Sampras porazil McEnroa, Rusedski je krok od finále

3. 12. 2008, 22:28
Aktuality 0
Pete Sampras má za sebou první zápas na "veteránském" Turnaji mistrů a hned si připsal vítězství, když si poradil s krajanem Johnem McEnroem. Ve druhé skupině si už postup do finále výrazně přiblížil domácí Greg Rusedski.
Pete Sampras

Sedmatřicetiletý Američan Pete Sampras dnes podal výkon, který potřeboval. V zápase s Johnem McEnroem ani jednou neprohrál svůj servis, a když v koncovce obou setů pokaždé o 12 let staršímu krajanovi podání prolomil, připsal si vcelku hladkou výhru 6-3 6-4.

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Sampras navázal na vzájemné zápasy z aktivní kariéry, kdy držitele sedmi grandslamových titulů porazil celkem třikrát.

Dnešní program v Royal Albert Hall odstartoval úvodní zápas skupiny A mezi Cedricem Piolinem a bývalou domácí jedničkou Jeremy Batesem. Úspěšněji ze zápasu vyšel devětatřicetiletý Francouz, kterého tak zítra čeká důležitý souboj s McEnroem. Pokud zvítězí, zřejmě si v sobotu zahraje o finále se Samprasem, který ho v minulém tisíciletí připravil o dva grandslamové tituly.

Ve skupině B má za sebou už druhý zápas Greg Rusedski se Stefanem Edbergem. Prognózy před turnajem naznačovaly, že právě tento duel rozhodne o postupujícím do finále. Na okruhu ATP se spolu střetli jednou a diváci ve Wimbledonu viděli velkou bitvu. Tu svedl pětatřicetiletý Brit, nejmladší účastník turnaje, s o sedm let starším Švédem i dnes.

V první sadě se dostal do vedení 5-2 Edberg, ale když podával na zisk setu, zaváhal. Rozhodl až tie-break, v němž se dařilo více Rusedskimu. V druhém dějství se první brejk podařil až v 11. gamu Švédovi, který narozdíl od úvodní sady prolomení soupeřova servisu potvrdil. Nicméně v super tie-breaku, který se v případě nerozhodného stavu hraje místo třetího setu, ukázal více vůle po vítězství diváky podporovaný Rusedski.

Brit o své účasti v nedělním finále může definitivně rozhodnout v pátek večer v zápase s Australanem Cashem.

Ve čtvrtek se od 14:00 hodin střetne Forget s Cashem a od půl deváté večer McEnroe s Piolinem.

MASTERS VETERÁNŮ (Londýn, hala) - středeční výsledky:

Dvouhra - skupina A:
Pioline (Fr.) - Bates (Austr.) 6-3 6-4
Sampras (USA) - McEnroe 6-3 6-4

Dvouhra - skupina B:
Rusedski (Brit.) - Edberg (Švéd.) 7-6 5-7 10-6

Tabulka skupiny B:
1. Rusedski 2 0 4-1 2
2. Edberg 1 1 3-2 1
3. Forget 0 1 0-2 0
4. Cash 0 1 0-2 0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist