího finále, prvního od jara 2019, utká s Barborou Krejčíkovou, která vyhrála oba předchozí souboje. Druhou semifinálovou dvojici už včera utvořily Tamara Zidanšeková s Anastasií Pavljučenkovovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 34.367.215 eur
středeční výsledky (9. 6. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sakkariová (17-Řec.) - Šwiateková (8-Pol.) 6-4 6-4
Krejčíková (ČR) - Gauffová (24-USA) 7-6(6) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
annah
Škoda. Polce jsem věřila, že zopakuje výhru. Snad dnes Bára Řekyni i s tím jejím příšerným drdolem a rameny zápasníka pošle domů. Ale bude to těžké...
Reagovat
Nola
vyborne obe semifinalistky, za mysicku aj Mariu som rada, spokojnost, nevidela som ani lopticku, absolutne netusim, kto vyhra turnaj, skusenosti su na strane Nasti, ale ktovie
Reagovat
hluuusa
He? Ty jo...smile
Reagovat
blixa
Tak to nevím, co si Bárou s tou steroidovou bomberkou počne. To bude těžký. Jedině nedělat chyby. Skoro žádný. Ale i tak ... smilesmilesmile
Reagovat
Frick
No, jasně. Vyhmátnout každej nepovolenej potravinovej doplněk a steroidy ne. smile
Reagovat
Soptik
Tahle chlapne nemůže Báru zejtra ani náhodou porazit ... vždyt polka byla limitována zraněním a navíc bezchybný výkon řekyně neumí potvrdit smile
Reagovat
hippos
Baruše má plán!
Reagovat
Patik
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
magnus
Skvela Maria Sakkari.Grecko je na počet obyvatelov tenisova velmoc.Tsitsipas v semifinale a je tam aj jeho ženska kolegyna Sakkari,kto by to bol povedal,že prave Grecko bude takto uspešne a bude mat dvoch takto kvalitnych hračov.To by bolo keby že sa obaja dostanu do finale a je to dost pravdebodobne,pre tak super štat ako Grecko je.
Reagovat
brixner
No jo, je to super, i když jsem fandil Igě a Medvědovismile

Třeba se bude skoro opakovat US OPEN 1984smile
Reagovat
brixner
OPRAVA - 1985
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist