Šarapovová byla nemilosrdná, Cadantuovou nenechala uhrát ani game

29. 5. 2012, 15:59
Aktuality 15
Nejlepším možným výsledkem vstoupila do letošního French Open druhá tenistka světa Maria Šarapovová. Ruska neměla slitování s Rumunkou Cadantuovou, kterou za pouhých 48 minut porazila dvakrát 6-0. Hladce v Paříži odstartovala také předloňská vítězka Schiavoneová.
Maria Šarapovová (© rolandgarros.com)

Diváci, kteří se v Paříži přišli podívat na duel mezi Marií Šarapovovou a Alexandrou Cadantuovou, viděli jednostranné představení, ve kterém bylo rychle jasné, kdo postoupí dál. Šarapovová si během 48 minut dlouhé zápasu vybrala jedinou slabší chvíli, kdy musela odvracet brejkboly své soupeřky. Rumunku ani po rychle vyhraném prvním setu nešetřila a poslala ji domů s porážkou 0-6 0-6.

"Jsem moc spokojená s tím, jak jsem se na tenhle turnaj připravila," usmívala se po utkání Ruska, kterou v dalším kole čeká Japonka Ajumi Moritaová. "Mám pocit, že se každým rokem lepším a víc si to užívám," dodala.

Suverénně zvládla svůj první zápas v Paříži také Francesca Schiavoneová. Italka bojuje o své třetí finále na Roland Garros během tří let. Předloni vyhrál, loni v boji o titul nestačila na Číňanku Na Li a letos svou cestu zahájila výhrou nad nejstarší hráčkou na okruhu WTA Kimiko Dateovou-Krummovou.

Japonská veteránka, která v Paříži hrála už v roce 1989, se držela jen do stavu 3-3; Schiavoneová od té chvíle získala pět gamů v řadě, ve druhém setu pak Dateovou-Krummovou brejkla ještě dvakrát a zvítězila pohodlně 6-3 6-1.

 

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - Cadantuová (Rum.) 6:0, 6:0, Razzanová (Fr.) - S. Williamsová (5-USA) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, Wozniacká (9-Dán.) - Daniiliduová (Řec.) 6:0, 6:1, Schiavoneová (14-It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 6:1, Kirilenková (16-Rus.) - Larriereová (Fr.) 6:1, 6:2, Pavljučenkovová (22-Rus.) - Arnová (Maď.) 6:4, 6:4, Kanepiová (23-Est.) - Panovová (Rus.) 6:3, 6:3, Šuaj Pcheng (28-Čína) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:3, Beguová (Rum.) - Rezaiová (Fr.) 7:5, 5:7, 6:2, Gajdošová (Austr.) - Rybáriková (SR) 6:3, 4:1 skreč, Rusová (Niz.) - Hamptonová (USA) 6:4, 4:3 skreč, Pironkovová (Bul.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:0, 6:3, U. Radwaňská (Pol.) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:3, Domínguezová (Šp.) - Erakovicová (N. Zél.) 7:5, 7:5, Czinková (Maď.) - Keothavongová (Brit.) 6:1, 6:2, Moritaová (Jap.) - Hercogová (Slovin.) 3:6, 6:4, 6:3, Watsonová (Brit.) - Vesninová (Rus.) 6:2, 6:4.

 

Komentáře

15
Přidat komentář
Bob
Rumunka hrála jako ponocná, i moje babi by jí naložila nálož! Zrovna nedavno mi říkala, že by chtěla začít dělat něco nového než jenom péct. Zeptam se slečny z východu, jestli toho nechce nechat, babi ji ráda zastoupí.
Reagovat
Heather_Fedex
pane boze tys nevidel, jak ji rezala??? vzdyt tam ta rumunka behala jak hadr, ale pres to neubranila. a krom toho z returnu taky obcas poslala peknou slehu k lajne. ke vsi ucte k tvoji babci, neumim si predstavit, ze by udelala jedinej bod z hrackou 3. stovky a ne to z 8. desitky
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Je pravda, že Cadantu dneska hodně kazila, ale podle jednoho zápasu se soudit nedá. Pokud je 78. na světě, tak něco umět musí. Navíc je pořád ještě mladá... Já k tomu zápasu přišel až za stavu 6:0 a 3:0, takže jsem toho moc neviděl. Každopádně mi Masha udělala radost. :)
Reagovat
Bob
Hele moje babča je dost čilá :D
Zase, tím nezpochybňuji výkon Mashy, ta prostě jede. Ale viděl jsme Rumunky už hrát líp.
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem cadantu jeste nikdy hrat nevidela, ale predci jen se nejak do top 80 dostat musela. dneska sice nebyl jeji den a kdyby byl, tak by stejne uhrala pouze 3 nebo 4 gemy. proste maria je v laufu a nepochybuju, ze 1. tremi kolami projede bez ztraty setu
Reagovat
Bob
Jenom s tebou souhlasím :)
Reagovat
Heather_Fedex
dobre bobe, jen me zarazilo to pojmenovani "sarapky" ;))
Reagovat
Bob
Jím tak prostě říkám - Šarapka, Kvitka, Aza, Radwa a Turkyšérlajns :)
Reagovat
Heather_Fedex
dobre, ale i tak to znelo, jako bys masu obvinival, ze si az prilis veri. ale naprostoopravnene, vzhldem k tehle forme. ani mizerni vykon rumunky neznizuje kvality marie sarapky ;)))
Reagovat
Bob
Takto vůbec, Masha nepatří k mým oblíbeným hráčkám, ale rozhodně proti ní nic osobního nemám. Že hraje skvělě všichni víme, to dokážu přiznat ;)
Reagovat
Heather_Fedex
aspon ze nejsi tak arogantni anti-fan marie jak broz ;))
Reagovat
Bob
Do těhle lidi mám ještě daleko. Uznám prohru i výhru :)
Reagovat
Heather_Fedex
tyhle lidi uznavam ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem viděl hrát Cadantu dneska poprvé. Jinak Rumunkám se tohle RG zrovna moc nepodařilo. V 1. kole skončily Sorana, Simona, Niculescu, Gallovits, Cadantu... Nevím, jestli tam byla ještě nějaká další.
Reagovat
Heather_Fedex
camelia begu. ta ale postoupila ;) ve 3 setech porazila rezai
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist