Šarapovová je i přes 'kanára' v semifinále. V něm ji čeká Azarenková

5. 6. 2013, 16:15
Aktuality 25
V dnešním čtvrtfinále proti Jeleně Jankovičové musela podruhé v sezoně překousnout ponižujícího 'kanára', přesto se obhájkyně titulu na Roland Garros Maria Šarapovová dokázala vzpamatovat a postoupit do semifinále. Její další soupeřkou bude Viktoria Azarenková, která po výhře 7-6 6-2 nad Marií Kirilenkovou postoupila v Paříži mezi nejlepší čtyřku vůbec poprvé v kariéře.
Maria Šarapovová

Loňská vítězka French Open Maria Šarapovová nastoupila k dnešnímu utkání s Jelenou Jankovičovou s bilancí 12 vyhraných setů v řadě, ale o svou výbornou sérii přišla už po necelé půlhodině hry. Své první podání si sice Srbka uhrála až přes tři shody, ale její sebevědomí rostlo s každou nevynucenou chybou, které se turnajová dvojka dopustila.

Celkem jich Šarapovová zahrála v prvním setu 20 a Jankovičové, která vyhrála 27 výměn, tak výrazně usnadnila práci.

Prvního gamu se Šarapovová dočkala v úvodu druhé sady díky dvojchybě Jankovičové při brejkbolu, a od té chvíle už se utkání vyvíjelo ve prospěch obhájkyně titulu. Ta naposledy lehce klopýtla za stavu 5-2, kdy Jankovičová dokázala na příjmu snížit, při dalším podání už ale Šarapovová čistou hrou srovnala na 1:1.

V rozhodujícím setu viděli diváci první brejk až za stavu 3-3, kdy se znovu dočkala Ruska. Jankovičová měla následně jednu šanci srovnat, jenže ji promarnila, a bylo rozhodnuto. Při dalším podání své soupeřky se Šarapovová dostala k prvnímu mečbolu a nezaváhala.



"Když jsem chtěla vyhrát, věděla jsem, že musím něco změnit," řekla po utkání světová dvojka. "Po prohraném prvním setu jsem na to rychle zapomněla a šla dál. Ve druhém setu jsem se snažila vytvářet si sama příležitosti - to člověk musí dělat bez ohledu na to, jak špatně hraje. Nikdy jsem neměla pocit, že mi zápas utíká mezi prsty. Velmi důležitý byl brejk v první hře druhého setu," dodala.

Jankovičová, jež v Paříži hrála vedle dvouhry i čtyřhru a mix, ocenila kvality soupeřky, která prý byla v závěru lepší. "Pár špatných rozhodnutí a dopadne to takhle," konstatovala. "Měla jsem i trochu smůlu, ale bojovala jsem až do konce," uvedla.

Azarenková si premiérově zahraje o finále
Šarapovová, která v Paříži vyhrála už 12 zápasů v řadě, si o finále zahraje se soupeřkou, která se na French Open navzdory svému zvučnému jménu probojovala do semifinále vůbec poprvé. Své čtvrtfinálové prokletí zlomila Viktoria Azarenková v duelu s Marií Kirilenkovou, kterou porazila ve dvou setech.

Ani Běloruska to ale dnes neměla jednoduché. Kirilenková dvakrát po sobě oplatila Azarenkové brejk a ve výměnách od základní čáry držela s favoritkou, s níž prohrála poslední tři zápasy, krok. Před osmou hrou se Kirilenková nechala ošetřovat a krátce po návratu na kurt byla její hra trochu nejistá, v závěru setu ale Ruska zabojovala a za nepříznivého 5-6 si vzala zpátky ztracený servis a vynutila si tie-break.

Závěr setu a pak i zbytek utkání už však patřil favoritce. Azarenková vyhrála zkrácenou hru 7-3, další důležitý krok na cestě do semifinále pak udělala v následující sadě ve čtvrté hře, když se po brejku dostala do vedení 3-1. O náskok už nepřišla, naopak za stavu 5-2 sebrala soupeřce servis ještě jednou, a bylo rozhodnuto.

"Byl to hodně těžký zápas, Maria je ohromná bojovnice," ocenila soupeřku krátce po svém vítězství Azarenková. "Na začátku to bylo hodně těsné. Tohle byl už můj třetí pokus, ale nakonec se mi podařilo do semifinále postoupit."

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (2-Rus.) - Jankovičová (18-Srb.) 0:6, 6:4, 6:3, Azarenková (3-Běl.) - Kirilenková (12-Rus.) 7:6 (7:3), 6:2.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

25
Přidat komentář
patriks
jsou skutečné jedničky v rozvrhování zápasů, 4 ženská čtrvtfinále a pokaždé dvě přesně proti sobě. Nikdy jsem je neměl rád a nebudu mít nadále. Krom toho jejich namyšlenost je známá po celém světě.
Reagovat
Mayo
Tsonga je ale sympoš Francúz
Reagovat
Sonja
Tsonga, Monfils...a to jen z těch současných:-))
Jinak mně se to jako divákovi taky nelíbí, ale vůči ženám, které hrajou, to je spravedlivé, jinak by si tahle mohla stěžovat, že měla míň odpočinku než tamta...;-)
Reagovat
Sonja
zítra ti věřím, nezklam mě!!
:-)
Reagovat
Bob
Taky ti věřím Viko! Šarapice si za ten dnešní výkon nezaslouží vyhrát!
Reagovat
Mayo
ja verím, že si to Vika prečítala :)
Reagovat
Sonja
Koukli spolu s Rafou...Vika na totonc a Rafa na tvoje "Vamos", neboj!!
:-))
Reagovat
Mayo
umrem :D v pohode Sonja :) ja len tak aby reč nestála...samozrejme, že v tom zápase budem fandiť Vike
Reagovat
Sonja
To jsem ráda, Mayko, že budem konečně na stejné straně barikády!
Tak zítra vyřvávej DAVAJ VIKA!
Reagovat
Mayo
aj ja som celý bez seba z toho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, za středeční výkno si nezaslouží vyhrát čtvrteční zápas. Úchvatná logika. Přitom prostě nehrála špatně, v prvním setu jí to tam nepadalo a JJ využila všechny příležitosti. Pak už prostě byla lepší.
Reagovat
Mayo
SereMa vs Vikina fajnl (hádam)
Reagovat
smazaný uživatel
No né, copak je to za výsledek - koukám, že si Maruška zahrála na Petru.:))
Reagovat
Jan
Od Petry se to šíří jak infekce. Nejdřív Hamptonová, která měla "přímý" kontakt, pak na dálku Federer a teď i Šarapová :)
Reagovat
Fandina
Petra je jedinečná. Peti ... pojď pojď pojď
Reagovat
freeteepek
Skvělý zápas! Tvrdá a přesná hra od obou. Pár chyb udělala Makiri, přišla o první set. Pak se Vika rozjela k ještě lepšímu výkonu. Bylo to tesné, hlavně škoda toho prvního setu. Tipoval jsem výhru 2:1. Makiri měla trochu problémy s podáním. Nicméně podařilo se jí odvrátit asi milion breakballů. Vika bohužel dnes hrála výborně. A čím dál tím líp:-)
Reagovat
dadaft
i zápas Máša - Jelena byl fajn.
gratulace vítězkám, čest poraženým.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor by som tipoval Azarenku
Reagovat
pepin
Tak pravděpodobnost, že po kanárovi to marfuša otočí byla dost velká. To, že se opět projeví jako naprosto nefér protihráčka můžeme naopak při jejím vystoupení očekávat. Nejen nechutné řvaní, jak někdo vedle napsal, že přepnula na jiný level, ale k tomu přidala ještě zdržování a vrcholem byl opět balonek, který byl dobrý, u kterého stála na krok a dělala, že nic, já muzikant, tak jako tehdá u Petry. Fakt sportovkyně jak má být. Až musela slízt rozhodčí a jít to ukázat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem sledoval jenom zápas Mashy, protože ten běžel na prvním kanálu německého Eurosportu...

Řekl bych, že výsledek toho 1. setu byl pro Mashu dost krutý, protože prakticky všechny gemy byly vyrovnané. Žádná čistá hra a nejčastěji to končilo za stavu 40-30. Přesto je třeba říct, že Masha možná nezačala tolik aktivně a potom jí to tam zase nepadalo... Ve druhém setu to vypadalo, že dopadne přesně opačně. Hodně důležitý byl už ten brejk Mashy v prvním gemu. Masha zpřesnila hru, naopak Jelena začala trochu víc chybovat. Masha vedla už 5:1, přesto se Jelena zvedla a snížila na 5:4. Masha to ovšem v pravý čas dopodávala... Ve 3. setu bylo důležité, kdo získá první brejk. Až do stavu 3:3 to bylo vyrovnané a pak se to povedlo Mashe. Ještě důležitější bylo ten brejk potvrdit. Masha odvrátila brejkbol a vyšlo to. Tam se ten zápas asi definitivně rozhodnul a Masha to pak ukončila na příjmu... Samozřejmě jsem věřil Mashe i po tom 1. setu. Jelena hrála velmi dobře, ale věděl jsem, že Masha má na obrat. Ten se povedl a postup do semifinále je super. :)

Ze zápasu Viky jsem viděl asi jenom poslední tři výměny tie-breaku. Zajímavé bylo, že zrovna když Masha dohrála 2. set, tak Vika teprve hrála tie-break 1. setu... První set byl asi dost divoký. V prvních čtyřech gemech byly k vidění čtyři brejky. Pak za stavu 6:5 Vika nedopodávala na zisk setu, ale v tie-breaku si to vynahradila... Druhý set už byl určitě víc v klidu a Vika může slavit svůj nejlepší výsledek na RG. :)

Jsem rád, že se povedlo semifinále Masha - Vika. :) Jen mě mrzí, že to zítra asi bohužel neuvidím... Každopádně si přeju, ať je to pěkný tenis a vyhraje ta lepší. Finále už určitě uvidím a jsem rád, že v něm budu mít komu fandit. :)
Reagovat
LukasH
Tak zase semifinále jako na US open. Těžko říct, která z nic vyhraje. Azarenka má o něco variabilnější hru, ale Šarapka bude mít jako obhájkyně titulu větší motivaci. Asi budou rozhodovat detaily. Ve finále bude každopádně na 99,9% čekat Serena.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
spíš na 100%
Reagovat
kada.tom
chtěl bych, aby Serena taky konečně prohrála, ale zase Errani naprosto nesnáším stejně jako její hru, takže dilema ... každopádně pro Viku by byla ve finále snesitelnější Errani, nicméně ona porazí i Serenu, takže ... je to jedno! Come on, Vika! :-)
Reagovat
LukasH
To by si asi Serena musela zlámat obě ruce i nohy, aby jí Errani porazila. Ne, tak stát se může cokoliv, ale nevěřím, že by Serena došla až sem, aby prohrála zrovna se Sarou. Finále Azarenka - Serena by mohlo bejt moc zajímavý. Šarapce bych nevěřil, ta už teď má ze Sereny staženej žaludek. Azarenka by jí mohla potrápit, i když nevěřim, že by vyhrála, protože v případě vyrovnanýho zápasu rozhodne silnější psychika. Ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Parádní obrat, konečně to tam začalo padat, Jelena ale výborně, tohle jsem od ní přesně čekal, tedy, že jako první Marii prověří a to dost. Naštěstí to vyšlo a máme zde vysněné tiché semifinále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist