Samprasovi došel dech, podlehl Piolinovi

6. 12. 2008, 16:45
Aktuality 0
Dosud s ním pokaždé prohrál, připravil ho o dva grandslamové tituly. V Londýně se však o postup do finále Masters veteránů už obrat nenechal. Řeč je o Cedricu Piolinovi, který dnes porazil Peta Samprase a zítra si zahraje o titul s domácím Rusedskim.
Cedric Pioline

Prvním finalistou turnaje Masters veteránů se stal už včera domácí Greg Rusedski. O tom, kdo vyhraje skupinu A se rozhodovalo až dnes v přímém souboji favorita Peta Samprase s Francouzem Cedricem Piolinem.

Samprase čekalo už páté střetnutí za posledních osm dní. Na takovou zátěž přeci jen už není šest let zvyklý a v sedmatřiceti letech se na něm únava musela začít projevovat. Přestože se přípravě na podnik v Londýně pečlivě připravoval, dvě exhibice bezprostředně před odletem na ostrovy ho zřejmě stály dnes chybějící síly.

Legendární Američan totiž Piolinovi podlehl dvakrát 6-7 a připravil se o postup do nedělního finále. Francouzi se tak povedlo něco, co nedokázal v předchozích devíti střetnutích ještě na okruhu ATP. Částečně si také spravil hořkost ze dvou porážek, které mu Sampras připravil ve finále grandslamů na US Open a ve Wimbledonu.

Bez jediné výhry z Londýnu odjede nejstarší účastník letošního Masters veteránů John McEnroe. V posledním duelu o třetí místo ve skupině podlehl domácímu Jeremymu Batesovi 4-6 7-6 9-11.


Finále mezi Rusedskim a Piolinem je v Royal Albert Hall naplánováno na neděli od 14:30 hodin SEČ.

MASTERS VETERÁNŮ (Londýn, hala) - páteční výsledky:

Dvouhra - skupina A:
Pioline - Sampras 7-6 7-6
Bates - McEnroe 6-4 6-7 11-9

Tabulka skupiny A:
1. Pioline 3 0 6-0 3
2. Sampras 2 1 4-2 2
3. Bates 1 2 2-5 1
4. McEnroe 0 3 1-6 0

Konečná tabulka skupiny B:
1. Rusedski 3 0 6-2 3
2. Edberg 2 1 5-3 2
3. Forget 1 2 3-5 1
4. Cash 0 3 2-6 0

Finálová dvojice: Rusedski - Pioline ... v neděli od 14:30 hodin.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist